32'' LED, Full HD, Xαμηλό χρόνο απόκρισης, 100Hz

Mourloz

New member
27 November 2011
16
Καλησπέρα,

Ήθελα να ακούσω προτάσεις πριν προχωρήσω στην αγορά μιας 32'' τηλεόρασης. Κύρια χρήση το gaming (360). Μετά από αρκετές μέρες έρευνας έχω καταλήξει στην 32lv4500 λόγω ποιότητας εικόνας και έλλειψη ανούσιων tv app και internet. Δόξα στα PC και στα HDMI. :D

Πέραν από gaming τι άλλη χρήση θα κάνεις και πόση απόσταση θέασης έχεις ? Επίσης να υποθέσω ότι το budget είναι κοντά στα 400 ευρώ ?

Πέρα από το gaming,καμιά ταινιούλα (εξ ου και τα 100Hz) και λοιπες εκπομπες. Τίποτα σπουδαίο. Απόσταση 1,80 - 2 μέτρα.

Να προσθέσω ότι το FullHD το επέλεξα λόγω PC, η HDrdy που έχω δεν με ικανοποιεί σαν ανάλυση όταν δουλεύω, ούτε σε παιχνίδια και ταινίες.

Τα 100 Hz είναι χρήσιμα για παρακολούθηση αθλητικών εκπομπών, όπου μειώνεται η "θολούρα" στη γρήγορη κίνηση. Για ταινίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γυρισμένες στα 24 Hz, δεν έχει καμμία διαφορά από 50 Hz σε 100 Ηz. Πολλοί μάλιστα απενεργοποιούν τα 100 Ηz ή ενεργοποιούν κάποια λειτουργία 24p smooth αν υπάρχει στην τηλεόρασή τους. Πάντως αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω μπορείς να κοιτάξεις και για 40"-42". Η απόσταση θέασής σου είναι ιδανική για αυτό το μέγεθος.

Re: Απάντηση: 32'' LED, Full HD, Xαμηλό χρόνο απόκρισης, 100Hz

Φαντάζομαι ότι ισχύει αυτό για τα 100 περί αθλητικών. Αλλά είδα ταινία σε 100, παρουσίασε μία τρομακτική βελτίωση στην κίνηση γενικα (προσώπων κτλ.) που με μάγεψε κυριολεκτικά (σε LG32LV5500). Το μέγεθος είναι οριακό λόγω χώρου, από πάνω το κλιματιστικό απαγορεύει οτιδήποτε μεγαλύτερο. Τα χρήματα που σκεφτόμουν είναι κοντά στα 400 και προς τα κάτω. Αpps και internet δεν χρειάζομαι, ανεβάζουν το κόστος και δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι. Τώρα γνωρίζεις ότι περιμένω με ανυπομονισία την επόμενη απάντηση......

τα 100hz κανουν δουλεια παντου.οχι μονο στα αθλητικα.απλα στις ταινιες ωρες ωρες το κανει να φαινεται ψευτικο.σε αλλους αρεσει σε αλλους δεν αρεσει.

Λοιπόν, κοίτα μία από τις παρακάτω: LG LK450, Samsung D550, LG LK530, Samsung D5000 (από την φθηνότερη στην ακριβότερη). Εφόσον δε θα βλέπεις αθλητικά θα έλεγα ότι καλύτερη λύση, με βάση και την τιμή της, είναι η Samsung D550, εξαιτίας και του πολύ καλού ενσωματωμένου media player στις Samsung. :sleepey:

Ο χαμηλός χρόνος απόκρισης και τα 100Hz δε συμβαδίζουν.
H Panasonic E30 είναι πολύ καλή περίπτωση μ'αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά ξεφεύγει σε τιμή.
Θα συμφωνήσει κι ο Μιχάλης!
Αν θέλεις οπωσδήποτε 100Hz πας σε LG LV4500 ή LK530 και να είσαι ευχαριστημένος, πριν 1 χρόνο σ'αυτά τα λεφτά έπαιρνες HD Ready.
Οι Samsung D550 και D5000 έχουν 50Hz πραγματικά.

Θα συμφωνήσω για την E30 Κώστα, μόνο που δεν έχουμε ξεκαθαρίσει πως ο χρόνος απόκρισης δεν είναι το lag, η υστέρηση δηλαδή από το χειριστήριο στην οθόνη. Ο χρόνος απόκρισης είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel να αλλάξει από μαύρο σε λευκό.

Ναι σωστά έχεις δίκιο.
Όπως και να χει είναι πάνω απ'το budget του φίλου.
Τη θυμήθηκα γιατί τη προτείνεις εσύ συνήθως.
Η αλήθεια είναι πως τις LCD της Panasonic δε τις έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Το mode των 100Hz μπορεί να απενεργοποιηθεί φαντάζομαι, οπότε μόνο για ταινίες θα είναι ανοικτό. Γενικά οι ονομαστικές τιμές απόκρισης είναι πολύ χαμηλά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν και την πράξη.

Σωστό και αυτό. Υπάρχει game mode που απενεργοποιούνται τα 100Hz.
Εννοείται πως μπορείς να το κλείσεις και σε ταινίες και παντού.

Το mode των 100Hz μπορεί να απενεργοποιηθεί φαντάζομαι, οπότε μόνο για ταινίες θα είναι ανοικτό. Γενικά οι ονομαστικές τιμές απόκρισης είναι πολύ χαμηλά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν και την πράξη.
Ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά όπως είπα και πιο πάνω είναι διαφορετικό μέγεθος σε σχέση με το lag που θα πρέπει να κοιτάζεις για μια gaming τηλεόραση. Τα 100 Hz (200 Hz στην SL8000 που έχω), προσωπικά τα απενεργοποιώ στις ταινίες γιατί εξομαλύνεται υπερβολικά η κίνηση και αλλοιώνεται η κινηματογραφική αίσθηση της ταινίας...

Στη Samsung C630 που είχα κάποτε υπήρχαν 3 ρυθμίσεις στο Motionplus(100Hz).
Στη custom ρύθμιση μπορούσες να μειώσεις κατά πολύ αυτό το φαινόμενο που λέει ο Μιχάλης.
Στις άλλες δύο ήταν σα να έβλεπες video game ή κάτι παλιές σειρές του BBC όπου το πρόσωπο σε πρώτο πλάνο φαίνεται τελείως αποκομμένο από το περιβάλλον!

Υποθέτω πως και στις LG υπάρχει ανάλογη custom ρύθμιση, αν όχι είναι πολύ κακό.

Σκέφτομαι να ζητήσω να συνδέσουν ένα 360 σε μία τέτοια πριν την πάρω, για να το δοκιμάσω σε κάποιο game με 60fps... Το πιθανότερο είναι να αρνηθούν αλλά θα τους πιέσω!!!

Αφού θέλεις τηλεόραση για gaming να πάρεις κάποια με μικρο input/output lag.

Συνήθως οι τηλεοράσεις με 100/200 hz έχουν μεγαλύτερο lag.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό με αναλυτικά test για input/output lag σε φετινά μοντέλα. Βρίσκω διάσπαρτες για παλαιότερα... Κανένας που να κατέχει κάποια με παρόμοια χαρακτηριστικά;

Φίλε πάρε μια από τις προσφορές, του Media Markt ή Κοτσώβολου με 260 να κάνεις τη δουλειά σου ;) ...

Φίλε πάρε μια από τις προσφορές, του Media Markt ή Κοτσώβολου με 260 να κάνεις τη δουλειά σου ;) ...

Αυτό το λες για να με ξεφορτωθείς :D ή γιατί όντως αξίζει κάποια από τις 2? Γενικά θέλω τα χρήματα που θα δώσω να πάρω ότι καλύτερο γίνετε, θα μου πεις ζητάω πολλά. Δίκιο έχεις αλλά για αυτό μπήκα εδώ να ρωτήσω άτομα με περισσότερη εμπειρία.