3,2m αποσταση θεασης.Πολυ καλη 46-47 Led η average plasma 50-55 ?

Blacktan

Established Member
3 September 2012
111
A-thenks
Ο τιτλος ειναι ολο το ζουμι ,
η αποσταση θεασης ειναι 3,2 μ ,
το budget ειναι 1000-1200 ευρω (οχι πιο πανω)
και το ερωτημα ειναι απλο ,
μια πολυ καλη 47αρα (LG LM670) η 46αρα (Samsung S6710)
η καποια πλασμα 50αρα η 55αρα στα ιδια χρηματα (ισως και λιγοτερα) ?
αισχατως ειδα και την LED LG 55LM620S που μου αρεσε (ισως αν καποιος εχει feedback να εφτανα εως τα 1350 , αλλα μονο εως εκει και μονο για αυτη την 55αρα)

Η χρηση της tv θα ειναι για ταινιες ως επι των πλειστων με το 60-70% της χρησης της νυχτερινες ωρες εν μεσω σκοτους .

thanks guys

Για ποιον λόγο η 47LM670 θεωρείται "πολύ καλή"?

Πολύ καλή σε LED LCD είναι η Sony HX850 αλλά αφού βλέπεις σε σκοτεινό χώρο κοίτα και την Panasonic 50ST50 και την Samsung 51E550.

Για ποιον λόγο η 47LM670 θεωρείται "πολύ καλή"?

.

δικο μου συμπερασμα , με βαση αποδοση/τιμη
την εχει μια παρακειμενη καφετερια και μου αρεσει η εικονα που βγαζει .

thanks for the tips !

Αν την είδες και σου αρέσει η εικόνα τότε ΟΚ. Εγώ την έχω δει και σε καφετέρια και σε κατάστημα και μου φάνηκε μέτρια.

να επαναφερω το θεμα ?
η τελικη αποσταση θεασης με καναπεδες , σημειο καθισματος , σημειο τηλεορασης ειναι 3,7 μ , οριστικα και αμετακλητα ...
να δω την PS51E6500ES η ειναι μικρες οι 51 ιντσες εν τελει για αυτη την αποσταση .

Υperiona θα εκτιμουσα την ιδιαιτερη αποψη σου , μιας και βλεπω πως εισαι μεσα στα πραγματα περισσοτερο απο καθε αλλο ,

η 60αρα plasma (και μαλιστα η συγκεκριμενη) μηπως ειναι υπερβολη για αυτη την αποσταση ?
το feedback της συγκεκριμενης σε overall ?

Κοίταξε η PA5500 είναι μια κλάση κάτω απο την Ε6500 , έχει περισσότερες ανακλάσεις , δεν έχει τόσο καλό μαυρο κτλ.

Όμως εγώ στα 2.8 μέτρα και με την 51Ε530 και μου φαίνεται μικρή οπότε στα 3.7 μέτρα δεν έχεις επιλογή από το να πάρεις την 60PA5500 και να ανεχθείς κάποια κουσούρια της (άλλωστε όλες οι τηλεοράσεις ακόμη και οι "κορυφαίες" έχουν τέτοια).

Αν ανέβεις στα λεφτά υπάρχει και μια Sharp LED LCD στις 60"...

http://www.skroutz.gr/s/386744/Sharp-LC-60LE635E.html

Μάλλον χειρότερη σε εικόνα απο την LG αλλά θα κάνεις οικονομία στο ρεύμα και θα γλιτώσεις και κάποιες ανακλάσεις.

Bigger is better έμαθα εγώ με την 50PA5500.
Αν σηκώνει ο χώρος τις ίντΖες, πάρτες imho...

