3LCD TV Οπίσθιας Προβολής

Ευχαριστώ φίλε panosxgr, η Viewsonic N4060W LCD που προτείνεις κυκλόφορει στα μαγαζιά, θα μπορέσω λες να την δω από κοντά?

Θα την βρεις 100% στο Πλαίσιο. Τώρα αν την βρεις και αλλού δεν ξέρω, αλλά το Πλαίσιο την έχει σίγουρα. Πάντως αν σε ενδιαφέρει όντως το μέγεθος (αν είσαι σε μεγάλη απόσταση θέασης), μπορείς να κοιτάξεις και τις καινούριες οπίσθιας προβολής. Πιστεύω ότι σε αυτά τα λεφτά μπορείς να φτάσεις ακόμα και στις 50 ίντσες σε τέτοια κατηγορία. Και οι καινούριες έχουν καταπληκτική ποιότητα εικόνας, μην σε ξεγελάει το γεγονός ότι δεν είναι πολυδιαφημισμένες. Ολα είναι θέμα marketing και τι θέλουν να πουλήσουν (κερδίσουν) οι εταιρίες. Αλλο τώρα να έχεις 37 ίντσες και να βλέπεις μια ταινία ή έναν αγώνα κι άλλο να έχεις 50!!!
Θα σου πω σε λίγο μερικά μοντέλα, μισώ να κοιτάξω κάτι περιοδικά που έχω εδώ...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Sagem Axium HD-D50HG4T (κορυφαία στο περιοδικό "What Hi-Fi, Sound and Vision")
Τιμή: κοντά στα 1600-2000 (όπως και οι υπόλοιπες που θα αναφέρω)

Χαρακτηριστικά
- 50 in
- 1280 x 720 pixels
- HDMI, component, composite, S-Video, Scart
- analogue / freeview (digital)
- 30 kgr

2. Sony KDF-E50A12

Χαρακτηριστικά
- 50 in
- 1280 x 720
- HDMI, component, S-Video, composite
- analogue / digital
- 54 kgr

3. Sagem HD-D45F

Χαρακτηριστικά
- 45 in
- 1280 x 720
- HDMI, component, S-video, composite
- analogue / digital
- 30 kgr

H απόσταση θέασης θα είναι γύρω στα 4,5 μέτρα, αλλά το κακό είναι ότι θα έχω μαζί μου και τη γυναίκα η οποία δεν θέλει με τιποτα πάνω απο 42" tv και έχουμε σκοτωθεί 100 φορές μέχρι τώρα:violent-smiley-030:

Κοίτα, βασικό είναι αν θέλεις να την κρεμάσεις στον τοίχο ή όχι. Γιατί αν πας τελικά για οπίσθιας προβολής, τότε θέλεις λίγο χώρο εκεί που θα την βάλεις, αλλά θα απολαμβάνεις με άλλο μάτι! Αν θέλεις επιτοίχια, τότε θα κινηθείς αναγκαστικά σε κατηγορία LCD / Plasma. Πάντως 4,5μ μου φαίνονται πολλά για να πας σε 37 ίντσες. Με 40 και πανω θα είσαι μια χαρά πιστεύω. Οσο για την γυναίκα, πολύ απλά πες της ότι όπως εσύ δεν ανακατεύεσαι στην κουζίνα της, να μην ανακατεύεται κι αυτή εκει που δεν ξέρει :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: 3LCD TV Οπίσθιας Προβολής

panosxgr said:
Τώρα όσον αφορά τις Plasma, θα σου πρότεινα..., αλλά θα πρέπει να ανέβεις στην τιμή, οπότε...Από αυτές που σου ανέφερα, απλά να σου πω ότι το μοντέλο της Toshiba, στις 32in, εδώ στην Αγγλία έχει σαρώσει όλα τα βραβεία και τα πρωτεία στα συγκριτικά tests.

Συγνωμη ρε Πανο αλλα που ακριβως εχει σαρωσει βραβεια η Toshiba?

Εχω δει τα What HiFi, Τ3 , Stuff , Home Cinema Choice και πουθενα δεν βγηκε καλυτερη. Συγκεκριμενα στο HCC καλυτερη βγηκε η 32S2010 και δευτερη η 32WL66 και οι δοκιμαστες ειπαν οτι παρολη την διαφορα στην τιμη (Toshiba αρκετα φθηνοτερη) η Sony αξιζει τα λεφτα και με το παραπανω.

Δεν θα την βάλω στον τοίχο. Η γυναίκα γρινιάζει γιατί η tv θα πιασει πολυ χώρο στο σαλόνι και δεν θα βάλει τα διάφορα ε´πιπλα που θέλει. Οτι δεν ξέρει δεν ξέρει όμως γιαυτό γρινιάζει. Καταλαβες τι έχω πάθει φίλε με 1700 ευρώ προσπαθώ να βρώ κάτι ανάμεσα σε 37"-42" με τα καλύτερα δυνατον χαρακτηριστικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 3LCD TV Οπίσθιας Προβολής

Rivers said:
Συγνωμη ρε Πανο αλλα που ακριβως εχει σαρωσει βραβεια η Toshiba?

Εχω δει τα What HiFi, Τ3 , Stuff , Home Cinema Choice και πουθενα δεν βγηκε καλυτερη. Συγκεκριμενα στο HCC καλυτερη βγηκε η 32S2010 και δευτερη η 32WL66 και οι δοκιμαστες ειπαν οτι παρολη την διαφορα στην τιμη (Toshiba αρκετα φθηνοτερη) η Sony αξιζει τα λεφτα και με το παραπανω.

Εσύ μιλάς για την 32WL66 κι όχι για την 32WLT66 που αναφέρομαι εγώ. Καλύτερη απλά από την Τoshiba εδώ στην Αγγλία έχουν την Sony 32V2000, που όμως είναι και ακριβότερη. Αλλά αν μιλάμε για σχέση απόδοσης τιμής, πιστεύω ότι η Toshiba είναι η καλύτερη επιλογή, για κάποιον που δεν θέλει να ξοδέψει παραπάνω χρήματα. Συμφωνώ κι εγώ ότι η Sony 32S2010 είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι και ακριβότερη. Οπότε μάλλον τα ίδια λέμε πάνω κάτω :ernaehrung004:

Τέλος, τα 2 μοντέλα της Toshiba που αναφέρω παραπάνω, χρησιμοποιούν διαφορετικό panel και έχουν διαφορετικό contrast. Επίσης λένε ότι η 37WL66 υποφέρει κι από άποψη γωνίας θέασης, κάτι που δεν συμβαίνει στο άλλο μοντέλο.
Μην νομίζεις ότι είμαι φαν της Toshiba με αυτά που λέω. Προσωπικά Samsung έχω και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Ο καθένας με τα γούστα του άλλωστε! :Banane0:

Την sony 50 ιντσών την περιεργάστηκα αρκετά και το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά δεν την πήρα για δυο λόγους. Πρώτον ο όγκος της και δεύτερον ότι ακόμα και σήμερα η τεχνολογία οπίσθιας προβολής έχει σοβαρά προβλήματα με την πλάγια θέαση. Αν καθόσουν ακριβός απέναντι της έπαιζε τέλεια, αν όμως σηκωθείς όρθιος η μετακινηθείς 2 μέτρα αριστερά – δεξιά έχεις χάσει 50% σε φωτεινότητα. Γνώμη μου είναι να πάς σε όσο μεγαλύτερη μπορείς . Τα μέτρα θέασης σου το επιτρέπουν ακόμα και για 100 ίντσες. Α ξέχασα έχεις όμως το γνωστό σε όλους μας πρόβλημα του έτερου ήμισυ. Κοίταξε να την πείσεις πριν είναι πού αργά. Επικαλέσου επιστημονικές μετρήσεις που λεν ότι η πιο ξεκούραστη παρακολούθηση γίνεται ακριβός στην διπλάσια απόσταση από το πλάτος της οθόνης . Κάτι τέτοιο έκανα κι εγώ και τώρα έχω μια οθόνη με πλάτος 2,35 m. Ενώ στη αρχή γκρίνιαζε για τον όγκο , μόλις είδε την εικόνα είπε: Α τώρα μάλιστα . τόσο καιρό με κούραζε ( 2, μ οθόνη) τα μάτια ενώ τώρα το απολαμβάνω.

Υ.Γ Δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε αν μια μέρα μπουν οι γυναίκες μας και διαβάσουν όλα αυτά που γράφουμε γι αυτές.

Κώστας Ποτακίδης seven said:
Υ.Γ Δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε αν μια μέρα μπουν οι γυναίκες μας και διαβάσουν όλα αυτά που γράφουμε γι αυτές.

Κώστα, ας ελπίσουμε αυτό να μην γίνει ποτέ, γιατί την κάτσαμε την βάρκα!!! :slapface: :damnyou: :violent-smiley-030: :violent-smiley-008:

Θα πάω το απογευμα να δω απο κοντα όλα τα μοντέλα που προτείνατε, ελπίζω να βρω κατι που να μου αρεσει. οσο το ψαχνω μπερδρευομαι. Ευχαριστω όλους και οταν επιστρέψω θα σας πω 4-5 μοντελα που μου άρεσαν για να μου πείτε τη γνώμη σας ελπιζοντας να καταλήξω καπου...

THANKSSSS

ChristosD said:
H απόσταση θέασης θα είναι γύρω στα 4,5 μέτρα, αλλά το κακό είναι ότι θα έχω μαζί μου και τη γυναίκα η οποία δεν θέλει με τιποτα πάνω απο 42" tv και έχουμε σκοτωθεί 100 φορές μέχρι τώρα:violent-smiley-030:
Μα καλά, όλες συνεννοημένες είναι; Η δικιά μου (από Σεπτέμβρη) γυναίκα κόλλησε στις 37" για μια απόσταση 3,5 μέτρα (3,8 από τοίχο σε τοίχο). Άρχισα και 'γώ λοιπόν το ψηστήρι και την κατάφερα στις 42" (δεν πάει πιο πάνω και το βαλάντιο).

panosxgr said:
Κοίτα, βασικό είναι αν θέλεις να την κρεμάσεις στον τοίχο ή όχι. Γιατί αν πας τελικά για οπίσθιας προβολής, τότε θέλεις λίγο χώρο εκεί που θα την βάλεις, αλλά θα απολαμβάνεις με άλλο μάτι! Αν θέλεις επιτοίχια, τότε θα κινηθείς αναγκαστικά σε κατηγορία LCD / Plasma. Πάντως 4,5μ μου φαίνονται πολλά για να πας σε 37 ίντσες. Με 40 και πανω θα είσαι μια χαρά πιστεύω.
Συμφωνώ και 'γώ. 42" είναι καλές πιστεύω.

panosxgr said:
Οσο για την γυναίκα, πολύ απλά πες της ότι όπως εσύ δεν ανακατεύεσαι στην κουζίνα της, να μην ανακατεύεται κι αυτή εκει που δεν ξέρει :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
:violent-smiley-030::twoguns::slapface::violent-smiley-008::dead::violent-smiley-011:

ChristosD said:
Δεν θα την βάλω στον τοίχο. Η γυναίκα γρινιάζει γιατί η tv θα πιασει πολυ χώρο στο σαλόνι και δεν θα βάλει τα διάφορα ε´πιπλα που θέλει. Οτι δεν ξέρει δεν ξέρει όμως γιαυτό γρινιάζει. Καταλαβες τι έχω πάθει φίλε με 1700 ευρώ προσπαθώ να βρώ κάτι ανάμεσα σε 37"-42" με τα καλύτερα δυνατον χαρακτηριστικά.
Ήμουν στο ίδιο δίλημα με 'σένα. Κατέληξα (μάλλον) στην plasma LG 42PX4R ή την LG 42PC3R. Την πρώτη την έχω ψιλοδεί και μου άρεσε (απ' ότι θυμάμαι) αυτό που είχα δει. Η δεύτερη είναι ο αντικαταστάτης της πρώτης αλλά δεν την έχω δει. Τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη που θα αγοράσω τηλεόραση θα δω και τις δύο και θα καταλήξω στην καλύτερη για μένα. Το καλό είναι ότι διαβάζω μόνο καλά λόγια για αυτές τις δύο τηλεοράσεις.

Τέλος, ο τοίχος είναι θαυμάσια ιδέα. Έχω δει φωτογραφίες της PC3R κρέμασμένης στον τοίχο και μου έτρεχαν τα σάλια.

(Τελικά έχω καταντήσει LGάκιας)

Φιλικά,
Αντρέας

Καλημέρα σε όλους..:grinning-smiley-043

Χθες έφαγα όλο το απόγευμα να ψάχνω για ένα μοντέλο τηλεόρασης το οποίο θα μου άρεσε, θα μου τραβούσε τη προσοχή, θα ξεχώριζε στα μάτια μου, αλλά τζίφος. Είδα πάνω απο 30 Διαφορετικά μοντέλα αλλά όλα τα είχαν συνδεμένα με διακλαδωτή οπότε δεν κατάλαβα διαφορά. Συνδεδεμένες με DVD είχαν τις πολύ μεγάλες (για εμένα) τηλεοράσεις των 50", 55" και κατα τύχη βρήκα και μια sony 32' που έπαιζε απο DVD η οποία πρέπει να πω ότι είχε φανταστική εικόνα. Τα μοντέλα που μου προτεινατε δεν τα είδα ποιυθενα και πρέπει να παω κατευθείαν στις αντιπροσωπείες για να πάρω μια εικόνα και απο αυτά.
Συνεχίζω να είμαι κολλημένος στο μοντέλο τις Philips 37PF5321, αφού τίποτα αλλο δεν μου εκανε κλικ, το οποίο ο ένας το είχε 1747Ε, ο αλλος 1900, ο αλλος 1990 και μερικοί δεν το έιχαν καθόλου. Στο internet το βρήκα 1440Ε. Αρκετά μεγάλη διαφορα μεταξύ των τιμών.
Ακόμα αντιμετώπισα διάφορους πωλητές οπου ο καθένας έλεγε τα δικά του, μιας και ολοι τους δεν ηταν απλοι αλλα "φανταστικοι" πωλητες, ο ενας ηταν και ηλεκτρονικος:violent-smiley-030: , ο αλλος γεννηθηκε με μια τηλεοραση στα χερια:violent-smiley-030: , ο αλλος εμενε απεναντι απο το εργοστασιο που τις εβγαζε:violent-smiley-030: , ο αλλος ηταν εκει οταν τις δοκιμαζαν:violent-smiley-030: ... απιστευτο!!

