32 vs 64 bit

Θυμάμαι σαν χτες το πρώτο εργοστάσιο που είχε πάθει ζημιά.. Ήταν 1991 ή 1992.

Το SIMM του 1ΜΒ έκανε 7.900 δραχμές τη μία μέρα και τα τριπλάσια την επόμενη..

Αχ.. Αναμνήσεις.. :D

Πραγματικά, σκεφτόμουν τότε για ένα 386 με 4ΜΒ RAM και μέσα σε μια μέρα η τιμή του ανέβηκε κατακόρυφα... :flipout:

Από το σεισμό στην Ταϊβάν ήταν αυτό ή απο πυρκαγιά; :D

Έκανα λοιπόν το πείραμα, αλλά δεν έπιασε.
Αφού τελείωσα την εγκατάσταση των Win7 Ultimate 32bit, πήγα να κάνω activation.
Κατέληξα στο τηλέφωνο με τη Microsoft. Τελικά μου είπαν ότι το CD που έχω και που γράφει επάνω "For distribution with a new PC", κάνει για μία μόνο εγκατάσταση. Εγώ βέβαια το είχα εγκαταστήσει σε 2 pc (στο main HTPC στο σαλόνι και, στο παλιό laptop). Αν "καθόταν" και στο καινούργιο laptop, θα ήταν η 3η φορά.
Πάντως να διευκρινήσω ότι, με τα 32bit εγκατεστημένα, το νέο μου laptop έδειχνε 2,45Gb RAM, ενώ έχει 4Gb.
Έτσι, κατέληξα στο Restore του laptop, που το γύρισε σε Win7 Home Premium 64bit.
Να σημειώσω ότι, δεν είχα πρόβλημα στο activation του Office 2007 Professional, που είχα εγκαταστήσει και στο παλιό laptop.

Πραγματικά από την στιγμή που ένα μηχάνημα έχει πάνω απο 4Gb μνήμη και υπάρχουν 64bit drivers για όλα τα περιφερειακά του, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σε διλήμματα.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, απλά τα βάζεις και σταματάς να ασχολείσαι για το αν είναι 32 ή 64. Μια χαρά και καλύτερα θα κάνεις την δουλειά σου.

Που το θυμήθηκες βρε αυτό;
Θυμάμαι εκείνη την εποχή είχα πάρει τηλέφωνο για αναβάθμιση από το 1Mb στα 5Mb (μιλάμε για τέρας που θα έτρεχε 3D Studio) και η απάντηση του πωλητή ήταν "Το Mb κοστίζει από 15 εώς 25.000 δραχμές"...
Έκανα μία παύση πριν τον ρωτήσω ξανά...
"Συνηθίζετε να δίνετε προσφορές με απόκλιση +- 50%;"

Τελικά μου είπαν ότι το CD που έχω και που γράφει επάνω "For distribution with a new PC", κάνει για μία μόνο εγκατάσταση. Εγώ βέβαια το είχα εγκαταστήσει σε 2 pc (στο main HTPC στο σαλόνι και, στο παλιό laptop). Αν "καθόταν" και στο καινούργιο laptop, θα ήταν η 3η φορά.

Γιάννη αν σου είπαν κάτι τέτοιο δεν ισχύει...
Ισχύει για ένα μηχάνημα. Όχι μία εγκατάσταση!
Αλίμονο! Αν ήταν έτσι θα αγοράζαμε τα Windows με τις κούτες κάθε φορά που θα παίρναμε ένα μηχάνημα!
Προφανώς είδε το σύστημα πολλές ενεργοποιήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και έφαγες time staller... Κάποια στιγμή θα επανέλθει και θα μπορείς να το ενεργοποιήσεις πάλι.