32"-?" Για :Ποδόσφαιρο, Ταινίες - Bluray και Playstation3

Λοιπόν, για να τελειώνει η συζήτηση γύρω απο την X3500 !!!!!
Είναι τρομερή τηλεόραση και την μπάλα την δείχνει τέλεια.

Το θέμα μας όμως είναι τι θα πάρω τώρα, για την χρήση που θέλω.

Καμια πρόταση; Υπάρχει καποιος εδω μέσα που να παίζει FPS η παιχνίδια με στατικές εικόνες και να έχει πλάσμα; Να παρουμε μια ιδέα...

Ειχε ομως μεγαλυτερη αντιθεση (πιο καινουργιας τεχνολογιας πανελ) και "ερχοταν" ακριβως στα προτυπα στα χρωματα.

Kι εγώ την γούσταρα πολύ την W4000, Γιάννη, αλλά χωλαίνει σε άμεση αντιπαράθεση με την Χ3500.

Nομίζω ότι έχεις μπερδέψει την Χ3500 με την Χ2000 ή την W3000...

Πανω στο θεμα ειπα την αποψη μου. Την X3500 εκεινη την εποχη την ειχα δει πολλες φορες ακομη και διπλα διπλα με την 4000.

Tελος παντων τωρα ειναι και οι δυο πολυ ξεπερασμενες οποτε ας βοηθησουμε τον φιλο να παρει καποια αλλη.

Πανω στο θεμα ειπα την αποψη μου. Την X3500 εκεινη την εποχη την ειχα δει πολλες φορες ακομη και διπλα διπλα με την 4000.

Tελος παντων τωρα ειναι και οι δυο πολυ ξεπερασμενες οποτε ας βοηθησουμε τον φιλο να παρει καποια αλλη.

Έχετε δώσει πολλές απαντήσεις αλλά θα ήθελα να βοηθήσετε άλλο λίγο..... και δεν το κάνετε :smash:. (Δεν κάνω παρατήρηση, εξ'άλλου βρίσκω ενδιαφέρουσα την συζητηση για την x3500, αλλά όσο να'ναι πείτε λίγο τι πιστεύετε)

Καμια πρόταση; Υπάρχει καποιος εδω μέσα που να παίζει FPS η παιχνίδια με στατικές εικόνες και να έχει πλάσμα; Να παρουμε μια ιδέα...

Διαβασε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=68955

Εμενα η αποψη μου ειναι 50PV350 η 50U30 και κρατα την Χ3500 για απεριοριστο gaming.

Διαβασε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=68955

Εμενα η αποψη μου ειναι 50PV350 η 50U30 και κρατα την Χ3500 για απεριοριστο gaming.

Μα δεν γίνται αυτό το ανέφερα και παραπάνω...

Θα πάρω καινούργια για τα θέματα που θέλω, τα οποία πάλι τα είπα πιο πάνω (το πολύ 2ώρες pc, και απεριόριστο gaming και ταινίες, με την μπάλα να κυριαρχεί σε μεγαλύτερο ποσοστό)

Eγώ πάλι τις ξαναείδα δίπλα-δίπλα πριν 2 μήνες και δεν θα τις χαρακτήριζα και τόσο ξεπερασμένες, όσον αφορά το ζουμί (ποιότητα εικόνας), αν δεν έχει πέσει κανείς σε πάνελ με προβληματικό clouding. Μια χαρά στέκονται ακόμα, οι 40άρες τουλάχιστον και μπροστά σε σημερινά, αντίστοιχα 100Hz και 50Ηz, μοντέλα (για να μη συγκρίνω και με τίποτα σημερινά IPS που εξακολουθούν να ψάχνουν με το κυάλι τα contrast ratio των X3500/W4000)...

Σαν ευκολίες και τιμές αγοράς βέβαια, είναι όντως αρκετά ξεπερασμένες...

ΙΜΗΟ, η εμπειρία gaming σε μία σύγχρονη Plasma, είναι σαφώς πιο απολαυστική και ξεκούραστη απ' ό,τι σε μια LCD, αλλά απαιτεί προσεκτική χρήση, ήτοι καθόλου gaming τις πρώτες 200 ώρες και στη συνέχεια, σταδιακή πορεία προς την κακομεταχείριση, μέχρι να συμπληρωθούν οι πρώτες 1000-2000 ώρες (δλδ. διαλείμματα 10-15 λεπτών κάθε 1-3 ώρες ώστε να ξεπλένεται το image retention, ρύθμιση της αντίθεσης στο μισό, στα πρώτα gaming sessions, ανά κάποιες συνολικές ώρες gaming χρήση του scrolling bar για κάποιο διάστημα, κτλ.).