Η χρηση της tv θα ειναι για ταινιες ως επι των πλειστων με το 60-70% της χρησης της νυχτερινες ωρες εν μεσω σκοτους
Δέ κοιτάς κ για προβόλι;
βέβαια θέλει ήχο, πανί ή βάψιμο κλπ αλλά πάς σε 100+ ίντσες

Plasma και στρωσιμο (καταλληλο καναλι)

Καλημερα Παιδες ,
για αποσταση 3.7μ καταληγω τελικα σε LG 60PA5500 ,
ηθελα να ρωτησω τους ειδικους μιας και το σπιτι ειναι ακομη ακατοικητο , και θελω να βαλω μεσα την τηλεοραση να παιζει και να εκμεταλλευτω την απουσια μου για τις επομενες 10-15 ημερες , δινοντας στην τηλεοραση τις απαιτουμενες 300 ωρες λειτουργιας στρωσιματος , εως οτου κατοικησω οριστικα ..

τι να την βαλω να παιζει ? ποιο ειναι το καταλληλοτερο καναλι ?
μηπως ειναι λαθος αυτο που θελω να κανω ?

Οπως καταλαβαινετε δεν θα μπορω να αλλαζω καναλι η να βαλω να παιζουν ταινιες γιατι δεν θα ειμαι μεσα ...(θα ειμαι μεσα 2-3 φορες /μερα για 5-10 λεπτα)

Δεν θα πρότεινα να την αφήνεις να παίζει τυφλά.
Μια στραβή να γίνει, μπορεί να προκληθεί ζημιά...
Για παράδειγμα πτώση ρεύματος... ή εμένα που μου έχει τύχει να αλλάξει το φορμά στον Alpha και ξαφνικά να μου παίζει με μπάρες δεξιά αριστερά... (δεν έχω ιδέα γιατί συνέβη αυτό, αλλά ο Alpha μου παρουσιάζει κάτι κουλά κατά καιρούς)...

Εν πάσει περιπτώσει, το νόημά μου το έπιασες.
Imho καλύτερα ανά διαστήματα να την παρακολουθείς.

sorry , αν εχω κουρασει ,
για τους γνωριζοντες μιας και εχω λιωσει στο διαβασμα , αλλα ξεκαθαρο συμπερασμα δεν μπορω να βγαλω

Panasonic P50UT50E στα 595 ευρω ?
ή
Samsung 51E6500 στα 1055 ?

ειναι σημαντικη η χρηματικη διαφορα και ηθελα να γνωριζω αν ειναι τοσο σημαντικη η διαφορα στην ποιοτητα εικονας .

εχω/ειχα παραγγειλει την LG 60PA5500 αλλα με βλεπω να μην παραλαμβανω ποτε και ψαχνω εναλλακτικες ....
(by the way στο public με δουλευουν ψιλο γαζι σχετικα με την ενλογω τηλεοραση και την προσφορα τους που "θεωρητικα" την προλαβα , πρακτικα ομως , παει για απορριψη η υποθεση , το βλεπω)

ευχαριστω

Panasonic P50UT50E στα 595 ευρω ?
ή
Samsung 51E6500 στα 1055 ?

Τελείως άκυρη η σύγκριση , η μια τηλεόραση είναι χαμηλού κόστους και η άλλη μεσαίο μοντέλο.

Σαν value for money λύση πάντως τα λεφτά της τα αξίζει περισσότερο η UT50.

I know πως είναι άκυρη , αλλά μιας και η διάφορα τιμής ειναι σχεδόν 500 ευρω είπα πως ίσως να μην αξίζουν τον κόπο ..
Μισό k παραπάνω είναι σημαντικά χρήματα για ένα 10% (υπό θετικά) καλύτερη απόδοση ...

Εκτός και αν μιλάμε για διάφορα επιπέδου η μέρα με τη νύχτα , όπου εκεί όντως το 500αρικο αξίζει να δωθει ως extra ...

By the way πριν 5 λεπτά έλαβα SMS απο public που μου είπαν πως βρέθηκε η tv σε προμηθευτή τους και παραλαμβάνει σε 1-2 εβδομάδες ...
Λέω λοιπόν τελικά μετά απο αυτή την εξέλιξη να περιμένω ... Hold my horses !
799 ευρω για την 60αρα νομίζω πως ειναι best value/money ...

Thanks once again