2κάναλοι με HT passthrough

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Ερώτηση: ως preout σε ενισχυτη που δεν έχει μπορούμε να κάνουμε χρήση της εξόδου των ηχειων zone 2 για να συνδεθουμε σε ολοκληρωμένο ?

Οχι, δες και το manual του AV σου. Τουλαχιστον στον RX-V671 που ειχα εγω δεν γινοταν.

Ερώτηση: ως preout σε ενισχυτη που δεν έχει μπορούμε να κάνουμε χρήση της εξόδου των ηχειων zone 2 για να συνδεθουμε σε ολοκληρωμένο ?

Ναι μπορούμε αλλά....

Πρέπει το zone 2 να υποστηρίζει volume. Επίσης είναι σύνηθες να βλέπουμε στους AV, το zone 2, 3 κ.ο.κ. να υποστηρίζει πηγές που είναι συνδεδεμένες αναλογικά επάνω στον AV και όχι ψηφιακά. Μπέρδεμα... .

Ναι μπορούμε αλλά....

Πρέπει το zone 2 να υποστηρίζει volume. Επίσης είναι σύνηθες να βλέπουμε στους AV, το zone 2, 3 κ.ο.κ. να υποστηρίζει πηγές που είναι συνδεδεμένες αναλογικά επάνω στον AV και όχι ψηφιακά. Μπέρδεμα... .

Όντως το manual γράφει ότι μπορείς να συνδέσεις απο το zone 2 στην audio input εξωτερικού ενισχυτη μόνο όμως αναλογικά για την υποστήριξη του volume δεν βλέπω κάτι. Τι σημαίνει γιατην σύνδεση μας ότι συνδέεται μόνο αναλογικά και αν δεν έχει υποστήριξη vol?

Επίσης βλέπω ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης στην zone 2 .
Επίσης γράφει σχετικά στο zone 2

When trigger mode is Set to "power" Electronic signal transmission Is synchronized With power status of zone 2 και όταν είναι στο source ότι συγχρονιζεται με το input switching in zone 2. Αυτο με τι είδους ενεργοποίηση έχει να κάνει?

Αν θες να ακους τις ταινιες μεσα απο το δικαναλο γιατι δεν τραβας ενα rca απο την πηγη εικονας κατευθειαν στον ΧΤΖ ή ακομα καλυτερα μια ψηφιακη κατευθειαν στο dac του ΧΤΖ. Ετσι θα χεις ακομα μια επιλογη για μην σηκωνεσαι καν να κανεις την τραμπα με τις γεφυρες.

Με την ψηφιακή, οπτική εννοείς?

Δλδ να συνδέσεις μια οπτική απο την πηγή εικόνας το blue ray ας πούμε στην οπτική του xtz και θα ακους ήχο ταινιας απο τα μπροστινά απο το δικαναλο και τα υπόλοιπα απο τον av ή δεν κατάλαβα καλα?

Με την ψηφιακή, οπτική εννοείς?

Δλδ να συνδέσεις μια οπτική απο την πηγή εικόνας το blue ray ας πούμε στην οπτική του xtz και θα ακους ήχο ταινιας απο τα μπροστινά απο το δικαναλο και τα υπόλοιπα απο τον av ή δεν κατάλαβα καλα?

Ναι, απο οποια ψηφιακη εξοδο εχει η πηγη, coaxial ή optical. Στη χειροτερη γινεται συνδεση με ενα απλο rca, απο την αναλογικη εξοδο της πηγης σε μια εισοδο γραμμης του ενισχυτη.

Όντως το manual γράφει ότι μπορείς να συνδέσεις απο το zone 2 στην audio input εξωτερικού ενισχυτη μόνο όμως αναλογικά για την υποστήριξη του volume δεν βλέπω κάτι. Τι σημαίνει γιατην σύνδεση μας ότι συνδέεται μόνο αναλογικά και αν δεν έχει υποστήριξη vol?

Σημαίνει ότι χρειάζεσαι έλεγχο της έντασης από εκεί. Προφανώς το zone2 βγάζει μόνο έξοδο line. Άρα το σήμα αυτό πηγαίνει πρώτα σε κάποιον ολοκληρωμένο στερεοφωνικό που θα οδηγεί τα ηχεία, καθώς θα χρειαστείς έλεγχο volume. Είναι απλό zone2 χωρίς volume control.

Επίσης βλέπω ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης στην zone 2 .
Επίσης γράφει σχετικά στο zone 2

When trigger mode is Set to "power" Electronic signal transmission Is synchronized With power status of zone 2 και όταν είναι στο source ότι συγχρονιζεται με το input switching in zone 2. Αυτο με τι είδους ενεργοποίηση έχει να κάνει?

trigger 12V είναι που στέλνει σήμα σε άλλο μηχάνημα να πάρει μπρος.

Ναι, απο οποια ψηφιακη εξοδο εχει η πηγη, coaxial ή optical. Στη χειροτερη γινεται συνδεση με ενα απλο rca, απο την αναλογικη εξοδο της πηγης σε μια εισοδο γραμμης του ενισχυτη.

Παντελή, αν μου επιτρέπεις, αυτό που περιγράφεις δεν είναι σωστό.
Το DAC του ΧΤΖ μπορεί να διαχειριστεί δικάναλο PCM μόνο.
Άκου τώρα τι μπέρδεμα γίνεται αν το κάνει έτσι. Θα πει του blu-ray να μετατρέψει το σήμα σε PCM. Αυτόματα μετατρέπεται η πολυκάναλη μίξη DTS, Dolby D κλπ σε ένα δικάναλο downmix PCM. Αυτό σημαίνει πως η πληροφορία όλων των καναλιών - η καλύτερα μια δικάναλη μορφή αυτής - θα πάει στον XTZ. Μετά, από τις αναλογικές υπόλοιπες εξόδους του blu-ray, θα στείλει πληροφορία των C, SR, SL στον A/V για να την ενισχύσει και να τη στείλει στα υπόλοιπα ηχεία.
Το αποτέλεσμα θα είναι να ακούει ένα εφφέ για το π.χ. πίσω δεξί ηχείο που θα αναπαράγεται και από κάποιο από τα εμπρός. Είναι λάθος και μεγάλο μπέρδεμα.

συμφωνώ με αυτά που ανέφερε ο pleo. Εγώ συγκεκριμένα έχω ένα δικαναλο και έναν πιο παλιο πεντακάναλο. Τα έχω συνδέσει ως εξής: το player είναι συνδεδεμένο αναλογικά και με τους δύο ενισχυτές, δηλαδή το player στελνει τα μπροστινά κανάλια στον δικάναλο που οδηγεί με τη σειρά του τα μπροστινά ηχεία και το player πάλι στέλνει τα πίσω κανάλια στον πεντακάναλο, που λειτουργεί ως δικάναλος, και οδηγεί τα πίσω ηχεία. Όσον αφορά το ματσάρισμα, μερικές ακροάσεις είναι αρκετές έτσι ώστε να ξέρεις ότι πχ αν το ρυθμιστικό της έντασης του ενισχυτή για τα μπροστά ηχεία είναι σε αυτή την ένδειξη, το ρυθμιστικό του πίσω ενισχυτή θα πρέπει να έχει κάποια άλλη ένδειξη. Η παραπάνω βέβαια συνδεσμολογία προυποθέτει κατά τη γνώμη μου να έχεις καλό player, γιατί αυτό είναι που κάνει τον διαχωρισμό των καναλιών. Στη δική μου περίπτωση, ο παραπάνω συνδιασμός παίζει εξαιρετικά για τα γούστα μου.

Mmanous13 προφανώς το πλειερ σου έχει πολυκαναλη έξοδο ήχου για να κανείς αυτόν τον διαχωρισμό. Σωστά? πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει με την πλεινοτητα τους . Πχ εμένα πανασονικ 110 δεν έχει πολυκαναλη.

Με την οπτική όμως τι γίνεται αν συνδέσεις το πλειερ με το dac του xtz δικαναλου? υπάρχει δυνατότητα χώρις να βάζεις - βγάζεις τις γέφυρες να κανείς αυτόν τον διαχωρισμό, μπροστινων και πίσω ηχειων απο δικαναλο κ av αντίστοιχα?

Αλήθεια αυτο το βάλε βγαλε είναι επιτρεπτό για το μηχάνημα? κουμπωνει ξεκουμπωνει τόσο εύκολα? αν ας πούμε συμβεί κάτι καλυπτεσαι απο εγγύηση ή θα σου πουν φιλαράκια ποιος σου είπε να το πειραξεις?

Παίδες, ξεχάστε το συνδυασμό ψηφιακής+αναλογικής εξόδου από το player. Κατ' αρχήν ξέχασα να πω πόση χρονική διαφορά έχει η ψηφιακή έξοδος από την αναλογική. Και μισό δευτερόλεπτο την υπολογίζω εγώ.

thankin, έγραψα πιο πριν ότι ο xtz δέχεται δικάναλο pcm. Όλα τα blu-ray από την οπτική ή ομοαξονική για να στείλουν σε pcm την πολυκάναλη μίξη από εκεί, υποχρεωτικά το κάνουν downmix σε δύο κανάλια.

