400 Ευρώ για δορυφορικό εξοπλισμό.

Redrum

New member
15 January 2009
15
Καλησπερα μου εχει κολλησει τελευταια το μικροβιο των δοριφορικων ληψεων μετα απο καποιες συζητησεις που ειχα με φιλους και μετα απο καποιες επισκεψεις σε σπιτια φιλων με δορυφορικους δεκτες.
Ακομα ειμαι βεβαια σε φιλολογικο επιπεδο διαβασματος σε φορα.
Ηρθε λοιπον η ωρα να κανω την πρωτη μου αγορα στα δορυφορικα θελω να διαθεσω περιπου στα 400 ευρω για ολον τον εξοπλισμο δεκτη καλωδια πιατο lnb διακοπτες και οτι ακομα χρειαζεται. Να σημειωσω πως η εγκατασταση θα γινει απο εμενα ο οποιος δεν εχω ιδεα απο πιατα κλπ αλλα γενικα το χερι μου πιανει με τα ηλεκτρολογικα και ηλεκτρονικα το μονο που μου φενεται τελειως αγνωστο ειναι η στοχευση του πιατου.
Θελω λοιπον να ασχοληθώ με τα ελευθερα δορυφορικα και να πιασω το δυνατον περισσοτερους δορυφορους.
Επισης θελω την βοηθεια σας :ears:.
Να σημειωσω πως το βλεπω σαν ξεκινιμα σε ενα νεο hobby.

Re: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Ενας δεκτης γυρω στα 200 ευρω, ενα πιατο μεχρι 1.10 κανα 60αρι, ενα μοτερ αλλα 60, καλωδιo, 1 lnb
και εισαι ενταξει με λιγοτερα απο 400.
Εναλλακτικα οτε tv γιατι καλα τα ελευθερα αλλα καποια στιγμη σιγουρα θα σε κουρασουν λογω ξενης γλωσσας και πρωτιστως λογω ελλειψης ενδιαφεροντος. Και hobby χωρις ενδιαφερον δεν λεει.

Απάντηση: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Τα 400 ευρώ θα σου φτάσουν αν δεν έχεις απαίτηση για κάποιον πολύ καλό-ακριβό δέκτη.
Όμως για αρχή νομίζω θα σου είναι δύσκολη μια σύνθετη εγκατάσταση ,δηλαδή αν θέλεις κάτι παραπάνω από ένα πιάτο και ένα lnb.

Re: Απάντηση: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Ωραια λοιπον εχω καταληξει να παρω δεκτη με linux αν και δεν ξερω τι ακριβως παραπανω προσφερει αλλα σαν χομπι ειπαμε το βλεπω, ειμαι αναμεσα σε δυο δεκτες απο τα οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα τον XTREND ET5000 και τον VU+ Uno τι προτείνετε απο τους 2 ή αν υπαρχει καποιος αλλος δεκτης που να προτείνετε, κατα τα λοιπα απο κατοπτρα lnb DiSEqC δεν εχω πολυκαταλαβει τι ακριβως να παρω κατοπτρο αλουμινιου ή σιδερενιο πολυ καλα λογια λενε για τα Gilbertini αλλα αξιζει να δωσεις χρηματα; Αν αξιζει ας ξεφυγει και λιγο προυπολογισμος δεν πειραζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Ωραια λοιπον εχω καταληξει να παρω δεκτη με linux αν και δεν ξερω τι ακριβως παραπανω προσφερει αλλα σαν χομπι ειπαμε το βλεπω, ειμαι αναμεσα σε δυο δεκτες απο τα οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα τον XTREND ET5000 και τον VU+ Uno τι προτείνετε απο τους 2 ή αν υπαρχει καποιος αλλος δεκτης που να προτείνετε, κατα τα λοιπα απο κατοπτρα lnb DiSEqC δεν εχω πολυκαταλαβει τι ακριβως να παρω κατοπτρο αλουμινιου ή σιδερενιο πολυ καλα λογια λενε για τα Gilbertini αλλα αξιζει να δωσεις χρηματα; Αν αξιζει ας ξεφυγει και λιγο προυπολογισμος δεν πειραζει.

Περιμενε λιγο ακομη για δέκτη....Γνωμη μου για την περιπτωση σου ειναι να παρεις τον azbox minime στα λεφτα του ο καλυτερος. . . .

Βοηθηστε λιγο ρε παιδια να επιλεξω για πειτε καμια προταση για δεκτη αυτοι που ειπα δεν ειναι καλοι;
Θελω και οπωσδηποτε βοηθεια για κατοπτρο lnb κλπ δεν εχω ιδεα και φοβαμαι πως στο τελος θα την πατησω.

Redrum

το θέμα που θίγεις έχει συζητηθεί αρκετά συχνά (εγώ τουλάχιστο έχω απαντήσει τουλάχιστο 3-4 φορές σε τέτοια ερώτηση). ΠΟΛΥ επιγραμματικά

1 Εφόσον θέλεις να πιάσεις όσο το δυνατόν περισσότερους δορυφόρους πρέπει να βάλεις κινητό πιάτο. ΔΕΝ ξέρω αν θα τα καταφέρεις όμως να το εγκαταστήσεις κιόλας μόνος σου όπως λες.
2 Ο Κωνσταντίνος (greekgreek), όταν λέει για "καλό/ακριβό" δέκτη, φυσικά αναφέρεται σε δέκτες που έχουν +350 Ε και οι οποίοι είναι όντως ΠΟΛΥ καλοί. Δεν σημαίνει όμως ότι με λιγότερα θα πάρεις "κακό" δέκτη. Και με 150 Ε παίρνεις μια χαρά δέκτη ενώ υπάρχει και ο Picollo στα ~110 Ε (κοίτα και για κανέναν μεταχειρισμένο δέκτη).
3 Άποψή μου είναι οτι για την αρχική εγκατάσταση, το σημαντικότερο είναι το πιάτο και όχι ο δέκτης. Δέκτη (αν κολλήσεις με τα δορυφορικά) θα ξαναπάρεις 1000% σε κάποια στιγμή. Πιάτα στήνεις δυσκολότερα (αυτό είναι το συνηθισμένο σενάριο).
4 Οι δέκτες που αναφέρεις είναι καλοί, αλλά πάνε στα +250. Μετά (εφόσον ισχύει το όριο των 400) θα σου μείνουν λίγα χρήματα για πιάτο.
5 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη : να πας σε πιάτο tecatel 125x140 κινητό με actuator/positioner (ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό) και να πάρεις λίγο φθηνότερο δέκτη για αρχή.

Σίμος

Απάντηση: Re: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Βοηθηστε λιγο ρε παιδια να επιλεξω για πειτε καμια προταση για δεκτη αυτοι που ειπα δεν ειναι καλοι;
Θελω και οπωσδηποτε βοηθεια για κατοπτρο lnb κλπ δεν εχω ιδεα και φοβαμαι πως στο τελος θα την πατησω.

γύρω στα 400Ε, θα έπερνα αυτό το δέκτη, http://www.technomate.com/viewproduct2.php?product=81 -δεν είναι λίνουξ-
τα πιάτο/lnb που προτείνει ο kblachos, εκτός αν είσαι πολύ νότια οπότε θα πήγαινα σε 1.20εκ. πιάτο και τέλος, μοτέρ diseqc 1.2

Re: Απάντηση: Re: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Να σημειωσω πως δεν θελω να παω σε λυση με μοτερ οποτε μιλαμε για σταθερο κατοπτρο.
Το tecatel ειναι αλουμινιου σε τι τιμη παιζει ειναι καλο για παρακεντρες ληψεις; Μενω στα Γιαννιτσα βορειοδυτικα της Θεσσαλονικης για ασους δεν ξερουν.
Τι παραπανω σου προσφερει τελικα ενας δεκτης με linux δεν εχω καταλαβει αν δεν αξιζει τοσο να μην παρω δεκτη με linux;
Αξιζει να παρω κλωνο dreambox η οχι;

Τελικα αποφασισα Gibertini OP100L στο οποιο θα μπουν 3 lnb κεντρο 19,2 παρακεντρα 13 και 9 (θα πεσει πολυ γελιο στην εγκατασταση) και δεκτη Vu+ Uno προτεινεται μου και ενα DiseC και ενα καλο και φθηνό μαγαζι στην περιοχή μου εννοω μεχρι Θεσσαλονικη. Αν μπορω να τα βρω φθηνοτερα απο ιντερνετ τοτε δωστε μου λινκ, εχω βρει και εγω αλλα φοβαμαι μην την πατησω με τις μαιμουδες γιατι απο οτι καταλαβα παιζει πολυ μπανάνα.

ΥΣ1: Μήπως τα lnb http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29804 δεν χωράνε και πρεπει να παρω λεπτά;
ΥΣ2: Πως θα στηριξω το πιατο στα καγκελα εχει μεσα στη συσκευασια του πιατου βαση, σωληνα, δαγκανες;
ΥΣ3: Τελικα μηπως δεν αξιζει να δωσω τοσα χρηματα για τον Vu+ Uno και κανω την δουλεια μου το ιδιο και με ποιο λιγα χρηματα;
ΥΣ4: Με αυτον τον δεκτη μπορω να βλεπω ενα καναλι και να γραφω ενα αλλο καναλι;
ΥΣ5: Τελικα ελευθερα καναλια εχει τιποτα αξιολογο να δουμε η τζαμπα χομπι ξεκιναμε;

Last edited:

Αντε καποιος ρε παιδια μια βοηθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Με το πιάτο αυτό θα είσαι κομπλέ + και το lnb που σου προτείνανε.Να θυμάσαι όμως πως το πιάτο μια φορά το αγοράζεις, οπότε κοιτάς να σε καλύπτει όσο πιο πολύ γίνεται σε μέγεθος και ποιότητα.
Για το δέκτη δεν έχω γνώμη.
Αξιόλογα κανάλια υπάρχουνε ελεύθερα και είναι αρκετά, αλλά είναι σκόρπια σε διάφορους δορυφόρους, γι'αυτό και σου πρότεινα μοτέρ.
Αν δε μπορείς να βάλεις μοτέρ πρέπει να πείς τι θέλεις να βλέπεις ή ρίξε μια ματιά στους φίλους σου που είπες για να δεις αν σε καλύπτουνε τα κανάλια που βλέπουνε.
Τέλος, για να στηρίξεις το πιάτο σε κάγκελα θα χρειαστείς ένα ιστό και τις δαγκάνες που θα τον στηρίξεις στο κάγκελο,και μετά το πιάτο στον ιστό, πρέπει όμως να είναι αλφάδι κάθετος με το έδαφος, αλλιώς θα δυσκολευτείς λίγο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

1) Τα LNB χωράνε.

2) Ρωτάς στο κατάστημα αν περιλαμβάνει σωλήνα. Δαγκάνες για να το πιάσεις στα κάγκελα δεν θα έχει. Το καλύτερο όμως είναι να ρωτήσεις.
Εγώ σε 90άρια που έχω πάρει στο παρελθόν και μπήκαν σε κάγκελα, τα είχε όλα μέσα το πακέτο, εκτός από δαγκάνες.

3) Επειδή σε βλέπω και δεν είσαι σίγουρος για το τι δέκτη θες, προτείνω να μην κάνεις κάποια βιαστική κίνηση και το μετανιώσεις.
Πες μας τι θα σε ενδιέφερε να έχει ο δέκτης ή ότι άλλο θέλεις να σε βοηθήσουμε.
Εγώ πχ θα προτιμούσα τον Technomate που ανέφερες πριν και ο λόγος είναι γιατί δεν κοιτάω δέκτη Linux.
Είναι πολύ καλή μάρκα, είναι σταθερότατα μηχανήματα, πολύ καλή λειτουργικότητα κλπ.

4) Γίνεται αυτό, θα είναι όμως τα κανάλια από την ίδια συχνότητα (ίδιο αναμεταδότη).
Για να βλέπεις τελείως ανεξάρτητα χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός στο τι θα παρακολουθείς, θα χρειαστείς δέκτη με δύο tuner.
Αν σκέφτεσαι να βάλεις τέτοιον δέκτη, δεν θα πάρεις μονά LNB, αλλά θα πάρεις διπλά (twin) και θα έρχονται από το πιάτο δύο καλώδια και όχι ένα.
Μπορεί να ανεβαίνει το κόστος, αλλά η εγκατάσταση θα είναι πιο hitech με περισσότερες δυνατότητες/επιλογές!

5) Μια χαρά κανάλια θα έχεις, μην σε απασχολεί αυτό. Βοήθησε μας λίγο στο τι κανάλια σε ενδιαφέρουν. Μουσικά, αθλητικά, ειδησεογραφικά, με ταινίες... κλπ... τι απ' όλα?