3d Glasses για Optoma HD25

Ετσι οπως το βλεπω με dlp-link θα βλεπεις καπως καλυτερα. Κοβει πολυ φως το vesa3D και φανταζομαι ακομη περισσοτερο με τα γυαλια. Στα σκοτεινα πλανα ή στις μεγαλες αντιθεσεις θα σου λειπουν πληροφοριες. Τα φωτεινα φαινονται ιδια...
Αποψη μου παντα. Καλο ειναι να δεις με τον εναν ή τον αλλον τροπο ενα πλανο κοιτοντας ενα σκοτεινο μερος ενος screenshot. ΠΧ το αριστερο ματι ματι, το δεξι μανικι του avatar που μας εδωσες ή το δεντρο αριστερα. Εκει αν σου λειπει κατι σε καποιο απο τα δυο mode ειναι το θεμα...

Μα το θέμα είναι πως υπάρχει αρκετό φως , σχεδόν όπως στο 2D , στα φωτεινά πλάνα φωτίζεται το δωμάτιο σαν να άναψε κάποια λάμπα .
Στις φωτό φαίνεται το επιπλέον του Dlp-Link για αυτό και ξασπρίζει η εικόνα , εάν τα Dlp-Link γυαλιά μαζεύουν το επιπλέον φως τότε όλα καλά , εάν όμως όχι τότε θα είναι κουραστική η θέαση , τουλάχιστον στις φωτεινές σκηνές .
Αυτή την στιγμή δεν μου λείπει καθόλου φως και έχω και αρκετή αντίθεση .

Μα το θέμα είναι πως υπάρχει αρκετό φως , σχεδόν όπως στο 2D , στα φωτεινά πλάνα φωτίζεται το δωμάτιο σαν να άναψε κάποια λάμπα .
Στις φωτό φαίνεται το επιπλέον του Dlp-Link για αυτό και ξασπρίζει η εικόνα , εάν τα Dlp-Link γυαλιά μαζεύουν το επιπλέον φως τότε όλα καλά , εάν όμως όχι τότε θα είναι κουραστική η θέαση , τουλάχιστον στις φωτεινές σκηνές .
Αυτή την στιγμή δεν μου λείπει καθόλου φως και έχω και αρκετή αντίθεση .

Αν ειναι καλα τα γυαλια το μαζευουν μια χαρα. Τωρα noname δεν εχει τυχει να δοκιμασω...
Αλλα δεν μιλησα για το ξασπρισμα, μιλησα για καποια σκοτεινα σημεια...

Δεν χάνει πληροφορία στα σκοτεινά , τουλάχιστον σε σχέση με το 2D .
Εάν κάποιος προβολέας έχει περισσότερη πληροφορία εκεί , θα είναι επειδή είναι ανώτερης κλάσης και φυσικά τιμής .

Τώρα επώνυμα γυαλιά Dlp-Link δεν ήμουν διατεθειμένος να αγοράσω καθώς είναι παραπλήσιας τιμής , έτσι προτίμησα τα RF που δεν χάνουν τον συγχρονισμό με την καμία λέμε , πάω κουζίνα (ενιαίος χώρος ) βάζω ποτό , συνοδευτικά ξηροί κλπ και βλέπω από εκεί !!!

Εάν μαζεύουν το χρώμα τα noname των 10-20 ευρώ το ζευγάρι τότε υπάρχει φυσικά θέμα , αλλά μπορούν να το κάνουν ?
Για αυτό και ρωτούσα και ξαναρωτούσα εάν κάποιος έχει δει και τα δύο σετ , Dlp-Link noname έναντι RF .

Last edited:
Την Παρασκευη παρελαβα αυτα τα dlp link γυαλια για τον optoma HD83
http://www.ebay.com/itm/3D-DLP-Link...AU_Television_Accessories&hash=item35cf1a45f5
Το πακετο περιλαμβανει και 3 μαξιλαρακια για την μυτη για να βρεις πιο σου καθεται καλυτερα.
Ειναι αρκετα βολικα, δεν τα καταλαβαινεις, μονο που ειναι λιγο μεγαλα (δεξια-αριστερα). Θα τα προτιμουσα πιο μικρα.