Παντελή, αν μου επιτρέπεις, αυτό που περιγράφεις δεν είναι σωστό.
Το DAC του ΧΤΖ μπορεί να διαχειριστεί δικάναλο PCM μόνο.
Άκου τώρα τι μπέρδεμα γίνεται αν το κάνει έτσι. Θα πει του blu-ray να μετατρέψει το σήμα σε PCM. Αυτόματα μετατρέπεται η πολυκάναλη μίξη DTS, Dolby D κλπ σε ένα δικάναλο downmix PCM. Αυτό σημαίνει πως η πληροφορία όλων των καναλιών - η καλύτερα μια δικάναλη μορφή αυτής - θα πάει στον XTZ. Μετά, από τις αναλογικές υπόλοιπες εξόδους του blu-ray, θα στείλει πληροφορία των C, SR, SL στον A/V για να την ενισχύσει και να τη στείλει στα υπόλοιπα ηχεία.
Το αποτέλεσμα θα είναι να ακούει ένα εφφέ για το π.χ. πίσω δεξί ηχείο που θα αναπαράγεται και από κάποιο από τα εμπρός. Είναι λάθος και μεγάλο μπέρδεμα.

Σαφως και δεν ειναι ιδανικο αλλα απο οτι ο φιλος ειπε δεν τον πολυενδιαφερει τo θεμα ταινιες γιαυτο ειναι ευκολια. Ο φιλος δεν ανεφερε οτι θελει να παιζει με τον ΧΤΖ συν τα περιφερειακα καναλια. Εγω καταλαβα οτι θα κρατησει μονο τα 2 μπροστινα σε δικαναλο με τον ΧΤΖ και θα ακουει οτι ακουει απο κει. Αν καταλαβα λαθος τοτε εχεις απολυτο δικιο με το μπερδεμα που αναφερεις. Αν παλι θελει μονο τα 2 μπρστινα το χω δοκιμασει και δουλευει. Οταν ειχα τον ΧΤΖ του φιλου μου εδω, ειχα συνδεσει κανονικα το tangent 200 dvd με οπτικη στο dac του XTZ και δεν υπηρχε κανενα προβλημα σε 2.0, pcm. Μαλιστα το εκανα και δοκιμη Α_Β και ηταν το ενα και το αυτο.

Εάν θέλει ήχο 2.0 ή και 2.1, με σκέτο τον XTZ γίνεται πάντως χωρίς να χρειαστεί κανένας AVR. Ας μας διευκρινίσει ο φίλος τι θέλει ακριβώς να κάνει.

δεν ξερω τι ακριβως θελει να κανει ο φιλος, αλλα μια νεα λυση ειναι η εξης

στο δικο μου player μπορεις να ορισεις οτι οι εξοδοι (L+R) να παιζουν μονο τα κυρια καναλια (όχι downmix), και να τα συνδεσεις αναλογικα με τον δικαναλο για να παιζει τα κυρια καναλια. Μσω ψηφιακης εξοδου να συνδεθεις με τον πολυκαναλο και να παιζεις να υπολοιπα καναλια, αφου πρωτα εχεις δηλωσει τα κυρια αλλα δεν εχεις συνδεσει ηχεια. Τωρα αν υπαρχει διαφορα μεταξυ ψηφιακων εξοδων και αναλογικων δεν το ξερω, αλλα σε αντιστοιχες δοκιμες που εκανα εγω, δεν υπηρχε καποιο προβλημα.

δεν ξερω τι ακριβως θελει να κανει ο φιλος, αλλα μια νεα λυση ειναι η εξης

στο δικο μου player μπορεις να ορισεις οτι οι εξοδοι (L+R) να παιζουν μονο τα κυρια καναλια (όχι downmix), και να τα συνδεσεις αναλογικα με τον δικαναλο για να παιζει τα κυρια καναλια. Μσω ψηφιακης εξοδου να συνδεθεις με τον πολυκαναλο και να παιζεις να υπολοιπα καναλια, αφου πρωτα εχεις δηλωσει τα κυρια αλλα δεν εχεις συνδεσει ηχεια. Τωρα αν υπαρχει διαφορα μεταξυ ψηφιακων εξοδων και αναλογικων δεν το ξερω, αλλα σε αντιστοιχες δοκιμες που εκανα εγω, δεν υπηρχε καποιο προβλημα.

Ποιο πλειερ έχεις?

Εννοώ αν στον xtz μπορούμε απο τις pre out του av να συνδέουμε τις main L,R με την είσοδο amp in αφου την ξεγεφυρωσουμε- ας πει καποιος αν αυτη η κίνηση εφόσον έχουμε πρόσβαση στην πίσω μεριά είναι λογικής κουμπωνω ξεκουμπωνω ένα βάσμα και αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο θέμα στον δικαναλο του δικάναλου. Στην περίπτωση αυτή ο δικάναλος θα δουλεύει σαν τελικός στην χρήση av μιας και θα χρησιμοποιούμε μονο τα τελικά στάδια στην περίπτωση αυτή. Για ακρόαση μουσικής χρησιμοποιούμε τον δικάναλο κανονικά.