40 - 43'' ΜΕΧΡΙ 500 Ε για ποδόσφαιρο και ταινίες

dom1

New member
23 November 2015
8
Γειά σας και καλώς σας βρήκα.

Εχω διαβάσει αρκετά πριν ρωτήσω αλλά...θα ήθελα μια γνώμη.

1. Το budget είναι αυστηρά 500
2. Χρήση για ποδόσφαιρο (αθλητικά γενικά) και ταινίες
3. Οχι απαραίτητα 3d
4. Smart γιατί τα πιτσιρίκια θα μας δείρουν αν δεν είναι
5. Διάσταση 40-43 (απόσταση θέασης 2, 2,5μ)

Μόλις πριν λίγο είδα μία panasonic εδώ http://www.public.gr/product/sound-...cs630e-40-smart-3d-led-full-hd/prod7740104pp/

και μου φαίνεται αρκετά φτηνή και για 3d μάλιστα.

Υπάρχει κάποια παγίδα; ξέρει κανείς αυτό το μοντέλο;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημήτρης

Καλωσόρισες. Για την απόσταση θέασης σου και εφόσον θα γίνεται συχνά θέαση ταινιών, καλύτερα να δεις για άνω των 43". Με 100 Hz ίσως πετύχεις κάποια Samsung σειράς 6 σε προσφορά, μέσα στο budget σου, στις επόμενες εβδομάδες.

Re: Απάντηση: 40 - 43'' ΜΕΧΡΙ 500 Ε για ποδόσφαιρο και ταινίες

Σ' ευχαριστώ Μιχάλη.
Θα βγουν προσφορές για τις γιορτές υποθέτω ε;
Βασικά θέλω μια tv με καλή εικόνα και τουλάχιστον 100 Hz.
Το 3d δεν ενδιαφέρει μάλλον κανέναν μας.
Για τις smart λειτουργίες μου είπαν οτι και με ένα android kit γίνεται δουλειά, δεν ξέρω.
Θα μπορούσα να πάω σε μια turboX λύση αλλά τις φοβάμαι απ' όσα έχω διαβάσει κιεδώ μέσα.
Θα περιμένω λοιπόν όπως μου είπες.

Με πραγματικά 100 Hz βρίσκεις μεν λύσεις εντός του budget σου στις 40"-43", θα εκτιμήσεις όμως το μεγαλύτερο μέγεθος στην διαγώνιο, εφόσον πας σε 46" και πάνω, τουλάχιστον στις ταινίες.

Έχω μια απορία. Αν η τηλεόραση προορίζεται και για τηλεοπτικό σήμα, σε τόσο μικρή απόσταση θέασης, γιατί πάντα προτείνεται μεγαλύτερη διαγώνιο? Το μάτι δεν μπορεί να καλύψει όλη τη διαγώνια θέαση.

Νομίζω οτι ο Μιχάλης έχει δίκιο γιατί:

Είχα μια 32'' και δεν έβλεπα σχεδόν τίποτε, ειδικά στο ποδόσφαιρο ήταν μαρτ'ύριο.
Στις 32 διαγώνιο, το πλάτος της οθόνης (με αναλογία 16/9) είναι 71 εκατοστά περίπου.
Στις 40 διαγώνιο, το πλάτος είναι 88 εκατοστά περίπου.
Διαφορά 17 εκατοστά.
Μου φαίνονται λίγα, μικρή διαφορά δηλαδή.
Στις 48 διαγώνιο πάμε πλάτος 106 εκ, διαφορά 18 εκ από τη 40ρα και 35 από την 32άρα.
Αρκετά καλά. Και από τα 2 μέτρα θέαση δεν σε αναγκάζει νομίζω να κουνάς το κεφάλι δεξιά - αριστερά για να δεις.

Το θεμα για μένα είναι οτι με τις 48 ξεφεύγω από το budget.

Απλά σκέφτομαι μήπως ειναι κουραστική η θέαση σε κοντινή θέση με μεγάλες ίντσες.

Και από τα 2 μέτρα θέαση δεν σε αναγκάζει νομίζω να κουνάς το κεφάλι δεξιά - αριστερά για να δεις.

Κανείς δε σε αναγκάζει να κουνάς το κεφάλι και δεν χρειάζεται να το κουνάς και σε ακόμα πιο μεγάλη οθόνη.

Τι εννοώ...

Όταν βλέπεις κάτι, είτε ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε ταινία, εκεί που εστιάζεται το ενδιαφέρον είναι το κεντρικό κομμάτι τις οθόνη. Όχι οι άκρες. Στις άκρες δεν υπάρχει κάτι σημαντικό. Με την μεγαλύτερη οθόνη επομένως - εκτός από το ότι βλέπεις τα αντικείμενα μεγαλύτερα - κερδίζεις επιπλέον ότι το οπτικό σου πεδίο γεμίζει με εικόνα από το αντικείμενο που παρακολουθείς, πχ το χόρτο του γηπέδου, το παρκέ στο μπάσκετ, τις κερκίδες, κτλ, και όχι τον τοίχο ή το έπιπλο που υπάρχει πίσω και δίπλα από την τηλεόραση.

Όπως για παράδειγμα όταν κοιτάμε κάποιον που μας μιλάει, εστιάζουμε στο πρόσωπό του. Έχουμε όμως ένα πολύ ευρύ οπτικό πεδίο το οποίο γεμίζει με πολλά αντικείμενα από τον περιβάλλοντα χώρο και ένα πολύ μικρό μέρος μόνο καταλαμβάνει το πρόσωπο αυτού που μας μιλάει.

Σ ευχαριστώ για την αιτιολογία. Το κατάλαβα, και είναι σωστα τεκμηριωμένο. Απλά δεν ξέρω ποια να διαλέξω.

Το ΜΜ έβαλε σήμερα προσφορά την LG 43LF5400 στα 369 , άμεσα διαθέσιμη, δωρεάν μεταφορά και με πολλές άτοκες δόσεις, ενώ στο skroutz έχει περίπου την ίδια τιμή, σε μικρομάγαζα, αλλά χωρίς άμεση παράδοση, χωρίς δόσεις και κάποιοι με χρέωση μεταφοράς και αντικαταβολής και στα 399 στις μεγάλες αλυσίδες (idealo.de από 349 για παράδοση στη Γερμανία).

Δεν αναφέρεται εάν είναι ελληνικής αντιπροσωπείας ή παραεισαγωγής (έχω κακή εμπειρία από τηλεόραση που αγόρασα αυτή τη βδομάδα και την επέστρεψα αμέσως αφού δε προοριζόταν για την ελληνική αγορά και δεν είχε δυνατότητα ταξινόμησης των καναλιών).

Διάβασα αρκετές καλές κριτικές σε ξένα sites, ιδίως της αμερικάνικης αγοράς.
Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο γι' αυτήν;

Κανονικά θα σου πρότεινα plasma για ταινίες και αθλητικά αλλα πλέον δύσκολα θα βρεις και ειδικά απο την κορυφαία panasonic που πλέον τις σταμάτησε. Τώρα όσον αγορά τα hz που ανεφερθηκαν είδα ότι εχει 400hz γιατι ψάχνεις για τουλάχιστον 100; Τα hz στις ψηφιακές δεν έχουν απολύτως καμμιά σχέση με τα hz των αναλογικων (CRT)

Πάντως για τα λεφτά που δίνεις σήμερα λίγο δύσκολο να πετύχεις περισσότερα hz χωρίς να κανεις συμβιβασμούς σε αλλα.

Προσωπικά θεωρώ ότι η panasonic ειναι μια τίμια αγορά.

Η απόσταση θέασης ειναι και λίγο προσωπικό θέμα ... Στα 2-3 μέτρα δεν θα πρότεινα πάνω απο 42 ίντσες. Όσο για τις samsung..... Να μην πω τίποτε καλύτερα . Τις κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τις lg και οποίος κατάλαβε κατάλαβε.

Last edited:

Δεν υπάρχουν LCD τηλεοράσεις με ρυθμό ανανέωσης άνω των 200 Hz...

Εξήγησε μας τι σημαίνει αρ ανανέωσης στις LCD γιατι μάλλον κατι κατάλαβες λάθος....

Για παράδειγμα η δικη μου panasonic λέει 1600hz....

