3D ταινίες μέσω Pc

tsotzolas13

New member
7 June 2011
13
Καλή σας μέρα

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την χρήση 3d ταινιών μέσω Pc. Αύριο θα παραλάβω την lg 42lm615s με passive 3d. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βλέπω ταινίες 3d μέσω του pc στην Τv (το κάνω συνέχεια με απλές ταινίες).

Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο hdmi 1.3v. Επίσης σας Player χρησιμοποιώ τον GOM που παίζει όλα τα αρχεία mp4, mkv, avi....

Μπορεί να γίνει αυτό? Θα παίζει κανονικά? Για τους υπότιτλους θα το βρω... ήδη έχω διαβάσει κάποιο Post και εδώ.

Να σας πω ακόμα αν παίζει ρόλο ότι η κάρτα γραφικών μου είναι η ΑΤΙ RANDEON HD 4300 SERIES με άξοδο hdmi. Δοκιμαστικά που κατέβασα κάποιες ταινίες αναφερόμενες ως 3d μου βγάζει το κλασσικό διπλή εικόνα αριστερά δεξιά αλλά ήχος εικόνα κανονικά στην οθόνη του Pc όλα αυτά μέχρι να πάρω αύριο την tv.

Οπότε το θέμα είναι αν κάνω την μεταφορά στην tv με απλά την επιλογή μέσω του κουμπιού 3d της tv και τα γυαλάκια θα βλέπω κανονικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας.

Last edited by a moderator:
Για ταινίες 3D σε φορμά SBS ή OU, ακριβώς αυτό που λες θα κάνεις και θα παίξουν μια χαρά...

Πρόσεξε μόνο μην τυχόν έχεις κανένα overscan ενεργό στην τηλεόραση ή στο PC...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Μόλις έλυσα και αυτό με τους υπότιτλους. Μου τους βγάζει ξεχωριστά και στα δύο πλαίσια δεξιά αριστερά. Οπότε φίλε μου όπως μου τα λές είμαι έτοιμος να απολάυσω την πρώτη μου ταινία 3D. Μακάρι!

Απλά μια ερώτηση γιατί όκ ασχολούμαι αλλά αυτό με το overscan δεν το ξέρω μη σου πω ψέματα. Μπορείς μήπως να μου δώσεις μια ιδέα και να το τσεκάρω?

Σε ευχαριστώ και πάλι

Καλημέρα! Χθες παρήγγειλα καινούρια Τv :party: ( panasonic 47ET5E ) και έχω απορία.. Χρησιμοποιώ την Τv κυρίως σαν Pc monitor. Μέχρι τώρα έχω μια Samsung 32" ΗD (οχι Full Hd) και την έχω συνδεδεμένη με το Pc με απλό καλώδιο. Τώρα μόλις είδα οτι το Pc μου δεν έχει έξοδο HDMI. Αν συνδέσω την panny με καλώδιο σαν αυτό http://www.cosmodata.gr/product/156224/ θα μπορώ να βλέπω 3D μεσω pc ή πρέπει αναγκαστικά να αλλάξω κάρτα γραφικών? Η κάρτα γραφικών μου είναι η Nvidia gtx 260 και τα χαρακτηριστικά της είναι αυτά http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-260/specifications

Καλημέρα! Χθες παρήγγειλα καινούρια Τv :party: ( panasonic 47ET5E ) και έχω απορία.. Χρησιμοποιώ την Τv κυρίως σαν Pc monitor. Μέχρι τώρα έχω μια Samsung 32" ΗD (οχι Full Hd) και την έχω συνδεδεμένη με το Pc με απλό καλώδιο. Τώρα μόλις είδα οτι το Pc μου δεν έχει έξοδο HDMI. Αν συνδέσω την panny με καλώδιο σαν αυτό http://www.cosmodata.gr/product/156224/ θα μπορώ να βλέπω 3D μεσω pc ή πρέπει αναγκαστικά να αλλάξω κάρτα γραφικών? Η κάρτα γραφικών μου είναι η Nvidia gtx 260 και τα χαρακτηριστικά της είναι αυτά http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-260/specifications

Θα βλέπεις λογικά 3D, αλλά απλά δεν θα ακούς , μιας και το DVI-D μεταφέρει μόνο σήματα εικόνας

Οποτε παω αναγκαστικα για καρτα γραφικων ε? Υπαρχει καποιο αλλο καλωδιο που να μου κανει?

