32"" τηλεόραση ως pc monitor

snaker

New member
7 November 2013
6
Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια led 32" τηλεόραση για το δωμάτιο μου η οποία θα συνδέεται με τον υπολογιστή μου για να βλέπω ταινίες και για gaming.Αυτη την στιγμή έχω μια 32" lcd panasonic (hd ready 720) που την αγόρασα πρίν τρία χρόνια και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.
Η τιμή δεν θέλω να ξεπερνάει τα 360 ευρώ και θέλω απαραίτητα να έχει 3 hdmi και να είναι full hd.
Διάβασα διάφορα reviews και έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα.
Το πρώτο είναι της samsung http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE32F5500AWXXH-spec που το βρίσκω στα 350 ευρώ και το δεύτερο είναι της LG http://www.lg.com/gr/televisions/lg-32LN575S-led-tv που το βρίσκω στα 370.
Και οι δύο είναι στα 100 hz.(είναι όμως αυτά αληθινά;).Η samsung έχει edge led ενώ η LG έχει direct led.Διάβασα σχετικά με τις συγκεκριμένες τεχνολογίες και κατανόησα οτι και οι δύο λύσεις είναι οικονομικές και δεν έχουν καμία σχέση με τις full array leds αλλά θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας για το πιά θεωρείται πιο ποιοτική στην απόδοση του μαύρου,καθώς δεν με ενδιαφέρει ιδιέτερα το πάχος της τηλεόρασης αλλά η απόδοσή της (στα συγκεκριμένα χρήματα βέβαια).
Η απόσταση που κάθομαι απο την οθόνη είναι στο ένα μέτρο περίπου και έχω συνηθίσει στην χρήση του υπολογιστή απο την συγκεκριμένη απόσταση.Η panasonic που έχω αυτή την στιγμή για χρήση στο pc θα θεωρούταν απο άλλους πολύ κακή επιλογή αλλά προσωπικά με καλύπτει πλήρως και είμαι σίγουρος ότι για χρήση στο pc (browsing,προγράμματα κτλ) θα με καλύψει όποια και απο τις δύο και αν πάρω.Επειδή όμως αφιερώνω αρκετό χρόνο στο gaming(xbox,ps3 kai pc) και σε παρακολούθηση ταινιών στο pc θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα μοντέλα και αν μπορείτε να μου ποτείνεται άλλα σε παρόμοια τιμή.
Ευχαριστω πολύ.

Όλα τα πιο πάνω μοντέλα είναι στα 50 Hz. Αν δε βλέπεις αθλητικά όμως δεν θα σε ενοχλήσει κάτι. Αν δε θα τη χρησιμοποιείς και σαν monitor του υπολογιστή από το ένα μέτρο θα πρότεινα να δεις και τις μεγαλύτερες LG LN5200 και Samsung F5000.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Επειδη όμως χρειάζομαι οπωσδήποτε 3 hdmi, μια pc,xbox και 360 μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα hdmi splitter για xbox και ps3 ώστε να μην βγάζω και βάζω καλώδια αν πάρω τελικά τηλεόραση με 2 hdmi η θα έχω κάποιο πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω splitter.ευχαριστώ

Μάλλον θα σε βολέψει το switch. Απώλεια ποιότητας δε νομίζω να έχεις.

Re: Απάντηση: 32"" τηλεόραση ως pc monitor

Ωραία οπότε το switch to παίρνω σίγουρα.Ευχαρστώ.
Μετά από αυτο το άρθρο http://forums.cnet.com/7723-13973_102-604504/bad-blue-trailing-ghosting-on-samsungue32f5000/ αποφάσισα να μην πάρω F500 samsung καθώς και σε σχόλια στο site του πλαισίου αναφέρθηκε το φαινόμενο to purple ghosting.Κατέλιξα στην LG LED 32'' 32LN5400.
Ποιά είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ

Θα έχω απώλεια ποιότητας με ενα hdmi switcher;

Μιλάμε για ψηφιακή μετάδοση οπότε είτε κλειδώνει και βλέπεις είτε όχι , ενδιάμεση λύση με μείωση ποιότητας κτλ όπως θα γινόταν σε αναλογική μετάδοση σήματος δεν υπάρχει.

Tη Samsung σειρά 5 θα την απέφευγα φέτος για PC monitor, νομίζω έχει διάταξη πάνελ pentile που μειώνει την ευκρίνεια.
Σίγουρα θα κοίταζα την LG 5400 και τις Sony 470R αλλά για κάτι καλύτερο και αυτήν.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl32w653-201310313413.htm

Last edited:
Re: Απάντηση: 32"" τηλεόραση ως pc monitor

Βασικά ένας απο τους κύριους λόγους που ήθελα την samsung είναι οι πολύ καλές κριτικές για την απόδοση του μαύρου παρόλο την χαμηλή τιμή της.Αλλά μετά απο τις τόσες αναφορές στο internet για προβλήματα με τα panel της sharp(purple ghosting) δεν θα το διακινδυνευα με τίποτα να πάρω μια τέτοια.Τώρα για την LG 5400( που έχω παραγγείλει ήδη απο εχθές) δέν ξέρω κατά πόσο καλή είναι η απόδοση του μαύρου.Το input lag έχω διαβάσει οτι είναι αρκετά καλό.Μακάρι να μπορούσα να την δω απο κοντά και να κρίνω αλλά διστυχώς στην περιοχή μου δεν μπορώ να την βρώ σε κάποιο κατάστημα, αλλά πιστεύω οτι θα μείνω ικανοποιημένος.

LG=IPS : χειρότερο μαύρο, καλύτερες γωνίες θέασης

(όλα τα επαγγελματικά μόνιτορ IPS χρησιμοποιούν)