300

Έχω την εντύπωση πως ναι στην αρχή ήταν 6000 αλλά οι υπόλοιποι τελικά κάποια στιγμή αποχώρησαν κι έμειναν μόνο οι 300 Σπαρτιάτες.

Δεν ξέρω πόσοι ήταν αρχικά, αυτό που έχω διαβάσει όμως είναι πως μαζί με τους 300 ήταν και 700 Θεσπιείς, για τους οποίους δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία.

Στο τέλος όταν είχαν ήδη περάσει μέσω των βουνών δυνάμεις πίσω τους, έδιωξε ο Λεωνίδας τους υπόλοιπους και έμεινε μόνος με τους Σπαρτιάτες οπλίτες. Αλλά το στενό το κρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες της μάχης περίπου 6.000 άνδρες. Τώρα πόσους θα τους δείξει η ταινία, δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: 300

Δεν ξέρω πόσοι ήταν αρχικά, αυτό που έχω διαβάσει όμως είναι πως μαζί με τους 300 ήταν και 700 Θεσπιείς, για τους οποίους δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία.

Ακριβως ετσι.:grandpa:

Η ταινια ωντος πρεπει να ειναι εντυπωσιακη.Οσο αφορα το ποσο καλα παει ιστορικα πιστευω οτι τα παραλεμε εδω τα μισα Ελληνοπουλα δεν ξερουν την ιστορια καλα καλα το Hollywood περιμενανε για να τη μαθουν;

Απάντηση: Re: 300

Στο τέλος όταν είχαν ήδη περάσει μέσω των βουνών δυνάμεις πίσω τους, έδιωξε ο Λεωνίδας τους υπόλοιπους και έμεινε μόνος με τους Σπαρτιάτες οπλίτες. Αλλά το στενό το κρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες της μάχης περίπου 6.000 άνδρες. Τώρα πόσους θα τους δείξει η ταινία, δεν ξέρω.

6000 χιλιαδες ηταν πριν τη μαχη.Επειδη ομως η Ηττα ηταν σιγουρη, εμεινε μονο ο Λεωνιδας με τους 300 και περιπου 1000 ακομα ενω οι υπολοιποι φυγαν προς τα πισω για να ενωθουν με αλλα στρατευματα και να αντιμετωπισουν τους Περσες σε αλλη μαχη.-bye-

Για δύο ημέρες κράτησε τον περσικό στρατό το σύνολο των ελληνικών δυνάμεων. Μάλιστα ο Υδάρνης με τους Αθανάτους του συνάντησε στην Ανοπαία ατραπό τους 1000 Φωκείς που από τη δύναμη των 6.000 ανδρών είχε τοποθετήσει εκεί ο Λεωνίδας και οι οποίοι αμέσως εγκατέλειψαν τη θέση που φύλαγαν και αποσύρθηκαν σε ασφαλέστερη, κίνηση που έκρινε τη μάχη για τις Θερμοπύλες.. Μόνο την τρίτη ημέρα έμεινε ο Λεωνίδας και οι επίλεκτοι 300 του (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. Β')

Εγγύτερη πηγή είναι ο Ηρόδοτος ο οποίος μάλλον τα παραλέει λιγάκι. Νομίζω γύρω στις 300.000 μάχιμοι και ενδεχομένως άλλοι τόσοι στις βοηθητικές υπηρεσίες του στρατεύματος κυμαίνονται οι ρεαλιστικότερες εκτιμήσεις. Χώρια ο στόλος φυσικά.

Διορθωστε με αν κανω λάθος αλλα μαζι με τους 300 εμειναν και οι 700 Θεσπιεις!

Καπου εκει πιστευω και εγω ,στην ταινια λεει οτι οι Περσες ηταν 1,000,000 αλλα μπορει ωντος να υπολογιζουν και τον στολο.

Re: Απάντηση: 300

Καπου εκει πιστευω και εγω ,στην ταινια λεει οτι οι Περσες ηταν 1,000,000 αλλα μπορει ωντος να υπολογιζουν και τον στολο.

Ο Ηρόδοτος αναφέρει, εάν προστεθούν οι αριθμοί, πάνω από 2.500.000, αλλά προφανώς υπερβάλει. Ίσως το εκατομμύριο να το προσέγγιζε ο στρατός, ο στόλος και οι βοηθητικοί. Στις Πλαταιές οι Έλληνες αντιμετώπισαν 300.000 Πέρσες, νούμερο λίγο-πολύ πραγματικό.

Και εγω απο οτι θυμαμαι νομιζω οτι οι Θεσπιεις μειναν μεχρι τελικης πτωσης.

Σταύρο καλά θυμάσαι!!!!!!

Μάλιστα, ο αρχηγός των Θεσπιέων Δημόφιλος, όταν τον ρώτησε ο Λεωνίδας γιατί δεν φεύγει του απάντησε: '' Δεν θα φύγω Λεωνίδα. Δεν θα σε αφήσω να πάρεις μόνος σου όλη τη δόξα από τη μάχη των Θερμοπυλών''....:worshippy: :worshippy:

Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Άντε να εξηγήσει ο κ. Miller στα Αμερικάνια την έννοια της λέξης ''φιλότιμο''....

παντως οι συνχρονοι Ελληνες δεν θα μπορουσαν να κανουν τετοια διοτι .......δεν γινεται να πολεμας και να στελνεις ταυτοχρονα ΣΜΣ η.... να κρατας και το φραπε στο χερι ......

ε δεν είναι και προς ντροπή ... οι σύγχρονοι Έλληνες όπως και κάθε άλλη κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία πλην των Σπαρτιατών.

Στο comic πάντως έχει έναν εντυπωσιακό διάλογο όταν οι Σπαρτιάτες φτάνουν στις Θερμοπύλες και συναντούν τους υπόλοιπους. Υποθέτω ότι θα μεταφερθεί στην ταινία. Δεν θυμάμαι όμως αν αναφέρει πλήθος.

Εχμ...
1) Που να πάνε καλέ κύριε οι Θεσπιείς; Αφού στην τελική ΔΕΝ πήγαν στη μάχη, η μάχη πήγε σε αυτούς. Τα εδάφη τους υπερασπιζόντουσαν...
Από την άλλη οι Σπαρτιάτες έμειναν στην ιστορία γιατί διένυσαν τόσο μεγάλη απόσταση και θυσιάστηκαν για τα εδάφη αλλονών. Μετρήστε μόνο πόσο απέχει η Σπάρτη από τις Θερμοπύλες. Με το αυτοκίνητο και θέλεις μισή μέρα για να φτάσεις!
2) Το έργο λέγεται 300... Όχι Θερμοπύλες. Να το βγάλει offtopic? :)