μη μηλαμαι γενικά3D Plasma vs 3D LCD
Μειωμένη φωτεινότητα εναντίον Crosstalk
Mπορεί να έxουν περάσει αρκετοί μήνες από το λανσάρισμα των 3D Plasma & LCD τηλεοράσεων, όμως η εμπειρία μας είναι ακόμα ελάχιστη. Παρόλο αυτό το γεγονός, τα πρώτα βάσιμα συμπεράσματα έχουν βγει...
Η ακρίβεια, το βάθος και η ξεκούραστη θέαση της τρισδιάστατης εικόνας που μπορεί να αποδώσει μία 3D Plasma τηλεόρασης, δεν μπορεί να επιτευχθεί με μία 3D LCD 100%!
Οι παράμετροι (Ακρίβεια, Βάθος & Ξεκούραστη θέαση) που αναφέρω δεν είναι τυχαίοι φυσικά...
Aκούγεται... ακραίο, υπερβολικό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πιστέψτε με ότι αυτή η αίσθηση είναι έκδηλη.
Αφορμή, υπήρξε η έλευση για δοκιμή της TX-P42VT20E. Όλο αυτό το διάστημα, οι 3D LCD είχαν το μερίδιο του λέοντος σε εμφανίσεις και αναλώσαμε αρκετές ώρες πάνω στους υγρούς κρυστάλλους.
Τόσες, που στην ουσία είχαμε ξεχάσει την απόδοση μίας καλής Plasma τηλεόρασης.
Μαζί με την TX-P42VT20E, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την TX-P42GT20E, η οποία αν και υπολείπεται σε απόδοση έναντι της TX-P42VT20E, εν τούτοις ο χαρακτήρας της στην τρισδιάστατη εικόνα είναι... ακέραιος.
Αναμένουμε... ακόμα επίσης την 3D Plasma της Samsung, όπως και της LG....
Όπως και να έχει, οι Plasma τηλεοράσεις προσεγγίζουν την τρισδιάστατη εικόνα με μεγαλύτερη ευστοχία.
Τα γιατί και τα διότι πηγάζουν τόσο από την θεωρία όσο και από την πράξη.
Οι Plasma τηλεοράσεις, βάσει του τρόπου σάρωσης της εικόνας ελαχιστοποιούν θεαματικά το Crosstalk, κάτι που οι LCD δεν το πετυχαίνουν 100%, ακόμα και οι 400άρες που καταβάλλουν τα μέγιστα.
Θα μου πείτε ότι στον αντίποδα υπάρχει η μειωμένη φωτεινότητα τους και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Ειδικά στις περιπτώσεις που είναι... πολύ μειωμένη, η ξεκούραστη θέαση δεν αργεί να μετουσιωθεί σε ανυπόφορη νύστα.
Όμως, από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τις ελάχιστες ώρες θέασης τρισδιάστατης εικόνας τόσο από Plasma όσο και από LCD τηλεοράσεις, προτιμώ την μειωμένη φωτεινότητα από το crosstalk.
H μειωμένη φωτεινότητα θα σε αναγκάσει να σηκωθείς να κλείσεις κάθε περιβάλλοντα φωτισμό...
Το crosstalk θα σε αναγκάσει να σηκωθείς για να ξεζαλιστείς...
Φυσικά, δεν θέλω να αδικήσω τις LCD τηλεοράσεις. Υπάρχουν κάποιες που υποφέρουν πιο πολλοί και άλλες λιγότερο. Όμως, δεν παύουν να υποφέρουν.
Εν τέλη η 3D εικόνα είναι ακόμα στην αρχή. Έχει δρόμο μπροστά της και εμείς τον ακολουθούμε...
http://www.fullhd.gr/3d-tv/exelixeis/5522-3d-plasma-vs-3d-lcd.html
μαχη αναμεσα σε αφτες της 2 τν στα παντα
Panasonic Viera TX-P42VT20Ε vs
Philips 58PFL9955H/12
η καλύτερη 3D LCD εναντίων της καλύτερης 3D πλασμα
η λογικη του να συγκρηνεται τα παντα με την Panasonic VT20 δεν μου αρεση
οπιος θελη να κανη αφτη τη συγκριση και αν αξιζη σε τίποτα η πλάσμα εμένα να μου γραψης