3 μέτρα . χαμηλή κατανάλωση < 1200

Βεβαιως και εχει, πιο υψηλη καταναλωση , image retention , phosphor trails κτλ.

Αυτα ομως ειναι δευτερευονται θεματα μπροστα στα προβληματα των LCD που αφορουν βασικους τομεις της εικονας (κινηση , χρωματα , αντιθεση κτλ)...

Τα θετικά σημεία όμως είναι αρκετά περισσότερα από τα αρνητικά...

Re: Απάντηση: Re: 3 μέτρα . χαμηλή κατανάλωση < 1200

H Sony χρησιμοποιουσε πανελ Hitachi τεχνολογιας ALIS...η Philips χρησιμοποιουσε πανελ LG....

η σόνυ αγόραζε και από την pioneer ....ένας απο τους λόγους που όταν σταμάτησε να αγοράζει ανέβηκε κατακόρυφα το χρέος της pioneer.....

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/whomakeswhat.html

ένα καλό σαιτ για να δείτε ποιός αγόραζε τι............

Όταν κολοσσοί σαν τη Sony αποφασίζουν να μην φτιάχνουν πια plasma τηλεοράσεις πιστεύω ξέρουν κάτι παραπάνω.

Το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων παγκοσμίως αφορά συσκευές με μεγέθη < 42" (κυρίως 32"). Ως γνωστόν δεν υφίστανται τηλεοράσεις plasma σε τέτοια μεγέθη. Αυτός είναι και ένας απ' τους κυριότερους λόγους που εταιρείες σαν την Sony και την Philips έχουν στραφεί αποκλειστικά στην κατασκευή τηλεοράσεων LCD.

εεε και λίγο τα παραπονάκια για το image retention και το burn in .....για να λέμε όλη την αλήθεια......

ας το πάρουμε αλλιώς

έστω ότι με μια 40'' βλέπω καλά (μην αρχίζετε να κουράζετε κι αυτό! ΕΣΤΩ λεω). από κει που κάθομαι, θέλετε να πλησιάσουμε κι άλλο οκ.

λοιπόν είπατε πως οι led, οι lcd γενικά έχουν προβλήματα σε μεγέθη >46'' . right?

Philips 40PFL8605H 40" . αυτή με 1350 (είναι ακριβή αλλά μην κουράσουμε ούτε αυτό, για να βγάλω καμιά άκρη) έχει προβληματα με clouding (θυμήθηκα το cloudbursting της kate bush) μαύρες γραμμές κ.ο.κ., ή όχι?

αν είναι άψογη ας το ψάξω κατά κει.

else, αν έχετε να προτείνετε LED (μόνο LED) δείξτε μου μονΔέλο σε ίντσες που νομίζετε πως η τεχνολογία της δεν έχει bugs... η 40'' είναι ότι μεγαλύτερο αψεγάδιαστο βγαίνει σε led ?

όπως καταλαβαίνετε θέλω να αγοράσω led και νά ναι και philips.....(αρκεί να πάει η τιμή κοντά στο 1200) πέφτω σε ίντσες.

Πλιζ (που λέει και η γωγώ η βασιλειάδου) ΜΗΝ ξανακάνουμε την φουλ κουβέντα από την αρχή... έχουμε φτασει σε καλό σημείο! (ΠΛΙΖ)

άσε το clouding στην άκρη ....clouding θα δείς βγαίνοντας απο το σπίτι αλλά όχι το τώρα......απο τον οκτώβριο και μετά...και πήγαινε να δεις κανένα μοντέλο σε κατάστημα....ο καλύτερος κριτής είναι τα ίδια σου τα μα´τια ..και παίξε και με τις ρυθμίσεις.....

από εκεί και πέρα λεντ ξελεντ πλάσμα εκτόπλασμα....το μόνο που θα σου πω κοίτα να πάρεις τις περισσότερες ίντσες που αντέχει η τσέπη σου και ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ακόμα και οι πλάσμα σήμερα έχουν διαφορά του 20ευρου το χρόνο...

στα 3 μέτρα σίγουρα οι 40 θα σου φαίνονται λίγες....πολύ γρηγορότερα απότι φαντάζεσαι.......

ευχαριστώ κι εσέ libair... δεν έχω αμφιβολία ότι είναι λίγες. ΑΛΛΟ ΡΩΤΗΣΑ...

όπως και νά χει. αν θέλετε μην το γυρνάτε σε dispute αλλά σε συγκεκριμένες προτάσεις ή links με μονΔέλα...

από τη μεριά μου παίρνω τα μάτια μου, και μέσα στη ζέστη σιγά σιγά αρχίζω εκ νέου το τσεκάρισμα...

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=philips+led

σέβομαι απολύτως την εμμονή σου με τη φιλιπς αν και δεν την συμμερίζομαι.....

το ίδιο αντιμετωπίζω και με συγγενικό μου πρόσωπο πολύ πολυ στενό....''μόνο η φίλιπς έχει εικόνα...'' ''όταν η φιλιπς κατασκεύαζε ολοκληρωμένα οι α´λλοι ήταν ακόμη στα δεντρα..'' .και άλλα χαριτωμένα....

είναι σαν τους σιτροενακηδες ένα πράγμα....

καλό ψάξιμο....

πάντως είναι δύσκολο να βρείς να βρείς πραγματικά κακή τηλεόραση ...σήμερα .....
τα καλά της παγκοσμιοποίησης....:laugh::laugh: ´συνεργασίες εταιρειών ...κοινή χρήση πλακετών.....πάνελ...μπλα μπλα ...μπλα....

ας το πάρουμε αλλιώς

έστω ότι με μια 40'' βλέπω καλά (μην αρχίζετε να κουράζετε κι αυτό! ΕΣΤΩ λεω). από κει που κάθομαι, θέλετε να πλησιάσουμε κι άλλο οκ.

λοιπόν είπατε πως οι led, οι lcd γενικά έχουν προβλήματα σε μεγέθη >46'' . right?

Philips 40PFL8605H 40" . αυτή με 1350 (είναι ακριβή αλλά μην κουράσουμε ούτε αυτό, για να βγάλω καμιά άκρη) έχει προβληματα με clouding (θυμήθηκα το cloudbursting της kate bush) μαύρες γραμμές κ.ο.κ., ή όχι?

αν είναι άψογη ας το ψάξω κατά κει.

else, αν έχετε να προτείνετε LED (μόνο LED) δείξτε μου μονΔέλο σε ίντσες που νομίζετε πως η τεχνολογία της δεν έχει bugs... η 40'' είναι ότι μεγαλύτερο αψεγάδιαστο βγαίνει σε led ?

όπως καταλαβαίνετε θέλω να αγοράσω led και νά ναι και philips.....(αρκεί να πάει η τιμή κοντά στο 1200) πέφτω σε ίντσες.

Πλιζ (που λέει και η γωγώ η βασιλειάδου) ΜΗΝ ξανακάνουμε την φουλ κουβέντα από την αρχή... έχουμε φτασει σε καλό σημείο! (ΠΛΙΖ)

Φίλε μου 40άρα με 1300 euro είναι απλά πανάκριβη.Και ας πούμε οτι οι plasma καίνε περισσότερο.Απο τον Απρίλιο έχω την 42u10 που την είχα πάρει 539 euro.Και άντε βάλε και τα 30 euro κάθε χρόνο για 10 χρόνια πάει στα 839.Όλες οι philips είναι υπερτιμημένες μέχρι εκεί που δέν πάει.Και έχωντας κλείσει περίπου 650 ώρες μπορώ να πω ότι καμία lcd δεν συγκρίνεται μαζί της.Και δεν της λείπει και τίποτα στην κυριολεξία...Και με burn-in και image retention θα ασχοληθεις άντε το πολύ 100 ώρες.Στη συνέχεια απλά θα απολαμβάνεις.

Last edited:
Και με burn-in και image retention θα ασχοληθεις άντε το πολύ 100 ώρες.Στη συνέχεια απλά θα απολαμβάνεις.