Last edited by a moderator:
Να αναφέρω ότι σε ενα κατάστημα βρήκα την Sony που είχα ανφερθει στην αρχή και πρέπει να πω ότι δεν ενθουσιάστηκα καθόλου με την εικόνα της(διακλαδωτής).Ακόμα σε ερώτηση μου ο πωλητής ειπε: "Η λάμπα δεν καλύπτεται απο την εγγύηση και η αντικατάσταση της κοστίζει περίπου 300 Ευρώ. Οταν την αλλάξεις θα έχεις ξανα καινούρια τηλεόραση.":flipout: Δεν ήξερε ομως να μου πει ποσες ωρες διαρκεια ζωής.:flipout:

Ολοι η δρόμοι οδηγούν στην Philips 37PF5321

Ειδα και τα μοντέλα που μου πρότεινατε και τελικά είναι πανω κάτω ίδια.Σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα, μικρες διαφορες οπότε 90% θα πάω για αυτή που μου άρεσε απο την αρχή. Ευχαριστω για την βοήθεια και τις πληροφοριες σας.:grinning-smiley-043

Απο την αλλη παλι υπάρχει η πιθανοτητα να αργησω να μπω στο καινουριο σπιτι ( αντι για Σεπτεμβριο θα μπω Δεκεμβριο ) οποτε λεω να περιμενω...

Re: Απάντηση: 3LCD TV Οπίσθιας Προβολής

ChristosD said:
Απο την αλλη παλι υπάρχει η πιθανοτητα να αργησω να μπω στο καινουριο σπιτι ( αντι για Σεπτεμβριο θα μπω Δεκεμβριο ) οποτε λεω να περιμενω...

Οσο περιμενεις τοσο θα βγεις κερδισμενος...:award:

Αρκει βεβαια να μην το παρακανεις και παρεις τηλεοραση με το εφαπαξ...:grandpa:

ChristosD said:
Μήπως έχει κάποιος την samsung LE37R72 να μου πει εντυπώσεις και τιμή???

Τη Samsung που ανφέρεις Χρήστο την έχω εγώ, αλλά το R71B μοντέλο, που είναι με το μπλε χρώμα στη βάση (είναι και η μόνη διαφορα που έχουν). Για εμένα που ήθελα 32 ίντσες, ήταν η καλύτερη τηλεόραση με όσες σύγκρινα, σε μπάτζετ μεταξύ 1200-1400 . Η μόνη που είναι καλύτερη (δεν την έχω δει, αλλά έτσι λένε οι περισσότεροι) είναι η Sony 32V2000, αλλά και με 300-400 πιο ακριβη, δηλαδή κοντά στα 1700-1800 . Τόσα λεφτά δεν θα εδινα για να πάρω 32 ίντσες, κι έτσι την απέρριψα. Θα κάνω κάποια στιγμή και αναλυτικό review, με φωτογραφίες από διάφορες πηγές εικόνας, αλλά επίσης και με calibration που πρόκειται να της κάνω.
Πάντως αν όντως δεν σε βιάζει η αγορά τώρα, καλο θα ηταν να περιμενεις και μην βιαστεις σε αγορα, επειδη μονο και μονο εχεις εθιστει στην ιδεα. Δεν θα σου ελεγα να παρεις τηλεοραση την τελευταια στιγμη, αλλα καλυτερα να την παρεις την προτελευταια! :ernaehrung004:

ChristosD said:
Ακόμα αντιμετώπισα διάφορους πωλητές οπου ο καθένας έλεγε τα δικά του, μιας και ολοι τους δεν ηταν απλοι αλλα "φανταστικοι" πωλητες, ο ενας ηταν και ηλεκτρονικος:violent-smiley-030: , ο αλλος γεννηθηκε με μια τηλεοραση στα χερια:violent-smiley-030: , ο αλλος εμενε απεναντι απο το εργοστασιο που τις εβγαζε:violent-smiley-030: , ο αλλος ηταν εκει οταν τις δοκιμαζαν:violent-smiley-030: ... απιστευτο!!

Πολύ γέλιο :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: ,
αλλά ταυτόχρονα και η πικρή αλήθεια!!! :grandpa: