2κάναλοι με HT passthrough

Σ´ ευχαριστω. Ούτως η άλλως τώρα ψάχνω για να στήσω το σύστημα και δεν έχω καταλήξει ακόμα απλα ως future proof ήθελα να κάνω κάποιες σωστές επιλογές στον av ώστε να μπορέσω να αναβαθμίσω αργότερα σε ποιο ακουστικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι το budget είναι περιορισμένο και ότι θα επανέλθω με τις τελικές επιλογές αν και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει για ηχεία στην σειρά Tannoy Mercury V4 sub μάλλον velodyne chq 10 και για ενισχυτή ίσως τον παραπάνω 820

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Kαλές επιλογές είναι, αλλά καλύτερα όταν έρθει η ώρα να ανοίξεις ένα νήμα να τα πούμε αναλυτικότερα.

Με αναλυτική παρουσίαση χώρου και απαιτήσεων ίσως να υπάρξει κάποια ιδέα προς όφελός σου.

Με τι καλό οι αγορές, εύχομαι φίλε μου.

Kαλές επιλογές είναι, αλλά καλύτερα όταν έρθει η ώρα να ανοίξεις ένα νήμα να τα πούμε αναλυτικότερα.

Με αναλυτική παρουσίαση χώρου και απαιτήσεων ίσως να υπάρξει κάποια ιδέα προς όφελός σου.

Με τι καλό οι αγορές, εύχομαι φίλε μου.

Σε ευχαριστω να είσαι σίγουρος ότι θα ζητήσω την συμβουλή σου όταν έρθει η ώρα.

Η λίστα ανανεώθηκε. Ενημερώνω ότι τους ολοκληρωμένους που δουλεύουν με εξωτερικές γέφυρες (όπως για παράδειγμα τους ΧΤΖ) δεν τους αναφέρω μιας και θεωρώ ότι δεν προσφέρουν καμία άνεση.

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Bασίλη ψάχνοντας για άλλο, έπεσα πάνω σε κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον για σχετικά μικρό σύστημα (και όχι μόνον)

...βάλε και τον ΗΚ3390... όσο και αν είναι απίστευτο είναι ραδιο-ενισχυτής 80W στα 8 Ohm με Amp in και pre out για sub στα 325 Ευρώ!!!

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Bασίλη ψάχνοντας για άλλο, έπεσα πάνω σε κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον για σχετικά μικρό σύστημα (και όχι μόνον)

...βάλε και τον ΗΚ3390... όσο και αν είναι απίστευτο είναι ραδιο-ενισχυτής 80W στα 8 Ohm με Amp in και pre out για sub στα 325 Ευρώ!!!

Το έβαλα Νίκο. Αλλά εσύ γιατί εψαχνες; Θα αλλάξεις τον densen???

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Το έβαλα Νίκο. Αλλά εσύ γιατί εψαχνες; Θα αλλάξεις τον densen???

Όχι Bill, αυτός απ'ότι φαίνεται θα μείνει για καιρό ακόμη :award:

Ανακαινίζω το σύστημα του υπνοδωματίου..., απο RXV661/dome 2.1 (προσεχώς στις αγγελίες), σε εισαγωγικό δικάναλο (μάλλον nad c326) με μικρά ηχεία, που θα παίζει και ταινίες (ίσως πάλι 2.1). Δύσκολος χώρος, δεν αξίζει για κάτι παραπάνω (και αυτά μάλλον πολλά είναι...)

-bye-

Διάβασα όλο το topic (μπράβο για την δουλειά που έχετε κάνει) και σαν άπειρος με το HiFi - Hi-End κτλ., αλλά ανήσυχος γενικά με τον ήχο χρόνια τώρα, ήθελα να ρωτήσω...

....εγώ για παράδειγμα που έχω τον Yamaha RX-A2020, από ποιον ολοκληρωμένο δικάναλο με HT Passthrough και πάνω θα έχω αισθητή βελτίωση στη μουσική χωρίς να χάσω σε ένταση?

Για παράδειγμα με έναν Roksan Kandy K2 τί θα κερδίσω και τί θα χάσω? Ή αν πάρουμε για παράδειγμα ένα μοντέλο της ίδιας εταιρείας με τον AVR μου, τον Yamaha A-S1000.

Να σημειώσω ότι η μόνη δοκιμή που έχω κάνει AVR vs 2καναλο, είναι RX-V661 vs ένας Marantz του '90 ενός ξαδέρφου (δε θυμάμαι μοντέλο) 2x50wrms.
Ο Marantz έβγαζε συνολικά αισθητά καλύτερο πιο κρυστάλλινο ήχο, μου άρεσε να κάθομαι να ακούω, ενώ ο Yamaha από την άλλη κέρδιζε αισθητά σε ένταση.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτή τη σύγκριση ξενέρωσα λίγο με τον 661 μου, γιατί δεν περίμενα ένας ενισχυτής 20αετίας να βγάζει καλύτερο ήχο, και ήταν ένας λόγος που τον άλλαξα με τον RX-A2020.

Διάβασα όλο το topic (μπράβο για την δουλειά που έχετε κάνει) και σαν άπειρος με το HiFi - Hi-End κτλ., αλλά ανήσυχος γενικά με τον ήχο χρόνια τώρα, ήθελα να ρωτήσω...

....εγώ για παράδειγμα που έχω τον Yamaha RX-A2020, από ποιον ολοκληρωμένο δικάναλο με HT Passthrough και πάνω θα έχω αισθητή βελτίωση στη μουσική χωρίς να χάσω σε ένταση?

Για παράδειγμα με έναν Roksan Kandy K2 τί θα κερδίσω και τί θα χάσω? Ή αν πάρουμε για παράδειγμα ένα μοντέλο της ίδιας εταιρείας με τον AVR μου, τον Yamaha A-S1000.

Να σημειώσω ότι η μόνη δοκιμή που έχω κάνει AVR vs 2καναλο, είναι RX-V661 vs ένας Marantz του '90 ενός ξαδέρφου (δε θυμάμαι μοντέλο) 2x50wrms.
Ο Marantz έβγαζε συνολικά αισθητά καλύτερο πιο κρυστάλλινο ήχο, μου άρεσε να κάθομαι να ακούω, ενώ ο Yamaha από την άλλη κέρδιζε αισθητά σε ένταση.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτή τη σύγκριση ξενέρωσα λίγο με τον 661 μου, γιατί δεν περίμενα ένας ενισχυτής 20αετίας να βγάζει καλύτερο ήχο, και ήταν ένας λόγος που τον άλλαξα με τον RX-A2020.

Ενδιαφέρον ερωτήσεις!!! και θα ήθελα και εγω να μάθω τι κερδίζουμε και τι χάνουμε γενικά...

Ενας πολυκαναλος ενισχυτης οσο ακριβος και να ειναι σε δικαναλο προγραμμα [μουσικη] σε καμια περιπτωση δεν μπορει να παιξει οπως ενας δικαναλος αντιστοιχης χρηματικης αξιας.Ενας δικαναλος χαμηλοτερης αξιας[χρηματικης]πολλες φορες παιζει καλυτερα απο τον ακριβοτερο πολυκαναλο.Οταν σε ενα συστημα θελουμε να συνδυασουμε ταινιες και μουσικη ενας πολυκαναλος πρεπει να παιζει παντα παρεα με εναν δικαναλο για να παρουμε το καλυτερο και απο τα δυο ειδη[ταινια-μουσικη].Οταν εχουμε αυτον τον συνδυασμο ο πολυκαναλος επειδη εχει ξεφορτωθει τα δυο κυρια καναλια[δεξι-αριστερο] παιζει καλυτερα απο πριν τα υπολοιπα καναλια.

GiannisTyf ευχαριστώ για την απάντηση.

Συγκεκριμένα αυτά που ρωτάω για την περίπτωσή μου?

Έχω τον Yamaha RX-A2020, από ποιον ολοκληρωμένο δικάναλο με HT Passthrough και πάνω θα έχω αισθητή βελτίωση στη μουσική χωρίς να χάσω σε ένταση?

Αν πάρω για παράδειγμα έναν Roksan Kandy K2 τί αποτελέσματα να περιμένω σε σχέση με τον 2020?

Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Mε τον Roksan σιγουρα θα εχεις πολυ καλυτερο ηχο οταν παιζεις την μουσικη σου.Οι περισσοτεροι δικαναλοι στην τιμη του Roksan θα παιξουν πολυ καλα ακουσε και αλλους ενισχητες με τιμη λιγο πανω και λιγο πιο κατω απο τον Roksan για να βρεις αυτον που ακουγεται καλυτερα στα δικα σου αυτια.Σχεδον ολοι οι συγχρονοι τρανζιστορατοι εχουν εισοδο για AV.

Ευχαριστώ παιδιά, συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσω σε ένταση και γενικά δε θα χάσω πουθενά?
Αν δηλαδή αγοράζοντας έναν Roksan ή κάποιον αντίστοιχο, κερδίσω πολύ σε ποιότητα στη μουσική και παίζει στην ίδια ένταση με τον 2020, βλέπω να μπαίνω πάλι σε έξοδα... :p

Αυτό που βλέπω να λέτε συχνά να ακούμε πρώτα κάτι πριν το αγοράσουμε, πόσο εφικτό είναι?

Δηλαδή, αν πάω σε ένα μαγαζί και τους πω ότι θέλω να ακούσω σπίτι μου 3-4 ενισχυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα πάρω κάποιον, θα έρθει ο άλλος σπίτι μου να αφιερώσει χρόνο χωρίς να πάρει φράγκο?

Πώς γίνεται συνήθως?

Last edited:

Ρωτώντας πας στην Πόλη...δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τους καταστηματάρχες
Πάντως μία πρώτη εκτίμηση την έχεις ακούγοντας και στα καταστήματα

Ο δικαναλο που αναφερετε ως 2χ100 δινει συγουρα τα 100watt στην εξοδο του οποτε δεν υπαρχει θεμα εντασης.Οι περισσοτεροι AV δεν μπορουν να δωσουν τα watt που λεει ο κατασκευαστης οτι δινουν.Για το θεμα της ακροασης ενισχυτων εχει να κανει με την πολιτικη που εχει ο καθε καταστηματαρχης στο θεμα αυτο.Στο καταστημα που εχει αυτους που σε ενδιαφερουν μπορεις να τους ακουσεις σχεδον ολους.Οταν θελεις να τον παρεις στο σπιτι σου για ακροαση και αξιζει 1000η2000Ε μαλλον θα πρεπει να εισαι γνωστος η να πας με καποιον γνωστο τους για να μη φοβουνται οτι θα τον χασουν.

Χαιρετώ το forum. Nα ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου μήπως βολευτώ κάπως διαφορετικά? Διαθέτω AV ενισχυτή με pre outs (DENON 1908). Μουσική ακούω από σετ προ τελικού της ADVANCE που έχει RCA & XLR. Εαν συνδέσω την RCA pre οut του DENON με την RCA in του τελικού και το σετ προ τελικού συνδεθεί με XLR (ούτως ώστε να αποφύγω την εναλλαγή καλωδίων στα ηχεία) θα παίξουν τα συστήματα ή θα τα τινάξουμε στον αέρα? (εννοείται ότι σε θεάσεις ταινιών ο audio προ θα είναι κλειστός και αντίστοιχα στη μουσική ο AV κλειστός). Για δώστε τα φώτα σας...

φιλε tsatasos εχω τον Yamaha A820 τον οποιο αγορασα αναβαθμιζοντας απο εναν RX-V671 με σκοπο να χρησιμοποιησω τις pre-out για τελικο/passtrough. Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στον Roksan Kandy K2 αφου τον ακουσα και μου αρεσε ο ηχος του.
Ο ηχος που παιρνεις απο τα δυο μηχανηματα δεν εχει καμια σχεση. Δεν εχουμε ολοι τα ιδια αυτια ομως και σε αλλους γινονται περισσοτερο ενω σε αλλους λιγοτερο αισθητες οι διαφορες. Καλο θα ειναι λοιπον να τον ακουσεις -και τον Κ2 και οποιονδηποτε αλλο ειναι στο buget σου και να κρινεις μονος σου αν αξιζει.
Να σου πω την αληθεια νομιζω οτι ενα ζευγαρι V773/K2 νομιζω οτι ειναι πιο ισσοροπημενη αγορα, ο Α2020 που εχεις ειναι ομολογουμενος ικανοτατος σε drive οποτε εκει που ενας δικαναλος θα σου δωσει χριες και μουσικοτητα ισως σου λειψει το drive για το οποιο θα πρεπει επισης να βαλεις το χερι βαθεια στην τσεπη...