32"-42" για monitor-gaming

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Λοιπον, ηρθε η ωρα να κανω και το δικο μου θεμα να ακουσω μερικες αποψεις παραπανω....
Χρειαζομαι για HDTV για το υπνοδωματιο, με χρηση 5% τηλεοραση/dvd, 50% monitor-PC 45% console gaming. Η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 2 μετρα και αν χρησιμοποιηθει καταλληλη βαση με βραχιονες, μπορει να γινεται και 1.5μ οποτε χρειαστει...
Το μεγεθος δεν μας ενδιαφερει πολυ γιατι παροτι γενικα δε χορταινω, υπαρχει προβολεας και δε προκειται να δω ταινια σε αυτην. Πρεπει οπωσδηποτε να ειναι 1080p γιατι ειναι πολυ σημαντικο για μενα οταν θα τη χρησιμοποιω σαν monitor υπολογιστη. Αποκει και περα 100hz και αλλα τετοια δε με νοιαζουν. Εχω ομως μια μεγαλη συμπαθεια στη γυαλιστερη επιστρωση. Και το κυριοτερο προβλημα ειναι το budget, θελω να δωσω οπωσδηποτε κατω απο 1000, και γενικα οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα, αλλα χωρις να θυσιασουμε το 1080p φυσικα...

Γενικα, αν τα λεφτα δεν ηταν θεμα, θα επαιρνα την 40Α656 και δε θα συζητουσαμε, κανει οσα ακριβως θελω και λιγα παραπανω. Ωστοσο ειναι στα 950 και με αμφιβολη εγγυηση απο Πρακτικερ...

Ειχα καταληξει οτι μονο σε LCD θα κοιταξω λογω της χρησης και του burn-in. Μετα σκαει σημερα η προσφορα στην 42PZ8 στα 749, και με δελεαζει η ατιμη...αλλα φοβαμαι το burn-in με τη χρηση που θα κανω...Βεβαια εχω μια 42px7 και εχει αποδειχτει πολυ ανθεκτικη ακομα και μετα απο καναδυο μικροβλακειες (εμεινε 2-3 ωρες μερικες φορες να δειχνει ακινιτη εικονα χωρις προβλημα). Οποτε δε ξερω....κατα τα αλλα ειναι τελεια, μεγαλο μεγεθος, 1080p , και με τα πλεονεκτηματα μιας plasma που συχνα τα αγνοουμε, πχ πολυ καλο response time που δε προκειται να με προβληματισει σε gaming...
και 749 ειναι πολυ καλη τιμη...

Γυρνωντας στις LCD, πρακτικα κοιταζω μονο samsung series6 και πανω, λογω ultra clear panel, και επειδη οι αλλες αξιολογες δεν εχουν καποιο πλεονεκτημα τιμης. Δηλαδη και η 40W4000 ειναι μια πολυ καλη επιλογη, αλλα παιζει στα ιδια λεφτα με την 656 οποτε δεν εχει νοημα για μενα....μονο καποιες της LG ειναι αισθητα φτηνοτερες για να δελεασουν. Προσπαθοντας να ριξω το κοστος σκεφτομαι οτι και η 32Α656 κανει αυτα που θελω...αλλα φοβαμαι οτι και στο 1.5 μετρο, ειναι μικρη για monitor 1080p, δε θα μπορω να τη δουλεψω ετσι, και αυτο ειναι απαραιτητο...απο την αλλη δε μπορω καπως να τη φερω πιο κοντα...

Πιστευω αν παρω την PZ8 θα κανω τη δουλεια μου πιθανοτατα....δηλαδη ακομα και browsing στο net να κανεις δε μπορει για 1 ωρα να μην κατεβασεις ενα παραθυρο, να μην τρεξεις κατι αλλο...ωστοσο θα ζω παντα με το φοβο και με εκνευριζει αυτο...οποτε σκεφτομαι να περιμενω να πεσει η 40Α656 ακομα πιο χαμηλα, ισως να κατσει και καμια προσφορα.... Για την λυση της 32" τι λετε? Ενα αλλο αρνητικο ειναι οτι εχω διαβασει πως το panel ειναι χειροτερο απο αυτα των 40"+ επισης δε ξερω με την αποσταση αν θα αρκει δυστυχως...

Τι να κανω? :/

Παρε την Α656 απο το praktiker και καθαρισες. Ετσι και αλλιως αν χρειαστεις επισκευη μην νομιζεις οτι μεσω της επισημης αντιπροσωπιας θα σε εξυπηρετησουν καλυτερα.

Αντικειμενικά η 40Α656 δείχνει πιο λογική αγορά. Έχει την γυαλιστερή επίστρωση που σου αρέσει και δεν απαιτεί καμιά παραχώρηση όσον αφορά την χρήση. Με την εγγύηση δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα, απλά αντί να πας στο service με το οποίο συνεργάζεται η αντιπροσωπεία, θα πας σε κάποιο άλλο. Το ίδιο καλυμμένος θα είσαι και στις δυο περιπτώσεις.

Δεν λέω, έχει και η PZ8 τα πλεονεκτήματά της (τιμή, response time), αλλά νομίζω πως η 40Α656 είναι πιο κατάλληλη για την χρήση σου.

Για gaming πας σε sony ...είναι μονόδρομος.

Οσον αφορά την 656 απο hdtvtest:

"Here's the not-so-good news: even with [100Hz Motion Plus] disabled, we measured input lag on the LE40A656 to be 30ms slower than our resident Samsung F96, which means that it's up to 60ms slower than the Sony W4000. While most people will not be affected by this, sensitive gamers will probably experience this input lag in games demanding sharp reflexes. We certainly did: in Call Of Duty 4 somehow we were unable to nail as many headshots on the Samsung LE40A656Buy this for £693.49 at Dixons
Use code 'FIVETV' for 5% discount
Then code 'DELTV' for free delivery , though we readily concede that the reason might very well have been psychological.

There are two ways to mitigate input lag (to the level where it's on par with the Samsung F96) on the LE40A656, neither of which is satisfactory. The first is to set [Entertainment Mode] to "Game", but the resultant image would be too bright and over-sharpened (which cannot be fixed because the picture settings are locked)."

ακόμα και σε gaming mode (που πραγματικα είναι χάλια η εικόνα!) έχει 60ms παραπάνω input lag από την w4000. 60ms είναι πολύ! πάρα πολύ!

ειχα ακουσει οτι εχει βγει firmware για την 656 που φτιαχνει το θεμα input lag...τουλαχιστον αυτα λενε στο αγγλικο forum...το τεστ του hdtvtest.co.uk το εχω διαβασει αλλα ειναι πολυ παλιο, απο τον Ιουνιο, οποτε υπεθετα δεν εχει το firmware αυτο...

Για την λυση της 32αρας το απορριπτετε τελειως? Θελω να πω ασχετα με την αποσταση, ειναι τοσο υποδεεστερα τα panels? Και εγω για την 40αρα ψηνομαι δηλαδη, αλλα η αληθεια ιεναι οτι ουτε τα 950-1000 (για A656 ή W4000) ειμαι διατεθημενος να τα δωσω, οποτε θα παει για χριστουγεννα και μετα...Στις 32αρες αν γινει μια μικρη εκπτωση, γιατι τα 760 δεν ειανι καλη τιμη με βαση την τιμη της 40αρας, αν παει στα 6ΧΧ τα δινω μαλλον...(υπαρχει και μια LG 32" 1080p στα 550 και δελεαζει η ατιμη...)