4,3 μετρα απόσταση

magkaki

New member
24 April 2007
5
Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Σε αυτά τα μέτρα και με budget κοινού θνητού (περίπου 2500) ξέρω ότι πάω τουλάχιστον για 70αρα και FHD. Σε 4κ δεν με καίει ακόμη για τους γνωστούς λόγους. Το θέμα είναι 70αρα LG με το IPS (που δεν το έχω δει στην πράξη ως προς τη φωτεινότητα και το γκρι μαύρο) ή 65 άρα Samsung? Έχω μία LED 40άρα Samsung την 7000 σειρά (UE) που την είχα πάρει κάπου 2000 πριν 5 χρόνια νομίζω. Αν και δεν είναι 3d είναι ποιοτική. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για ταινίες παρά τηλεοπτικό. Φυσικά το να μπορεί η γυναίκα να δει τηλεοπτικό και ειδήσεις δεν με χαλάει. Πέρα από αυτό έχω "ασχοληθεί" με το αντικείμενο το μάτι μου είναι σχετικά έμπειρο και αναγνωρίζω το κακό μαύρο. Δεν έχω μετρητή για καλιμπράρισμα αλλά από πολλά Sites αντλώ πληροφορίες και φτιάχνω ρυθμίσεις ωστέ τα πρότυπα των ταινιών που βλέπω να είναι σαν αυτά που θα ήθελε ο σκηνοθέτης της εκάστοτε ταινίας να βλέπω. Επίσης έχω 4 συσκευές με hdmi (WD TV LIVE,PS3,HOME THEATER,PC) αλλά θυσιάζω τη 1 θύρα πες. Και η ερώτηση είναι...5 πολύτιμες ίντσες IPS PANEL σε αυτά τα μέτρα ή ποιότητα Samsung και 65αρα....Επίσης ακούω διάφορα για το Passive και το Active 3d ξέρω ότι η Samsung και Sony έχουν ποιότητα αλλά (μαλλον?) ζαλάδα και η LG πιο ξεκούραστη. Αν μπορείτε πέστε καμία γνώμη που να συνοδεύεται από πρόταση μαρκας/μοντέλου.
 
Καλημέρα και καλώς όρισες στην παρέα μας! :ernaehrung004:

Από αυτά που περιγράφεις, μάλλον είσαι για εδώ και με τα ρέστα παίρνεις αυτή ή αυτή για τη σύζυγο...
 
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα. Σε ευχαριστώ για την πρόταση πολύ καλή επιλογή ο συγκεκριμένος και ξέρω και τον λόγο που μου τον πρότεινες. Έχω δει και άλλες καλές προτάσεις της Benq αλλά τα σχόλια για τον συγκεκριμένο είναι διθυραμβικά. Αλήθεια με την απόδοση του μαύρου αλλά και γενικά την πιστότητα χρωμάτων πως πάνε αυτοί σε σύγκριση με μία καλή led? Φαντάζομαι σε απόυτο σκοτάδι θα πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα... Πέρα από αυτό στο σαλόνι δεν μπορώ μόνιμα να είμαι με κλειστά πατζούρια και φυσικά θα αποκλείσω το τηλεοπτικό με τον προτζέκτορα...Κατέβασε πανί, ανέβασε πανί κλπ...και αν παίξει ένας αγώνας με φίλους θα πρέπει να είμαστε στο σκοτάδι. Αν θέλει η γυναίκα tv στο σαλόνι ή νόβα θα της λέω μέρα μεσημέρι κλείσε πατζούρια?? Θα γίνει μάχη!!! Τελοσπάντων να υποθέσω ότι για να μου προτείνεις τον προτζέκτορα, δεν υπάρχει καμία καλύτερη επιλογή σε lcd ε?
 
Μπορείς να βρεις 65άρα LED LCD UHD απο 2000 ευρώ και πάνω , αν είναι fullHD και κάτω απο 2 χιλιάρικα.

Ενδεικτικά κάποια μοντέλα...

https://www.skroutz.gr/s/5003394/Sony-KD-65X8505B.html
https://www.skroutz.gr/s/5296691/Samsung-UE65HU7200.html
https://www.skroutz.gr/s/5565856/LG-65UC970V.html

Και περιμένουμε και τα νέα μοντέλα της Panasonic.

O προβολέας είναι πολύ καλή επιλογή για νύχτα αλλά με 2 σοβαρά αρνητικά , την ημέρα είναι πρακτικά άχρηστος και θα πρέπει να κάνεις και μερεμέτια στο σπίτι.
 
Και εγώ κοιτάζω για τέτοιες ίντσες και έχω σταμπάρει τις παρακάτω Samsung (65) και LG (65 και 70) οι οποίες δεν είναι curved. Ωστόσο, δεν είμαι και ο πιο ειδικός, ενδεχομένως κάποιος άλλος συμφορουμίτης μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο.
LG 70LB650V
LG 65LB730V
Samsung UE65H6400
 
Re: Απάντηση: 4,3 μετρα απόσταση

Αλήθεια με την απόδοση του μαύρου αλλά και γενικά την πιστότητα χρωμάτων πως πάνε αυτοί σε σύγκριση με μία καλή led?

Δεν υπάρχει LCD τηλεόραση χωρίς local dimming που να μπορεί να κοντράρει τον 9200 στην απόδοση των σκοτεινών πλάνων...

Από εκεί και πέρα, σου πρότεινα και δύο υποψήφιες τηλεοράσεις εντός του budget, για τις ώρες που η χρήση του προβολέα θα εμφανίζει δυσκολίες... :p

Ο προβολέας βέβαια, προϋποθέτει και την ύπαρξη ηχοσυστήματος στον χώρο θέασης...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: 4,3 μετρα απόσταση

ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά επαναλαμβάνω την ερώτηση. 65αρα Samsung ή Sony με ποιοτικό μάυρο και ποιοτικό αλλά κουραστικο active 3d ή 70 LG με IPS με μη τοσο ποιοτικο μαυρο και φωτεινό panel και ξεκούραστο αλλά όχι τόσο ποιοτικό Passive 3d? Στα 4,3 μέτρα τι θυσιάζεις? Ιντσες ή ποιότητα?
 
Αν πρόκειται να γίνει χρήση με συσκότιση, το IPS θα σε απογοητεύσει...
 
Συμφωνω και επαυξανω.
Ακομα και με μετριο Local Dimming.
Δεν χρειαζεται καν να συγκρινεις προβολεα με τηλεοραση.
Κανει ΜΠΑΜ απο μονο του (στην τηλεοραση) ... μολις πεις "κανω πληρη συσκοτιση".

Αν δεν κανεις ΠΟΤΕ πληρη συσκοτιση ... ισως να ειναι ανεκτα τα πραγματα (στην τηλεοραση).
 
οπότε να δω ή προβολέα ή καμιά OLED? σε κανα χρόνο για OLED ας πούμε...στο θέμα των ιντσών τι λέτε για τα μέτρα αυτά? με πόσες ίντσες κατά τη γνώμη σας χορταίνει το μάτι?