40Β650 και πρόβλημα ήχου μέσω HDMI

magician

New member
3 February 2009
17
Το home theater που έχω (philips hts3357) παίζει ήχο από την τηλεόραση και τον εξωτερικό σκληρό με τα mkv μόνο όταν το συνδέω με Scart. Με HDMI δεν περνάει ο ήχος από TV και σκληρό. Όταν όμως βλέπω DVD ή divx περνάει ο ήχος από HDMI.
Δοκίμασα και την επιλογή external speakers από το μενού ήχου της TV αλλά τίποτα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
ευχαριστώ.

Έχει αναφερθεί στο νήμα της Β650 πως δεν παίζει τον ήχο από κάποια mkv και πρέπει να γίνει κάποια μετατροπή. Ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες.

Έχει αναφερθεί στο νήμα της Β650 πως δεν παίζει τον ήχο από κάποια mkv και πρέπει να γίνει κάποια μετατροπή. Ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες.

το πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει κανέναν ήχο. Ούτε από την τηλεόραση. Δεν είναι θέμα mkv. Με σύνδεση με scart παίζει ήχο κανονικά!

ΟΚ νομίζω πως κατάλαβα το πρόβλημα. Υποθέτω πως τα divx, που ανέφερες πριν ότι παίζουν κανονικά δεν τα παίζεις από τον σκληρό, αλλά από το player του philips.

Σε αυτή την περίπτωση τον ήχο θα πρέπει να τον στείλεις ξεχωριστά.

ΟΚ νομίζω πως κατάλαβα το πρόβλημα. Υποθέτω πως τα divx, που ανέφερες πριν ότι παίζουν κανονικά δεν τα παίζεις από τον σκληρό, αλλά από το player του philips.

Σε αυτή την περίπτωση τον ήχο θα πρέπει να τον στείλεις ξεχωριστά.

Γιώργο κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
DVD & Divx παίζει το player του philips. Ο ήχος παίζει κανονικά με HDMI. Το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος δεν έρχεται από άλλη πηγή -δηλαδή την TV.
Βρήκα αυτό στο manual: You will not hear any sound from the HDMI output if
the source device is only DVI/HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)-compatible.
Μήπως πρέπει να βάλω άλλο καλώδιο για να έρχεται ο ήχος από την TV?

Μπορώ να έχω δηλαδή 2 καλώδια ταυτόχρονα. Π.χ. HDMI σε ένα HMDI slot της TV και ένα άλλο καλώδιο ήχου σε ένα άλλο slot της TV για να περνάω τον ήχο όταν βλέπω τηλεόραση?

Ο ήχος που "βγαίνει" από την ΤV (είτε του τηλεοπτικού σήματος είτε μέσω του σκληρού) δεν περνάει από το HDMI που έχεις. Θα πρέπει να συνδέσεις και ένα καλώδιο από το optical out της τηλεόρασης στο philips.

Ο ήχος που "βγαίνει" από την ΤV (είτε του τηλεοπτικού σήματος είτε μέσω του σκληρού) δεν περνάει από το HDMI που έχεις. Θα πρέπει να συνδέσεις και ένα καλώδιο από το optical out της τηλεόρασης στο philips.

κάποιο από αυτά δηλαδη?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...3F42A7E4B21A55D708A240608B380924F61EB9CCE7692 E5E1AD9B7229A75CED7DFB85405286A46

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...61EB9CCE7692E5E1AD9B7229A75CED7DFB85405286A46

rear-connection.jpg

Άκυρο δεν βλέπω να έχει αντίστοιχη υποδοχή το Philips. Πρέπει να συνδέσεις κάποιο από τα Audio Out της Samsung σε Audio In της Philips.

Last edited:
Εγώ θα έβαζα ένα καλώδιο άσπρο-κόκκινο. Μετατροπέας από οπτική σε ομοαξονική (όπως αυτός) χρειάζεται επιπλέον τροφοδοσία. Και να υπήρχε με τροφοδοσία από usb θύρα, καλά θα ήταν...

1) Να σε ρωτήσω κάτι? Έχει hdmi in το philips? Πώς θα έπαιρνες ήχο?
2) Αφού δεν έχει οπτική είσοδο, μήπως ο μετατροπέας παρόλα τα καλώδια είναι ο μόνος τρόπος να πάρεις 5.1 ήχο από τα mkv?(Αν σε ενδιαφέρει)

Last edited:
μόνο HDMI out έχει που την χρησιμοποιώ για να βλέπω DVD στην TV.
Για Audio in έχει 2 επιλογές:
1. Digital Coaxial (άρα θέλει τον μετατροπέα)
2. Για καλώδιο κόκκινο - άσπρο

Απλά νόμια ότι με το καλώδιο HDMI θα πέρναγε ο ήχος και από TV προς ενισχυτή αλλά περνάει μόνο από ενισχυτή προς TV. Με το Scart που την είχα συνδέσει στην αρχή πέρναγε ο ήχος από παντού. Και από το XBOX προς τον ενισχυτή.

Last edited: