42-46" 1500-2500 ευρώ, Σκέψεις, Προτάσεις, Κουβέντα

BobbyD123

New member
25 November 2007
17
Καλησπέρα. Καιρό έχω να γράψω στο forum από τη προηγούμενη αγορά μου, μία philips 37pfl5322/12, από την οποία έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Αυτή τη φορά ψάχνω κάτι στα χαρακτηριστηκά τα παραπάνω που ανέφερα, μάλλον προσανατολιζόμενος τελικά στις 46 ίντσες. Η απόσταση θέασης θα είναι περί τα δυόμιση με τρία μέτρα. Δυστυχώς την έρευνα μου, θέλω να παρατηρήσω, καθιστά δύσκολη η κωδικοποίηση των μοντέλων των εταιριών που είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις το έτος κυκλοφορίας και τη κλάση της τηλεόρασης, παρά μόνο έμμεσα από τη τιμή της ή διαβάζοντας σχετικά.

Philips 47PFL9632D
Έχει ουσιαστική διαφορά η 9632 από την 9732, είναι η 9732 νεότερο ή παλαιότερο μοντέλο; Αξίζει κανείς να περιμένει τα νεότερα μοντέλα που διάβαζα σε ένα thread, αυτά του 2008, πότε θα βγουν;

Τη 46W3000 την έχω απορίψει λόγω άσχημων κριτικών που διάβασα (με εξαίρεση τη σύσταση του hdtvtest.co.uk που όμως έχω έχω καταλήξει να μη το έχω σε υπόληψη γιατί μου φαίνεται ερασιτεχνικό). Από ότι καταλαβαίνω η Χ σειρά της Sony είναι η flagship που λένε, ή κορυφή, η σειρά V τι είναι; Αξίζει;

Σκέφτομαι ακόμα τη σειρά Z της Τoshiba αλλά δεν έχω βρει ακόμα κριτικές να με καλύπτουν.

Samsung δε τις γουστάρω από άποψη εξωτερικού σχεδιασμού της θεωρώ το αποκορύφωμα της κακογουστιάς.

Μια τελευταία σκέψη είναι η 42 kouro αλλά δυστυχώ είναι κοντά σε παράθυρο εκεί που θα τη βάλλω τη τηλεόραση.

Αυτά για την ώρα, άμα θέλει κανεις να πει.

Κατ αρχάς τα review του HD TV TEST μόνο ερασιτεχνικά δεν είναι καθότι είναι τα καλύτερα και τα αναλυτικότερα.Και η W3000 παραμένει εξαιρετική επιλογή αν και όπως είπες η Χ3500 είναι η καλύτερη lcd της αγοράς.Από τη στιγμή το budget φτάνει τα 2500 πάρε την 46Χ3500

Εγώ πάλι χαίρομαι που τα reviews του HDTVtest είναι ερασιτεχνικά και όχι επαγγελματικά ;)

Μια τελευταία σκέψη είναι η 42 kuro αλλά δυστυχώ είναι κοντά σε παράθυρο εκεί που θα τη βάλλω τη τηλεόραση.

Συμφωνώ με την τελευταία σου σκέψη και πιστεύω πως οι 42 ίντσες είναι αρκετές για 2.5-3 μέτρα.

Όσον αφορά το παράθυρο, περιμένω από άτομα που έχουν την 4280 ή κάποια άλλη πλάσμα να καταθέσουν τις γνώμες τους. Θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά η γνώμες των κατόχων μετράνε περισσότερο από την δικιά μου.

Ευχαριστώ πολύ για τη συμετοχή φίλοι.

GeoGeo, το ξέω ότι συμπαθείς αυτό το site, και σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα. Παρόλα αυτά έχω την άποψη ότι τα reviews τους είναι και ελάχιστα και αναξιόπιστα, τους έχω τσεκάρει με άλλους και με το αγγλικό το av forum και προσωπικά -πάντα- δε μου γεμίζουν το μάτι. Ας πούμε στη W τη Sony που έχουν όλοι σχεδόν αρνητική άποψη και προβλήματα με τα μαύρα της κλπ. αυτοί την έχουν τη νούμερο 1 πρότασή τους. Εν πάση περιπτώση.

Επί του πρακτέου η 46 η Χ3500 έχει δυστυχώς 2800 φτηνότερη τιμή όχι 2500, και το σκέφτομαι πολύ. Επίσης από ότι διάβασα η Sony δεν έχει μηχανισμό περιστροφής της οθόνης κάτι που θεωρώ απαίτητο. Δε ξέρω εαν γνωρίζεται να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να μπαίνει κάτω από τις έτοιμες βάσεις για να γυρνάνε (π.χ. κάτι με μεταλικές μπίλιες που είχα δει κάποτε αλλά δε ξέρω που τα πουλάνε και αν ακόμα).

