4 Pioneer SACD player...ποιο?

8 June 2007
1,003
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλησπέρα σας.
Θα ηθελα την γνώμη σας για το ποιο απο τα 4 DVD-SACD player της Pioneer να αγοράσω....

Η αγορα και η χρηση γινεται αποκλειστικα για ως SACD player ......
Λιγο με ''δελεάζει'' το DV-600AV-S λογο usb.... αλλα δεν ξερω σε σχση με τα άλλα 3...

1) DV-575A-S
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-575A-S/page.html

2) DV-585A-S
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-585A-S/page.html

3) DV-600AV-S
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-600AV-S/page.html

4) DV-656A-S
http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DV-656A-S/page.html

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ...!!!!!

Last edited:
Εγώ είχα το πρώτο πλέιερ από αυτά που παρέθεσες. Δεν άκουσα ποτέ καμμιά διαφορά ανάμεσα σε αναπαραγωγή SACD και CD. Ο λόγος; Μάλλον ότι μετατρέπει το DSD σε PCM πριν το στείλει στο ενσωματωμένο DAC. Προσωπικά θα έψαχνα κάτι άλλο για SACD.

ο λογος που κοιταω τα 4 παραπάνω ειναι οικονομικος....dac οχι δεν εχω , (πρεπει να πάρω....?)

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ για την βοηθεια που μου δινετε.....!!!

Last edited:
αυτό που σου πρότεινα είναι φετεινό και βγαίνει στα 150 αν δεν κάνω λάθος. Έχει αρκετές δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων απ ότι είδα στα σπεκς αλλά δεν έχει σχεδόν κανένα νόημα αν δεν έχεις κάποιο καλό dac. Υπέθεσα πως θα το χρειαζόσουν μόνο ως τρανσπορτ για κάποια λίγα sacd που σου έχουν ξεμείνει. Αν επιτρέπεται θέλεις να πεις δύο κουβέντες για το υπόλοιπο σου σύστημα και για το λόγο που στράφηκες στο sacd format?

Κανένα από αυτά δεν παίζει SACD. Tο μετατρέπει σε quasi pcm με τραγικά αποτελέσματα. Στρέψου σε ένα οικονομικό audio only stereo player της εταιρίας αν θέλεις να έχει νόημα η αναπαραγωγή SACD.

Αλλιώς πάρε το DV-600 που είναι το μόνο από αυτά που ανέφερες που παραδίδει DSD από την HDMI και βρες ένα A/V που δεν μετατρέπει το DSD σε PCM (σε κάποιο direct mode προφανώς).

δηλαδή αν συνδεθεί κατι τέτοιο σε ένα dac που υποστηρίζει μέχρι ας πούμε 24/192 τα αρχεία με τι bitrate θα αναπαράγονται?

δηλαδή αν συνδεθεί κατι τέτοιο σε ένα dac που υποστηρίζει μέχρι ας πούμε 24/192 τα αρχεία με τι bitrate θα αναπαράγονται?

Εννοείς κάποιο οικονομικό DAC που να δέχεται μέσω HDMI DSD; Ποιο είναι αυτό;

Από κει και πέρα, σε κάποιο DAC αν συνδεθεί μέσω coaxial ή οπτικής, δεν θα βγάζει σήμα από SACD. Τουλάχιστον το δικό μου DV-600 δεν το κάνει, παρά μόνο αν του πω να διαβάσει τη στρώση CD (αν υπάρχει) που δεν είναι το ίδιο.

Από οπτική και ομοαξονική, μόνο PCM έως 24/96 σε δύο κανάλια. Αυτά μπορούν να κάνουν τα προαναφερθέντα.

Εγώ το έλυσα με HDMI και Direct mode στον A/V το θέμα του DSD. Με όση ποιότητα επιτρέπει το DAC του A/V δηλαδή.

ε, από την άλλη, διαφορές με μεγαλύτερες αναλύσεις από 24/96 δε νομίζω πως είναι και πολύ ακουστές στα περισσότερα συστήματα. Έχει κάποιο νόημα ως ημίμετρο...

ε, από την άλλη, διαφορές με μεγαλύτερες αναλύσεις από 24/96 δε νομίζω πως είναι και πολύ ακουστές στα περισσότερα συστήματα. Έχει κάποιο νόημα ως ημίμετρο...

Κοίταξε,

Το 656 και το 600 από αυτά που ανέφερε ο φίλος μπορούν 192/24 από την HDMI. Κλειδώνει στον SR8002 και η οθόνη δείχνει 192Khz stereo. Έχω τέτοιους δίσκους (DVD-Audio).

Αλλά αν μιλάμε για αυτό που βγάζουν τα μηχανάκια αυτά από τις αναλογικές τους.... ε τότε δεν έχει και πολύ σημασία τι αναπαράγουν. Πολύ τυπικός ήχος.

Κοίταξε,

Το 656 και το 600 από αυτά που ανέφερε ο φίλος μπορούν 192/24 από την HDMI. Κλειδώνει στον SR8002 και η οθόνη δείχνει 192Khz stereo. Έχω τέτοιους δίσκους (DVD-Audio).

Αλλά αν μιλάμε για αυτό που βγάζουν τα μηχανάκια αυτά από τις αναλογικές τους.... ε τότε δεν έχει και πολύ σημασία τι αναπαράγουν. Πολύ τυπικός ήχος.

Ουπς.... έκανα λάθος. Το 656 δεν έχει HDMI. Φαντάσου να μην το είχα κι όλας παλιότερα:flipout:

Από τα 4 αυτά που είναι προσφορά του opshop απ' ό,τι κατάλαβα και ενδιαφέρουν το φίλο, μόνο το 656 έχει σοβαρό(τερο) ήχο από τα υπόλοιπα. Και αυτό γιατί έχει ξεχωριστό DAC για τα δύο εμπρός κανάλια. Ούτε αυτό υποστηρίζει Native DSD αλλά λόγω καλύτερου DAC o ήχος από τις αναλογικές είναι σαφώς καλύτερος από τα υπόλοιπα τρία.

Αν και το θέμα πρέπει να πάει στη δικάναλη κατηγορία... :2thumb22sup: έχω ένα 656 πάνω από 10 χρόνια, ο ήχος του όντως απλά τυπικός αν και έχει κάποια audio only features (όπως πχ απενεργοποίηση των κυκλωμάτων εικόνας που... μη φανταστείς ότι κάνουν καμμία διαφορά). Εδώ και κάμποσο καιρό παίζει μόνο ρόλο αμιβού τράνσπορτ...

Τώρα για SACD κοίτα καλύτερα κάποιο σύγχρονο δικάναλο όπως είπαν κι άλλοι.

Εγώ για όσο είχα το 656, έριχνε τόσο στο 575 φίλου όσο και στο 600 που έχω ακόμα. Μιλάω για τις αναλογικές πάντα και άρα την ψηφιοαναλογική μετατροπή που έκαναν τα player. Το 575 και 600 είχαν λιγότερα δυναμικά και μια μουντάδα τυπική των απλών-φτηνών DVD player. Το 656 όχι.

Απλά εκείνο που μου την έδινε κάπως στο 656 είναι ότι σε ορισμένα φορμά δεν ίσχυε το bass management. Κι εγώ μια δεκαετία το κράτησα.

Απάντηση: Re: 4 Pioneer SACD player...ποιο?

καταρχας να σας ευχαριστήσω πάρα πολυ για την βοληθεια που μου δινετε....και να γραψω δυο λογια για το υπόλοιπο σύστημα όπως ζητηθηκε απο τον φιλο

Υπέθεσα πως θα το χρειαζόσουν μόνο ως τρανσπορτ για κάποια λίγα sacd που σου έχουν ξεμείνει.

...εχω μερικα δισκάκια sacd και καθονται και ειπα να παρω κατι οικονομικο και ''καλο''.....

Αν επιτρέπεται θέλεις να πεις δύο κουβέντες για το υπόλοιπο σου σύστημα και για το λόγο που στράφηκες στο sacd format?

περιλιπτικα...

Ηχεία Crystal Acoustics
-Speakers L/R : TX-T3 Special Edition (THX ULTRA 2)
-Speakers center : THX-CT Special Edition (THX SELECT)
-Surround Speac.:2χ THX-D Special Edition (THX SELECT)
-Subwoofer : 2x THX-12SUB Special Edition (THX ULTRA 2)
-Preseance speac: TX-B1 Special Edition

(ΠΡΟ)-Ενισχυτής
-Yamaha RX-V 2500

7923792_57aea43c4e.jpg

Τελικος
Rotel RMB-1075 και Rotel RB-1090

Last edited: