Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Σε αυτά τα μέτρα και με budget κοινού θνητού (περίπου 2500) ξέρω ότι πάω τουλάχιστον για 70αρα και FHD. Σε 4κ δεν με καίει ακόμη για τους γνωστούς λόγους. Το θέμα είναι 70αρα LG με το IPS (που δεν το έχω δει στην πράξη ως προς τη φωτεινότητα και το γκρι μαύρο) ή 65 άρα Samsung? Έχω μία LED 40άρα Samsung την 7000 σειρά (UE) που την είχα πάρει κάπου 2000 πριν 5 χρόνια νομίζω. Αν και δεν είναι 3d είναι ποιοτική. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για ταινίες παρά τηλεοπτικό. Φυσικά το να μπορεί η γυναίκα να δει τηλεοπτικό και ειδήσεις δεν με χαλάει. Πέρα από αυτό έχω "ασχοληθεί" με το αντικείμενο το μάτι μου είναι σχετικά έμπειρο και αναγνωρίζω το κακό μαύρο. Δεν έχω μετρητή για καλιμπράρισμα αλλά από πολλά Sites αντλώ πληροφορίες και φτιάχνω ρυθμίσεις ωστέ τα πρότυπα των ταινιών που βλέπω να είναι σαν αυτά που θα ήθελε ο σκηνοθέτης της εκάστοτε ταινίας να βλέπω. Επίσης έχω 4 συσκευές με hdmi (WD TV LIVE,PS3,HOME THEATER,PC) αλλά θυσιάζω τη 1 θύρα πες. Και η ερώτηση είναι...5 πολύτιμες ίντσες IPS PANEL σε αυτά τα μέτρα ή ποιότητα Samsung και 65αρα....Επίσης ακούω διάφορα για το Passive και το Active 3d ξέρω ότι η Samsung και Sony έχουν ποιότητα αλλά (μαλλον?) ζαλάδα και η LG πιο ξεκούραστη. Αν μπορείτε πέστε καμία γνώμη που να συνοδεύεται από πρόταση μαρκας/μοντέλου.