καλά μην το δένεις κιόλας ...είναι πολύ πρώιμο και εξαρτάται απο τη χρήση που της κάνεις...

τέσπα πιστεύω ότι ο φιλος μας έκανε ξεκάθαρο ότι προσανατολίζεται σε λεντ οπότε κρίμα είναι να ξαναγυρνάμε πίσω στο πρώτο ποστ...

και ναι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν την είκονα μιας λεντ ανώτερη απο μια πλάσμα έστω και αν οι αριθμοί και οι μετρήσεις των ''ειδικών'' δεν βγαίνουν...γούστα είναι αυτά...

καλά μην το δένεις κιόλας ...είναι πολύ πρώιμο και εξαρτάται απο τη χρήση που της κάνεις...

τέσπα πιστεύω ότι ο φιλος μας έκανε ξεκάθαρο ότι προσανατολίζεται σε λεντ οπότε κρίμα είναι να ξαναγυρνάμε πίσω στο πρώτο ποστ...

και ναι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν την είκονα μιας λεντ ανώτερη απο μια πλάσμα έστω και αν οι αριθμοί και οι μετρήσεις των ''ειδικών'' δεν βγαίνουν...γούστα είναι αυτά...

Εάν μπορούμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο θα το κάνουμε,και θα επιμείνουμε,θα πουν διάφορα,αλλά δεν πειράζει,δηλαδή να του πείς πάρε led,να την ανοίξεις και σε μαύρα πλάνα να δεί τρομερό clouding,θα μου πει τι είναι αυτή η..... που μου πρότεινες.Εάν θέλεις απλά την led για την οικονομία και δεν σε νοιάζει η καλή ποιότητα εικόνας,τότε πάρε την,θα την χρυσοπληρώσεις,δεν θα πάρεις τίποτα παραπάνω,το αντίθετο μάλιστα και θα λες απλά ότι καταναλώνει κάτω από 100watt...

Με βαση τα οσα θελεις η εφικτη λυση ειναι αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/260589/Philips-46PFL7605H-46''.html

Προσωπικα Philips θα ξανααγοραζα (ειχα παλια 2 CRT) μονο αν φαλίριζαν ολες οι αλλες μαρκες και δεν ειχα αλλη επιλογη αλλα εσυ πληρωνεις και εσυ αποφασιζεις...

Αν μιλαμε οτι τις ειδες στο media markt και το Saturn λογικο ειναι αυτο που λες , μαλιστα λογικο θα ηταν να ελεγες οτι οι LCD ειναι και καλυτερες σε εικονα...

Η μεγαλη διαφορα ειναι σε οικιακο περιβαλλον...με λογικο φωτισμο και σωστες ρυθμισεις και οχι το "ολα στο τερμα" των καταστηματων...

ΥΓ. Οποιος συνηθισει να βλεπει σε πλασμα η εικονα των LCD μετα του φαινεται αστεια...

Συμφωνώ. Στον Κοτσόβολο, Public και saturn που είδα την Pj 350 η εικόνα ήταν απογοητευτική... Απο τις αξιολογήσεις των φίλων που τις προμηθεύτηκαν φαίνεται να ειναι αρκουντως καλές σε οικιακό περιβάλλον. Ωστόσω σε προγενέστερες καταγραφές (σε αυτό το νήμα) διέκρινα κάποια μομφή για την Lg και θα ήθελα σχετική τεκμηρίωση.

Εάν μπορούμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο θα το κάνουμε,και θα επιμείνουμε,θα πουν διάφορα,αλλά δεν πειράζει,δηλαδή να του πείς πάρε led,να την ανοίξεις και σε μαύρα πλάνα να δεί τρομερό clouding,θα μου πει τι είναι αυτή η..... που μου πρότεινες.Εάν θέλεις απλά την led για την οικονομία και δεν σε νοιάζει η καλή ποιότητα εικόνας,τότε πάρε την,θα την χρυσοπληρώσεις,δεν θα πάρεις τίποτα παραπάνω,το αντίθετο μάλιστα και θα λες απλά ότι καταναλώνει κάτω από 100watt...

επανέρχομαι στο θέμα φίλε dermitzakis σίγουρα αυτό ισχύει γενικά και μου αρεσει το πόσο πατριωτικά το εχεις πάρει (με σεβασμό το λέω, πως λειτουργηματικά δρας σε ένα φόρουμ), όμως επειδή άνοιξα το φόρουμ με ένα ζητούμενο άντε 2 (ενδεχομένως δευτερεύουσας σημασίας για σένα ή την πλειοψηφία) συνεχίζω (έχοντας δει δυο-τρεις περιπτώσεις εν τω μεταξύ) το ψάξιμο ΚΑΙ στο φόρουμ ως εξής..

1) σκοπεύω να περιμένω μέσα στον μήνα με το δάκτυλο στη σκανδάλη για προσφορά (εννοείται κάτω του χιλιάρικου) ένεκα εκπτώσεων....
2) πρότεινες για led πάντα samsung αντί philips με τις οποίες σορτ οφ- έχω φάει ένα σχετικό κόλλημα -και συνεχίζεται-. μήπως οι sharp έχουν να παρουσιάσουν κάτι επίσης σπουδαίο? για ποιούς λόγους θεωρείς την συγκεκριμένη σαμψών που μου πρότεινες καλύτερη των φιλίππων που ρώτησα?

εννοείται πως αν παίρνετε χαμπάρι κάποια προσφορά που σκάζει το τόπικ είναι ανοικτό όπως και τα μάτια μου!

επανέρχομαι στο θέμα φίλε dermitzakis σίγουρα αυτό ισχύει γενικά και μου αρεσει το πόσο πατριωτικά το εχεις πάρει (με σεβασμό το λέω, πως λειτουργηματικά δρας σε ένα φόρουμ), όμως επειδή άνοιξα το φόρουμ με ένα ζητούμενο άντε 2 (ενδεχομένως δευτερεύουσας σημασίας για σένα ή την πλειοψηφία) συνεχίζω (έχοντας δει δυο-τρεις περιπτώσεις εν τω μεταξύ) το ψάξιμο ΚΑΙ στο φόρουμ ως εξής..

1) σκοπεύω να περιμένω μέσα στον μήνα με το δάκτυλο στη σκανδάλη για προσφορά (εννοείται κάτω του χιλιάρικου) ένεκα εκπτώσεων....
2) πρότεινες για led πάντα samsung αντί philips με τις οποίες σορτ οφ- έχω φάει ένα σχετικό κόλλημα -και συνεχίζεται-. μήπως οι sharp έχουν να παρουσιάσουν κάτι επίσης σπουδαίο? για ποιούς λόγους θεωρείς την συγκεκριμένη σαμψών που μου πρότεινες καλύτερη των φιλίππων που ρώτησα?

εννοείται πως αν παίρνετε χαμπάρι κάποια προσφορά που σκάζει το τόπικ είναι ανοικτό όπως και τα μάτια μου!

