32άρα για gaming και HD

Beren

Senior Member
24 November 2007
403
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή μιας τηλεόρασης 32 ιντσών. Η τηλεόραση θα μπει σε υπνοδωμάτιο, πάνω σε ένα γραφείο που υπάρχει ακριβώς απέναντι απ’ το κρεβάτι. Αυτό το αναφέρω γιατί η απόσταση θέασης αλλάζει, ανάλογα με το αν θα κάθομαι στο γραφείο (το πολύ 1μ.) ή αν είμαι ξαπλωμένος (περίπου 3μ.). Νομίζω λοιπόν ότι οι 32 ίντσες είναι η μέση λύση. Αρκετά μεγάλη ώστε να βλέπω άνετα απ’ το κρεβάτι τις αγαπημένες μου σειρές και καμιά ταινιούλα, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά «μικρή» ώστε να μη βγάζω τα μάτια μου όταν κάθομαι στο γραφείο για gaming.

Η χρήση της λοιπόν θα είναι:
- 50% αναπαραγωγή βίντεο υλικού (ταινίες, σειρές κλπ)
- 40% gaming σε ps3
- 10% τηλεοπτικό σήμα (δεν βλέπω πολύ τηλεόραση)

Υπάρχει ένα WD media player διαθέσιμο, οπότε αν το ενσωματωμένο player της τηλεόρασης δεν παίζει τα πάντα δεν χάλασε και ο κόσμος. Αν όμως με λίγα ευρώ παραπάνω μπορεί να παίξει οτιδήποτε (mkv, υπότιτλους κλπ) δεν θα είχα πρόβλημα να ανεβάσω λίγο το budget. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα απέρριπτα μια πολύ καλή tv για τον player. Άλλωστε είναι πολύ πιθανό να συνδεθεί κάποια στιγμή με htpc. Τέλος, οι δυνατότητες 3D δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

Έχω βρει την Samsung LE32C450 στα 299 ευρώ. Τι λέτε; Θα με καλύψει ή θα πρέπει να πάω σε κάτι καλύτερο; Μπορώ να ανεβάσω λιγάκι το budget μου αλλά δεν θέλω ούτε να πάρω κάτι πολύ ακριβό χωρίς να το χρειάζομαι, ούτε να πάρω κάτι που δεν θα με καλύψει πλήρως μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνό.

Περιμένω τις προτάσεις και τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν έχεις χώρο πάνε σε 37άρα, για τον εξής λόγο:
http://www.skroutz.gr/s/253552/Sony-KDL-37EX402-37.html

στα 299 βγαίνει.

Αλλιώς θα σου πρότεινα την LG 32LK450 που είναι και FullHD, παίζει ρόλο όταν θα'σαι κοντά. Ωστόσο είναι λίγο ακριβότερη απ'την παραπάνω 37άρα να φανταστείς.

Θα μπορώ με 37άρα να καθίσω τόσο κοντά; Δεν ξέρω... Δοκίμασα χθες την 32 της αδελφής μου και πάλι μου φαινόταν πολύ μεγάλη όταν καθόμουν στο γραφείο. Απ' την άλλη,καταλαβαίνω γιατί μου προτείνεις Full HD... Στα παιχνίδια από κοντά θα έχει διαφορά πιστεύω. Αλλά φοβάμαι οτι θα μου βγουν τα μάτια έξω :eek:

Ίσως αν την έβαζα στον τοίχο... :chinscratch:

Δοκίμασε αν γίνεται να βάλεις κάποιο τραπέζι πίσω απ'το γραφείο όπου θα μπει η TV ώστε να μεγαλώσει λίγο η απόσταση θέασης!
Θα γίνουμε και αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων σε λίγο!
Το'χω κάνει και με βόλεψε πολύ. Αρκεί να έχεις τον χώρο βέβαια.
Είναι θέμα συνήθειας οι ίντσες αν και για Monitor συμφωνώ πως και 32άρα είναι μεγάλη.

Τώρα που το θυμήθηκα όμως δε ξέρω τί παίζει με lag στις συγκεκριμένες TV.
Μια που τη θέλεις και για gaming.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο site όπου βλέπεις το lag καθεμιάς.

