3D compact φωτογραφική μηχανή

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ποια η γνώμη σας για τη λήψη 3D φωτογραφιών με (όχι και τόσο) χαμηλού κόστους compact μηχανές?
Πέρα από τις Sony WX30 & HX9 ποιες άλλες υπάρχουν?

Η χρήση της προορίζεται για την οικιακή διασκέδαση και την προβολή των φωτογραφιών σε 3D τηλεόραση.
(για σοβαρότερες λήψεις υπάρχει η Sony Alpha 500 με τα παρελκόμενα της)

Δεν υπάρχει προτίμηση σε συγκεκριμένη εταιρία. Το ζητούμενο είναι η ποιότητα της φωτογραφίας σε κανονικό και σε 3D φορμα.
Αναφέρομαι κυρίως στις βραδινές λήψεις γιατί στα φωτεινά πάνω κάτω όλες κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς διαλέγοντας τέτοια μηχανή?
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη..

Ναι, δεν είναι εύκολο να βρεις κάτοχο 3D μηχανής.
Η αιτία πρέπει να είναι το υψηλό κόστος αγοράς για compact φωτογραφική μηχανή.

Αλεξη, εχει κομπακτ 3D ο ΝΙΧ... παρε κανενα τηλεφωνο να σου πει τα συν και τα πλην και να τη δεις και απο κοντα...

Re: Απάντηση: 3D compact φωτογραφική μηχανή

Εχω την HX9 και μπορω να σου πω τις εντυπωσεις μου σ'αυτα που ρωτας.

Βραδυνες ληψεις Πολυ καλη ποιοτητα φωτογραφιας για compact, ειδικα σε ISO πανω απο 400 οπου οι περισσοτερες (πλην εξαιρεσεων οπως Fuji f31fd) εχουν τοσο θορυβο που ειναι για πεταμα. Η hx9 ακομα και με ISO 3200(!) βγαζει φωτογραφιες με πολυ λιγο θορυβο, αρκετα soft βεβαια και με ελειψη λεπτομερειας, αλλα τουλαχιστον απολυτα αξιοποιησιμες. Εννοειται οτι οσο λιγοτερο φως τοσο χειροτερα. Παντως ηταν μια εκπληξη για μενα, δεν το περιμενα.
Εχει και το hand-held twilight που βγαζει 6 frames συνεχομενα με διαφορετικες εκθεσεις και μετα τα συνδυαζει για την τελικη φωτο. Κατι κανει, αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο.

3D Για να ειμαι ειλικρινης το 3D δεν το εχω δουλεψει ιδιαιτερα, μονο οταν την πηρα για να δω πως ειναι. Γενικα δεν με ψηνει η συγκεκριμμενη τεχνολογια, μου φαινεται κουραστικο και ανουσιο. Στο σινεμα ευχαριστηθηκα το avatar με το παθητικο 3D, αλλα το ενεργητικο με τα γυαλια με κουραζει πολυ. Η καμερα τωρα κανει αυτο το ψευτο-εφε αλλα με πολυ λιγο βαθος και δεν εντυπωσιαζει, το βαριεσαι αμεσως.

Προσωπικα την πηρα κυριως για το video το οποιο ειναι φανταστικο, κατα τα αλλα ειναι περισσοτερο gadget παρα καμερα...

Ευχαριστώ πολύ για τις εντυπώσεις σου!
Με κάλυψες σε μεγάλο βαθμό.
Η ΗΧ9 είναι ήδη στο στόχαστρο.
Αν δεν υπάρξουν άλλες προτάσεις μάλλον θα την πάρω.