40A656 vs 40W4000. Αγορά ή αναμονή για προσφορές;

mtsimas

New member
29 October 2008
6
Παίδες καλησπέρα...

Σκοπεύω να αγοράσω τηλεόραση για το σαλόνι μου (απόσταση γύρω στα 2,5 - 3m). Σκέφτομαι κάτι στις 40 ίντσες, με οικονομικό όριο τα 1000 - 1200Ε. Σήμα σε πρώτη φάση τηλεοπτικό και Div-X (άντε και x264), αλλά θέλω να μπορώ να προβάλω και φωτογραφίες με καλή ποιότητα. Αρχικά κοιτούσα κάτι σαν την Samsung 536, αλλά η παρατεταμένη ανάγνωση του forum με έκανε λίγο πιο άπληστο και τώρα έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα:

1. Samsung 40A656
2. Sony 40W4000

Η πρώτη μου αρέσει πιο πολύ και έχει 100Hz, η άλλη, απ'ότι έχω καταλάβει έχει καλύτερα χρώματα και το picture viewer που μου κάνει ένα κλικ.

Τα ερωτήματα μου είναι 2:
1. Η Samsung που δεν έχει την λειτουργία Picture Viewer, θα χάνει σε ποιότητα φωτογραφιών ή απλώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να τις προβάλει όταν είναι κλειστή;

2. Η macro έχει την Samsung 1049 ευρώ που είναι πάρα πολύ καλή τιμή, η καλύτερη με διαφορά απ' όσες έχω πετύχει. Αξίζει να την πάρω τώρα ή με το που θα μπει η προ-Χριστουγέννων περίοδος θα πλακωθούνε όλοι στις προσφορές; Η εγγύηση τελικά είναι του φουρλή;

Σας ευχαριστώ πολύ
Μανόλης

Μανώλη και οι δύο είναι καλές τηλεοράσεις σε αυτά τα χρήματα και πιστεύω πως θα μείνεις ικανοποιημένος όποια κι αν διαλέξεις. Για τις φωτογραφίες δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά το γεγονός πως η Sony έχει ειδική λειτουργία για αυτό είναι στα υπέρ της.

Όσον αφορά τις τιμές σίγουρα όσο περιμένεις θα μειώνονται, αλλά και τις γιορτές να αγοράσεις μετά από δύο μήνες πάλι φθηνότερα θα είναι. Οι δύο συγκεκριμένες είναι αρκετό καιρό στην αγορά και πλέον δεν "πληρώνεις" το καπέλο του νέου μοντέλου. Αν είσαι ΟΚ με τα χρήματα που ζητάνε δεν βλέπω λόγο να περιμένεις. Υπάρχουν άτομα που έδωσαν +30-40% από την τωρινή τους τιμή.

Για το makro το πιο πιθανό είναι πως δίνει δική του εγγύηση. Κάνε όμως ένα τηλ να το σιγουρέψεις.

Οι δύο συγκεκριμένες είναι αρκετό καιρό στην αγορά και πλέον δεν "πληρώνεις" το καπέλο του νέου μοντέλου.

Να σημειωσω εδω οτι η W4000 εχει πεσει ελαχιστα απο τοτε που βγηκε ενω η 40Α656 ειχε ξεκινησει πανω απο 1800 ευρω.

Ειναι η πολιτικη της αντιπροσωπιας της Samsung τετοια "οτι φαμε και οτι αρπαξουμε" για τους πρωτους κανα δυο μηνες και μετα οι τιμες κατεβαινουν στα πανευρωπακα επειπεδα.

Τελικά τσίμπισα το τελευταίο (!) κομμάτι από τη μάκρο... Για εγγύηση μου είπαν δύο χρόνια από τον αντιπρόσωπο. Δεν μου σφράγισαν κάτι και αυτό με προβλημάτισε λίγο (μου είπαν πως η απόδειξη φτάνει), ελπίζω πως είναι οκ.

Επίσης προβληματίστηκα με το μοντέλο που γράφει πάνω στο κουτί:
LE40Α656A1F, ξέρετε τι μπορεί να είναι? Νόμιζα πως το κανονικό μοντέλο δεν έχει τα Α1F.

Η TV είναι made in slovakia, ελπίζω αυτό να είναι από αδιάφορο, έως καλό.

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στο φόρουμ, με βοήθησαν ιδιαίτερα να πάρω σε 2-3 μέρες μία πολύ καλή εικόνα για την αγορά. Μόλις την βγάλω από το κουτί (φοβάμαι σε περισσότερο από βδομάδα, όταν θα έχει τελειώσει το φτιάξιμο του δωματίου) θα στείλω και τις δικές μου εντυπώσεις!

Φιλικά,
Μανόλης

LE40Α656A1F, ξέρετε τι μπορεί να είναι? Νόμιζα πως το κανονικό μοντέλο δεν έχει τα Α1F.

Ειναι ακριβως η ιδια τηλεοραση , μαλιστα με μια αναζητηση που εκανα στο google το Α1F μαλλον ειναι κωδικος που δειχνει οτι η τηλεοραση προοριζεται για την Ελληνικη αγορα.-bye-

Για εγγύηση μου είπαν δύο χρόνια από τον αντιπρόσωπο. Δεν μου σφράγισαν κάτι και αυτό με προβλημάτισε λίγο (μου είπαν πως η απόδειξη φτάνει), ελπίζω πως είναι οκ.

Γενικά να ξέρεις ότι η ελληνική νομοθεσία σου εξασφαλίζει κάποια πράγματα. Η απόδειξη αγοράς είναι το μοναδικό πιστοποιητικό που χρειάζεσαι για να έχεις εγγύηση. Όλα τα άλλα έγγραφα που διάφοροι εισαγωγείς ζητάνε "υποχρεωτικά" να υπογράψεις, είναι όλα χωρίς καμία ισχύ. Όμως, αν με αυτή την διαδικασία κερδίζουμε κάτι σαν καταναλωτές (π.χ. εγγύηση μεγαλύτερη από 2 χρόνια), τότε την κάνουμε. Αυτά τα πρόσθετα έγγραφα απλά διευκολύνουν την εταιρία να έχει μια απόδειξη ότι αγοράστηκε το μηχάνημα από αυτούς, όταν βαριούνται να κρατάνε τους σειριακούς αριθμούς σε αρχείο. Όμως, ουσιαστικά επαφίεται στην καλή μας θέληση. Κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να υπογράψεις τίποτα. Όροι του στυλ, αν δεν στείλεις την τάδε κάρτα εντός 30 ημερών δεν έχεις εγγύηση, είναι εκτός Ελληνικής νομοθεσίας...

Μετά, εγγύηση ο καταναλωτής δεν ζητά από τον εισαγωγέα/αντιπρόσωπο. Εσύ δεν αγόρασες τίποτα από αυτόν, άρα και η εγγύηση που παρέχει δεν είναι προς εσένα. Υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο είναι αυτός που σου το πούλησε, και αν χαλάσει κάτι, παίρνουμε την απόδειξη αγοράς και το παραδίδουμε εκεί που το αγοράσαμε. Είναι παράνομο να αρνηθεί να το παραλάβει και να σε στείλει να το πας εσύ αλλού.

Και τέλος, δεν υφίσταται "εγγύηση" μικρότερη των 2 χρόνων από την ημερομηνία αγοράς. Εδώ ο νόμος διαχωρίζει 2 καταστάσεις:
  1. Το ότι το προιόν πρέπει να αντικατασταθεί/επισκευαστεί/αποζημιωθεί σε περίπτωση βλάβης. Αυτό έχει διάρκεια ακριβώς 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. Την διάρκεια την καθορίζει ο 3043/2003, και κανένα κατάστημα/εισαγωγέας.
  2. Την εγγύηση που παρέχει ο εισαγωγέας/κατασκευαστής. Αυτή ουσιαστικά ήταν η μόνη κάλυψη που είχε ο αγοραστής μέχρι το 2003, που ενσωματώθηκε η κοινοτική οδηγία για 2 χρόνια εγγύηση με τον 3043. Στις μέρες μας η εγγύηση είναι εντελώς αδιάφορη για τον τελικό χρήστη, και έχει νόημα αν σου δίνει κάτι παραπάνω από τον 3043. Για παράδειγμα εγγύηση 3 ή 4 χρόνια, παραλαβή από τον χώρο του πελάτη, κ.λ.π. Αν μιλάμε όμως απλά για επισκευή σε περίπτωση βλάβης, έχεις 2 χρόνια από τον 3043...

Τελικά είπα πολλά για να απαντήσω στην απορία σου αν πειράζει που δεν υπόγραψες κάτι, και έχεις "μόνο" μια απόδειξη αγοράς... :bang:

Μπραβο φιλε petasis .... κανονικα πρεπει να εχουμε μαζι μας και ενα αντιγραφο του νομου 3043 οταν αγοραζουμε κατι... μου εχει τυχει αρκετες φορες να λενε για μονοετη εγγυηση και οχι για διετη.... και μαλιστα σε γνωστα πολυκαταστηματα ηλεκτρικων....

Φίλοι Yperion και Petasis, σας ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας.

Απάντηση: Re: 40A656 vs 40W4000. Αγορά ή αναμονή για προσφορές;

.....Τελικά είπα πολλά για να απαντήσω στην απορία σου ....

Και πολύ καλά έκανες..:a0210:..ότι μαθαίνουμε καλό είναι.:grinning-smiley-043

H Sony Hellas πάντως επιμένει ακάθεκτη στο ότι η εγγύηση για τα προιόντα της ειναι 1 έτος. Ένας φίλος μου ήταν έτοιμος να πετάξει Playstation 3, γιατί είχε περάσει 1 χρόνος και κάτι. Πήρε φυσικά τηλέφωνο στην Sony και του ειπαν οτι η εγγύηση ηταν για 2 χρόνια και αν θέλει να το φτιάξουν πρέπει να δώσει 300
(superlol). Φυσικά με τον έπιασα και του έδειξα τον νόμο, ξαναπήρε τηλέφωνο τους έπρηξε λίγο τα @@ και όλα οκ. Το δέχτηκαν και του το άλλαξαν.

OnTopic τώρα, καλορίζικη φίλε μου την τηλεόραση! Την έχω δει κι εγώ από κοντά και σίγουρα ειναι καλύτερη από την W4000. Συγκεκριμένα θα την έβαζα κάπου ανάμεσα σε W4000 κ W4500, τείνοντας ελαφρώς στην δεύτερη.
Καλές θεάσεις ;)

H Sony Hellas πάντως επιμένει ακάθεκτη στο ότι η εγγύηση για τα προιόντα της ειναι 1 έτος. Ένας φίλος μου ήταν έτοιμος να πετάξει Playstation 3, γιατί είχε περάσει 1 χρόνος και κάτι. Πήρε φυσικά τηλέφωνο στην Sony και του ειπαν οτι η εγγύηση ηταν για 2 χρόνια και αν θέλει να το φτιάξουν πρέπει να δώσει 300
(superlol). Φυσικά με τον έπιασα και του έδειξα τον νόμο, ξαναπήρε τηλέφωνο τους έπρηξε λίγο τα @@ και όλα οκ. Το δέχτηκαν και του το άλλαξαν.

Νομίζω ότι αυτά που είπα ισχύουν. Απλά, τα δικαιώματα του 3043 δεν ονομάζονται επισήμως "εγγύηση". Για αυτό χρησιμοποίησα αυτάκια. Πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα, αλλά με βάση το νόμο είναι διαφορετικό. Μπορεί ένα προϊόν να έχει εγγύηση 6 μήνες. Αλλά αν πάθει βλάβη εντός 2 χρόνων από την ημερομηνία αγοράς, το κατάστημα αγοράς πρέπει να στο επισκευάσει/αντικαταστήσει/επιστρέψει όλο το αρχικό ποσό, χωρίς ο αγοραστής να πληρώσει απολύτως τίποτα (3043)...

Πάντως, όπως έχω γράψει και παλαιότερα, με βάση αυτά που λέω είχα κάνει αγωγή σε κατάστημα. Και κέρδισα την δίκη :a0210:
Άρα, ίσως κάτι σε αυτά που λέω να είναι και σωστό :flipout:
Βέβαια, νομικός δεν είμαι...