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να συμμορφωθείς σε μια τέτοια χρήση, μία καλή περίπτωση αποτελεί η σειρά G30, στην οποία το phosphor trailing είναι μειωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω των νέων φωσφόρων, ενώ διαθέτει και IFC για κάλυψη του 50Hz-Bug.

Αν δεν θέλεις να "μπλέξεις" με τα ανωτέρω, κατευθύνσου σε κάποιο μοντέλο LCD από αυτά που έχουν προταθεί σε προηγούμενα posts.

Last edited:
ΙΜΗΟ, η εμπειρία gaming σε μία σύγχρονη Plasma, είναι σαφώς πιο απολαυστική και ξεκούραστη απ' ό,τι σε μια LCD, αλλά απαιτεί προσεκτική χρήση, ήτοι καθόλου gaming τις πρώτες 200 ώρες και στη συνέχεια, σταδιακή πορεία προς την κακομεταχείριση, μέχρι να συμπληρωθούν οι πρώτες 1000-2000 ώρες (δλδ. διαλείμματα 10-15 λεπτών κάθε 1-3 ώρες ώστε να ξεπλένεται το image retention, ρύθμιση της αντίθεσης στο μισό, στα πρώτα gaming sessions, ανά κάποιες συνολικές ώρες gaming χρήση του scrolling bar για κάποιο διάστημα, κτλ.).

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να συμμορφωθείς σε μια τέτοια χρήση, μία καλή περίπτωση αποτελεί η σειρά G30, στην οποία το phosphor trailing είναι μειωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω των νέων φωσφόρων, ενώ διαθέτει και IFC για κάλυψη του 50Hz-Bug.

Αν δεν θέλεις να "μπλέξεις" με τα ανωτέρω, κατευθύνσου σε κάποιο μοντέλο LCD από αυτά που έχουν προταθεί σε προηγούμενα posts.

Δεν νομίζω να τα καταφέρω να έχω τόση υπομονή, ειδικά τώρα που θ α είναι και καινούργια TV :HTEHETH63:

Οπότε θα πάω σε 100Hz LCD/LED. Και μάλον αυτή θα είναι η Samsung 40D5000.

Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με την 40D5000

Έχει S-PVA panel ή θα έχουμε κλήρωση πάλι όπως στην C650 ;

Απάντηση: Re: 32"-?" Για :Ποδόσφαιρο, Ταινίες - Bluray και Playstation3

Δεν νομίζω να τα καταφέρω να έχω τόση υπομονή, ειδικά τώρα που θ α είναι και καινούργια TV :HTEHETH63:

Οπότε θα πάω σε 100Hz LCD/LED. Και μάλον αυτή θα είναι η Samsung 40D5000.

Δεν αγοράζεις οικόπεδο,αλλά,τηλεόραση.Τα πράγματα είναι πολύ απλά.Εάν ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες θα δεις πολλές προτάσεις.Οι πιο αξιόλογες από αυτές 1)42G30 2)40d5000 3)50PV300. Η δεύτερη στο κατάστημα θα σου φανεί εντυπωσιακή.Οι άλλες 2 όχι τόσο μιας και δεν έχουν την φωτεινότητα της lcd.

Plasma = Τηλεόραση
lcd= Monitor

Εάν περιορίσεις το gaming τότε καλύτερα να πας στην G30,θα δεις τεράστεια διαφορά σε σχέση με οποιαδήποτε lcd.

Re: Απάντηση: Re: 32"-?" Για :Ποδόσφαιρο, Ταινίες - Bluray και Playstation3

Δεν αγοράζεις οικόπεδο,αλλά,τηλεόραση.Τα πράγματα είναι πολύ απλά.Εάν ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες θα δεις πολλές προτάσεις.Οι πιο αξιόλογες από αυτές 1)42G30 2)40d5000 3)50PV300. Η δεύτερη στο κατάστημα θα σου φανεί εντυπωσιακή.Οι άλλες 2 όχι τόσο μιας και δεν έχουν την φωτεινότητα της lcd.

Plasma = Τηλεόραση
lcd= Monitor

Εάν περιορίσεις το gaming τότε καλύτερα να πας στην G30,θα δεις τεράστεια διαφορά σε σχέση με οποιαδήποτε lcd.

Συμφωνώ με τις προτάσεις σου (που ήδη έχουν προαναφερθεί), όμως την G30 δεν μπορώ να την αντέξω οικονομικά.... Για αυτό και ροτάω για την S30 που έχει IFC. Την U30 δεν την έχω υπόψην διότι δεν έχει IFC.

Και κάτι άλλο: 42U30 ή 40D5000 μόνο για μπάλα ;

Πήγαινε με αυτό σε ένα κατάστημα που να τις έχει και τις δύο.

Όποια το δείξει καθαρότερα, θα είναι καλύτερη και στη μπάλα...

Πήγαινε με αυτό σε ένα κατάστημα που να τις έχει και τις δύο.

Όποια το δείξει καθαρότερα, θα είναι καλύτερη και στη μπάλα...

Το έχω το βιντεάκι αυτό. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω :) (Αν και η D5000 δεν υπάρχει πουθενά στην Πάτρα 0_0 )

Βασικα το υπαρχον motion test εχει μαυρο με ασπρο , το γρασιδι ειναι πρασινο οποτε ισως πρεπει να βγει αλλο ειδικο τεστ.:p

Mην ανησυχείς, το ~70% της φωτεινότητας του λευκού, προέρχεται από το πράσινο, οπότε μια χαρά καλυμμένος είσαι... :aetsch:

Αφού (ευτυχώς) δεν προχώρησα σε αγορά κάποιας τηλεόρασης ακόμα, συνέχισα να διαβάζω το forum και εξεπλάγην όταν είδα εδώ
και εδώ ότι τελικά η D5000 έχει απλά διπλασιασμό στα frames και όχι τα 100Hz που θα περιμέναμε...

Επίσης διάβασα και το θέμα της G30 και από ότι κατάλαβα αν και έχει IFC έχει ακόμα προβλήματα με τα 50Hz(στο τηλεοπτικό).

Έτσι έχω κάποιες απορίες σχετικά με την G30 τις οποιές τις ανάφερα και στο δικό της θέμα:

Μόλις διάβασα όλο το θέμα για την G30, και έχω 2 απορίες:

1)Για ποιό πρόβλημα συζητάτε στις πρώτες σελίδες του θέματος με τα 50Hz;

2)Τι είναι flickering; Και τι πρόβλημα με το flickering έχει;

Αν είναι να έχει πρόβλημα με τα 50Hz ποιός ο λόγος να αγοράσουμε την G30 έναντι της U30;
(αναφέρομαι για εμένα που δεν με ενδοιαφέρουν Media Players, σύνδεση στο ίντερνετ και το THX mode)

Αφού (ευτυχώς) δεν προχώρησα σε αγορά κάποιας τηλεόρασης ακόμα, συνέχισα να διαβάζω το forum και εξεπλάγην όταν είδα εδώ
και εδώ ότι τελικά η D5000 έχει απλά διπλασιασμό στα frames και όχι τα 100Hz που θα περιμέναμε...

Δεν εχει καν διπλασιασμο , εχει 50 Hz.

Μια LCD με 50 Hz βγαζει 300 γραμμες moving picture resolution , δηλαδη βλεπεις μια ατελειωτη θολουρα (motion blur).

Μια πλασμα Panasonic βγαζει 1080 γραμμες , δηλαδη θεωρητικα το μεγιστο. Γι'αυτο λεμε οτι οι πλασμα δεν εχουν motion blur.

Αρα δεν ειναι τα αποτελεσματα κατα την κινηση τα ιδια αφου προκειται για διαφορετικες τεχνολογιες.

Αυτο χοντρικα μπορεις να το δεις να απεικονιζεται στο παρακατω διαγραμμα...

adv_img04.jpg

Το 50 Hz bug οφειλεται στην οδηγηση του πανελ που δεν ειναι βελτιστοποιημενη για σηματα 50 Hz και ετσι σε ορισμενες περιπτωσει βλεπεις ενα διπλο ειδωλο. Το αποτελεσμα παρολα αυτα ειναι συγκρισιμο η καλυτερο με LED LCD με CMR 800 Hz οπως η Samsung D8000.

Last edited: