42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

VaGyver

Established Member
6 November 2007
229
Θα ήθελα τη βοήθεια σας:

Απόσταση θέασης 2.2 μέτρα (σαλόνι) και βλέπουμε κυρίως ταινίες (οι περισσότερες σε καλή ανάλυση), θα βλέπουμε 3D ταινίες, λίγο nickelodeon τα παιδιά, κανένα αγώνα ποδοσφαίρου και χρήση smart web. Επίσης αποκλείεται το active 3D (άρα μόνο passive 3D).

Μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στην LG42LA660S που είναι και νέο μοντέλο όμως σε καναδύο μαγαζιά που την είδα μου φάνηκε ότι υπήρχε ένα σύννεφο θολούρας μπροστά (σαν να έπρεπε να κάνω το τζάμι με azax για να καθαρίσει).
Eπίσης διαβάζω στα reviews (των 42LMxxx που θα είναι κάτι αντίστοιχο μάλλον, αφού δεν έχω βρεi αναλυτικά reviews για 42LAxxx) ότι είναι 50 ΗΖ (παρόλο που λέει 400 ΗΖ) και σε γρήγορα πλάνα θα ´χει θεματάκια και ότι έχει στο cinema mode σχετικά χαμηλή φωτεινότητα.

Ψάχνοντας εναλλακτική λύση, η εικόνα της Samsung ήταν σαφώς πιο λαμπερή από την LG (και πιο εντυπωσιακή αν και όχι η πιο φυσική) και το θέμα 'θολούρα' δεν το βλέπω τόσο, αλλά η Samsung έχει "κοπεί' λόγω Active 3D.
Αναζητώντας άλλη λύση βλέπω την Sony 42W805, αλλά βρε παιδιά 1100 ευρώ για 42 αρα δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσό?
Αξίζει τον κόπο ??? Τι λέτε?

Στα 700-800 ευρώ και στις 42 ίντσες και passive 3d και smart κόλπα τι άλλο υπάρχει?

Κοίτα καλύτερα για κάποια στις 47". Μέχρι το χιλιάρικο βρίσκεις αρκετές επιλογές.

Re: Απάντηση: 42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

Βασικά στοχεύω στα 700-800 και ΜΟΝΟ αν αξίζει ΠΟΛΥ θα ανέβω οικονομικα. Σε ποιότητα όμως, όχι σε ίντσες.Στις 42 ίντσες είμαι σταθερός.
(και να φανταστείς, για 37 ξεκίνησα και με 'φαγανε´ όλοι!!! όπως και εδώ στο forum χε!! ).

Λοιπόν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: 42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

...Σε ποιότητα όμως, όχι σε ίντσες...

Καλύτερα "φθηνή" 47" παρά "ακριβή" 42"...

Re: Απάντηση: 42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

Βασικά στοχεύω στα 700-800 και ΜΟΝΟ αν αξίζει ΠΟΛΥ θα ανέβω οικονομικα. Σε ποιότητα όμως, όχι σε ίντσες.Στις 42 ίντσες είμαι σταθερός.
(και να φανταστείς, για 37 ξεκίνησα και με 'φαγανε´ όλοι!!! όπως και εδώ στο forum χε!! ).

Λοιπόν?
Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη :
"Καλύτερα "φθηνή" 47" παρά "ακριβή" 42"..."

Με τη σειρά μου σε παθητικό 3d θα σου πρότεινα και την panasonic et60 (100hz πραγματικά έναντι 50 των LG LA6xx).
Βέβαια σε περίπτωση που δεν βλέπεις αθλητικά το πρόβλημα των 50hz δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μπορείς να πας και στην LG (που έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή, καλύτερη πλατφόρμα smart tv και magic remote). H sony w805 είναι πολύ ακριβή (ίσως φταίει το ότι άργησε να κυκλοφορήσει και ήρθε μόλις πρόσφατα οπότε δεν έχει ακόμα δουλέψει ο ανταγωνισμός) χωρίς να προσφέρει πολλά παραπάνω (παρόμοια επιπεδα αντίθεσης/μαύρου θα βρεις λίγο πολύ σε όλες τις τηλεοράσεις με παθητικό 3d).
Εκεί που αλλάζουν πολλά είναι στην κίνηση (50hz ή 100, και κάθε μάρκα στα 100hz έχει δικό της αλγόριθμο δημιουργίας ενδιάμεσων καρέ) & στο upscaling (επεξεργασία περιεχομένου χαμηλής ανάλυσης ώστε να το δείξει η τηλεόραση το δυνατόν καλύτερα). Εκεί ίσως η sony υπερτερεί λίγο λόγω x-reality pro...

http://www.skroutz.gr/s/3046462/Panasonic-TX-L42ET60.html

Παθητικό 3D και 100 Hz στην τιμή που η LG δίνει 50 Hz.

