3d top-bottom subtitles σε mpchc

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Νάμαι πάλι, πάλι προβλήματα φινιρίσματος...

Λοιπόν, γενικά ενώ είμαι mpchc fan αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ τον pot player, ο οποίος είναι εξαιρετικός επίσης. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τον τελευταίο γιατί είναι ο ευκολότερος για 3d subs. Έβαλα λοιπόν να δω το Άβαταρ για χιλιοστή φορά και έχω καραξενερώσει που οι υπότιτλοι παίζουν σε μηδενικό βάθος, μία μπροστά από όλα, μία πίσω από όλα και ζαλίζεσαι υπερβολικά.

Ψάχνοντας λύση, είδα ότι με το ffdshow subtitles filter έχεις δυνατότητα να παίξεις με το βάθος. ΑΛΛΑ, πουθενά ρύθμιση για top-bottom. Θα περίμενε κανείς ότι μετά από τόσο καιρό θα είχαν ωριμάσει όλα αυτά, αλλά νάμαι πάλι να παιδεύομαι.

Έχει βρει κανένας λύση λοιπόν για top-bottom subs, κατά προτίμηση σε mpchc ή pot player που να μπορείς να ορίσεις το βάθος των υποτίτλων και να τους φέρνεις τέρμα 'μπροστά';;

Αν μαθεις ενημερωσε γιατι κι εγω το ψαχνω.
Βαριεμαι να φτιαχνω του υποτιτλους και ψαχνω κατι ευκολο
Τωρα απλα τους παιζω με το km player το οποιο απλα τους εμφανιζει στην οθονη και οχι 3D

Για 3d υπότιτλους όπως είπα, βάλε τον pot player, αλλά δε μπορείς να ρυθμίσεις το βάθος

Με τον Pot player δηλαδη, εχουν βαθος οι υποτιτλοι αλλα δεν μπορεις να τους ρυθμισεις;
Με τον km οπως ειπα δεν εχουν κανενα βαθος.
Μηπως λεμε το ιδιο;

Με τον ffdshow/subtitles στο stereoscopic, το parallax δεν τους φερνει μεσα/εξω. ?

ναι, αλλά μόνο σε side-by-side. Αυτό είναι το πρόβλημα! Πως γυρίζει σε top-bottom?

Δοκιμασα προχειρα το pot player και ειδα οτι εχει ρυθμιση βαθους.
Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη να δω αν ειναι αρκετη.
Χρειαζεσαι παραπανω ρυθμιση;

Ναι, δυστυχως το stereoscopic ffdshow/subtitles δεν εχει top-bottom

Sotiri, που είναι αυτή η ρύθμιση; Με βάζεις σε υποψίες μήπως είμαι σε παλιά έκδοση! ΚΑι το ρημάδι, αν αναβαθμίσεις πρέπει να το ρυθμίσεις ΟΛΟ από την αρχή...

Μάστορα ευχαριστώ για τη δημοσίευσή σου, αλλά ούτε κατά συζήτηση... καλό είναι να έχουμε κάτι έτοιμο να δουλεύει στο φτερό...

ΝΣ

Οπως σου ειπα το ειδα στα γρηγορα
Εβαλα αυτην την εκδοση PotPlayer1.5.40688-x64

Η ρυθμιση ειναι η παρακατω
"Height Depth"

PotPlayer.JPG

Το δοκιμασα και παιζει μια χαρα με την διαφορα οτι θα ρυθμισεις το width depth και οχι το height depth.

χρειαζοντζι αλλες ρυθμισεις στον pot απο το μενου του ή ειμαστε οκ με οπως εχει απο την μαμα και απλος ρυθμιζουμε το βαθος για υποτιτλους?

Καλησπέρα και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω γενικότερα.

Σταύρο, όχι, δε χρειάζονται περισσότερες ρυθμίσεις. Βέβαια το βάθος είναι υποκειμενικό και φανταζομαι εξαρτάται από την ταινία και από την τηλεόραση. Εμένα μου έστρωσε καλά με το horizontal και το vertical depth στο -7.

Απάντηση: Re: 3d top-bottom subtitles σε mpchc

Καλησπέρα και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω γενικότερα.

Σταύρο, όχι, δε χρειάζονται περισσότερες ρυθμίσεις. Βέβαια το βάθος είναι υποκειμενικό και φανταζομαι εξαρτάται από την ταινία και από την τηλεόραση. Εμένα μου έστρωσε καλά με το horizontal και το vertical depth στο -7.

προβολεα εχω αλλα το ιδιο κανει πιστευω.σε ευχαριστω.θα δοκιμασω και θα πω εντυπωσεις...

Για να καταλαβω και εγω κατι οσον αφορα το βαθος υποτιτλων.
Οταν παιζω με τον mpc 3d αφηνω τους υποτιτλους οπως εμφανιζονται και τους βλεπω σαν να ειναι ως προς το θεμα βαθους, ακριβως επανω στην οθονη. Ουτε πιο μεσα, ουτε πιο εξω.

Εσεις για ποιο λογο προσπαθειτε να κανετε τους υποτιτλους να μετακινηθουν μεσα ή εξω. ?
Κερδιζετε κατι ως προς το πιο ξεκουραστο διαβασμα ή απλα για το εφε. ?
(π.χ. να αιωρουνται εξω οι υποτιτλοι)

Αν γινεται για πιο ξεκουραστο διαβασμα, τοτε να βαλω και εγω pot player για ρυθμιση βαθους (στα top/bottom), αλλιως να το αφησω και να μεινω με τον mpc.

Καταρχήν έχω την εντυπωση ότι στα top/bottom το mpc δεν μπορει να αποδωσει τους υποτιτλους, ακριβως επανω στην οθονη. Δεν μιλαω για βαθος, απλα να ειναι στην οθονη. Μονο SBS μπορει.
Αυτο μπορω να το κανω πχ με το kmplayer οπου δηλωνω οι υποτιτλοι να απεικονιζονται top/bottom. Χωρις βαθος παντα.

Στην πορεια λοιπον ειδα οτι το βαθος χρειαζεται λιγο, γιατι σε καποιες σκηνες της ταινιας οταν εχεις καποιο εφε που ειναι εξω απο την οθονη και παιξουν υποτιτλοι, τοτε ειναι λιγο ζαλιστικο το αποτελεσμα.
Φαντασου να μιλανε 2. Εσυ να βλεπεις την πλατη του 1ου κοντα σου στο δεξι σημειο της οθονης και ο 2ος να ειναι στο βαθος στο αριστερο σημειο της οθονης.
Για να μην ειναι κουραστικο, θελεις οι υποτιτλοι να ειναι πιο μπροστα απο την πλατη του 1ου.
Παντως πριν βρω την λυση με τον pot player κι εγω ετσι τους εβλεπα με τον kmplayer. Απλα να αποτυπωνονται στην οθονη.