Καταρχάς δεν είμαι μόνο εγώ στο forum,και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να σου προτείνω μόνο εγώ.
1)περίπου με 1000 ευρώ θα βρείς αρκετά αξιόλογες προτάσεις.
2)συνεχίζει να με προβληματίζει η στάση σου απέναντυ στις led,και όπως σου ξαναείπα,θα πρέπει να κατέβεις σε ίντσες,για να είναι lcd led,δεν έχω κάτι κατά της philips,ούτε προσπαθώ να την σαμποτάρω,αλλά δυστιχώς αυτοί απλά νοιάζονται για το ambilight Και όχι για την ποιότητα εικονας και την σωστή απεικόνηση χρωμάτων.Τις plasma τις αποκλείεις απλά λόγω κατανάλωσης,οπότε ερχόμαστε στις ccfl-lcd-led lcd.Οι δύο πιο αξιόλογες προτάσεις που μπορώ να σου κάνω είναι η 46C650 για ccfl lcd και η 40C6500-46C6000 σε led lcd,όπως κατάλαβες,πηγαίνοντας σε led lcd χάνεις ή ίντσες ή τις multimedia δυνατότητες που παρέχει η samsung.Θα σου αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ την διαφορά των Led lcd με τις ccfl lcd.
Οι ''led'' έχουν το πάνελ των ccfl Lcd και το μόνο που αλλάζει είναι ο οπίσθιος φωτισμός.Στην πρώτη περίπτωση ο οπίσθιος φωτισμός αποτελείται από led Και στην δεύτερη από λάμπες ccfl.Τώρα η διαφορά και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.Οι lcd έχουν μια ''αδυναμία'' στο clouding Και στο Panel bleeding.Το clouding όπως και το Bleeding για να μειωθεί η έκτασή τους,χρειάζεται το local dimming στην περίπτωση των led lcd ώστε να μειώνει τον φωτισμό σε συγκεκριμένες ζώνες που αυτό αναγνωρίζει το πρόβλημα.Η πιο προσιτή τηλεόραση σε Samsung με αυτήν την δυνατότητα είναι η σειρά 8000.Στις υπόλοιπες led lcd υπάρχει απλά το global dimming που μειώνει την φωτεινότητα ανάλογα με την εικόνα που δείχνει η τηλεόραση την προκειμένη στιγμή ώστε να επιτευχθούν η καλύτερη στάθμη μαύρου και ο περιοριμός των φενομαίνων που προανέφερα.Τώρα στις ccfl lcd τα παραπάνω προβλήματα πολλές φορές απουσιάζουν και συναντάμε και εκεί global dimming.Οι τηλεοράσεις έχουν και eco mode που εάν το βάλεις στο auto,ανάλογα με τις συνθήκες στο δωμάτιο(φωτισμός)χαμηλώνουν την αντίθεση και τον οπίσθιο φωτισμό και έτσι μειώνεται και η κατανάλωση.Απλά να έχεις στον νού σου την ποιότητα εικόνας,και τέλος προτήμησε τις 6 παραπάνω ίντσες,στη απόσταση θέασης σου παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Αρκετό καιρό προβληματιζόμουν κι εγώ και διάβαζα και ξαναδιάβαζα... Σήμερα λοιπόν παρέλαβα την Panasonic 50S20 και έχω να σου πω μόνο οτι είναι εκπληκτική. 850 και το μόνο που με χάλασε είναι οτι στον τοίχο δεν μπαίνει ακόμα έτσι όπως θέλω. Εικόνα φοβερή! Αρχικά πήγαινα για την Samsung 46C750 αλλα μετά είδα πολλούς που δεν ήταν ευχαριστημένη. Εψαξα και για την LG 50pk550 αλλά απο Σεπτέμβρη και να δούμε σε όλους όσους ρώτησα. Ετσι κατέληξα σ αυτήν και ούτε στρώσιμο ούτε χάδια. Τοίχο - συντονισμό - και 1080p κατευθείαν. Δεν έχει κλείσει ακόμα και γράφει ήδη 10 ωρες

Αρκετό καιρό προβληματιζόμουν κι εγώ και διάβαζα και ξαναδιάβαζα... Σήμερα λοιπόν παρέλαβα την Panasonic 50S20 και έχω να σου πω μόνο οτι είναι εκπληκτική. 850 και το μόνο που με χάλασε είναι οτι στον τοίχο δεν μπαίνει ακόμα έτσι όπως θέλω. Εικόνα φοβερή! Αρχικά πήγαινα για την Samsung 46C750 αλλα μετά είδα πολλούς που δεν ήταν ευχαριστημένη. Εψαξα και για την LG 50pk550 αλλά απο Σεπτέμβρη και να δούμε σε όλους όσους ρώτησα. Ετσι κατέληξα σ αυτήν και ούτε στρώσιμο ούτε χάδια. Τοίχο - συντονισμό - και 1080p κατευθείαν. Δεν έχει κλείσει ακόμα και γράφει ήδη 10 ωρες

Καλορίζηκη,γράψε μας εντυπώσεις στο νήμα κατόχων.

Καλορίζικη φίλε μου, πολύ καλή επιλογή :award:
Αν την βρήκες στα 850 ευρώ, επιβάλλεται να μας πεις από που. :)