3 & 60

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς από που προέρχεται αυτή η έκφραση; Μήπως κάποια στιγμή υπήρχε μισθός π.χ. 3,60 δραχμές;

δεν ξερω αλλου αλλα εδω στο avclub
τρεις και εξήντα είναι να ξοδεύεις 3 για dvd ,players,δισκους ,πλατω,προβολεις και 60 για τον επιούσιο

ναι την δεκαετια του 60 υπηρχε μισθος 3 και 60 (τρεις δραχμες και 60 λεπτα) και αμα θυμαμαι καλά απο ιστορίες παλαιοτέρων ήταν ο βασικός μισθος

Απάντηση: Re: 3 & 60

ναι την δεκαετια του 60 υπηρχε μισθος 3 και 60 (τρεις δραχμες και 60 λεπτα) και αμα θυμαμαι καλά απο ιστορίες παλαιοτέρων ήταν ο βασικός μισθος

Κάτσε καλά ρε...
icon10.gif
Το παρατράβηξες.....

ααα το θυμηθηκα ο Μπαμπης μου την ειχε πει την ιστορια

Παντως -και χωρις να ειμαι σιγουρος- το τρεις κι εξηντα πρεπει να αφορα μισθο 3060 δρχ στους υπαλληλους της εποχης ...του Μπαμπη!

παντως περα απ την πλακα καλο θα ηταν να μαθουμε οντως αν ειναι σωστο το 3 και 60 που εγραψα

ξερει κανεις?

Έκφραση σκωπτική ή περιφρονητική για τον πενιχρό μισθό κάποιου. Απηχεί την ανάμνηση εποχών που υπήρχαν τέτοιοι μισθοί, προ πληθωρισμού. :grandpa:

παντως περα απ την πλακα καλο θα ηταν να μαθουμε οντως αν ειναι σωστο το 3 και 60 που εγραψα

ξερει κανεις?

Όχι βρε Larry.... Αποκλείεται.

To 1948 το μεροκάματο ήταν 40 δραχμές, ενώ το 1930 ήταν (από ότι θυμάμαι να μου έλεγε ο παππούς μου) λίγες μόνο δραχμές. Οπότε το 3 δραχμές και 60 λεπτά πιθανόν αφορούσε μεροκάματο τις δεκαετίας του 1930 και σήμαινε ένα μηνιάτικο της τάξης των 80 με 100 δραχμών. Εκείνη την εποχή συνηθίζονταν η εργασία με το μεροκάματο που πληρώνονταν στο τέλος της ημέρας.

Επίσης τα πρώτα "ιερά τέρατα του Ελληνικού Κινηματογράφου" είχαν γεννηθεί μεταξύ 1900-1920 και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούσαν την έκφραση μετέπειτα στη δεκαετία του 1950 που γεννήθηκε ο Ελληνικός Κινηματογράφος από προσωπική εργασιακή εμπειρία του παρελθόντος

To 1948 το μεροκάματο ήταν 40 δραχμές, ενώ το 1930 ήταν (από ότι θυμάμαι να μου έλεγε ο παππούς μου) λίγες μόνο δραχμές. Οπότε το 3 δραχμές και 60 λεπτά πιθανόν αφορούσε μεροκάματο τις δεκαετίας του 1930 και σήμαινε ένα μηνιάτικο της τάξης των 80 με 100 δραχμών. Εκείνη την εποχή συνηθίζονταν η εργασία με το μεροκάματο που πληρώνονταν στο τέλος της ημέρας.

Λογικό μου ακούγεται. Το άλλο που (νομίζω ειπώθηκε) μου φαίνεται λογικό είναι το 3.060 δρχ. Μήπως δηλαδή κάποια στιγμή ήταν το βασικό μεροκάματο (μηνιάτικο;) τόσο...

Ψάχνω πολύ καιρό και δεν το βρίσκω... Όποιον έχω ρωτήσει, εικάζει, δεν ξέρει σίγουρα...