2o ψηφιακό μπουκέτο ΕΡΤ & Αίγινα

Εγώ έχω δύο επίγειες κεραίες, μία προς Υμηττό και μία προς Αίγινα, που με μίξη σε ένα καλώδιο πιάνω και την 63
αλλά μπλοκάρεται η 54 λόγω του αναλογικού KONTRA από Υμηττό.
Αντίστοιχα στο KONTRA έχω χιόνι, λόγω των ψηφιακών στην ίδια συχνότητα.

Με το που εκπέμψει και η ΕΡΤ από Αίγινα, θα στείλω ανεξάρτητα στον δέκτη μου την δεύτερη κεραία, ώστε να λάβω όλα τα ψηφιακά.
Πλην όμως της 65 που δεν έχω καθόλου σήμα. Παράλληλα θα φτιαχτεί και η εικόνα του KONTRA.

Η DIGEA έκοψε το σήμα σήμερα στο ΛΥΤΡΆΚΙ .Μήπως ετιμασοντε για να περάσουν τα κρατικά κανάλα στην digea

Τι εννοείς λέγοντας ότι η DIGEA έκοψε το σήμα σήμερα στο ΛΥΤΡΆΚΙ;
1ον Η Digea για τη περιοχή του Κορινθιακού εκπέμπει μόνο από το ΚΕ Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα από τη Παναγιά Κορφιώτισσα στη 37 και 43 UHF τους σταθμούς Alpha, Antenna, Alter, Μακεδονία και Mega, Star, ΣΚΑΪ αντίστοιχα.
2ον Η Digea δεν εξέπεμπε ποτέ από το ΛΥΤΡΆΚΙ (μάλλον τον Όσιο Πατάπιο Λουτρακίου εννοείς).
3ον Από το ΚΕ Όσιο Πατάπιος εκπέμπει το 1ο μπουκέτο της ΕΡΤ (πρίσμα+, σινέ+, σπορ+ και ΡΙΚ) παράνομα με πρωτοβουλία ιδιώτη.
4ον Το thread αυτό μιλάει για την μελλοντική εκπομπή του 2oυ ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ) από το ΚΕ Αίγινα που θα γίνει τελικά στις 16/12/2010.
Διάβαζε λοιπόν προσεχτικά και μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα ότι "ετιμασοντε για να περάσουν τα κρατικά κανάλα στην digea"
:blink:

Γράψε αν θέλεις στο σωστό thread: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=48720

Last edited:
ΕΝΑΡΞΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Από την Τρίτη 14/12/2010 ξεκινά η εκπομπή και του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡT από το Κέντρο εκπομπής Αίγινας, με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και Βουλή και τα ραδιοφωνικά ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣπορ και Κόσμος.
Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 52 UHF (συχνότητα 722 MHz).

Λόγω της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης η αναλογική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, στους διαύλους 23 UHF (ΕΤ-1), 28 UHF (ΕΤ-3) και 51 UHF (ΝΕΤ) θα διακοπεί κατά την ίδια ημερομηνία οριστικά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Για τη λήψη των νέων ψηφιακών προγραμμάτων της ΕΡΤ οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας θα πρέπει, από την Τρίτη 14/12/2010, να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες ή τις τηλεοράσεις τους που διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη προσθέτοντας τον δίαυλο 52 (722 MHz).

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή μετάδοση των προγραμμάτων σινέ+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας θα συνεχιστεί κανονικά από το δίαυλο 48UHF, χωρίς καμία αλλαγή.

Από: ΕΡΤ Digital

Απάντηση: Re: 2o ψηφιακό μπουκέτο ΕΡΤ & Αίγινα

Γεια σας παιδια.
Μενω βραχατι κορινθιας. Εχω σηκωσει μια κεραια 7m προς Αθηνα (αμα ακουσετε στις ειδησεις για θυμα απο κεραυνο εγω θα ειμαι) και βλεπω τα ψηφιακα της ΕΡΤ (CINE+κ.α) με δεκτη τον edision mini 2in1 και βγαζω σημα 65% επιπεδο 90% ποιοτητα. Τις προαλλες (τα εχω ξαναπει) εστριψα την κεραια λιγο αριστερα και επιασα οριακα τα ΕΡΤ ΝΕΤ ΕΤ3 (δεν ειχα εικονα), αλλα στα CINE+ κ.α επεσε η ποιοτητα στο 82%
Ξερω οτι τα CINE+κ.α εκπεμπουν και απο Παρνηθα και απο Υμηττο και απο Αιγινα αλλα.. εφοσον τα ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ3 πιανουν μονο απο Υμηττο κι εγω εστριψα την κεραια αριστερα, αυτο σημαινει οτι η κεραια μου κοιταει προς Αιγινα? Δηλαδη αν οπως λενε, στις 16 του μηνος εκμπεψουν τα ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ3 απο Αιγινα, θα τα πιασω? Η καμια σχεση? Γιατι, τα της DIGEA απο Αιγινα ουτε που τα ακουμπαω.

Τελικα απο Αιγινα πιανω, γιατι σημερα το πρωι που κανανε δοκιμες (ετσι δεν ειναι φιλε gangel, η τα πιανεις ακομα?) τα κατεβασα, με σημα ομως οριακο, επιπεδο 71% - ποιοτητα 71-76%. Αν το σημα στον δεκτη μου πεσει κατω απο 73% κανει σπασιματα. Γιαυτο θελω να ρωτησω αν το επιπεδο ηταν αναλογο με τα CINE+ κ.α, η χαμηλοτερο. Ωστε να ξερω αν η οριακη ληψη που ειχα οφειλεται στη χαμηλη ισχυ της μεταδοσης (για να ξερω αν μπορω να ελπιζω σε μελλοντικη αυξηση) η σε παρεμβολες ενος τοπικου σταθμου που εκπεμπει στην ιδια συχνοτητα (η διαφορα στοχευσης των κεραιων ειναι περιπου 90 μοιρες).:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: 2o ψηφιακό μπουκέτο ΕΡΤ & Αίγινα

Τελικα απο Αιγινα πιανω, γιατι σημερα το πρωι που κανανε δοκιμες (ετσι δεν ειναι φιλε gangel, η τα πιανεις ακομα?)
Ναι δοκιμές από 14 του μηνος κανονικά.

Καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος αν τώρα γίνεται δοκιμή της ΕΡΤ από Αίγινα?

Καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος αν τώρα γίνεται δοκιμή της ΕΡΤ από Αίγινα?

Απο τις 13:00 και μεχρι πριν μιση ωρα που ημουνα σπιτι δεν ειχα σημα.
Ενω ομως δεν εχω καθολου σημα, οι πληροφοριες προγραμματος ΤΩΡΑ-ΜΕΤΑ-ΕΒΟΜΑΔΙΑΙΟ ερχονται κανονικα. Πως γινεται αυτο?:chinscratch:

Ο οδηγός και σε εμένα λειτουργεί κανονικά ενώ το σήμα στη 52 είναι στο 0.

αυτη τη στιγμη εκπεμπουν κανονικα απο τον διαυλο 52 τα κρατικα καναλια μαζι με τα ραδιοφωνα απο την Αιγινα με πολυ δυνατο σημα...

Last edited:
Οντως η μεταδοση αρχισε απο τη συχνοτητα 52 απο Αιγινα με τα 4 τηλεοπτικα + 4 ραδιοφωνικα της ΕΡΤ με ηχο & εικονα καμπανα !!!

Όντως καλή εικόνα εφάμιλλη σε ισχύ σήματος αλλά όχι και σε ποιότητα σε σχέση με την DIGEA.
Πιθανώς να οφείλεται στο πρότυπο MPEG-2 που ακολουθεί προσωρινά η κρατική τηλεόραση ή και σε άλλους λόγους (π.χ. εξοπλισμού).

μολις σκαναρα στη συχνοτητα 52 UHF απο Ανω Γλυφαδα με κεραία προς Αίγινα... κανένα αποτέλεσμα...

Που τα βλέπετε ρε παιδιά εσείς?

Re: Απάντηση: Re: 2o ψηφιακό μπουκέτο ΕΡΤ & Αίγινα

Τελικα απο Αιγινα πιανω, γιατι σημερα το πρωι που κανανε δοκιμες (ετσι δεν ειναι φιλε gangel, η τα πιανεις ακομα?) τα κατεβασα, με σημα ομως οριακο, επιπεδο 71% - ποιοτητα 71-76%. Αν το σημα στον δεκτη μου πεσει κατω απο 73% κανει σπασιματα. Γιαυτο θελω να ρωτησω αν το επιπεδο ηταν αναλογο με τα CINE+ κ.α, η χαμηλοτερο. Ωστε να ξερω αν η οριακη ληψη που ειχα οφειλεται στη χαμηλη ισχυ της μεταδοσης (για να ξερω αν μπορω να ελπιζω σε μελλοντικη αυξηση) η σε παρεμβολες ενος τοπικου σταθμου που εκπεμπει στην ιδια συχνοτητα (η διαφορα στοχευσης των κεραιων ειναι περιπου 90 μοιρες).:guitarist:

Τι εγινε βρε παιδια? εχετε σημα? Εγω προχθες που εκαναν δοκιμες, επιανα οριακα.. και τωρα που ξεκινησαν κανονικα τη μεταδοση.. ΔΕΝ πιανω οριακα! :AFADF0:(κατω απο 70%)

Σήμερα φαίνεται να βγαίνουν με ανεπαίσθητη μειωμένη ένταση σήματος σε σχέση με χθες (συγκριτικά πάντα με το σήμα της DIGEA) που μπορεί να είναι και στα όρια του αποδεκτού σφάλματος μέτρησης του δέκτη (π.χ. 63 έναντι 65)

Οι φίλοι από Νότια Προάστια, ΕΤ και ΝΕΤ τα πιάνουν ψηφιακά από Αίγινα? Άρχισε η εκπομπή τους?