To smart tv βέβαια δεν είναι τόσο καλό όσο στην LG (δεν έχει και το magic remote) και είναι και γυαλιστερή η επίστρωση οπότε θα έχεις κάποιες ανακλάσεις. Σαν τιμή/αξία όμως είναι η καλύτερη επιλογή για τηλεοράσεις με παθητικό.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Σε ότι αφορά τις ίντσες, παραμένουμε στις 42. Η λογική προς τα πάνω είναι κατανοητή (όλοι θέλουμε μεγαλύτερη).

Βσσίλη, πολύ καλή η ανάπτυξη που έκανες.
Τρεις επιλογές: LG, Sony k Panasonic.
Από αυτά που είπες, να κρατήσω την κίνηση σε αθλητικά στη LG και τα 50 hz της (γιατί θα βλέπουμε τη Πανάθα!).
Επειδή δεν έτυχε να δω γρήγορη εικόνα στα μαγαζιά που πήγα, το effect πιο είναι? Ουρές και γραμμές? Κάτι άλλο?

Πήγα σήμερα και είδα τη LG, τη Sony και τη Samsung.
Σε ότι αφορά το 3D (βασικό κριτήριο για την επιλογή) η Samsung είναι ΠΟΛΥ μπροστά.
Έχετε οι ίδιοι εμπειρία ή γνωστούς σας αν ΟΝΤΩΣ κουράζει? Είμαι σχετικά αντίθετος με το active αλλά μου φαίνεται η Samsung πιο value for money. Αλλά έχω μεγάλο ερωτηματικό αν κουράζει.

Στη ΣΟΝΥ to 3D μου φάνηκε ελαφρώς χειρότερο από τη LG. Η ιδέα μου? Από χρώματα και ευκρίνεια πάντως η SONY δεν πιάνεται.
Επίσης δεν το είχα σκεφτεί, ότι δεν έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός ακόμα. Δεν μπορεί να κοστίζει 300 ευρω πάνω. Έτσι δεν είναι?

Δεν είναι θέμα μεγαλύτερης, αλλά ποιο είναι το σωστό μέγεθος για την εκάστοτε απόσταση θέασης. Ειδικά για το 3D χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερη σε μέγεθος τηλεόραση.

Μιχάλη, καταρχήν ευχαριστώ που προσπαθείς να με βοηθήσεις να μην μετανιώσω με αγορά μικρότερης.
Όμως υπάρχει και προβολέας 120'' και παιδιά που ήδη πάνε στους 20 πόντους και κολλάνε τη μούρη τους. Νομίζω ότι δεν θα το μετανιώσω με τις 42.

Υπεριον, πολύ καλή εναλλακτική η πανυ, αλλά με το που θα δει η γυναίκα τηλεόραση γυαλιστερή θα τη πετάξει. Οπότε...

Κοίτα καλύτερα για κάποια στις 47". Μέχρι το χιλιάρικο βρίσκεις αρκετές επιλογές.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας:

Απόσταση θέασης 2.2 μέτρα (σαλόνι) και βλέπουμε κυρίως ταινίες (οι περισσότερες σε καλή ανάλυση), θα βλέπουμε 3D ταινίες, λίγο nickelodeon τα παιδιά, κανένα αγώνα ποδοσφαίρου και χρήση smart web. Επίσης αποκλείεται το active 3D (άρα μόνο passive 3D).

Μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στην LG42LA660S που είναι και νέο μοντέλο όμως σε καναδύο μαγαζιά που την είδα μου φάνηκε ότι υπήρχε ένα σύννεφο θολούρας μπροστά (σαν να έπρεπε να κάνω το τζάμι με azax για να καθαρίσει).
Eπίσης διαβάζω στα reviews (των 42LMxxx που θα είναι κάτι αντίστοιχο μάλλον, αφού δεν έχω βρεi αναλυτικά reviews για 42LAxxx) ότι είναι 50 ΗΖ (παρόλο που λέει 400 ΗΖ) και σε γρήγορα πλάνα θα ´χει θεματάκια και ότι έχει στο cinema mode σχετικά χαμηλή φωτεινότητα.

Ψάχνοντας εναλλακτική λύση, η εικόνα της Samsung ήταν σαφώς πιο λαμπερή από την LG (και πιο εντυπωσιακή αν και όχι η πιο φυσική) και το θέμα 'θολούρα' δεν το βλέπω τόσο, αλλά η Samsung έχει "κοπεί' λόγω Active 3D.
Αναζητώντας άλλη λύση βλέπω την Sony 42W805, αλλά βρε παιδιά 1100 ευρώ για 42 αρα δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσό?
Αξίζει τον κόπο ??? Τι λέτε?

Στα 700-800 ευρώ και στις 42 ίντσες και passive 3d και smart κόλπα τι άλλο υπάρχει?
εγω αγορασα πριν απο 10 μερεσ την lg και μετα απο 10 μερεσ επεσε η τιμη της 150 ευρω, ισχυει αυτο με τα 50hz αλλα οταν επικοινωνισα με την lg μου ειπαν οτι ειναι θεμα σηματος που δεχεται to 3d ειναι πολυ καλο αν και δεν εχω και μεγαλη εμπειρια, ειναι αρκετα γρηγορη σαν smart tv οντως υπαρχει ενα θεμα με την θολουρα στις γρηγορες κινησεις κυριως οταν ειναι σκοτεινη η εικονα οταν εχει καλο φωτισμο δεν ειναι σχεδον καθολου αισθητο.

Βλέπει κανείς άλλος την θολούρα/σύννεφο/χαμηλό κοντράστ στην LG ή να πάω σε οφθαλμίατρο? Για πείτε καμία γνώμη βρε παιδιά...

Μία άλλη σκέψη που κάναμε είναι ότι εαν πρόκειται να παίξει πιο πολύ 2d και λιγότερο 3d (εξάλλου πόσες 3d ταινίες θα δούμε?) καλύτερα να προσανατολιστούμε σε TV με καλύτερο 2d.

Οπότε θα ηθελα να κάνω τις ερωτησούλες:
α) Τι έχετε να πείτε για τις 40F6500 ή 46F6500 ??? (εαν ξεφύγουμε από το αρχικό πλάνο να αποκλείσουμε το ενεργό 3d).
β) Μεταξύ τους (40 ή 46) υπάρχει διαφορά στην εικόνα/φωτεινότητα και ευκρίνεια? Η' είναι ακριβώς το ίδιο? Σκεπτόμενος μήπως οι πιο μεγάλες ίντσες έχουνε επίπτωση?
γ) Υπάρχει κανένας κάτοχος να μας πει για την κόπωση σε 3d? Ρωτάω γιατί βλέποντας 2-3 λεπτά σε κατάστημα, δεν μπορώ να αξιολογήσω τη κόπωση στα μάτια.

Πάρε 46-47" σίγουρα , 40-42" είναι μικρό μέγεθος. Η επίπτωση στα μάτια είναι από την μικρότερη οθόνη (πχ. φαίνονται μικρότεροι οι υπότιτλοι) και όχι από την μεγαλύτερη.

Αφού το λες και μόνος σου ότι οι LG δεν έχουν ικανοποιητική εικόνα δοκίμασε κάτι άλλο , πχ. την 46F6500....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page12

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το 3d τότε το παθητικό 3d και η lg είναι μονόδρομος. Το παθητικό 3d διότι κατά βάση μόνο αυτό αποτελεί επιπλέον λειτουργικό χαρακτηριστικό για μια τηλεόραση, το ενεργητικό επειδή είναι πολύ κουραστικό απλά είναι ένα χαρακτηριστικό εντυπωσιασμού χωρίς πρακτική χρησιμότητα. Η lg διότι αυτή λάνσαρε και πρωτοπορεί και στα ips πανελ και συνακόλουθα στο παθητικό 3d. Αυτά είναι τα δύο δεδομένα στην αγορά τηλεόρασης με βασικό κριτήριο το 3d, τα υπόλοιπα που τυχόν γράφονται είναι υποκειμενισμοί αμφιβόλου αξίας.

Ας επανερθουμε στις δύο τηλεοράσεις του τίτλου (LG 42LA660S ή Sony 42W805) με νέα δεδομένα (νέες τιμές).
Η LG στα 750 ευρώ και η Sony στα 900 (δηλαδή 150 ευρώ πάνω).
Υπάρχει και η επιλογή για τη Sony με 950 μαζί με 5ετή εγγύηση (εδώ είμαστε στα 200 ευρώ).

Και οι δύο παθητικό 3D (τελικά είπαμε να μην πάμε σε active).
Και οι δύο με 4 γυαλιά (η LG δίνει και ένα 5ο για dual-play αλλά δεν με ενδιαφέρει).
Και οι δύο σχεδόν το ίδιο πανελ που είναι IPS.
Η Sony με καλύτερο επεξεργαστή και με 100 HZ εναντί της LG που έχει 50 HZ. Ίσως και η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διαφορά τους.
H LG με πιο ολοκληρωμένο smart tv από τη Sony και φυσικά το magic τηλεχειριστήριο.

Τι άλλες διαφορές/ομοιότητες έχουμε?
Η διαφορά αξίζει? Τι λέτε?

Επίσης, ξέχασα να πω ότι δεν μας παίρνει στην επιπλοσύνθεση να βάλουμε 46 ή 47 ίντσες (είναι υπό γωνία λόγο θέσης και βγαίνει πολύ έξω).
Δηλαδή οι τελικές επιλογές είναι οι δύο που αναφέρω και ίσως αμυδρά και η Panasonic 42ET60.

3D σε 42" είναι αδύνατο πρακτικά να δεις σωστά (δεν καλύπτει η οθόνη το οπτικό πεδίο γιατί είναι μικρή) , απο εκεί και πέρα μάλλον την LG ψηφίζω (αν και καλύτερη σε εικόνα είναι η Sony) γιατί ακόμη και τα 750 της LG είναι πολλά για το μέγεθος αυτό.

Ας επανερθουμε στις δύο τηλεοράσεις του τίτλου (LG 42LA660S ή Sony 42W805) με νέα δεδομένα (νέες τιμές).Η LG στα 750 ευρώ και η Sony στα 900 (δηλαδή 150 ευρώ πάνω).Υπάρχει και η επιλογή για τη Sony με 950 μαζί με 5ετή εγγύηση (εδώ είμαστε στα 200 ευρώ).Και οι δύο παθητικό 3D (τελικά είπαμε να μην πάμε σε active).Και οι δύο με 4 γυαλιά (η LG δίνει και ένα 5ο για dual-play αλλά δεν με ενδιαφέρει).Και οι δύο σχεδόν το ίδιο πανελ που είναι IPS.Η Sony με καλύτερο επεξεργαστή και με 100 HZ εναντί της LG που έχει 50 HZ. Ίσως και η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διαφορά τους.H LG με πιο ολοκληρωμένο smart tv από τη Sony και φυσικά το magic τηλεχειριστήριο.Τι άλλες διαφορές/ομοιότητες έχουμε?Η διαφορά αξίζει? Τι λέτε?
Eγώ θα πρόσθετα και άλλες δύο ομοιότητες, είναι και οι δύο πολύ μέτριες και πολύ ακριβές γι' αυτά που προσφέρουν, ιδιαίτερα η w805. Από τις δύο αυτές που κατέλειξες η καλύτερη είναι η panasonic et60.

Eγώ θα πρόσθετα και άλλες δύο ομοιότητες, είναι και οι δύο πολύ μέτριες και πολύ ακριβές γι' αυτά που προσφέρουν, ιδιαίτερα η w805. Από τις δύο αυτές που κατέλειξες η καλύτερη είναι η panasonic et60.

Πιο πάνω δεν έγραφες...

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το 3d τότε το παθητικό 3d και η lg είναι μονόδρομος. Το παθητικό 3d διότι κατά βάση μόνο αυτό αποτελεί επιπλέον λειτουργικό χαρακτηριστικό για μια τηλεόραση, το ενεργητικό επειδή είναι πολύ κουραστικό απλά είναι ένα χαρακτηριστικό εντυπωσιασμού χωρίς πρακτική χρησιμότητα. Η lg διότι αυτή λάνσαρε και πρωτοπορεί και στα ips πανελ και συνακόλουθα στο παθητικό 3d. Αυτά είναι τα δύο δεδομένα στην αγορά τηλεόρασης με βασικό κριτήριο το 3d, τα υπόλοιπα που τυχόν γράφονται είναι υποκειμενισμοί αμφιβόλου αξίας.

????

Αν και εγώ πιστεύω ότι σαν εικόνα καλύτερη η ΕΤ60 απο την σειρα LA6xx άρα έστω και καθυστερημένα συμφωνείς μαζί μου.

Είπα να γράψω και εγώ έναν υποκειμενισμό αμφιβόλου αξίας, μόνο εσύ θα τους γράφεις συνεχώς?. Η σειρά 6 της lg πάντως είναι για όσους θέλουν "χάντρες" και "μπιχλιμπίδια", χωρίς να δίνουν βαση στην εικόνα. Από την σειρά 7 ξεκινάει η πιο σοβαρή προσπάθεια της lg. Αντίθετα η πανασόνικ έχει διαλέξει σαν εταιρία διαφορετικό δρόμο, εξοπλίζει ακόμη και τα μεσαία και χαμηλότερα μοντέλα της με αξιοπρεπή εικόνα χωρίς να δίνει σημασία στα "καθρεφτάκια" και έτσι κρατάει σχετικά χαμηλά την τιμή.

Είπα να γράψω και εγώ έναν υποκειμενισμό αμφιβόλου αξίας, μόνο εσύ θα τους γράφεις συνεχώς?

Η υποκειμενική άποψη του καθενός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα φόρουμ. Εκτός βέβαια και σε όσες απόψεις δεν γίνονται αρεστές γιατί ενοχλούν κάποια συμφέροντα επιβληθεί λογοκρισία τύπου ολοκληρωτικών καθεστώτων , κάτι που όμως στο avclub δεν πρόκειται να συμβεί γιατί όσοι το προσπάθησαν απέτυχαν παταγωδώς.