42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

σορρυ παιδια αλλα ειμαι νεος στο forum, εκανα σχολιο και στο αλλο θεμα.
Εαν φιλε βλεπεις αθλητικα ψαξε για κατι αλλο αλλα εαν ειναι για ταινιες 3d και smart tv ειναι αρκετα καλη. στο μονο που δεν την δοκιμασα και ευχομαι να μην ειναι οπως τα αθλητικα ειναι στα video games γιατι εκει θα φρικαρω.

Παιδιά, τελικά καταλήξαμε και αν την είχε και ετοιμοπαράδοτη θα ερχόμασταν σπίτι με τη τηλεόραση (αλλά θα τη πάρω σε δύο μέρες).

Η νικήτρια είναι η Sony τελικά.

Πήρα τη γυναίκα και γυρίσαμε plaisio, public, κοτσοβολο και mediamarkt.
Ενώ είχαμε σκοπό να συγκρίνουμε τη panasonic με τη sony, την πανασονικ τα μαγαζιά δεν την είχανε. Μόνο στο πλαίσιο την είχε και αυτή να δείχνει το μενού της σε παράθυρα, όχι σε εικόνα.
Τα άλλα μαγαζιά (και μεγάλα κιόλας) ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ. Και δεν ξέρω και γιατί. Μήπως δεν την προωθούν? Και όλοι μας λέγανε για τη LG καλά λόγια.
Μας φάνηκε λίγο περίεργο.

Στο θέμα εικόνας, τελικά η Sοny είναι όντως ΣΑΦΩΣ καλύτερη από τη LG. Με διαφορά. Αυτή τη σύγκριση την κάναμε και στα 4 μαγαζιά.
Δυστυχώς θα ήθελα να είχαμε δει καλύτερα τη Panasonic αλλά δεν μπορώ να γυρίσω και όλη την ΑΘήνα. Που πιστεύω ότι λογικά θα ήταν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με μικρές διαφορές.

Τέλος να πω ότι η Samsnung 40 και 46F6500 μου άρεσε πολύ σαν εικόνα (με ελαφρώς υπερτονισμένα χρώματα), σαν smart και γενικότερα σε όλα ΟΜΩΣ η γυναίκα δεν άντεξε 10 secs θέασης του active 3d. Ο μόνος λόγος απόρριψης.

Χαίρομαι που ξεχώρισες σε εικόνα ακριβώς αυτές που είπα ότι είναι οι καλυτερες...

3D σε 42" είναι αδύνατο πρακτικά να δεις σωστά (δεν καλύπτει η οθόνη το οπτικό πεδίο γιατί είναι μικρή) , απο εκεί και πέρα μάλλον την LG ψηφίζω (αν και καλύτερη σε εικόνα είναι η Sony) γιατί ακόμη και τα 750 της LG είναι πολλά για το μέγεθος αυτό.

Αφού το λες και μόνος σου ότι οι LG δεν έχουν ικανοποιητική εικόνα δοκίμασε κάτι άλλο , πχ. την 46F6500....

Με γεια και καλές θεάσεις. Το μόνο σφάλμα ότι δεν αγόρασες μεγαλύτερο μέγεθος.

Μεγιά η νέα σου τελεβιζιόν..!!! Έχω την ΕΤ60 κι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εκτός απο το smart που όντως είναι λίγο αργό αλλά αν το συνηθίσεις ΟΚ..Κι απο ποιότητα κατασκευής την συστήνω ανεπιφύλακτα! :fahne90:

Το μόνο σφάλμα ότι δεν αγόρασες μεγαλύτερο μέγεθος.
Ευχαριστώ!
Και εγώ θα ήθελα ίσως μεγαλύτερη αλλά η υπό γωνία θέση τοποθέτησης σε σχέση με το έπιπλο δείχνει άσχημα. Ήδη και η 42'' δεν φαίνεται και πολύ ωραία. Αν ήταν η θέση θέασης ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από την ΤV, τότε θα την έβαζα επιτοίχια και θα έπαιρνα ΣΙΓΟΥΡΑ 46''. Μάλλον θα έπαιρνα ΜΟΝΟ 46''.

Μεγιά η νέα σου τελεβιζιόν..!!! Έχω την ΕΤ60 κι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εκτός απο το smart που όντως είναι λίγο αργό αλλά αν το συνηθίσεις ΟΚ..Κι απο ποιότητα κατασκευής την συστήνω ανεπιφύλακτα! :fahne90:
Ευχαριστώ!
Ναι, από εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής μου άρεσε πολύ, και εμένα, η Panasonic. Ταιριάζει φοβερά για επιτοίχια τοποθέτηση. Και από εικόνα, αυτή τη μία φορά που την είδα, ήταν καλή.

Επίσης υπάρχει το option για 5 ετής εγγύηση. Τι λέτε?

Last edited:
Αν είναι σε λογική τιμή, κάνε το για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Καλορίζικη. ;)

Παιδιά, η τηλεόραση, ειδικά σε hd ΦΥΣΑΕΙ !!!!

Καλά, πως και για 150 ευρώ διαφορά σκεφτόμουνα την LG???
Σημαντική διαφορά με την LG...
Προσωπική (υποκειμενική) εκτίμηση ότι όλοι προωθούν την LG γιατί ίσως έχουν πιο μεγαλο περιθώριο κέρδους.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αν και με μία μέρα μόνο και με τα παιδιά και να θέλουν να δουν παιδικό, καταλαβαίνετε.
Και προέρχομαι και από 32'' Sony Bravia HD ready.

Βέβαια έχω πολύ δουλειά, ευχάριστη όμως (να ψάξω ρυθμίσεις, το smart, υποτίτλους, το 2ο τηλεχειριστήριο που έχει τι κάνει, τον χειρισμό από το κινητό τηλέφωνο, τον δορυφορικό δέκτη αν παίρνει δύο δορυφόρους με diseq κ.α.)

(Και σε ότι αφορά την Panasonic να πω, ότι με μόνο ένα δείγμα θέασης (μια φορά στο Πλαίσιο), βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις δύο, και μάλλον πιο κοντά στην Sony το οποίο την κάνει να έχει πολύ καλό value for money).

Θα επανέλθω αν υπάρξει ενδιαφέρον.

Last edited:
Γιά αρχή μιάς και επεμβαίνω στον χώρο
Καλορίζικη η καινουργια τηλεόραση
αλλά μιάς και φίλος μου σήμερα αγόρασε την LG την 42άρα
σαν καλή τηλεόραση στα 400ΗΖ οπως την διαφιμήζουν γιατί εσεις γράφεται οτι δεν είναι τόσο?
υπάρχει κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες?
για το τι παίζεται με τα ΗΖ??? και κατά πόσο μπορεί αυτό κρητίριο για την αγορά καινούργιας τηλεόρασης?

Για την χρησιμότητα των 100 Hz στις LED LCD...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/27385-100Hz-Motion-Blur-Response-Time

Επίσης περί MCI , CMR , XR και άλλων...

Επειδή βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί με τα νούμερα και τους ρυθμούς ανανέωσης που ανακοινώνουν οι εταιρείες ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1- Τα νούμερα που βλέπουμε δίπλα σε όρους μάρκετινγκ όπως MCI (Motion Clarity Index) , CMR (Clear Motion Rate) , PMR (Perfect Motion Rate) , XR (Motionflow) κτλ. δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ανανέωση οθόνης.
2- Μια τηλεόραση με μεγαλύτερο αριθμό "μαϊμού" Hz μπορεί να είναι στην πραγματικότητα χειρότερη στην κίνηση από μια με μικρότερο αριθμό

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο (στα Αγγλικά) είναι αυτό...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/

Επίσης...

http://hdguru.com/beware-of-phony-lcd-hdtv-refresh-rates/7726/
http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate
http://www.techlicious.com/blog/beware-of-inflated-lcd-tv-specs/
http://www.simplyelectricals.co.uk/knowledge-centre/sony-motionflow-explained.html

Περισσότερα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44629-LCD-LED-LCD-TV-200-Hz-MCI-CMR-XR-PMR-κ-λ-π/page6

Γεια σας
Θα πω λιγάκι την γνώμη μου σας τεχνικός, σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την τηλεόραση, <με την εγγύηση ΤΙ;;;>. Έχω το service Samsung, Panasonic, LG.
πρώτα για την Samsung μπορώ να πω ότι είναι κορυφαίες σε εικόνα και λειτουργικότητα, αλλά δύστυχος χαλάνε εύκολα και έτσι που είναι η τιμές των ανταλλακτικών τους της πας στην ανακύκλωση, αν δλδ μια tv βαρέσει main Και χρειάζεσαι 270 ευρώ θα την φτιάξεις? Όχι βέβαια παίρνει άλλη, επίσης πολλαααα χαλασμένα πάνελ, μα πάρα πολλά, δεν ξέρω τι γίνετε με αυτό το θέμα..
LG γενικά δεν χαλάνε εύκολα, συνήθως παθαίνει βλάβη το τροφοδοτικό που είναι κ επισκευασημο και φτύνω για αγορά, δεν έχω ενθουσιαστή με την εικόνα τους, αλλά για να μην υπερβάλω κιόλας, δεν έχω δει της τελευτές TV γιατί δεν μου έχει έρθει κάποια για Service
Panasonic, η αλήθεια είναι ότι δεν μου γέμιζε πολύ ο μάτι, στο μαγαζί ήρθαν πολλές χαλασμένες πλάσμα αλλά από της παλιές σειρές. Μέχρι που μου ήρθε μια από της καινούριες σειρές και την ξεβίδωσα…. Η τεχνολογία τους είναι μακρά μπροστά από όλες της κατασκευάστριες εταιρίες. Σε Plasma και να έχει μόνο 5 πλακέτες???? Ενώ η άλλες έχουν 9? Όσος για τιμή ανταλλακτικού, εξευτελιστική. Και εννοείτε ότι δεν έχει έρθει για service Ούτε μια lcd h led απλά η Panasonic δεν χαλάνε. Για την εικόνα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω δει διπλά διπλά όλες αυτές
Sony, αν και δεν έχω το service τους, δεν θα έπαιρνα ποτέ, γιατί απλά είναι τόσο δύσκολες στην επισκευή και δεν βρίσκει κ ανταλλακτικά εκτός Sony, προσωπικά έμενα να μου λείπουν…. Μακριά και αγαπημένη
Παρήγγειλα και Εγώ μια τηλεόραση 42αρα και διάλεξα την Panasonic tx-l42et60e πολύ κομψή, 600 Software Ηz βέβαια δεν βρήκα πληροφορίες για τα πραγματικά Hz αλλά νομίζω ότι το IPS πάνελ είναι 120Hz (θα κάνω μια ερεύνα) και μου άρεσε η εικόνα της.

Τελικά φίλε μου και εγώ στην w805 κατέληξα.Ενα θα πώ μόνο:είμαι ένας ευτυχισμένος ανθρωπος.απλά τέλεια.