Τωρα ηχο εχω μεσω του home cinema που ειναι συνδεμενο με το pc με απλο καλωδιο ''καρφι'' και με την tv με scart. Δεν θα μπορω να κανω το ιδιο κ με την καινουρια tv?

Last edited by a moderator:

Η 260 ανήκει σε μια περίεργη κατηγορία καρτών.
Δεν κάνει decode τον MVC, αλλά υποστηρίζει frame packing.
Αν έχεις αδύναμο επεξεργαστή πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα.
Πάρε το καλώδιο αυτό που είπες (dvi to hdmi) και βλέπουμε.
Πολύ πιθανόν να μην χρειαστείς αλλαγή κάρτας.

Η 260 ανήκει σε μια περίεργη κατηγορία καρτών.
Δεν κάνει decode τον MVC, αλλά υποστηρίζει frame packing.
Αν έχεις αδύναμο επεξεργαστή πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα.
Πάρε το καλώδιο αυτό που είπες (dvi to hdmi) και βλέπουμε.
Πολύ πιθανόν να μην χρειαστείς αλλαγή κάρτας.

Οκ! Μόλις παραλάβω την Tv θα ενημερώσω! Thanks

Υπαρχουν πολλες πηθανοτητες να βγενει και ηχος απο το dvi θα σου πο συντομα μολις παραλαβω το καλωδιο s/pdif και θα σε εξηγησω τι και πως

Σημερα πηρα το καλωδιο http://www.ebay.com/itm/330692948417?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Χρονια τωρα διαβαζα στα φορουμς (και σε αυτο >< ) οτι απο DVI περναει μονο εικονα αν και διαβαζα αλλα στα μανουαλς των καρτων γραφ.....
Λοιπον ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΗΧΟΣ (και dolby digital kai DTS!!!) απο DVI (του πισι) αρκει να στο παρεχει η καρτα γραφ. και, μαλιστα περναει και απο την 8800 GTS μου που την αγορασα το 2006 ετσι απο περιεργια την εβαλα στο πισι να δω!!! οποτε αυτο γινεται εδω και 7 χρονια τωρα!!!!.... Μαλιστα το καλωδιο μ ειναι DVI-D (18+1 pin) σε HDMI οποτε και σε DVI-I (24+1) και σε DVI-D (18+1 pin) περναει ασχετα με οτι διαβαζα ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΟΣΣ!!!....

Λοιπον φιλε καταρχην τη μαρκα και μοντελο καρτα γραφ και μητρηκη εχεις?? αν και ειμαι 95% σηγουρος οτι θα γηνεται. Εγω δεν εχω ανταπτορα εχω καλωδιο DVI-D (18+1 pin) σε HDMI και επειδη το εχω 2 + χρονια μαλλον δεν ειναι και 1.4 (δεν ξερω αν υπαρχει κιολας) Μια χαρα πεζει 3D SBS
Τωρα αυτο που σε προτεινω εγω ειναι η να παρεις τον ανταπτωρα π με εδειξες ειναι και (DVI -I kai 1.4 μια χαρα και φτηνος) αλλα θα χρειαστεις και καλωδιο HDMI 1.4 αυτα που γραφει οτι κανει ο ανταπτορας τα κανει και το καλωδιο μ απλα μπορει να μην υποστηριζει αυτα (1440i, 1440p, 2160i, 2160p, 3D TV's, True-HD and DTS-HD) ετσι και αλλιως οι TVs δεν τα υποστηριζουν ακομα.
Η αν υπαρχει να παρεις ενα καλωδιο DVI-I (24+1pin) se HDMI 1.4

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα. Αγόρασα την Panasonic TX-L47DT50E .
Συνέδεσα το σκληρό δίσκο μέσω usb με την Tv για μια 3d ταινία. Ενώ η εικόνα φαινόταν πολύ καλά, ο ήχος ήταν προεπιλεγμένος στα Αγγλικά και απο τις ρυθμίσεις δεν είχε επιλογή για αλλαγή γλώσσας.
Επίσης δοκίμασα μια απλή mp4 ταινία, και ενώ είχα σε ξεχωρίστο φάκελλο αρχείο και υπότιτλους (με την ίδια ονομάσια) τους υπότιτλους δεν τους βλέπει καθόλου.

