42" όχι 3D/smart, κάτω από 400 ?

George1111100001001

New member
20 January 2013
16
Καλημέρα! Πρέπει να αντικαταστήσω μια τηλεόραση-μπαούλο CRT και σκέφτομαι μια 42άρα θα'ναι ότι πρέπει (TV/Movies/games).
Χωρίς 3D (δε νομίζω να μου λείψει) και να μην είναι smart δε με πειράζει. Υπάρχει κάτι αξιόλογο κάτω από 400 ?
Θα εκτιμούσα (αν επιτρέπεται) να μου αναφέρετε και 1-2 καταστήματα.

Η λογική αλλαγή μιας CRT είναι με 47" - 48" τουλάχιστον. Υπολόγισε ότι το μπαούλο είχε ανάλυση 720x480 ενώ η LED που θα πάρεις θα έχει 1920x1080, βάλε ότι θες και λιγο πιο κινηματογραφική αίσθηση απο την καινούργια και πας εύκολα στις 50" για τα 2.5μ απόσταση θέασης. Με το budget σου οι επιλογές είναι περιορισμένες αλλά αν βλέπεις πάνω απο τα 2μ δεν αγοράζεις 42"

Η λογική αλλαγή μιας CRT είναι με 47" - 48" τουλάχιστον. Υπολόγισε ότι το μπαούλο είχε ανάλυση 720x480 ενώ η LED που θα πάρεις θα έχει 1920x1080, βάλε ότι θες και λιγο πιο κινηματογραφική αίσθηση απο την καινούργια και πας εύκολα στις 50" για τα 2.5μ απόσταση θέασης. Με το budget σου οι επιλογές είναι περιορισμένες αλλά αν βλέπεις πάνω απο τα 2μ δεν αγοράζεις 42"

Για δωμάτιο που προορίζεται είναι λίγο υπερβολή οι 48". Η απόσταση θέασης δεν υπερβαίνει τα 2m.

Για αυτα που ζητάς η λογική επιλογή είναι οι Sony σειρας 7 στις 42" ( μοντέλα 2014) αυτή τη στιγμή βέβαια πωλούνται πιο κοντά στα 500 αλλά εκπτώσεις έχουμε, δεν είναι απίθανο να βγούν σε προσφορά.
Απο εκεί και μετά υπάρχουν και οι Samsung που είναι 40"

Τηλεόραση Lg με IPS panel για υπνοδωμάτιο δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Για την Α400 δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα αλλά ίσως στις 42" να βελτιώνεται η κατάσταση..

Δε φαίνεται κακή η LG, ίσως να τη δω από κοντά σε κανα Κωτσόβολο.
Η Panasonic με τα 329 ειναι εκθεσιακό κομμάτι οπότε δεν.

[Update]
Πήγα σήμερα σε αρκετά καταστήματα και στο τελευταίο είδα τις εξής 3 τηλεοράσεις στις 40" :
Hyundai 39HYN276 (400Hz)
Sharp 40LD270E (100 Hz) και
Panasonic TX-40C300E

Παρολο που δεν μπορώ να βρώ reviews πουθενά, η Hyundai έδειχνε καλύτερα από όλες (+ η πιο φτηνή). Ίσως ναναι και ρύθμιση αλλά τα χρώματα ήταν πιο φυσικά από τις άλλες. Η Panasonic και αυτή καλή μου φάνηκε αλλά στον ήχο αναφέρει σκέτο "Audio surround", έχει σημασία? (ενώ σε άλλες έχει Dolby κλπ). Στην Sharp ίσως να μη μου φάνηκε τόσο ομαλή η κίνηση λόγω των Hz.
Τέλος, βρήκα αλλού την http://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue40j5100awxxh-40-led-full-hd-p-PER.157618 αλλά διαβάζω ότι έχει θέμα με lipsync που θα με ενοχλεί πολύ..
Καμιά γνώμη για τις παραπάνω? Δε βλέπω συχνά τηλεοράσεις Hyundai αλλά είχε την καλύτερη εικόνα.

Το πιο πιθανό είναι πως όλες οι πιο πάνω έχουν 50 Hz ρυθμό ανανέωσης.

Η τιμή τους αυτό υποδεινύει. Με 100 Hz στις 40" υπάρχουν οι Samsung σειράς 6, με περισσότερα από 400 ευρώ όμως. Με 50 Hz βρίσκεις αρκετές λύσεις, εντός του budget σου, από LG, Panasonic, Samsung και Sony, στις 40"-42".

Samsung 40 j5100 που αναφέρεις την ειδα απο κόντα στο κωτσόβολο και την συγκρινα με sony 40 r450c. Στο τηλεοπτικό η sony απέδιδε με διαφορά πολύ καλύτερη εικόνα. Η εικόνα της samsung υστερούσε μακράν.. Στο HD λίγο πολύ εδειχναν πολύ καλά και οι δυο.

Επίσης στη sharp που γίνεται αναφορά παραπάνω εγώ δεν θα πηγαινα με τη καμία. Την ειδα και αυτή απο κοντά και παρατηρησα χοντρό θέμα με το format καθε καναλιού..το μετεβαλε χωρίς λόγο : το μαζευε από πανω , το κοβε από δεξια κ.λ.π.Επίσης αναφέρονται προβλήματα με το scan των καναλιών - δεν τα κρατάει και πρέπει συνεχεια να κανεις scan. Εχει ξαναναφερθεί σε review.Επίσης προσοχή στο σερβίς τετοιων εταιριών.Αν εισαι επαρχία και συμβεί κάτι.. η τηλεοραση πρέπει να παει αθηνα.

Οσο για τα Hz για το μεγεθος 40-42 δεν υπαρχει λόγος να ειναι υψηλά διότι δεν θα δεις καποια διαφορά από το να εχει 200 ή 400. Τα υψηλα Hz και τα πραγματικά εχουν νόημα μόνο σε Panels ανω των 50-55 ιντσών.

Η διαφορά στο ρυθμό ανανέωσης φαίνεται στην κίνηση, με την συνδρομή κάποιας μεθόδου motionn interpolation, από την αντίστοιχη απόσταση. Επίσης, δεν κυκλοφορούν στην αγορά LCD με περισσότερα από 200 Hz.