Στην εικονα τωρα, τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα.
Φυσικα δεν ειχα ποτε αλλα γυαλια για να συγκρινω, απλα μ αρεσε αυτο που εβλεπα.
Πατωντας μια φορα το κουμπι αλλαζεις την σειρα συγχρονισμου L-R, οποτε δεν χρειαζεται να μπαινεις στο menu του προβολεα.
Φιλτραρουν αψογα το κοκκινο χρωμα (ο HD83 χρησιμοποιει το κοκκινο χρωμα για να συγχρονισει τα γυαλια, γι αυτο και υπάρχει μια κοκκινωπη εικονα οταν επιλεξεις dlp link) με αποτέλεσμα να βλεπω πιστά τα χρωματα.
Συγχρονισμο δεν εχασαν καθολου, ακομα και το πρωι που τα δοκιμασα (ειχε βεβαια συννεφια)

Αναμένω να παραλαβω και αυτά τα γυαλια για να υπαρχει μετρο συγκρισης

Ενα πρόβλημα που παρατηρησα και δεν ξερω αν φταινε τα γυαλια ή ο προβολεας ή απλα ετσι ειναι το 3D γιατι 1η φορά βλεπω 3D σε προβολεα, ειναι οτι ενω στις νορμαλ σκηνες ολα ηταν υπεροχα, οταν υπηρχαν γρηγορες σκηνες (πχ καποιοι να παλευουν ή να τρεχουν) τοτε ενιωθα ενα μπερδεμα στην εικονα, σαν να ειχα αλλαξει το συγχρονισμο απο τα γυαλια L-R.
Επαιξα με το frame interpolation, αλλα σε οποια θεση και να το εβαζα, ακομα και off, δεν αλλαζε η κατασταση.
Εσεις εχετε τετοιο προβλημα με τα δικα σας γυαλια rf ή dlp link;

Δεν νομίζω να δεις διαφορά μιας και είναι παραπλήσια τα δύο ζευγάρια , όσο για της γρήγορες σκηνές συμβαίνει σε πολλές ταινίες και δεν ευθύνεται το 3d αλλά η ταινία .

Βασικα με ενδιεφερε πολυ η δικη σου απαντηση, γνωριζοντας οτι χρησιμοποιεις τα "φθηνα" rf, μιας και αυτην θα ηταν η επιλογη μου αν δεν τα καταφερναν καλα τα dlp link
Λογικα οπως ειπες δεν θα δω τραγικες διαφορες, μιας και κυμαινονται στην ιδια κατηγορια τιμης.
Απλα ηθελα να δω περισσοτερο ποια μου καθονται καλυτερα στο προσωπο, για να επιλεξω.

Δηλαδη, υπαρχουν ταινιες που δεν υπάρχει αυτο το θεμα.
Μπορεις να κανεις κατι για να μειωσεις αυτο το φαινομενο; (πχ φωτεινοτητα, κοντραστ, χρωμα)

Ευχαριστω

Δεν έχω φθηνά rf , έχω τα γνήσια optoma zf2100 και τρία ζευγάρια ίδια (και ο εργοστασιακός τύπος που αναγράφεται επάνω είναι ίδιος) με τα γνήσια που κόστισαν 50 ευρώ το ζευγάρι (τώρα αν αυτό εννοείς φθηνό εντάξει) .

Δεν είδα καθόλου με απλά dlp-link των 15 ευρώ ή ακριβά των 50 και βάλε το ζευγάρι , ώστε να έχω σύγκριση .
Επέλεξα τα rf , ώστε να μην νιώθω ενοχές που δεν διάλεξα τα καλύτερα γυαλιά σε περίπτωση που κάτι δεν μου αρέσει (όπως πχ εσένα τώρα με τα τεχνουργήματα) .
Σε κάποιες ταινίες πχ pacific rim είδα κάτι τέτοιες σκηνές , ξέρω όμως πως δεν μπορώ να κάνω τίποτε καλύτερο από την μεριά μου , εάν είχα τετράδα γυαλιών με 60-80 ευρώ θα τρωγόμουν , με ξέρω για αυτό και τα έσκασα .

Ρυθμίσεις δεν πιστεύω πως μπορούν να διορθώσουν τέτοια φαινόμενα , ακριβότερος προβολέας με μηχανισμούς για ομαλότερη κίνηση ναι .

Αυτο εννοω λεγοντας "φθηνα", τα 3D Now.
Τα αυθεντικα zf2100 εχουν 110 ευρω

Αρα κι εσυ με τα RF γυαλια, εχεις αυτο το μπερδεμα στις γρηγορες σκηνές;
Δεν ξερω αν φταιει η κινηση, γιατι εβαλα για test το F.Ι. στο maximum και παλι το ιδιο θεμα ειχα.

Υπ οψιν, βλεπω sbs και οχι σε frame packed

Last edited:
Αυτο εννοω λεγοντας "φθηνα", τα 3D Now.
Τα αυθεντικα zf2100 εχουν 110 ευρω

Προσωπική μου άποψη μιας και έχω και τα μεν και τα δε , πρόκειται για τα ίδια γυαλιά .

Τώρα για τα υπόλοιπα σύμφωνα με το review του calibrator κου Καστρουνή για τον συγκεκριμένο προβολέα :
<< Το 3D του είναι όντως πολύ καλό. Σε αυτό θα πρέπει να ομολογήσω ότι ευθύνεται η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ενώ η επιλογή ‛VESA” είναι αυτή που μου άρεσε περισσότερο. Στην επιλογή DLP-LINK, εάν δεν είχε κάτι το συγκεκριμένο μοντέλο, παρουσίαζε πολλά artifacts. >>

Όπως βλέπεις , ή αγοράζεις τα ακριβά γυαλιά και ότι δεν σου αρέσει στην εικόνα το δέχεσαι , ή επιλέγεις τα φθηνά dlp-link και μόνιμα αναρωτιέσαι πόσο καλύτερη θέαση θα είχες με τα ακριβά .
Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο , εάν είσαι κοντά στην Νάουσα που κατοικώ , έλα με τα γυαλιά σου να κάνουμε συγκριτικό .

Σε ευχαριστω για την προταση σου.
Μακαρι να ημουν κοντα, θα ειχε ενδιαφερον αυτο το συγκριτικο μιας και οι πληροφοριες στο internet ειναι ελαχιστες γυρω απο αυτο το θεμα

Σε ευχαριστω για την προταση σου.
Μακαρι να ημουν κοντα, θα ειχε ενδιαφερον αυτο το συγκριτικο μιας και οι πληροφοριες στο internet ειναι ελαχιστες γυρω απο αυτο το θεμα

Στείλτα μου τότε :ernaehrung004:

Να σου πω την αληθεια, το σκεφτηκα.
Θα ανοιξω ενα θεμα αν εχει καποιος rf γυαλια και ειναι Αθηνα, για δοκιμη και αν δεν βρω θα στα στειλω.
Τον optoma hd25 εχεις;

kosmous θα ηθελα να σε ρωτήσω:

1) Πλήρωσες τελωνείο για τα 3d glasses που αγόρασες από Καναδά? Αν ναι, πόσο. γιατι αγόρασα και εγώ 1 ζευγάρι με τον emitter και ένα σκέτο ζευγάρι. Πόσο περίπου χρόνο να έρθουν από τότε που τα παρήγγειλες?

2) 3D αρχεία με ποιον player παιζετε?

3) Με τους υπότιτλους, υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή τους?

Thanks!

1) Όχι δεν πλήρωσα τελωνείο και παρέλαβα σε 10-12 εργάσιμες αν θυμάμαι καλά .

2) Με το mede8er600x3d .

3) Όχι εκτός από μία ταινία , αλλά θα βρω λύση , παρακολούθησε το topic του med .

Thanks για τις απαντήσεις. Ο player που αναφέρεις είναι standalone. Ξέρεις κάποιον software player μέσα από pc? :)

kosmous θα ηθελα να σε ρωτήσω:

1) Πλήρωσες τελωνείο για τα 3d glasses που αγόρασες από Καναδά? Αν ναι, πόσο. γιατι αγόρασα και εγώ 1 ζευγάρι με τον emitter και ένα σκέτο ζευγάρι. Πόσο περίπου χρόνο να έρθουν από τότε που τα παρήγγειλες?

2) 3D αρχεία με ποιον player παιζετε?

3) Με τους υπότιτλους, υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή τους?

Thanks!

PotPlayer
Τον δοκιμασα χθες και κανει τα παντα.
Μεχρι και μετατροπη 2D σε 3D
Ειναι μια μιξη mpc και km.
Εγω βλεπω μεχρι στιγμης μονο over-under (και δεν νομιζω να αλλαζω) και ειναι ο μαναδικος player που μπορεις να ρυθμισεις το βαθος εξωτερικων υποτιλων σε over-under

όμορφα! Αν υπήρχε και κάποιο guide για βέλτιστα αποτελέσματα, θα ήμασταν τέλεια!

Έχοντας τα ZF2100 της Optoma και ένα ζευγάρι από του "Καναδού", επιβεβαιώνω κι εγώ πως με εξαίρεση το φινίρισμα του πλαστικού (γυαλιστερό έναντι ματ της Optoma) αλλά και πιο σφιχτούς βραχίονες, είναι ακριβώς ίδια. Με τελείως ξεφορτισμένη τη μπαταρία και τα δυο ζευγάρια χρειάστηκαν 1,5 ώρα περίπου για πλήρη φόρτιση. Θα συγκρίνω και τη διάρκεια της μπαταρίας.