39" - 42" LED ή Plasma

Αν υποβαθμίζει και το 720p τότε εντάξει δεν υπάρχει λόγος να την κοιτάζω. Υπέθετα πως σε αυτή την ανάλυση θα ήταν όλα ομαλά και 100% μέχρι 720 και μόνο τα 1080 θα άλλαζαν.

Ναι μεν,αλλα

Κακώς έχεις την αίσθηση αυτή. Υπάρχουν άλλα πράγματα όπως η αντίθεση , τα χρώματα , η κίνηση κτλ. που μετράνε πολύ παραπάνω από την ανάλυση ακίνητης εικόνας.

Σε κινούμενη εικόνα σε μια LCD 50 Hz θα βλέπεις μια έντονη "θολούρα" (motion blur). H ανάλυση πέφτει στις 300 γραμμές από 1080 που είναι το μέγιστο.

Εγώ πάλι διαφωνώ. Το πρωταρχικό στην εικόνα δεν είναι η ανάλυση. Ειδικά αν μιλάμε για τηλεοπτικό/Digea δεν παιζει απολύτως κανένα ρόλο.

Αγόρασε την Ε450 να χαρείς πλούσια χρώματα και καλή κίνηση (για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής). Άσε τις τηλεοράσεις LCD με σήμα "fullHD" και την θολούρα στην κίνηση και τα ξεβαμμένα χρώματα να τις αγοράσουν άλλοι.

Γιατί τόσο απόλυτα αφοριστικό; Έχω διαβάσει αρκετές προτάσεις για την συγκεκριμένη στο εξωτερικό, αλλά με περιορισμό τα 2,5m απόσταση. Αν είναι να χάσω τη FHD ανάλυση, αφού το 75-80% του περιεχομένου που βλέπω είναι σε 720p, για να έχω όσα θετικά υπάρχουν σε μια έστω entry level plasma TV για ποιό λόγο πρέπει να πάω αποκλειστικά σε FHD;Άλλωστε σε αυτό το budget πάλι σε entry level LED μπορώ να πάω. Ποιές LED μπορούν να είναι καλύτερες καθαρά σε ποιότητα εικόνας από μια plasma πάντα στη συγκεκριμένη τιμή;Δεν μπορώ να περιμένω να πέσουν οι τιμές γιατί η αγορά πρέπει να γίνει εντός 10ημέρου και επίσης δεν μπορώ να ανέβω στα χρήματα. Το ζήτημα είναι να πάρω το καλύτερο που μπορώ σήμερα σε αυτή τη τιμή.
Πολύ σωστός μεχρι εδώ. Από εκεί κα πέρα βεβαίως αρχισε ο γνωστός αντίλογος από τα γνωστά άτομα και κάμφθηκες. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει ακόμη τι παίζεται. Ο αγαμέμνωνας παραπάνω ελπίζω να σου έδωσε μια ιδέα. Από τις σαβουρολέντ της δεκάρας (ή του δεκάλεπτου αν προτιμάς) που σου προτείνουνε, η 42άρα χ της πανασόνικ είναι σίγουρα καλύτερη και για ταινίες 720π και για sd. Πρόσεξε δεν λέω ότι ίσως είναι καλύτερη λέω ότι είναι σίγουρα καλύτερη, για την ακρίβεια είναι καλή γενικώς. Στις 42 ίντσες δεν θα δεις ούτε πιξελαρίσματα ούτε θα αντιληφθείς ότι δεν είναι fhd. Στα λέω αυτά ως κάτοχος της px80 που είναι hd ready και ως περιστασιακός κάτοχος διαφόρων led.

Ναι μεν,αλλα

Πολύ καλή προσπάθεια αλλά ξέχασες (???) ότι η συνομιλία αφορούσε την PV350 που είναι FullHD...

Και όμως το οικονομικό το επιτρέπει...

http://www.skroutz.gr/s/330989/LG-50PV350-50.html

Το πλάτος όμως είναι 117 cm.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ρασης-στα-500€-για-τηλεθέαση-και-media-player

Στην άλλη περίπτωση μιλάμε για τηλεοράσεις του 2011....

Με βάση πάντως μια 40D503 που πήρε ο ξάδερφος μου (η εικόνα είναι από μέτρια έως τραγική ανάλογα τι απαιτήσεις έχει κάποιος) και την 40D5000 (επίσης πολύ μέτρια) που πήρε φίλος μου θα σου έλεγα στην τιμή αυτή να αποφύγεις τις LED/LCD και να πας σε πλάσμα έστω και ΗD Ready.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95893-HD-Ready-VS-Full-HD-στα-2-μέτρα-θέαση/page2

Ο καθένας βέβαια δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Ακόμη και το να προτείνει την X60 με ανάλυση 1024x768 ως κατάλληλη τηλεόραση για θέαση από το 1 μέτρο δεν είναι παράξενο για κάποιον που υπήρξε κατά φαντασίαν κάτοχος διαφόρων τηλεοράσεων.