40άρα TV για ps4 και ταινίες από kodi

vagosvts7

New member
23 December 2013
90
Χαιρετώ την παρέα... Είμαι σε αναζήτηση μιας καινούργιας TV για το δωμάτιο μου για χρήση ps4 & kodi 720p και 1080p movies και λίγο αθλητικά από τα κανάλια της degia.. Οπωσδήποτε θέλω να έχει πραγματικά 120hz στο πάνελ.. Είμαι διατεθειμένος να δώσω ένα 500 ευρώ πάνω κάτω.. Είμαι ανάμεσα σε τρία μοντέλα της samsung ..
Παλιό μοντέλο fullHD και 3D με remote control http://www.skroutz.gr/s/46...UE40H6400.html δεν την είδα πάντως από κοντά σε κάποιο κατάστημα .. τις άλλες δύο είδα .. review http://www.rtings.com/tv/r.../samsung/h6400
curved fullHD http://www.skroutz.gr/s/65...UE40J6300.html μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και στο upscaling σε ταινία 720p ..review http://www.rtings.com/tv/r.../samsung/j6300 αλλά δεν είναι η curved αλλά παρόμοια ..
4Κ σε καλή τιμή χωρίς να έχω βρει κάποιο review http://www.skroutz.gr/s/70...E40JU6000.html
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη παιδιά..

Αν δεν βιάζεσαι για αγορά, περίμενε μήπως πετύχεις την 48" Samsung J6200 κοντά στα 500 ευρώ. Για ταινίες ειδικά και αν η απόσταση θέασης υπερβαίνει τα δύο μέτρα, καλύτερα να δεις για άνω των 43".

Re: Απάντηση: 40άρα TV για ps4 και ταινίες από kodi

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση.. Αλλά 48αρα θα μου φανεί πιστεύω τεράστια.. Τώρα έχω μια παλιά Sony kdl 26 ίντσες.. 3 μέτρα θα είναι η απόσταση άμα την βάλω στον τοίχο και εγώ θα πρέπει να είμαι στο προσκεφαλο της κρεβατοκάμαρας.. Δηλαδή αν κάτσω στο κέντρο του κρεβατιού για να είμαι καθιστός ,για να παίξω ps4 πιστεύω ότι θα με κούρασει εκεί.. Συν ότι πιστεύω αν βλέπω ταινία από kodi σε 720p δεν θα δείχνει καλά γιατί είναι πολύ συμπιεσμενες οι περισσότερες ταινίες.. Yify movies παράδειγμα..Δηλαδή χρειάζομαι να έχει και ένα καλό upscaling η TV :music-smiley-005:

IMG_20160207_111231.jpg ανέβασα και την απόσταση από το κρεβάτι που θα βλέπω..αν μπεί στο τοίχο θα αφαιρεθεί ο καθρέφτης..

Με αυτά που ζητάς θα σου πρότεινα να παρακολουθείς αυτές μπάς και τις 3 εβδομάδες που θα διαρκέσουν ακόμα οι εκπτώσεις βγεί κάποια σε προσφορά.
Εχουν καλύτερη εικόνα σε digea απο την Samsung, 100Ηz απο το panel, έχουν android smart για kodi και είναι και ένα κλίκ μεγαλύτερες.

Για τρία μέτρα κανονικά πας σε 50" και πάνω. Επίσης, το upscaling στις 43", εφόσον δεν θα είναι ορατή η full HD ανάλυση στην συγκεκριμένη απόσταση, μικρή σημασία έχει.

Αν βάλεις στον τοίχο 50αρες η οτιδήποτε μεγάλο θα τρώει όλη τη ζεστή του καλοριφέρ το χειμώνα (εκτός αν δεν το ανάβεις).
Επειδή προσωπικά έχω μεγάλη ένσταση με τις μετρήσεις και την απόσταση και εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ το μάτι μου..κανε το ίδιο και εσύ για τις ίντσες. Στα 3 μετρά βλέπω άψογα σε 40 ίντσες και παρά πολύ καλή εικόνα.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.. Ανάμεσα στις τρεις που πρότεινα πια αξίζει περισσότερο?
Ανάμεσα περισσότερο είμαι στην j6300 & H6400.. Η curved J6300 που είδα από κοντά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση στην κίνηση και στην εικόνα σε ταινία 720p(3,4GB) ..που μου έβαλε ο μαγαζάτορας να δω από USB..
@baspav Αυτό σκέφτηκα και εγώ για το καλοριφέρ.. Εννοείτε ότι το ανάβω:devil-smiley-029:..
Γιαυτό και ανέβασα και φωτογραφία από το δωμάτιο.. Πιστεύω και εγώ ότι 40~43 ίντσες θα μου ήταν το ιδανικό για τα δικά μου γούστα και για το χώρο του δωματίου όπως είναι διαρρύθμισμενος..

Last edited:
Εξακολουθεί να είναι λάθος η προσέγγιση αυτή. Με μια 40"-43" είναι δύσκολο να διακρίνεις την διαφορά μεταξύ 720p και 1080p στα τρία μέτρα. Με την 26" που έχεις τώρα, οριακά γίνεται διακριτή η διαφορά μεταξύ 480p και 720p στην ίδια απόσταση. Μπορείς να το εξακριβώσεις, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο υλικό, με διαφορετικές αναλύσεις, κάποιο video από YouTube, για παράδειγμα.

Επειδή προσωπικά έχω μεγάλη ένσταση με τις μετρήσεις και την απόσταση και εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ το μάτι μου..κανε το ίδιο και εσύ για τις ίντσες. Στα 3 μετρά βλέπω άψογα σε 40 ίντσες και παρά πολύ καλή εικόνα.

+++100
Το ιδιο πιστευω και εγω.
Βλεπω σε 40αρα απο 3+ μετρα. Αλλα και στην 32αρα που εχω στην κρεββατοκαμαρα στα 2,5 μετρα βλεπω εξισου καλα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξακολουθεί να είναι λάθος η προσέγγιση αυτή. Με μια 40"-43" είναι δύσκολο να διακρίνεις την διαφορά μεταξύ 720p και 1080p στα τρία μέτρα. Με την 26" που έχεις τώρα, οριακά γίνεται διακριτή η διαφορά μεταξύ 480p και 720p στην ίδια απόσταση. Μπορείς να το εξακριβώσεις, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο υλικό, με διαφορετικές αναλύσεις, κάποιο video από YouTube, για παράδειγμα.

Ακομα και στην 32αρα στα 2,5+μετρα η διαφορα μεταξυ 720 και 1080 ειναι ορατη.

Κάτω από δύο μέτρα για 32"...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Πάντα, για διαφορά εικόνας όσον αφορά την ανάλυση, δηλαδή την λεπτομέρεια στο υλικό.

Κάτω από δύο μέτρα για 32"...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Πάντα, για διαφορά εικόνας όσον αφορά την ανάλυση, δηλαδή την λεπτομέρεια στο υλικό.

Θα μου επιτρεψεις να εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στα ματια μου απο τα μαρκετιστικα διαγραμματα.

Δεν πρόκειται περί marketing, αλλά περί δεδομένων. Αλίμονο αν προτείνεται μια τηλεόραση 40"-43" για θέαση full HD υλικού στα τρία μέτρα. Εφόσον το budget το επιτρέπει, στην συγκεκριμένη απόσταση οι 48" είναι η ελάχιστη ικανοποιητική λύση. Χώρια που στις ταινίες με 2.35:1 aspect ratio είναι μικρότερη η επιφάνεια λόγω μαύρων μπαρών πάνω και κάτω.

Δεν πρόκειται περί marketing, αλλά περί δεδομένων. Αλίμονο αν προτείνεται μια τηλεόραση 40"-43" για θέαση full HD υλικού στα τρία μέτρα. Εφόσον το budget το επιτρέπει, στην συγκεκριμένη απόσταση οι 48" είναι η ελάχιστη ικανοποιητική λύση. Χώρια που στις ταινίες με 2,35:1 aspect ratio είναι μικρότερη η επιφάνεια λόγω μαύρων μπαρών πάνω και κάτω.

Και ομως στο σαλονι σε αποσταση 3+μετρα βλεπω για πανω απο 7 χρονια απο μια 40w4500 και αρκετο FHD υλικο κυριως μεσω Blu-ray και ειμαι υπερευχαριστημενος

Ευχαριστημένος μπορεί να είσαι, δεν βλέπεις σε full HD ανάλυση παρ' όλα αυτά.

Ευχαριστημένος μπορεί να είσαι, δεν βλέπεις σε full HD ανάλυση παρ' όλα αυτά.

Και παλι θα σου πω οτι υπαρχει διαφορα αισθητη οταν το ιδιο υλικο παιζει σε 720 και οταν παιζει σε 1080 .

Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις.. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του stadar και γούστα.. Μιχάλη μπορεί να έχεις δίκιο για τις ίντσες αλλά εγώ δεν θέλω να πάω πάνω από 40-43 ..Αν δεν την κρεμάσω στο τοίχο και την αφήσω όπως έχει η 26άρα στο σύνθετο πάνω ή απόσταση μειώνετε στα δύο μισή μέτρα.. Αν δω ότι θα με κουράζει στα μάτια θα τη βάλω στο τοίχο.. Ας αφήσουμε τις ίντσες στην άκρη και ας πούμε για τα άλλα κτίρια , ποια είναι η γνώμη σας απ αυτές που έχω βάλει στο μάτι η κάποια άλλη τηλεόραση στα 500 ευρώ 40-43" για χρήση ps4 και ταινίες 720p & 1080p από streaming μέσω kodi.. Και με ενδιαφέρει Ιδιαίτερα η κίνηση.. Να έχει 100-120hz on panel(υπάρχει TV με 200hz πραγματικά)? .. Σας ευχαριστώ όλους για τις διευκρινίσεις και τις πληροφορίες και ακόμα περισσότερο τη διάθεση να μου απάντησετε..

Θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να εμπιστεύομαι το μάτι μου.
Φίλος έχει 32αρα HD Ready. Το Xbox 360 στο 720p. Εγώ ΕΙΧΑ 32αρα στην ίδια απόσταση full HD και το δικό μου Xbox 360 1080p. Καμία σχέση τι έβλεπα στην μία και τι στην άλλη.
Πάμε παρακάτω. Πήρα 40αρα full HD. Επίσης καμία σχέση το τι βλέπω, σε ταινίες τώρα. Ιδια απόσταση πάλι. Το ότι στη μία βλέπω ταινία 720p και στην άλλη 1080p και ξεχωρίζω είναι αδιαμφισβήτητο. Γι αυτό δεν λαμβάνω υπόψιν τι λένε οι "ειδικοί".

Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις.. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του stadar και γούστα.. Μιχάλη μπορεί να έχεις δίκιο για τις ίντσες αλλά εγώ δεν θέλω να πάω πάνω από 40-43 ..Αν δεν την κρεμάσω στο τοίχο και την αφήσω όπως έχει η 26άρα στο σύνθετο πάνω ή απόσταση μειώνετε στα δύο μισή μέρα.. Αν δω ότι θα με κουράζει στα μάτια θα τη βάλω στο τοίχο.. Ας αφήσουμε τις ίντσες στην άκρη και ας πούμε για τα άλλα κτίρια , ποια είναι η γνώμη σας απ αυτές που έχω βάλει στο μάτι η κάποια άλλη τηλεόραση στα 500 ευρώ 40-43" για χρήση ps4 και ταινίες 720p & 1080p από streaming μέσω kodi.. Και με ενδιαφέρει Ιδιαίτερα η κίνηση.. Να έχει 100hz on panel.. Σας ευχαριστώ όλους για τις διευκρινίσεις και τις πληροφορίες και ακόμα περισσότερο τη διάθεση να μου απάντησετε..

Μην μπερδεύστε, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ο Μιχάλης μιλάει για την πραγματικότητα και εσείς για αυτό που καταλαβαίνετε - νιώθετε.

Οταν πάτε στον οφθαλμίατρο (πχ για να βγάλετε δίπλωμα), σας δείχνει ένα πίνακα με γράμματα και σας ζητάει να τα διαβάσετε. Τα κάτω κάτω είναι μικρά και δεν μπορείτε να τα διακρίνετε.. Ξέρετε ότι αν κάνετε ένα βήμα ακόμα θα μπορέσετε να τα δείτε, αλλά ο γιατρός σας ζητάει να του πείτε τι βλέπετε απο τα 2μ περίπου.

Δεν είναι ότι δεν βλέπετε καλά, 20/20 βλέπετε απλά απο αυτή την απόσταση, δεν μπορείτε να διαβάσετε όλη την πληροφορία που υπάρχει στον πίνακα. Αυτό γίνεται και εδώ, άλλο να βλέπεις και άλλο να διακρίνεις.

Το μόνο κόλπο του marketing είναι να σου πουλήσουν μια ανάλυση, η οποία υπάρχει μεν, δεν την βλέπεις δε

Απάντηση: Re: 40άρα TV για ps4 και ταινίες από kodi

...Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του stadar και γούστα.. Μιχάλη μπορεί να έχεις δίκιο για τις ίντσες αλλά εγώ δεν θέλω να πάω πάνω από 40-43 ..Αν δεν την κρεμάσω στο τοίχο και την αφήσω όπως έχει η 26άρα στο σύνθετο πάνω ή απόσταση μειώνετε στα δύο μισή μέτρα.. Αν δω ότι θα με κουράζει στα μάτια θα τη βάλω στο τοίχο...

Ακόμα και στις 48" να πας με 2.5 μέτρα απόσταση δεν τίθεται θέμα κούρασης και δεν είναι απαραίτητο να την τοποθετήσεις σε επιτοίχια βάση, αφού φαίνεται πως μπορεί να μπει άνετα πάνω στο έπιπλο που διαθέτεις. Το πλάτος είναι μικρότερο των 110 εκατοστών στις 48". Επίσης, σε μια 43" να έχεις υπόψιν πως θα βλέπεις τις περισσότερες ταινίες σε μια επιφάνεια σχεδόν 41". Εφόσον γίνεται αναφορά σε θέαση full HD υλικού, φυσικά θα γίνει κουβέντα για το σωστό μέγεθος. Επίσης, για gaming δεν χρειάζεσαι ουσιαστικά τα 100 Hz, αλλά κυρίως για αθλητικά. Για 200 Hz δύσκολα θα βρεις επιλογές εντός budget.