32" vs 40": Philips PFL9603D vs Samsung LE40A656

Κοίταξε Χρήστο, σέβομαι πολύ τις γνώσεις σου πάνω στις τηλεοράσεις αλλά ποτέ δεν θεωρώ κάποιο μοντέλο πανάκεια. Σπίτι μου έχω 2 sony crt, 2 samsung lcd [a656+a558] και μια αξεπέραστη philips crt black line με τα καλύτερα χρώματα που έχω δει γενικώς και σήμερα πρότεινα την toshiba 40zf355 σε φιλαράκι μου για το εξοχικό του ως λύση στο πρόβλημα χώρου του.

Anyway, αυτό που θέλω να πω, δεν έχω δει την w4500 ακόμη αλλά έχω δει w4000, a656 προφανώς και την x3500 σε 5-6 διαφορετικά καταστήματα, πάνω από μισή ώρα τη φορά. Το συμπέρασμα ήταν στα μάτια μου ισοδύναμο στις x3500 και a656 οπότε δεν έχω να περιμένω σπουδαίες διαφορές από την w4500. Εν ολίγοις θεωρώ τις διαφορές πολύ μικρές για διαφορές τιμής της τάξης των 300 ευρώ και προτείνω οπωσδήπωτε τη συμφέρουσα τιμή από την ελάχιστα καλύτερη τιβι. Η Α656 ευτυχώς δεν έχει κάποια μοιραία αδυναμία όπως άλλες τιβι και πολύ δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον. Αυτά.

Κατ'αρχάς καλησπέρα σε όλους..Εγω λοιπόν είμαι ανάμεσα στην PFL9603D 37'' και στην Samsung 40 Α656. Ποιάαο τις δυο μου προτείνετε να αγοράσω; Λαμβάνοντας υποψην οτι η philips έχει χρόνο απόκρισης 2ms και η samsung 5ms αν δεν κάνω λάθος. Με ενδιαφέρει πολύ η σύνδεση με pc για παιχνίδια και κυρίως για pro!! Ευχαριστώ..

Κατ'αρχάς καλησπέρα σε όλους..Εγω λοιπόν είμαι ανάμεσα στην PFL9603D 37'' και στην Samsung 40 Α656. Ποιάαο τις δυο μου προτείνετε να αγοράσω; Λαμβάνοντας υποψην οτι η philips έχει χρόνο απόκρισης 2ms και η samsung 5ms αν δεν κάνω λάθος. Με ενδιαφέρει πολύ η σύνδεση με pc για παιχνίδια και κυρίως για pro!! Ευχαριστώ..

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ -bye-

Αν έχεις απόσταση 2.5μ+ γνώμη μου να πας για την 40άρα.

Η Philips μετραει με αλλη μεθοδο απο ολους τους υπολοιπους κατασκευαστες (BEW=blur edge width equivalent) , Γιαννης κερναει και Γιαννης πινει δηλαδη , οποτε δεν ειχει νοημα να συγκρινεις πορτοκαλια με μηλα.

Aπο τις δυο εγω θα επαιρνα την Samsung. Aυτο το super clear panel που εχει μπορει να δημιουργει καποιες ανακλασεις αλλα δινει μια τρισδιαστατη αισθηση στην εικονα και μια αντιθεση που η Philips δεν μπορει να πλησιασει.

Σε όσα καταστήματα τις έχω δει και ρωτήσει μου έχουν προτείνει την philips.. Βέβαια εγώ δεν γνωρίζω απλά επιθυμώ το καλύτερο αποτέλεσμα.. Η απόσταση είναι περιπου κάτι λιγότερο απο 3 μετρα..

Σε όσα καταστήματα τις έχω δει και ρωτήσει μου έχουν προτείνει την philips..

Παλια εδινε "δωρακια" στους πωλητες η Samsung και προτειναν αυτες , τωρα προφανως δινει η Philips.
Επισης στα 3 μετρα κατα την γνωμη μου μια 37αρα ειναι μικρη ενω μια 40αρα ειναι οριακα αρκετη.

Παλια εδινε "δωρακια" στους πωλητες η Samsung και προτειναν αυτες , τωρα προφανως δινει η Philips.
Επισης στα 3 μετρα κατα την γνωμη μου μια 37αρα ειναι μικρη ενω μια 40αρα ειναι οριακα αρκετη.
Δηλαδη να προτιμήσω samsung έτσι; Δε θα δω δηλαδη διαφορά στα 5ms έναντι των 2ms της philips;

Τα 2 msec οπως σου εξηγησα ειναι μετρημενα με την μεθοδο BEW που δεν χρησιμοποιει κανενας αλλος κατασκευαστης. Οι υπολοιποι μετρανε ειτε με BW (black to white) ειτε με GTG (Grey to Grey).

Eιναι σαν να συγκρινεις οτι ενας εκανε με το αυτοκινητο 2 ωρες Αθηνα-Πατρα και ο αλλος 5 ωρες Αθηνα-Θεσσαλονικη.

Αυτος με τις δυο ωρες εκανε πιο συντομα αλλα ειχαν την ιδια αποσταση να διανυσουν.

Συνοπτικα ολα περικλειονται σε αυτες τις δυο προτασεις...

"In the present, however, manufacturers still report the "fastest possible" response time, instead of the average or typical response time that you and I would see in daily use."

"The lack of standard specifications for measuring LCD response time means that manufactures can choose to quote, or in that case even leave out, whatever suits them best."

Με λιγα λογια δεν εχει σημασία η τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής γιατί ο καθένας μετράει ότι θέλει.

Αν παντως θελεις να αγορασεις Philips κοιτα εναλλακτικά την 42PFL7403.

Α μάλιστα κατάλαβα.. Δεν ήξερα οτι απευθυνόσουνα στον χρόνο απόκρισης.. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.. Δεν είναι οτι θέλω απαραίτητα philips, απλά επειδή με περιορίζει ο χώρος θα προτιμήσω 37 ή 40..