40" ή παραπάνω;;;

hatzinanos

New member
11 June 2009
4
Καλημέρα σε όλους,

όπως καταλάβατε χρειάζομαι βοήθεια..Διάβασα αρκετά από τα thread αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον μπερδεύτηκα παρά έβγαλα άκρη..Να πω λοιπόν τον....πόνο μου!!

Η νέα μου τηλεόραση θα χρησιμοποιείται για τηλεοπτικά προγράμματα αλλά περισσότερο σαν homecinema με αναπαραγωγή απευθείας από pc για ταινίες 1080 (full hd) και σαν οθόνη υπολογιστή φυσικά.. Αργότερα, θα υπάρχει χρήση και για gaming είτε από το pc είτε από ps3..
Αυτή τη στιγμή έχω μια Samsung32Α558Ρ η οποία και θα μεταφερθεί καθώς είναι μικρή..

Η απόσταση θέασης είναι τα 4 μέτρα και θεωρούσα ότι μια 40αρα θα ήταν αρκετή, αλλά διαβάζοντας εδώ μάλλον αναθεωρώ!!

Το πρόβλημα είναι και λίγο το οικονομικό καθώς δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1100-1200€..

Είχα κατά νου την Samsung LE40A756 40'' http://www.skroutz.gr/s/57528/Samsung-LE40A756-40''.html
αλλά είδα ότι υπάρχει και αυτή σε πάρα πολύ καλή τιμή:
SAMSUNG LE46A756R 46'' http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156553

Μήπως οι 46" είναι πολλές;

Καμιά άλλη πρόταση υπάρχει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Καλημερα και καλως ηρθες :2thumb22sup:
για 4 μετρα μονο πολλες δεν ειναι οι 46" ,εχω 46 στα 4μετρα και ειναι οκ μια 52+ θαταν σιγουρα πολυ καλυτερα ,οταν την πηρα και εγω την 46αρα εκανα ακριβως τις ιδιες σκεψεις με εσενα ,στην πορεια ομως καταλαβα .........οσο για τις αποστασεις θεασης καπου το γραφει ο -Γιωργος-
και παλι καλως ηρθες:ernaehrung004:

Οι 40" για την απόσταση που μιλάς είναι σίγουρα λίγες...

μπορείς να πας και στην 46Β650 που είναι καινούργιο μοντέλο (είμαι κάτοχος), μέσα στο ποσό που αναφέρεις, παίζει μέσω DNLA ή μέσω USB avi & mkv αρχεία, και είμαι ικανοποιημένος και από το λίγο gaming που κάνω...

Αν εδώ που τα λέμε και οι 46" λίγες μου φαίνονται... αν δεν την προόριζες για χρήση μόνιτορ όπως αναφέρεις θα σου έλεγα να δεις και plasma, αλλά καλύτερα να μιλήσουν τα παιδιά που είναι κάτοχοι plasma...

Η νέα μου τηλεόραση θα χρησιμοποιείται για τηλεοπτικά προγράμματα αλλά περισσότερο σαν homecinema με αναπαραγωγή απευθείας από pc για ταινίες 1080 (full hd) και σαν οθόνη υπολογιστή φυσικά.. Αργότερα, θα υπάρχει χρήση και για gaming είτε από το pc είτε από ps3..

Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω με το καλημέρα, home cinema και τηλεόραση δεν συμβαδίζει, ΟΣΟ και μεγάλη να είναι η τηλεόραση, ας είναι και 60" και ειδικά όταν λες από απόσταση 4 μέτρα. Μόνο τις μπάρες πάνω-κάτω όταν η ταινία είναι 2.35:1 (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία) δεν χρειάζεται να σου πω πόσες ιντσες μένουν. Επομένως, πήγαινε σε 46-50 (ξέχνα τα 42 και 40) για να κάνεις την δουλειά σου (παιχνίδια, monitor Pc κλπ) , και όταν μπορέσεις οικονομικά με το καλό αγοράζεις προβολέα για να καταλάβεις τι εστί Home Cinema.

Σου μιλάω εκ πείρας -bye-

Re: Απάντηση: 40" ή παραπάνω;;;

Τουλαχιστον 50" , 4 μετρα με 40" μονο ως ανεκδοτο μπορει να ακουστει...

screen_size-1.jpg

Kοιτα καποια απο αυτες..

http://www.skroutz.gr/s/74489/LG-50PS7000-50%27%27.html?keyphrase=50PS7000
http://www.skroutz.gr/s/74205/Samsung-PS50B650.html?keyphrase=50B650

Last edited:
οκ παιδιά,
σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!

αναφορικά με την εν λόγω τηλεόραση από το eshop στις 46", να την θεωρήσω ως καλή επιλογή, σωστα;;;

Φίλε hatzinano την 46άρα του e-shop την αγόρασα το προηγούμενο Σάββατο στα 999 ευρώ. Μέχρι τις 16 Ιουνίου απο ότι μου είπαν θα είναι σε αυτή την τιμή. Μετά θα επιστρέψει στα 1490. Αν κάνεις υπομονή το απογευματάκι θα ανεβάσω φωτογραφίες και θα γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις.

Όσον αφορά τις ίντσες... Εχω την συγκεκριμένη τηλεόραση στα 2 μέτρα. Όταν την πρωτοέστησα σκέφτηκα ότι έκανα μακακία... Σε μισή ώρα και αφού έβαλα τα πρώτα HD εργάκια να δω την εικόνα άρχισα να προσεύχομαι μακροζωία για όλους όσοι με προέτρεψαν να πάω σε αυτές τις ίντσες.

Στα 4 μέτρα ίσως να χρειάζεσαι περισσότερες ίντσες (50+) αλλά στο χιλιάρικο δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ καλό (εκτός από κάτι HD ready πλασμα κυρίως της LG οι οποίες τουλάχιστον στο τηλεοπτικό θα πρέπει να είναι αρκετά τίμιες επιλογές).

Παιδιά αφού ο φίλος μας λέει διαθέτει μέχρι 1200 ευρώ, δεν υπάρχει κάτι στις 50"; Δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά όσο να ναι άλλο 46 άλλο 50.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, προτείνεται και μια 32" φθηνή (μόνο για tv) σε συνδυασμό με πανί και προτζέκτορα (ακόμα και 720p δεν νομίζω να είναι άσχημος).

Αλλιώς, στο budget σου, όσο μεγαλύτερη μπορείς που να σου αρέσει στο μάτι.

Και γιατί να μην πάει στην 47LH5000 που είναι ανάμεσα σε τιμή με την 4000 και την 7030 και να έχει και το trumotion 200Hz;

Εγώ πάντως και από τις δύο LG θα προτιμούσα την 46Α756 λόγω μαύρου αντίθεσης :grandpa:

Στα 1000 ευρω της προσφορας Γιωργο...γιατι αν ξεπερναει σε τιμη την 46Β650 (που ειναι πιο καινουργια και πιο καλη) δεν συμφερει...