2ΤΒ Hard Disk

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Ποιον εσωτερικό σκληρό μου προτείνετε στα 2ΤΒ αποκλειστικά για DATA μέχρι 120 Ε και να είναι αθόρυβος ?
Δεν με απασχολεί η ταχύτητα, τα δεδομένα δεν θέλω να χάσω.

Last edited:
Ποτε μην εμπιστευεσαι τα αρχεια σου σε εναν και μονο δισκο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80364&highlight=raid1
(προσεξε το λαθος που εκανα με το raid 0 κ` raid 1)

Απο την αλλη για να θελεις 2ΤΒ δισκο ειναι σχεδον σιγουρο πως στην πραγματικοτητα δεν εχεις κρισιμα αρχεια.
Αν ειχες θα ηταν πολυ μικροτερες οι αποθηκευτικες σου αναγκες.
Απλα μαζευεις σαβουρα, οπως κανει η πλειοψηφια. Μπορει βεβαια να εισαι η εξαιρεση.
Προσωπικα πρεπει να καθαρισω την δικη μου σαβουρα οχι επειδη μου τρωει χωρο αλλά πιο πολυ επειδη προσθετει αρχεια εκει που δεν πρεπει να υπαρχουν.

Οσο αφορά τον δισκο...
Εγω παντως δεν θα επαιρνα δισκο που πρεπει να γινει advanced format. Θα επαιρνα WD αλλά οχι μοντελο που πρεπει να γινει ετσι το φορμαρισμα.

Η αγορά δίσκου είναι πάντα ρουλέτα.. Δεν υπάρχει μάρκα που να θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη. Η λύση είναι backup backup backup backup backup.

Όσο για το advanced format, δεν είναι κάτι που φαίνεται στον τελικό χρήστη, δεν χρειάζεται δηλαδή ειδικό χειρισμό. Είναι εσωτερική διεργασία του δίσκου.

Αν παίζεις με σύγχρονα λειτουργικά (Vista και πάνω..) δεν χρειάζεται να το σκεφτείς καν. Ούτως ή άλλως σε λίγο καιρό όλοι οι μεγάλοι δίσκοι θα είναι τέτοιοι (αν δεν είναι ήδη..).

Οι νεοι δισκοι, ειδικα οι μεγαλης χωρητικοτητας, οντως αυτο το φορματ θα ακολουθουν.

Ειδικα ομως οταν προκειται για χρησιμα (και ποσο μαλλον κρισιμα) δεδομενα δεν θα ηθελα να εχω εναν δισκο με τον οποιο θα εχω προβλημα στο να τον συνδεσω σε ενα αλλο συστημα (XP, linux, αλλο οπως PE).
Θα ηθελα εναν δισκο που ειναι 100% συμβατος με καθε συστημα.

Αν βεβαια μιλαμε για ταινιοθηκη, που κατα 99% οταν μιλαμε για τετοιες χωρητικοτητες μαλλον αυτη ειναι η χρηση, τοτε μιλαμε για δεδομενα που ειναι ανευ σημασιας και δεν πρεπει να μας ανυσηχει το αν θα ειναι φορμαρισμενος με advanced format ή οχι.

Τα αρχεία που δεν θέλω να χάσω τα έχω σε εξωτερικό σκληρό, ο οποίος δεν είναι συνδεμένος στο PC. Τα 2ΤΒ , τα θέλω για μουσική και ταινίες.

Εγώ πάντως πήρα πριν 2 βδομάδες εναν WESTERN DIGITAL WD20EURS 2TB AV-GP

Η ταχύτητά του είναι παραπάνω από ικανοποιητική, είναι τελείως αθόρυβος (σε σημείο που δεν καταλάβαινα αν έπαιρνε ρεύμα και δούλευε) και πολύ δροσερός (καμία σχέση με άλλους δίσκους που τον σύγκρινα).

Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι πήγα να τον χρησιμοποιήσω ως πρωτεύον δίσκο σε Win 7 x64, η εγκατάσταση του λειτουργικού σταμάταγε σε ένα σημείο λέγωντας πως δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί βάση του hardware που είχα. Σε άλλο δίσκο ολοκληρώθηκε κανονικά, οπότε τον WD τον έβαλα ως δεύτερο.

Εγώ πάντως πήρα πριν 2 βδομάδες εναν WESTERN DIGITAL WD20EURS 2TB AV-GP

Η ταχύτητά του είναι παραπάνω από ικανοποιητική, είναι τελείως αθόρυβος (σε σημείο που δεν καταλάβαινα αν έπαιρνε ρεύμα και δούλευε) και πολύ δροσερός (καμία σχέση με άλλους δίσκους που τον σύγκρινα).

Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι πήγα να τον χρησιμοποιήσω ως πρωτεύον δίσκο σε Win 7 x64, η εγκατάσταση του λειτουργικού σταμάταγε σε ένα σημείο λέγωντας πως δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί βάση του hardware που είχα. Σε άλλο δίσκο ολοκληρώθηκε κανονικά, οπότε τον WD τον έβαλα ως δεύτερο.
Μάλλον αυτόν θα πάρω.

Οι AV δίσκοι είναι ειδικοί δίσκοι που απευθύνονται κυρίως σε video applications όπως συσκευές PVR. Τέτοιον έχει και το PVR 3001 της nova.

Η διαφορά από τους κοινούς δίσκους έγκειται στην προτεραιότητα που δίνουν στην ομαλή ροή του (των) video streams εις βάρος του error correction.

Δηλαδή εν ολίγοις οι δίσκοι αυτοί δεν δίνουν τόση σημασία αν ένα τεράστιο file φτάσει ακέραιο στον προορισμό του, αλλά στην ομαλή προσπέλασή του. Γι' αυτό και γενικά δεν προτείνονται για χρήση σε desktop η και servers που η ακεραιότητα των δεδομένων παίζει πρωταρχικό ρόλο.