Λοιπόν, δοκίμασα ξανά της αδελφής μου. Είναι ήδη μεγάλη η 32 για τον χώρο μου. Και το γραφείο είναι σχεδόν κολλημένο στον τοίχο. Οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για να πάει πιο πίσω. Ακόμα και αν την έβαζα στον τοίχο δεν θα είχε σημαντική διαφορά. (15-20 πόντους). Άρα η 37 απορρίπτεται. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ πιο συμφέρουσα αγορά αλλά αν είναι να βγάλω τα μάτια μου τι να την κάνω;

Τώρα για το lag, βρήκα για την Samsung αυτό το review. Αναφέρει 16ms για κονσόλα και 30ms για pc. :chinscratch:

Δεν ξέρω... αξίζει να ανέβω ένα 50άρικο και να πάρω την LG 32LK450; Και αν ανέβω τελικά μήπως υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο;

Μόλις είδα στο φυλλάδιο του Κωτσόβολου την Panasonic TXL32E3 στα 399.
Τι λέτε;

Γιατί 50άρικο? Από 338 ξεκινά η LG.
Μόνος σου ανέβηκες στα 400 χωρίς λόγο. Το ότι είναι LED η συγκεκριμένη Panasonic δε προσφέρει απολύτως τίποτα.
Μόνο πάρε FullHD, ειδικά απ´τη στιγμή που τη βρίσκεις στην ίδια τιμή με την HdReady.

50άρικο γιατί είμαι επαρχία οπότε θα την βρώ γύρω στα 350 στα μαγαζιά που έχει εδώ. (338 από Αθήνα + μεταφορικά είναι το ίδιο πράγμα.) Για την Panasonic ρώτησα γιατί το όριο που είχα σκεφτεί αρχικά ήταν μέχρι 400 ευρώ. Μετά βέβαια είδα την Samsung LE32C450 στα 299 και αναθεώρησα, αφού πίστευα οτι θα την κάνω την δουλειά μου. Τώρα βέβαια με βάζεις σε σκέψεις για το αν θα πρέπει τελικά να πάω σε Full HD...

Θα σου πω με θράσος ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις full HD γιατί:
α) τη θέλεις για παιχνίδια
β) θα βλέπεις ταινίες
γ) σε λίγο, ακόμα και στην επαρχία που μένεις (-ουμε), θα υπάρχει εκπομπή της digea
δ) ισχύουν ίδιες τιμές με τις hd ready
ε) σε λίγα χρόνια οι hd ready θα είναι εξαφανισμένες απ' την αγορά. Ποιος ο λόγος επομένως να τους ξεστοκάρεις από όσες έχουν μείνει;
Μην το σκέφτεσαι για hd ready. Delete! :a0210:

50άρικο γιατί είμαι επαρχία οπότε θα την βρώ γύρω στα 350 στα μαγαζιά που έχει εδώ. (338 από Αθήνα + μεταφορικά είναι το ίδιο πράγμα.) Για την Panasonic ρώτησα γιατί το όριο που είχα σκεφτεί αρχικά ήταν μέχρι 400 ευρώ. Μετά βέβαια είδα την Samsung LE32C450 στα 299 και αναθεώρησα, αφού πίστευα οτι θα την κάνω την δουλειά μου. Τώρα βέβαια με βάζεις σε σκέψεις για το αν θα πρέπει τελικά να πάω σε Full HD...

Φίλε μου απ'τη μια σε καταλαβαίνω, εξάλλου δικό σου είναι το πορτοφόλι.
Αν την είχες μόνο για TV στα 3 μέτρα, δε θα ήταν θέμα η HD Ready. Αλλά 50 Ευρώ για τη συγκεκριμένη χρήση πιστεύω αξίζουν.
Πάντως με τίποτα μη δώσεις 400 για 32άρα.
Σκέψου μόνο πως σήμερα αν πάρεις ένα FullHD Monitor 23 ιντσών και την C450 που γράφεις πιο πάνω πάλι 400 σου βγαίνει σύνολο, βαριά 420.

Α!
Και επίσης, ναι είναι προκλητική τιμή τα 300 ευρώ της 37άρας στο public που λέει ο Κώστας, αλλά είναι όντως μεγάλη οθόνη ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ PC MONITOR!
Πρόσεξε: αν τη θες ΜΟΝΟ για παιχνίδια, τότε μην τη φοβάσαι, πάρε όσες ίντσες μπορείς, δλδ, όρμα στην 37αρα. Μην φοβάσαι το μέγεθος, βάλε με το μυαλό σου τις τεράστιες οθόνες που έχουν τα coin ups στα ηλεκτρονικάδικα.
Αλλά, αν την χρησιμοποιήσεις για windows, office κλπ. θα στραβωθείς.
Στα λέω αυτά όχι σαν ειδήμονας, αλλά ως "ομοιοπαθών", γιατί μόλις τώρα πήρα μια 32'' για χρήση PC & TV. Βρίσκω λοιπόν ότι μια 32άρα είναι "ανεκτό" μέγεθος για τηλεόραση στα 2 - 2,5 μέτρα, αλλά οριακή για monitor όπου η απόσταση θέασης είναι <1μ.
Συμπερασματικά, νομίζω ότι οι 32 ίντσες είναι ιδανικές για τη χρήση που θες.

