3d projectors

zoomzoom

Established Member
11 February 2008
100
Αθηνα
Υπαρχει η δυνατοτητα να μας δινει ο βιντεοπροβολεας τρισδιαστατα εργα η να κανουμε καποια μετατροπη με προγραμμα για να κανουν των 2 διαστασεων ταινιες η εργα τριων διαστασεων ?
 
Η τρισδιαστατη εικονα ειναι το προιον της μιξης της εικονας τριων καμερων ταυτοχρονα υπο διαφορετικη (και μικρη) γωνια. Ο προβολεας (ο απλος κλασσικος) μπορει να την δειξει και με την χρηση των καταλληλων γυαλιων να την δεις. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν 3D ταινιες. Ειχαν γυριστει μερικες (μοδα) την δεκαετια του '80 και εκτοτε σποραδικα. Με εξαιρεση την φετινη (ταξιδι στο κεντρο της γης) εχει χρονια να γυριστει τετοια ταινια.
Και βεβαιως δεν υπαρχει κανενα προγραμμα μετατροπης ταινιων σε 3D.
 
2 δεν ειναι με μικρη κλιση σε σε σχεση με την αλλη η μια καμερα?
 
Όντως οι κάμερες είναι δύο.

Από εκεί και πέρα, με τους οικιακούς προβολείς 3D μπορούμε να δούμε μόνο με τα δίχρωμα γυαλιά (π.χ. πράσινα - κόκκινα) τις ταινίες που γράφουν ότι είναι 3D.
 
περισσοτερα για 3d
crt monitor που γινετε 3d NEC-Mitsubishi Diamond Pro 2070SB-BK
επισης τηλεοραση της εταιρειας mitsubishi που γινετε 3D
http://www.electroline4u.com/_e/loc...tsubishi_WD57833_WD_57833_57_DLP_HDTV_New.htm
στην συνεχεια http://www.google.com/products?clie...a=X&oi=product_result_group&resnum=1&ct=title
περισσοτερα για αυτην την τηλεοραση manual http://www.reald-corporate.com/scientific/pdf/mits_dlp_tv_3d_questions.pdf
γυαλια 3D http://www.reald-corporate.com/scientific/crystaleyes.asp
γενικες πληροφοριες για το 3D http://reald-corporate.com/_resources/presentation07/Mastering for 3D.pdf
monitor crt - ειδικα γυαλια - βιντεοπροβολεις 3D -
http://www.reald-corporate.com/scientific/products.asp

η τηλεοραση και το monitor οπως και ο βιντεοπροβολεας ειναι τρισδιαστατος με συστημα FULL HD !!!!

ειδα προσφατα το εργο ταξιδι στο κεντρο της γης με το συστημα REAL 3D της DISNEY δεν εχει καμμια σχεση με οτι εχουμε δει εως τωρα ειναι παρα πολυ καθαρο και πραγματικο 3D το μονο μειον ειναι τα εισιτηρια ειναι ακριβα 12 ευρω το ατομο...
αλλα αξιζει !
 
Last edited:
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά ετοιμάζει και η JVC ένα πακέτο προβολής 3D που θα περιέχει δύο Dila και media server που χρησιμοποιεί επεξεργασία της Sensio. Σχετική επίδειξη έγινε τον Σεπτέμβριο στην CEDIA και μέσα στο 2009 το ετοιμάζουν για παραγωγή:

SENSIO Technologies Inc. ("SENSIO") (TSX Venture Exchange Inc: SIO), creator of the SENSIO® 3D technology, and JVC Professional Products Company ("JVC Pro") will join forces to offer the very first high end 3D solution available on the consumer market. That entirely new product will allow consumers to watch high-quality 3D at home by combining two JVC Pro projectors and a media server integrating the SENSIO® 3D decoding technology.
That high end product will allow the viewing of full-resolution 3D content (Full HD: 1080p). With JVC Pro projectors and SENSIO technology, consumers will have access to a solution offering a superior image quality (more true-to-life colors, more brightness, etc.). The product will be developed during 2009 and will be sold and marketed in the United States by JVC Pro.

http://www.sensio.tv/en/default.3d

http://www.sensio.tv/Sites/sensio/multimedias/Communiqués/Press release JVC-SENSIO FINAL.pdf
 
Γιατί να χρησιμοποιούν δύο projectors; Τόσο ακριβό είναι το σύστημα εναλλαγής φίλτρων πολικότητας;
 
Οι δύο προβολείς χρειάζονται για να έχουμε από μία σταθερή ροή εικόνας για κάθε μάτι...

