42'' εως 500ευρω

Eξαρτάται από την απόσταση θέασης πάντα...

Αν τα οικονομικά όρια είναι στενά βέβαια, μπορεί κανείς πάντα να σκεφτεί, αν προτιμάει να θυσιάσει το χρώμα, το μαύρο, τη γωνία θέασης και την κίνηση, για να μη βλέπει κοτετσόσυρμα...

σαφώς αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο φίλος μας ενδιαφέρεται για μια 42άρα στα 3 -3.5m με πολύ μικρό κόστος. δεν νομίζω ότι θα βλέπει κοτετσόρυρμα σε μια 42άρα hd ready εκτός αν κάνω λάθος οπότε παρακαλώ επανέφερε με εις την τάξη.

σαφώς αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο φίλος μας ενδιαφέρεται για μια 42άρα στα 3 -3.5m με πολύ μικρό κόστος. δεν νομίζω ότι θα βλέπει κοτετσόρυρμα σε μια 42άρα hd ready εκτός αν κάνω λάθος οπότε παρακαλώ επανέφερε με εις την τάξη.

Δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιο, vas... -bye-

Σε 42" από 3-3,5 μέτρα, φυσικά και δεν θα δει κοτετσόσυρμα...

το ξέρω απλώς ήθελα να γραφεί και η γνωμάτευση του γιατρού στη συγκεκριμένη περίπτωση αγοράς.

Αρα κρινοντας απο ολες τις παραπανω αποψεις η καλυτερη επιλογη ειναι η TX-P42U30E
http://www.skroutz.gr/s/325340/Panasonic-TX-P42U30E-42.html
ή καπου εχασα την μπαλα??

ειναι πλασμα αρα ιδανικη για την χρηση που θα κανω
ειναι HD αρα και στα 2 μετρα(?) να παω δεν θα βλεπω αυτο το http://www.flickr.com/photos/42132795@N03/3913180934/
ειναι σε τιμη καλη...

Δεν υπαρχει θεμα με κοτετσοσυρμα ουτε στην C3 που εχει αναλυση 1024x768.

Aυτο ηταν φαινομενο που αφορουσε πλασμα πριν 2-3 χρονια και πανω.

Οι κατασκευαστικες ανοχες μεταξυ των pixel απο τοτε εχουν αλλαξει αρκετα.

εγω τοτε οταν μπαινω στα μαγαζια και τις βλεπω,γιατι καταλαβαινω αμεσως πια plasma ειναι 1024χ768??απο την χαμηλη αναλυση φυσικα και δεν παω στους 50 ποντους να την δω.

δεν λεω οτι η lw 4500 ειναι καμια τηλεορασαρα.
η φωτογραφια αυτη ειναι τραβηγμενη απο την plasma?πρεπει να βαλεις και την ιδια ομως σε ενα πανελ full hd.

Last edited:
αν κάτσεις στα 3.5 μέτρα σε μια 42άρα επιμένω ότι δεν θα το καταλάβεις. στην 42c3 (hdready) το καταλαβαίνεις στους υποτίτλους και όταν είσαι πολύ κοντά κάτω από μέτρο. παίζει ρόλο η απόσταση. εδώ ο φίλος μας έχει απόσταση 3-3.5μ. στο 1 - 1.5 - 2 έχει διαφορά και αυτή μόνο στο fullhd. στο τηλεοπτικό δείχνουν καλύτερα.

δεν έχω τίποτα με την lg αλλά ξεφεύγει στο budget του φίλου. μπορεί να πάρει την 42lk530 πχ που είναι κοντά στο budget του αλλά και πάλι δεν είναι καλύτερη πρόταση από τις πλάσμα.

Last edited:
Δεν υπαρχει θεμα με κοτετσοσυρμα ουτε στην C3 που εχει αναλυση 1024x768.

Aυτο ηταν φαινομενο που αφορουσε πλασμα πριν 2-3 χρονια και πανω.

Οι κατασκευαστικες ανοχες μεταξυ των pixel απο τοτε εχουν αλλαξει αρκετα.

Δεν αφορούσε ούτε από παλιά τις 42άρες από τα 3 μέτρα, τεσπα αυτά τα έλεγα και πριν από χρόνια.

Εγώ πάντως δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά σε νεότερα μοντέλα από την ΡΧ80 σε κοτετσόσυρμα και αυτό περί ανοχών μεταξύ των pixel δεν το έχω ξανακούσει και δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

Τα panel της ΡΧ70, ΡΧ80, Χ10, C3 έχουν ακριβώς την ίδια δομή, αν έχεις βρει κάποια αναφορά ή κάποιο link που να γράφει για μείωση των διάκενων μεταξύ των pixel για ρίξε το link να ρίξω μια ματιά.

Υ.Γ.: Σε πείσμα των καιρών πάντως, 'χαμηλής ανάλυσης' plasma εξακολουθούν να βγαίνουν, κι ας λέγαν μερικοί ότι θα σταμάταγαν.

Last edited:
Σε σχεση με LG πλασμα 1024x768 που ειχε φιλος μου (μοντελο 3ετιας) η C3 εχει πολυ μικροτερο screendoor effect. Βασικα πανω απο το 1 μετρο (και πολυ λεω) δεν μπορεις να διακρινεις διαφορα απο μια fullhd.

Re: Απάντηση: 42'' εως 500ευρω

Βασικα πανω απο το 1 μετρο (και πολυ λεω) δεν μπορεις να διακρινεις διαφορα απο μια fullhd.

Φορώντας τα γυαλιά μυωπίας ή χωρίς; :rofl:

Απάντηση: Re: 42'' εως 500ευρω

ελεος ρε παιδια οχι να προτεινεται και plasma 1024χ768 εν ετη 2011!!!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ειναι hd-ready..απο ποτε τα 1024χ768 θεωρειται hd-ready?hd ready ειναι 1280x720

Μονο και μονο για την ιστορία το 1024 x 768 είναι HD.
High-definition television (wiki)
XGA (1024×768) (wiki)

Μαλλον για την TX-P42U30E παω(ειναι και ετοιμοπαραδοτη)... πιστευω αξιζει το παραπανω 50ευρω ,ισως επειδη μειωθηκε λιγο η αποσταση θεασης,2,5-3μετρα,τωρα μπηκαν επιπλα.

Ολα τα reviews που διαβαζω δινουν θετικες κριτικες.
Μειονεκτηματα εχει?

Ναι, ομολογώ πως δεν είναι τόσο καλό όσο το άλλο, με αυτόν που έχει χάσει πάνω από τα 2/3 της οπτικής του οξύτητας...

Αν δεν βιαζοσουν και το διαβαζες πιο προσεκτικα θα καταλαβαινες οτι μιλαω για το screendoor effect σε μια 1024x768 σε σχεση με μια 1920x1080 και οχι για το αν διακρινεται διαφορα αν και οι δυο δειχνουν υλικο 1080p.

Μη θεωρείς τόσα πολλά ως δεδομένα... Κάποιοι, μπορεί κάποια στιγμή να έχουν στήσει μία 42άρα Panasonic HD-Ready πλάι σε μια 42άρα Panasonic FullHD, για να δουν και στην πράξη τί γίνεται με το screendoor effect και την διακριτότητα των εικονοστοιχείων...

Εγω δεν μιλαω για οποιαδηποτε 42αρα HD Ready Panasonic (στην περιγραφη αυτη ταιριαζει και η Panasonic 42PV60 του 2007) αλλα για την 42C3E.

Εχω και τηλεοραση FullHD σπιτι μου και μπορω να κρινω.

καλημέρα,

Και εγω με την σειρά μου στην TX-P42U30E είμαι πιο κοντά.
Αναφορικά με το στρώσιμο των plasma, αν αντι να κρύψω τα λογότυπα των καναλιών κάνοντα zoom, συνδέσω μια εσωτερική κεραία που θα παίζει τα κανάλια με χιόνια θα κάνει δουλειά ή υπάρχει κίνδυνος για την τηλεόραση? μιλάω για τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας.

ευχαριστώ πολύ

Με τα χιονια κανεις στρωσιμο χωρις κανενα κινδυνο.

Αλλα και η λυση να παιζει τηλεοπτικο με zoom μια χαρα ειναι.

Και τιποτα απολυτως να μην κανεις παλι δεν θα εχεις προβλημα αρκει να αποφευγεις στην αρχη ειδικα MEGΑ και ΑΝΤ1.