Κάθε δυνατή βοήθεια, ευπρόσδεκτη

Απάντηση: Re: 3D ταινίες μέσω Pc

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα. Αγόρασα την Panasonic TX-L47DT50E .
Συνέδεσα το σκληρό δίσκο μέσω usb με την Tv για μια 3d ταινία. Ενώ η εικόνα φαινόταν πολύ καλά, ο ήχος ήταν προεπιλεγμένος στα Αγγλικά και απο τις ρυθμίσεις δεν είχε επιλογή για αλλαγή γλώσσας.
Επίσης δοκίμασα μια απλή mp4 ταινία, και ενώ είχα σε ξεχωρίστο φάκελλο αρχείο και υπότιτλους (με την ίδια ονομάσια) τους υπότιτλους δεν τους βλέπει καθόλου.

Κάθε δυνατή βοήθεια, ευπρόσδεκτη

Οι mp των τηλεοράσεων είναι για τα ... μπάζα και δεν αναγνωρίζουν τα περισσότερα αρχεία.
Δοκίμασε, εάν μπορείς, να συνδέσεις την τηλεόραση με pc ή laptop και να παίξεις τις ταινίες. Είναι σίγουρο ότι θα παίξουν.

Re: Απάντηση: Re: 3D ταινίες μέσω Pc

Κύριοι Guru...
Πριν κάνα 2μηνο αγόρασα μία Panasonic TX-55DT50E. Η τηλεόραση τα σπάει απλα το πρόβλημα είναι ότι προσπαθώ να δω 3D και δεν έχω καταφέρει να απολάυσω. Έχω ταινίες 3D Side By Side και το πρόβλημα μου είναι ότι αν παίζω την ταινία απο το PC τότε η εικόνα δεν είναι καθαρή όταν γυρνάω την τηλεόραση σε 3D. Αν βάλω την ταινία σε σκληρό και τον συνδέσω τότε παίζει κανονικά το 3D και είναι απίστευτο απλά οι υπότιτλοι δεν παίζουν σωστά. Η ιδανική λύση μου είναι να παίζω τις ταινίες απο τον υπολογιστή αλλα επιτέλους να μην έχω είδωλα όπως έχω μέχρι σήμερα.
Η κάρτα γραφικών είναι μια MSI Ati Radeon 4890 Cyclone και έχω συνδέσει με HDMI.

Επειδή και με τη δική μου Pany 50VT30 έχω πολλά προβλήματα σε SBS 3D, σκέφτομαι την αγορά ενός σωστού mp για να γλυτώσω από το μαρτύριο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Παρακολουθώ τα topics για την "αγορά νέου mp" και "mede8er 600X3D" και μάλλον καταήγω στον τελευταίο.
Υπάρχει και ένα topic για Power Buy σε χαμηλότερη τιμή.

είναι βλακεια αυτό το πράγμα .. απο την μια να βλέπεις ταινία κανονικά αλλά έχεις πρόβλημα με τους υπότιτλους και απο την άλλη να μην μπορείς να δεις 3d ούτε υπότιτλους σωστά. Το χειρότερο όλων είναι ότι ένας συνάδελφος έχει μια με παθητικό 3d και βλέπει κανονικά απο τον υπολογιστή του. έχει δώσει ούτε τα μισά λεφτα για την τηλεόραση και βλέπει κανονικά. έχει μια απλή LG 3d και εμείς πάμε και σκάμε τόσα λεφτα και τελικά??? με το ... στο χέρι..