Γιώργο,

Λες να μου κάνουν οι 42 ε; Από τότε που πήρα τη 37 θυμάμαι αυτά που μου λέγαται εδώ ότι θα θέλω ακόμα μεγαλύτερη και το σκέφτομαι πολύ μη τη πατήσω πάλι και θέλω ακόμα μεγαλύτερη από τις 42...Επίσης ναι πολύ θα ήθελα να διαβάσω τι έχουν να πουν και οι άλλοι φίλοι, γιατί δυστυχώς το παράθυρο είναι ακριβώς πίσω από το καναπέ που βλέπει τη τηλεόραση, είναι δηλαδή αντικριστά με τη συσκευή στα τρία και κάτι ας πούμε μέτρα.

Επίσης θέλω να ρωτήσω, κάτι που είχα διαβάσει να λέει εδώ ένας φίλος ο Rivers, ότι οι lcd έχουν καλύτερο "detail και sharpening" από τις plasma. Έψαξα να κατατοπιστώ ως προς αυτό αλλά δε βρήκα κάτι στο διαδύκτιο. Πάντως από όσο έχω δει τις τηλεοράσεις όντως οι plasma μου κάνουν πιο θαμπές.

Υ.Γ. Εκτός θέματος, Γιώργο, στην υπογραφή σου κολλάει πολύ ωραία κάτι που έλεγε ο Mark Twain, μπορεί να το έχεις ακούσει, "Unfortunately, common sense is the least common of all the senses..." Εξαιρετικό, ε;

Last edited:
Γιώργο,

Λες να μου κάνουν οι 42 ε; Από τότε που πήρα τη 37 θυμάμαι αυτά που μου λέγαται εδώ ότι θα θέλω ακόμα μεγαλύτερη και το σκέφτομαι πολύ μη τη πατήσω πάλι και θέλω ακόμα μεγαλύτερη από τις 42...Επίσης ναι πολύ θα ήθελα να διαβάσω τι έχουν να πουν και οι άλλοι φίλοι, γιατί δυστυχώς το παράθυρο είναι ακριβώς πίσω από το καναπέ που βλέπει τη τηλεόραση, είναι δηλαδή αντικριστά με τη συσκευή στα τρία και κάτι ας πούμε μέτρα.

Επίσης θέλω να ρωτήσω, κάτι που είχα διαβάσει να λέει εδώ ένας φίλος ο Rivers, ότι οι lcd έχουν καλύτερο "detail και sharpening" από τις plasma. Έψαξα να κατατοπιστώ ως προς αυτό αλλά δε βρήκα κάτι στο διαδύκτιο. Πάντως από όσο έχω δει τις τηλεοράσεις όντως οι plasma μου κάνουν πιο θαμπές.

Υ.Γ. Εκτός θέματος, Γιώργο, στην υπογραφή σου κολλάει πολύ ωραία κάτι που έλεγε ο Mark Twain, μπορεί να το έχεις ακούσει, "Unfortunately, common sense is the least common of all the senses..." Εξαιρετικό, ε;

Tο μέγεθος νομίζω πως είναι αρκετό για μικτή χρήση τηλεοπτικού προγράμματος και DVD/HD. Εγώ δεν θα άντεχα το τηλεοπτικό σήμα σε 46''-50'' από τα 2.5 μέτρα, κάποιοι άλλοι κάνουν την συγκεκριμένη υποχώρηση ώστε να βλέπουν με μεγαλύτερη απόλαυση τα DVD/BD. Απλά επιλέγεις το είδος του συμβιβασμού που πρέπει να κάνεις. Επίσης αν πάρεις 46άρα LCD μπορείς να βλέπεις το τηλεοπτικό πρόγραμμα σε 4:3 με μπάρες δεξιά αριστερά χωρίς να έχεις καθόλου παραμόρφωση της εικόνας και μειώνεις και την επιφάνεια θέασης.

Συμφωνώ με τον Γιάννη απλά αυτό που είπε δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό γραπτώς ή προφορικώς, παρά μόνο με θέαση. Πάντως δεν σημαίνει ότι στην X3500 θα δεις λεπτομέρειες που πάνε χαμένες στην 4280.

Σωστός κι ο Μάρκ -bye-

Ευχαριστώ πολύ για τη συμετοχή φίλοι.