Last edited:
Να βάλω και ένα στ) εγώ μια που νομίζω πως είναι το σημαντικότερο?
Το ότι θα βλέπει από πολύ κοντά όταν κάθεται στο γραφείο.
Μόνο εκεί θα καταλάβει διαφορά στην ανάλυση, όχι στα 3 μέτρα σε οποιοδήποτε υλικό.
Φίλε vragias μ'όλο το σεβασμό αλλά μόνο στις FullHD ταινίες παίζει ρόλο να είναι FullHD και η TV. Τις χαμηλότερης ανάλυσης δεν τις κάνει upscale.
Όπως επίσης δεν έχει καμία σχέση η Digea, εκτός κι αν σε λίγο καιρό τα ψηφιακά αρχίζουν και εκπέμπουν σε HD! Πράγμα που δε νομίζω.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο μέγεθος της οθόνης. Αρχικά σκεπτόμουν για 32 και αν τελικά καταλήξω εκεί μάλλον θα πάρω την LG 32LK450. Full HD και με πολύ χαμηλό lag (όπως διαβάζω σε κάποια review).

Για 37 δεν το βλέπω, αν και η προσφορά του Public είναι πράγματι δελεαστική. Αν δεν την ήθελα και για οθόνη θα ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά 37 και <1μ απόσταση θέασης είναι... eye killer!

Κάποιος σε ένα άλλο θέμα ανέφερε και την Samsung SyncMaster P2770HD την οποία επίσης έχει σε προσφορά το Public (199 ευρώ). Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι και γι' αυτή. Το ξέρω, είναι μικρή για τηλεόραση αλλά ιδανική για monitor. Ίσως με κάποιες αλλαγές στο υπνοδωμάτιο μπορώ να μειώσω την απόσταση θέασης στα 2μ.. θα το σκεφτώ.

Το πιθανότερο πάντως είναι να καταλήξω στην LG 32LK450. Εκτός κι αν πετύχω κάποια άλλη Full HD 32" σε καλύτερη τιμή....

Να βάλω και ένα στ) εγώ μια που νομίζω πως είναι το σημαντικότερο?
Το ότι θα βλέπει από πολύ κοντά όταν κάθεται στο γραφείο.
Μόνο εκεί θα καταλάβει διαφορά στην ανάλυση, όχι στα 3 μέτρα σε οποιοδήποτε υλικό.
Φίλε vragias μ'όλο το σεβασμό αλλά μόνο στις FullHD ταινίες παίζει ρόλο να είναι FullHD και η TV. Τις χαμηλότερης ανάλυσης δεν τις κάνει upscale.
Όπως επίσης δεν έχει καμία σχέση η Digea, εκτός κι αν σε λίγο καιρό τα ψηφιακά αρχίζουν και εκπέμπουν σε HD! Πράγμα που δε νομίζω.

Ναι, σωστά λες για τη digea, λάθος μου, μπερδεύτηκα με τη Nova που δίνει ανάλυση 1080i.
Και φυσικά και στο άλλο σημείο που αναφέρεις έχεις δίκιο, η ανάλυση πρέπει να είναι FHD, γιατί όσο πιο κοντά βλέπεις τόσο περισσότερο νόημα έχει. Ενώ αν γίνει χρήση και σαν μόνιτορ Η/Υ το full hd σήμα είναι πρακτικά μονόδρομος.

Το πιθανότερο πάντως είναι να καταλήξω στην LG 32LK450. Εκτός κι αν πετύχω κάποια άλλη Full HD 32" σε καλύτερη τιμή....

Αυτό να κάνεις.
Είναι ο καλύτερος συνδυασμός.
Εγώ πήρα την "αδερφή" 32LK420 με 330 ευρώ και το value for money είναι άριστο. Γιατί με βάση τα σημερινά δεδομένα της αγοράς κάπου εκεί βρίσκεις τις hd ready.

Beren, εφόσον δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα να απορρίψεις πρόταση μικρότερη των 32'', ειδάλλως σαφώς και καλύπτεσαι και με 26-27άρα, ενώ γλυτώνεις και 100Ε τουλάχιστον.
Από κει και πέρα imo κοιτάς για μια καλή προσφορά σε υλοποίηση FHD, αν είναι δυνατόν κάτω από 300Ε.
Η Toshiba που αναφέρθηκε παραπάνω π.χ. αποτελεί καλή πρόταση (αν και δεν ισχύει πλέον η συγκεκριμένη προσφορά). -bye-