Αν μελλοντικά βρεθεί κάποιος οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος εναλλαγής πόλωσης φωτός στα 100/120 Hz τουλάχιστον, με ένα αντίστοιχο DLP, SXRD, LCD, τότε θα έχουμε και υλοποιήσεις μονού προβολέα.

Λέτε να μιλάμε σε λίγα χρόνια για "πολωτικούς τροχούς";! :BDGBGDB55:

Καλημέρα Γιώργο...-bye-
 
ειχα νοικιασει ενα dvd που εγραφε 3d ,και ψαχναμε να βρουμε αυτα τα γιαλια με τις ζελατινες ,τελικα μας εδωσε το βιντεοκλαμπ κατι παιδικα της barby :flipout: μολις το εβαλα στο βιντεοπροβολεα η απογοητευση ηταν μεγαλη και μας επιασε και μια ζαλαδα αλλο πραγμα :vollkommenauf:
και ηταν και πρωτοπορια της σπενζος φιλμ ..τρομαρα τους:twoguns:
 

Attachments

  • cl_45874.jpg
    cl_45874.jpg
    41.1 KB · Views: 17
Πήρα το ταξίδι στο κέντρο της γης σε Blu ray...Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά εγώ με αυτά τα πρασινοκόκκινα γυαλιά (περιέχονταν στη συσκευασία) έβλεπα τη μισή οθόνη πράσινη και τη μισή κόκκινη...μεγάλη ξενέρα...τελικά σε 2D το είδα το έργο
 
Καμμία σχέση βέβαια το διχρωματικό ψευτό-3D των DVD και Blu-Ray (και πάλαι πότε των παρακμιακών κινηματογραφικών B-movies) με τις σύγχρονες μεθόδους. Στηρίζονται στην ίδια αρχή, αλλά στη μία περίπτωση έχουμε μονο(δι)χρωμία με τρεμόπαιγμα και στην άλλη σταθερότατη, έγχρωμη εικόνα.
 
Εγώ έχω κάτι κλιπάκια του Μαστοράκη (εποχής STAR, αρκετά μεγάλα) μαζί με τα γυαλιά τα χάρτινα που είναι το ένα μάτι πράσινο πολύ ανοιχτό και το άλλο μώβ σκούρο της NUOPTIX 3D, τα οποία παίζουν τέλεια χωρίς ζαλάδες και τέτοια, και δίνουν πολύ καλή 3D αίσθηση!!! βέβαια τα έχω σε κασέτα και η ποιότητα είναι ανάλογη!
 
υπαρχει οθονη 22" με πολαριζε γυαλια.τιμη 700 ευρω.εκατσα επαιξα λαρα και η εμπερια ηταν φοβερη.
 
υπαρχει οθονη 22" με πολαριζε γυαλια.τιμη 700 ευρω.εκατσα επαιξα λαρα και η εμπερια ηταν φοβερη.

Μπορείς να δώσεις λίγες παραπάνω info σε παρακαλω?
 
Κάρτες γραφικών της Asus παλαιότερα έδιναν μαζί και 3D γυαλιά πολωτικά που ήταν συνδεδεμένα με καλώδιο με την κάρτα γραφικών. Μόνιμο πρόβλημα ότι δεν μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις πρακτικά γιατί έπρεπε να γίνει διπλό rendering των παιχνιδιών και η επεξεργαστική ισχύ της gpu δεν επαρκούσε. Πάντως είχα κάνει προσπάθειες να κάνω dvd ψευτοτριδιάστατα. Τα είχα καταφέρει φορτώνοντας φιλτράκια μέσα από το graphedit και αν θυμάμαι καλά μπορούσα να ρυθμίσω και το "πόσο" 3D γινόταν. Είδα μερικές ταινίες, είχε πλάκα αν και ήταν πολύ δύσκολο να πετύχεις τη ρύθμιση όπου το 3D εφέ θα ήταν ιδανικό. Τελικά δεν το συνέχισα γιατί έπρεπε λόγω του καλωδίου των γυαλιών να κάθομαι μπροστά στην οθόνη.
Που θέλω να καταλήξω? Αφού το έκανα εγώ από τότε με μια geforce 256 και έναν ΡΙΙΙ 1000ΜΗz σήμερα με την τόσο μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ θα είναι παιχνιδάκι. Και φαντάζομαι τόσα χρόνια που έχουν περάσει μια μικρή έστω βελτίωση των αλγορίθμων θα έχει υλοποιηθεί...το κοινό μάλλον δεν το ζητά ακόμα για να βγει μαζικότερα.