30% ο χώρος, 30% η ηχογραφιση, 40% το σύστημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: 30% ο χώρος, 30% η ηχογραφιση, 40% το σύστημα

πιθανότατα το ένα κανάλι να μπουμάρει και το 'αλλο να έχει αδύνατο μπάσο επίσης να επηρεάζεται η εικόνα ειδικά αν το ηχείο σου (αν θυμάμαι καλά τα mission 753) εχει πίσω οπή. Αν δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ίση απόσταση απο τον πίσω και τους πλαινούς τοίχους τι να σου πω πειραματίσου.
Γενικά πριν κάνουμε " επενδύσεις" φροντίζουμε να βελτιστοποιήσουμε τον χώρο, τοποθέτηση ηχείων, ρεύμα και τότε πολλές φορές δεν χρειάζονται.
Βέβαια για χώρο 50 τετρ. το ηχείο είναι κρίσιμο μέγεθος.

Δεν έχει πίσω οπή.Δεν μπουμάρει το ηχείο που έχει από πίσω του τοίχο γιατι βρίσκεται σε απόσταση 60εκ μακριά του.Αλλά για να έχω σωστή τοποθέτηση πρέπει να τα μετακινώ κάθε φορά που θέλω να ακούσω μουσική ,είναι λίγο κουραστικό.

Να βάλουμε και ένα 5% το καθάρισμα των αυτιών ?
Κατα προτίμηση χαρτοπετσέτα-δάκτυλο... Οι μπατονέτες μπορούν να κόψουν πάνω από τα 6ΚΗz σε μόνιμη βάση...

Να βάλουμε και ένα 5% το καθάρισμα των αυτιών ?
Κατα προτίμηση χαρτοπετσέτα-δάκτυλο... Οι μπατονέτες μπορούν να κόψουν πάνω από τα 6ΚΗz σε μόνιμη βάση...
Αυτά είναι ημίμετρα. Το ποσοστό εξαρτάται άμεσα από τη ποιότητα του Ωρηλά και από τη κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή. Ηγουν, τουτέστιν, πρέπει να ματσάρεις το γιατρό με το τύπο των ηχείων που έχεις.

Λέγεται μάλιστα, ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος της μουσικής που ακούς στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας!
Είναι γνωστά πράγματα αυτά, βρε παιδιά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: 30% ο χώρος, 30% η ηχογραφιση, 40% το σύστημα

Δεν έχει πίσω οπή.Δεν μπουμάρει το ηχείο που έχει από πίσω του τοίχο γιατι βρίσκεται σε απόσταση 60εκ μακριά του.Αλλά για να έχω σωστή τοποθέτηση πρέπει να τα μετακινώ κάθε φορά που θέλω να ακούσω μουσική ,είναι λίγο κουραστικό.

Αφου σου ειπα θα τα βαλεις πανω σε χοντρο μαρμαρο και απο κατω τσοχες και θα τα τσουλάς στις θεσεις τους(τις σημειωνεις με μολύβι)

Αυτά είναι ημίμετρα. Το ποσοστό εξαρτάται άμεσα από τη ποιότητα του Ωρηλά και από τη κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή. Ηγουν, τουτέστιν, πρέπει να ματσάρεις το γιατρό με το τύπο των ηχείων που έχεις.

Λέγεται μάλιστα, ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος της μουσικής που ακούς στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας!
Είναι γνωστά πράγματα αυτά, βρε παιδιά...

Για να μη σας πω ότι παίζει ρόλο και το κατά πόσο μπουκωμένη είναι η μύτη μας! Ως γνωστόν, μύτη και αυτιά επικοινωνούν εσωτερικά!

Ποτέ δε δοκιμάζουμε μηχανήματα προς αγορά ενώ είμαστε συναχωμένοι! :lehrer:

Σε ολα αυτά πάντως ο ασταθμητος παράγοντας είναι η ποιότητα του ρέυματως κάνει του κεφαλιού του , ενα Ic εαν στην σπάει το πετάς με τη δεή τι γίνεται ? ,
και μην μασάτε απο isolator φιλτρα κλπ κλπ , δεν κάνουν τίποτα

με τη δεή τι γίνεται ?
Παίρνεις επιδότηση και το γυρνάς σε φωτοβολταϊκό. Σου δίνει και συνεχές ρεύμα άρα γλυτώνεις στάδιο στη τροφοδοσία....Ωραίο πράγμα

μια και μιλάμε για ρεύμα πρόκειται να κτίσω ενα σπίτι σύντομα. Κάποιος απο τους έχοντες τεχνικές γνώσεις μήπως μπορεί να μου δώσει μερικές συμβουλές τι πρέπει να προσέξω κατά την κατασκευή σε σχέση με την ηλεκτρικη εγκατάσταση ώστε να έχω τουλάχιστον σε οτι αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού το καλύτερο δυνατόν κύκλωμα ρεύματος ?

Είσαι τυχερός που 'θυμήθηκα' το link...

μια και μιλάμε για ρεύμα πρόκειται να κτίσω ενα σπίτι σύντομα. Κάποιος απο τους έχοντες τεχνικές γνώσεις μήπως μπορεί να μου δώσει μερικές συμβουλές τι πρέπει να προσέξω κατά την κατασκευή σε σχέση με την ηλεκτρικη εγκατάσταση ώστε να έχω τουλάχιστον σε οτι αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού το καλύτερο δυνατόν κύκλωμα ρεύματος ?

Listen. room + Electrical Install. + Rack = Listen. Environment

(που θα είναι το σπίτι?)

Last edited:
μια και μιλάμε για ρεύμα πρόκειται να κτίσω ενα σπίτι σύντομα.
Καλορίζικο (τυχερέ)!

Κάποιος απο τους έχοντες τεχνικές γνώσεις μήπως μπορεί να μου δώσει μερικές συμβουλές τι πρέπει να προσέξω κατά την κατασκευή (...) ?
Η χαϊεντάδικη σειρά, έπεται:

Πρώτον: ρίχνεις τη πλάκα.
Δεύτερον: στήνεις το σύστημα όπτιμουμ. Χρησιμοποιείς το ρεύμα οικοδομής.
Τρίτον: Κτίζεις τοιχους και υπολοιπο σπίτι γύρω από το σύστημα προσέχοντας η θέση ακρόασης να έχει τη καλύτερη θέα, το σημείον να είναι ευάερον και ευήλιον κλπ.-bye-

4x10 (μπλενταρισμένο)

ευχαριστώ για τον κατατοπιστικό σύνδεσμο
" a heavy electrical wire " με τι χαρακτηριστικά και απο πού?
Το 1999 στον ΔΗΜΟΥΛΑ (Ψαρρών 47 & Κρήτης - κοντά στο Σταθμό Λαρίσης) είχα πάρει

- 14 μ. καλώδιο OLFLEX-100 CY 4x10 (μπλενταρισμένο)
- τιμή = 28.000δρχ (+18% ΦΠΑ)

Αυτό βέβαια είναι για 3/φασικό (+ ουδέτερος) εξ' ου και το 4x10 (και 4x6 είναι αρκετό, αλλά την δεδομένη στιγμή δεν είχε)

(Αντε Angelo και με στενοχώρησες λίγο παλιότερα αλλά ως γνωστόν τα ξεχνάω)