GeoGeo, το ξέω ότι συμπαθείς αυτό το site, και σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα. Παρόλα αυτά έχω την άποψη ότι τα reviews τους είναι και ελάχιστα και αναξιόπιστα, τους έχω τσεκάρει με άλλους και με το αγγλικό το av forum και προσωπικά -πάντα- δε μου γεμίζουν το μάτι. Ας πούμε στη W τη Sony που έχουν όλοι σχεδόν αρνητική άποψη και προβλήματα με τα μαύρα της κλπ. αυτοί την έχουν τη νούμερο 1 πρότασή τους. Εν πάση περιπτώση.

Επί του πρακτέου η 46 η Χ3500 έχει δυστυχώς 2800 φτηνότερη τιμή όχι 2500, και το σκέφτομαι πολύ. Επίσης από ότι διάβασα η Sony δεν έχει μηχανισμό περιστροφής της οθόνης κάτι που θεωρώ απαίτητο. Δε ξέρω εαν γνωρίζεται να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να μπαίνει κάτω από τις έτοιμες βάσεις για να γυρνάνε (π.χ. κάτι με μεταλικές μπίλιες που είχα δει κάποτε αλλά δε ξέρω που τα πουλάνε και αν ακόμα)

Ο λόγος που το site αυτο δεν αναφέρει το πρόβλημα με τα green shadows είναι διότι το review πραγματοποιήθηκε πιο παλιά από όταν το πρόβλημα ανακαλύφτηκε ουσιαστικά ή ότι το demo set δεν το είχε.Δεν είναι νο1 πρόταση(η Χ είναι νο1).Όσον αφορά την τιμή της 46Χ3500 ρίξε μια ματιά στο μέλος Μοσχίδης της electronet που την έχει στα 2500Ε!

Το HDTVtest ειναι το πλεον αξιοπιστο site , το οτι εχει λιγα review επρεπε να το εχεις βαλει στα θετικα , αφου αλλοι κανουν δοκιμες "αρπα κολα".

Σαν γνωστο περιοδικο του χωρου που υποτειθεται οτι ειχε διοκιμασει καμια 30αρια τηλεορασεις σε ενα μονο τευχος!
Δηλαδη ποσο ειδαν την καθεμια? 10 λεπτα?:BDGBGDB55:

Παντως αφου σε ικανοποιει η 5522 (η οποια ειναι κατω του μετριου) σιγουρα και η επομενη αγορα σου θα σε ικανοποιησει.

Rivers,
Δεν ασχολούμε και εγώ με περιοδικά γνώστα που δοκιμάζουν τριάντα τριάντα της τηλεοράσεις...αναφερόμουν σε άλλα site που έχουν μια μεγαλύτερη γκάμα δοκιμών. Δε ξέρω εαν διάβασε ότι σε ανέφερα για αυτό που είχες σε άλλο thread σχολιάσει για τις Lcd και τις plasma. Πάντως δεν έχω την 5522 αλλά τη 5322 που θεωρώ, και θέλω να πιστεύω ότι τιμάει τα 1000 ευρώ που της έδωσα και είναι άνω του μετρίου. Σε αυτά τα λεφτά δε περίμενα κάτι άλλο, σίγουρα τώρα πάω για..."άλλα κόλπα".

Χρήστο,

Σωστός. Πάντως θα μπορούσαν να την είχαν συμπληρώσει έπειτα τη κριτική τους όταν προέκυψε το ελλάτωμα, γιατί την έχουν αφήσει ακόμα highly reccomded πάνω από κάλύτερα set που τα ψιλοθάβουν, εν πάση περιπτώση. Ευχαριστώ πολύ για το heads up για το Μοσχίδη, θα επικοινωνήσω μαζί του! Ως προς τη βάση τι γίνεται όμως; Αν δε μπορώ να τη κουνήσω, θα βρώ ένα μηχανισμό να της κοτσάρω να κουνιέται;

Γιώργο,

ήταν πολύ κατατοπιστικά αυτά που είπες και τα διάβασα με προσοχή. Αρκετές παράμετροι. Εν τέλη θα τις δω από κοντά ως το απότερο κριτήριο!

Αναρωτιέμαι για την άποψή σας και για τη phillips πάντως παιδιά. Από μέρη που είναι αξιόπιστα (κατ' εμέ) στο διαδύκτιο διαβάζω ότι πίνουν νερό στο όνομά της.

Αναρωτιέμαι για την άποψή σας και για τη phillips πάντως παιδιά. Από μέρη που είναι αξιόπιστα (κατ' εμέ) στο διαδύκτιο διαβάζω ότι πίνουν νερό στο όνομά της.

Οι 9632/9732 τον άλλο μήνα αντικαθίστανται από τις 9603/9703. Με τιμές πάνω από 2500 για τις 47άρες δεν νομίζω πως είναι συμφέρουσα αγορά. Πριν λίγες μέρες είχα γράψει σε παρόμοιο ερώτημα τα εξής:

X3500:
+ Χρωματική απόδοση, Μαύρο
- Τιμή

9632/9732
+ Πολύ καλή με τηλεοπτικό σήμα χαμηλής ανάλυσης, ambilight (αν σου αρέσει σαν χαρακτηριστικό)
- Μέτριο μαύρο

Προσωπικά θεωρώ την X3500 καλύτερη επιλογή από τις Philips και στις 46άρες που οι τιμές δεν απέχουν πολύ θα προτιμούσα την Sony. Στις 40-42'' όμως η 9632 ξεκινάει από τα 1678 και μάλλον θα ήταν η επιλογή μου αν η τηλεόραση έπαιζε κυρίως τηλεοπτικό σήμα.

Πλέον η 9632 δεν παίζει πουθενά σε αυτά τα χρήματα, οπότε το πλεονέκτημα της τιμής πάει περίπατο.

Χρήστο,

Σωστός. Πάντως θα μπορούσαν να την είχαν συμπληρώσει έπειτα τη κριτική τους όταν προέκυψε το ελλάτωμα, γιατί την έχουν αφήσει ακόμα highly reccomded πάνω από κάλύτερα set που τα ψιλοθάβουν, εν πάση περιπτώση. Ευχαριστώ πολύ για το heads up για το Μοσχίδη, θα επικοινωνήσω μαζί του! Ως προς τη βάση τι γίνεται όμως; Αν δε μπορώ να τη κουνήσω, θα βρώ ένα μηχανισμό να της κοτσάρω να κουνιέται;

Ναι θα μπορούσαν ίσως να το συμπληρώσουν αλλά πως αν δεν το έβλεπαν με τα μάτια τους?Θα έπρεπε να ξανα-αγοράσουν κομμάτι για δοκιμή και δεν είναι ότι ευκολότερο.Όσον αφορά τη βάση ναι δεν θα μπορείς να την περιστρέψεις.Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω πάνω στη βάση

Για ποια Philips (μοντελο) μιλαμε?

Οι 9ΧΧΧ ειναι οντως καλες αλλα οχι κορυφαιες ενω υπαρχουν και κουφα προβληματα με HDMI που "κολανε" , ερωτηματικα για την υποστηριξη 24p , ενω εχει γραφτει ακομη οτι μετατρεπουν το 1080p σε 1080i και μετα παλι σε 1080p με deinterlacing.

Προσωπικη αποψη οτι Philips με Sony δεν εχουν το ιδιο βαρος σαν κατασκευαστες τηλεορασεων. Ανοιξε για παραδειγμα το AVforums και θα δεις οτι σχεδον κανενας δεν ασχολειται με την Philips , ακομα και οι συζητησεις για τα μοντελα της εχουν ελαχιστες απαντησεις.

ΥΓ. Στο παρελθον ειχα 2 CRT Philips , αλλα οταν ειδα Sony Trinitron στο ιδιο μεγεθος (32") καταλαβα οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στην εικονα.

Οι τελευταίες καλές philips ηταν τα crt με το pixel plus. Οτι έχω δεί σε LCD - Plasma με έχει αφήσει αδιάφορο. Εικόνα ψεύτικη απο την υπερβολική επεξεργασια και χάλια μαύρο.

Για ποια Philips (μοντελο) μιλαμε?

Οι 9ΧΧΧ ειναι οντως καλες αλλα οχι κορυφαιες ενω υπαρχουν και κουφα προβληματα με HDMI που "κολανε" , ερωτηματικα για την υποστηριξη 24p , ενω εχει γραφτει ακομη οτι μετατρεπουν το 1080p σε 1080i και μετα παλι σε 1080p με deinterlacing.

Προσωπικη αποψη οτι Philips με Sony δεν εχουν το ιδιο βαρος σαν κατασκευαστες τηλεορασεων. Ανοιξε για παραδειγμα το AVforums και θα δεις οτι σχεδον κανενας δεν ασχολειται με την Philips , ακομα και οι συζητησεις για τα μοντελα της εχουν ελαχιστες απαντησεις.

ΥΓ. Στο παρελθον ειχα 2 CRT Philips , αλλα οταν ειδα Sony Trinitron στο ιδιο μεγεθος (32") καταλαβα οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στην εικονα.

Αυτά τα προβληματα των 96/9732 που αναφέρεις είναι πολύ μικρά στο σημαντικότερο gaming lag που την καθιστά απαγορευτική για games και το filkering