Κανονικά θα σου πρότεινα plasma για ταινίες και αθλητικά αλλα πλέον δύσκολα θα βρεις και ειδικά απο την κορυφαία panasonic που πλέον τις σταμάτησε. Τώρα όσον αγορά τα hz που ανεφερθηκαν είδα ότι εχει 400hz γιατι ψάχνεις για τουλάχιστον 100; Τα hz στις ψηφιακές δεν έχουν απολύτως καμμιά σχέση με τα hz των αναλογικων (CRT)

Πάντως για τα λεφτά που δίνεις σήμερα λίγο δύσκολο να πετύχεις περισσότερα hz χωρίς να κανεις συμβιβασμούς σε αλλα.

Προσωπικά θεωρώ ότι η panasonic ειναι μια τίμια αγορά.

Η απόσταση θέασης ειναι και λίγο προσωπικό θέμα ... Στα 2-3 μέτρα δεν θα πρότεινα πάνω απο 42 ίντσες. Όσο για τις samsung..... Να μην πω τίποτε καλύτερα . Τις κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τις lg και οποίος κατάλαβε κατάλαβε.
Τις panasonic τις είχα σε μεγάλη εκτίμηση, τις plasma εννοώ.
Για τα Hz δεν ήξερα και δεν ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σε crt και led, ευχαριστώ.
Απλά θέλω καλή κίνηση λόγω αθλητικών.
Για συμβιβασμούς, βγάζω εντελώς το 3d και κατά δεύτερον το smart.
Τώρα, είδα τώρα μια προσφορά σε μαγαζιά για την TX-40320E στα 399 Ε.
Ομως δεν την βλέπω στους καταλόγους του site της panasonic, ούτε καν σε αυτόν του 2014.
Τι να παίζει με το μοντέλο αυτό;
Tο μόνο αρνητικό που βλέπω είναι το "ενεργειακή κλάση Β".
------
tsonta

στην ίδια τιμή υπάρχει και η sony KDL-40W605B...μπερδεύομαι όλο και πιο πολύ.....

Last edited:

Για ψάξε το λίγο καλύτερα...

Εγω δεν το ψάχνω το σπούδασα και το εφάρμοσα. Για βρες μας ΕΣΥ κάπου που να λέει ότι η ανανέωση σε hz εχει το ίδιο νόημα με τις CRT και μάλιστα περιορίζεται στο αριθμό 200.....

Η ανανέωση σε CRT εχει σχέση με το πόσες φορές το 'πυροβόλο' έριχνε ηλεκτρόνια στους κόκκους φωσφόρου τα σημερινά ψηφιακά pixel ώστε αυτά να διατηρήσουν την ενέργεια τους δλδ το φως τους με απλά λόγια. Αν ο ρυθμός ήταν κάτω η περίπου στα 50hz η απώλεια της ενέργειας τους γίνονταν αντιληπτή απο το μάτι με αποτέλεσμα το τρεμοπαιγμα της εικόνας και την φυσική κούραση του ματιού μετα απο λίγες ώρες θέασης. Ο διπλασιασμός της ανανέωσης της εικόνας δλδ 100hz έλυσε αυτο το προβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τις panasonic τις είχα σε μεγάλη εκτίμηση, τις plasma εννοώ.
Για τα Hz δεν ήξερα και δεν ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σε crt και led, ευχαριστώ.
Απλά θέλω καλή κίνηση λόγω αθλητικών.
Για συμβιβασμούς, βγάζω εντελώς το 3d και κατά δεύτερον το smart.
Τώρα, είδα τώρα μια προσφορά σε μαγαζιά για την TX-40320E στα 399 Ε.
Ομως δεν την βλέπω στους καταλόγους του site της panasonic, ούτε καν σε αυτόν του 2014.
Τι να παίζει με το μοντέλο αυτό;
Tο μόνο αρνητικό που βλέπω είναι το "ενεργειακή κλάση Β".
------
tsonta

στην ίδια τιμή υπάρχει και η sony KDL-40W605B...μπερδεύομαι όλο και πιο πολύ.....

Η δικη μου στα 1600hz είναι πολυ ικανοποιητική με μεγάλη μου έκπληξη στις γρήγορες κινήσεις. Δεν φτάνει όμως σε ποιότητα με την plasma που έχω σε άλλο σπίτι.

Καμία σύγκριση με τις CRT δεν έγινε. Παρ' όλα αυτά, ο ρυθμός ανανέωσης, που αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων, συνοδεύεται και από έναν επιπρόσθετο χαρακτηρισμό, διαφορετικό για την κάθε εταιρεία.