32" Για PC Round 2# - Αξίζει η αλλαγή?

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Καλησπέρα σας.

Εδώ και λιγότερο από χρόνο χρησιμοποιώ στο PC μια Philips 32PFL5604.

Στην αρχή ήταν καλή και τα χρώματα καταπληκτικά κρίνοντας τα φεύγοντας από απλό 22άρι TN Panel,αλλά αργότερα μου κατέστρεψε τα μάτια από την έλλειψη πλήρες ελέγχου Backlight με αποτέλεσμα ή να κάθεται φωτεινή όσο δεν πάει,ή να χαμηλώσω τα πάντα και να δείχνει σαν Radial Gradient.
Τώρα που είδα κάτι άλλες σκέφτομαι να την σουτάρω όσο όσο να πάρω κάτι καλύτερο.

Αν την δώσω γύρο στα 350ε (αγορασμένη 520ε? δεν θυμάμαι...),το budget που θα μπει είναι πάνω/κάτω 100ε.

Αρχικά μου γυάλισε η Samsung LE32C530 στα ~420ε,δηλαδή αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/265254/Samsung-LE32C530-32".html

Αλλά και η LG 32LD550 στην ίδια τιμή:
http://www.skroutz.gr/s/262643/LG-32LD550-32''.html

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Αξίζει να πάω από την Philips σε μια τηλεόραση όπως η Samsung ή δεν θα αξίζει την όλη διαδικασία? Έχουν βελτιωθεί πολύ τα Panels στις 32" από το 2009?

Αυτή η Samsung και οι άλλες της κατηγορίας της τι Panel φοράνε?

Και το 50hz Refresh Rate σε συνεργασία με τα διάφορα Lag που θα έχει αν έχει,θα κάνουν τρομερή διαφορά?

Το Lag δεν με ενδιαφέρει μπορώ να πω,η Philips πχ έχει Ghosting αλλά δεν με ενόχλησε ποτέ.

Οι χρήσεις για τις οποίες προορίζεται θα είναι ότι μπορείς να κάνεις στο PC,Ταινίες κυρίως,Gaming,αλλά το 90% θα ναι Browsing κτλ,απλά θέλω κάποια που να είναι ξεκούραστη,να ρυθμίζεις το Backlight όπως το θες,και να μην μετράς τα Pixels απ'το ένα μέτρο όπως στην Philips.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -bye-

Καλύτερο value for money εχουν οι 42 ... lg 42ld750 200hz 2ms γυρω 650 στο internet...με 550ε εγώ είχα πάρει 42lh3000 50hz 5ms fullhd...για σύδεση με Pc είναι πάρα πολύ καλή(games movies)...για web είναι καλή αλλά με ανάλυση 1920χ1080 ισως χρειαστεί να μεγαλώσεις λίγο τις γραμματοσειρές...ανάλογα και με την αποσταση που την έχεις και την...μυωπία...εεε αμα πάς να γράψεις κώδικα θα σε κουράσει...

Χμμ τώρα που το σκέφτομαι,απ'τον ενθουσιασμό μου ξέχασα ότι έχω και ηχεία βιβλιοθήκης στο γραφείο. :bang:

Με 1.4m μήκος το γραφείο,20cm το κάθε ηχείο,μένει χώρος 1 μέτρο,αλλά δίπλα δίπλα,σε τρίγωνο που θα τα έχω βάζω ξανά 32",με το ζόρι χωράω 37".

Οπότε αναγκαστηκά 37" Max (90-92cm με πλαίσιο).

Πάντως η 1920x1080 νόμιζα στην αρχή ότι ήταν πολύ μεγάλη και σε τέτοια μεγέθη δεν θα έβλεπες τίποτα,αλλά τελικά όλα ok,με βολεύει πολύ,και κατάλαβα ότι η HD Ready ανάλυση δεν βλέπεται τελικά σε PC. :flipout:

Η ld550-750 σειρά δεν έχει 37άρες απ'ότι βλέπω,σε lh3000 τι λέει?

http://www.skroutz.gr/s/72570/LG-37LH3000-37.html

Στο πρώτο μαγαζί στα 475 είναι εξαντλημένη,για 550+ δεν νομίζω να λέει μιας και είναι απ'την παλιά σειρά,λογικά θα υπάρχει κάτι καλύτερο φετινό.

το μόνο που με χαλάει στην lh3000 είναι οτι δεν έχει 100-200hz(frame interpolation) και θα σου έλεγα να πάρεις κάποια που να έχει...και contrast φωτεινοτητα δεν έιναι τα καλύτερα αλλά για την τιμή(550 η 42αρα) της είναι καλά...σε SD (tv) δεν είναι καλή η ποιότητα...σε HD απο pc ή τv τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα

Η 37ld450 είναι πιο νέο μοντέλο από την lh3000 και έχουν περίπου αντίστοιχα χαρακτηριστικα...και καλύτερη τιμή...αλλα 50hz

Τα 50hz αν δεν έχουν διαφορά σε σχέση το 60hz δεν έχω πρόβλημα να πω την αλήθεια,που δεν θα έχουν,αν και αυτά είναι ρυθμός ανανέωσης,ενώ τα 100-200hz είναι Upscale των καρέ για Motion Blur Reduction αν τα λέω σωστά...
Το θέμα είναι ότι η 37άρα της Samsung δείχνει πολύ Value For Money,δεν γνωρίζω αν πρέπει να κάνω μια υπέρβαση για το FI μιας και πάλι καλά αν δεν δω Backlight Bleeding δεν ενοχλούμε από κάτι,και μύγες να δείχνει η οθόνη που λέει ο λόγος αρκεί να μην είναι ελαττωματική. :flipout:

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα 50 με τα 60 είναι το ίδiο σχεδόν...όταν βλέπεις tv είναι 50(pal) στο pc βάζεις και τα 60...τα 100-200 ...είναι upscale των καρέ πράγματι αλλά πέρα από το motion blur reduction κάνουν και πιο ομαλή την κίνηση(FI)...φαντάζομαι θα εχεις δει σε κάποιο κατάστημα που πουλάει τηλεοράσεις τη διαφορά...εγώ προσωπικά πλέον δεν μπορώ να δω ταινία χωρίς FI..θεωρώ πολύ σπαστή την κίνηση των 24καρέ...και αρκέτοι άλλοι αν κρίνω από πολλές συζητήσεις στο forum...εγώ το πετυχαίνω μέσο του Pc το FI αλλά θα προτιμούσα να έιχα πάρει μια tv με 100ε παραπάνω που να το πρόσφερε...όταν την αγόρασα δεν ήξερα ακριβώς τι είναι FI 100hz κλπ....

Έχω δει πολλές LCD με διάφορες τεχνολογίες,η αλήθεια είναι ότι με τα Input Lag και τα διάφορα "κακά" που έχουν στα Panels,πολλές δεν πολυδιαφέρουν μεταξύ τους ασχέτως τι "διαφημίζουν",τουλάχιστον με λίγες ματιές σε καταστήματα,καφετέριες και τα συναφή,γιατί όσες έχω πάρει όταν τις πήρα στα χέρια και τις χρησιμοποίησα είδα πράγματα που δεν είχα φανταστεί (Ghosting στην Philips πχ).

Το FI στο PC αλήθεια πως το κάνεις? Γίνεται Real Time στον Player?

4πυρηνο έχω...1080p παίζει κανονικά ...με ελαφρώς χαμηλότερες ρυθμίσεις φυσικά απο τα 720...