32άρα ή 37άρα;

pharm

New member
16 May 2011
49
Καλημέρα στην παρέα.

Θέλω μια καινούρια τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα.

- Η απόσταση είναι 2,5-3μέτρα βαριά
- Θέλω να έχει PVR (εγγραφή προγράμματος) και φυσικά ψηφιακό δέκτη
- Να είναι Full HD
- Να έχει και θύρα ethernet για σύνδεση στο ίντερνετ (έχω υποδοχή ethernet στην κρεβατοκάμαρα) καθώς και πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο για σύνδεση με ethernet εξωτερικό σκληρό που θα είναι στο σαλόνι. (θα μπορεί να γίνει η εγγραφή PVR σ'αυτό τον εξωτερικό; )

Προτείνετε καλύτερα επιπλάκι tv ή στον τοίχο; Και αν στον τοίχο, σε τι ύψος την τοποθετούμε; Έχω και αποκωδικοποιητή νόβα, οπότε αν μπει η τιβι στον τοίχο, ο αποκωδικοποιητής δε θα δείχνει άσχημα αν είναι κάπου στο ξεκάρφωτο;

Αγόρασα πρόσφατα την 55άρα 8000 Samsung, από ΠΛΑΙΣΙΟ και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τις Samsung τηλεοράσεις. Παίζουν mkv αρχεία από στικάκια καθώς φορτώνουν και ελληνικούς υποτίτλους (με UTF-8 κωδικοποίηση, με ANSI βγαίνουν κινέζικα). Μόνο που δε μου λειτουργεί στη Samsung το PVR με το στικάκι 16gb. Κάτι παίζει με τα φορμάτ.

ΥΓ. Για χρήματα ε μέχρι 500άρικο.

Last edited:
Καλημέρα φίλε.
Καλά βλέπω βομβαρδισμός ερωτήσεων πρωί πρωί!
Δεν είπες για τί χρήση προορίζεται η TV πάντως(Κανάλια, ταινίες κλπ).
Αν βλέπεις αρκετές ταινίες πάνε στη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση στο budget σου, 40άρα λογικά.
Λάβε υπόψη την απόσταση θέασης κι όχι ότι είναι υπνοδωμάτιο.
Στα 500 Ευρώ TV με δυνατότητα PVR δεν υπάρχει. Σου προτείνω να πάρεις κάποιον εξωτερικό δέκτη mpeg4 με 30 Ευρώ και PVR εννοείται. Εμένα με έχει βολέψει πάντως.
Θα πεις 2 δέκτες τί να τους κάνεις? Δεν υπάρχει άλλη λύση όμως.
Η εγγραφή PVR γίνεται μόνο στο δίσκο που συνδέεται μέσω USB στη TV ή τον δέκτη αν πάρεις.
Θύρα ethernet έχουν οι περισσότερες TV πάντως.
Προσωπικά δε θα έβαζα ποτέ TV στο τοίχο εκτός αν είχα μεγάλο πρόβλημα χώρου. Πες πως αλλάζεις διαρρύθμιση κάποια στιγμή!
Αν μπει πάντως πάντα στο ύψος των ματιών όταν θα βλέπεις, βέβαια υπάρχουν και συστήματα με βραχίονες, συμβουλέψου το σχετικό νήμα στο Forum.

για ταινίες έχω την 55άρα στο σαλόνι, βασικά στην κρεβατοκάμαρα μόνο για κανάλια και κανά ματσάκι. Κανάλια όμως HD. :D

ΟΚ, το PVR ας το ξεχάσω δηλαδή. :/ Ψάχνοντας βρήκα μια προσφορά που τρέχει στο eshop και είμαι ένα στάδιο προ της αγοράς...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.157063&sid=1

Last edited:
Με 20 Ευρώ παραπάνω παίρνεις την LE40D503, 40άρα. Εκτός κι αν επιμένεις για μικρότερη. 50Hz είναι και οι 2 βασικά. Αν θέλεις 100άρες πας σε LG, που για ματσάκια λέει 100Hz!

η 37άρα τελικά πολύ καλή επιλογή! Καλύτερα που δε πήρα μικρότερη. Για να απαντήσω και στον φίλο από πάνω, γιατί πάντα υπάρχει ο «φόβος» να είναι πολύ μεγάλη και να... «ενοχλεί στα μάτια». Ίσως απαρχαιωμένη φράση, αλλά δυστυχώς υφίσταται.

Υπάρχει και μια πιο κοινή φράση που λέει πως μη πάρεις μικρή, θα τη συνηθίσεις και μέσα σε μια εβδομάδα θα σου φάινεται ακόμη πιο μικρή.
Ο φίλος από πάνω χαίρεται πάντως που ο φίλος pharm έκανε επιλογή που δε τη μετάνιωσε!