42 PFL9703 χτυπήθηκε απο κεραυνό

.....στην βάση της παλιάς και στη μεριά της μιας απο τις τέσσερις βίδες που την συγκρατούσαν στο τσιμέντο, υπάρχει μια τρύπα βάθους 15 cm και πλάτους 20 cm περίπου! ...

Ωχ! τώρα πρόσεξα την διάσταση.....
15cm βάθος;;;;;;;
Τι εννοείς, ότι τρύπησε 15άρα πλάκα σκυροδέματος; ή σε τοιχοποιία είναι η ζημιά;
Νομίζω πρέπει να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία......

Άρα από την κεραία, πήγε στον ενισχυτή και μετά στο psu... πόσους ορόφους έχει η πολυκατοικία??? και 2ρον δεν υπάρχει καμιά κολόνα της ΔΕΗ εκεί δίπλα να τραβήξει τον κεραυνό???

1. Είναι δυστυχώς η ψηλότερη πολυκατοικία - πέντε ορόφων - της γειτονιάς..
  2. Η κεραία βρίσκεται στο "δώμα" της ταράτσας (με θέα όλη την πόλη!)
  3. Χθές ο ηλεκτρολόγος με τον διαχειριστή βάλανε καινούργια κεραία - όπως ανέφερα πιο πάνω - καθώς και καινούργιο καλώδιο απο την κεραία στον ενισχυτή - διαμοιραστή(?) ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της ταράτσας.
  4. Το δορυφορικό μου πιάτο που βρίσκεται δίπλα, λίγα μέτρα απο την κεραία, ευτυχώς, δεν έπαθε τίποτα. Προφανώς γιατί η κεραία της τηλεόρασης ήταν πιο ψηλά στον ιστό.
  5. Απο σύντομη έρευνα που έκανα στην πολυκατοικία καήκανε τουλάχιστον 3 router (απο speedtouch μέχρι siemens κλπ) καθώς και 4 τηλεοράσεις CRT. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες ζημιές, δεν τους γνωρίζω όλους.
  6. Αλεξικέραυνο σωστό, θέλει μελέτη και χρήμα απ'ότι ρώτησα κι έμαθα..Ο μηχανικός κάτι θα ήξερε και δεν το έβαλε απο την αρχή. Βλέπεις, στην Ελλάδα είμαστε..:(
  7. Η Philips πήγε για service. Απο βδομάδα θα έχω νεότερα.
Καλό βράδυ σε όλους-bye-

Σε εξοχικο φιλου μου, μετα απο πτωση κεραυνου στην κεραια του, καηκε η crt (που δεν ηταν καν στην πριζα) και προκληθηκε πυρκαγια στον ενισχυτη κεραιας.

2 τελείες; :hmmmm2:

Sorry για την καθυστέρηση της απάντησης.
Η βλάβη καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου απο τη εγγύηση. Η TV είναι ενός έτους περίπου. Η εικόνα της - μέσω PS3 και Humax 2000 o οποίος κάηκε άσχημα - είναι εκπληκτική.

Αλήθεια, τώρα που ο Humax παρέδωσε πνεύμα να επιχειρήσω να πάρω τον DM800 με 460 ή να προτιμήσω καινούργιο Humax με 299 ?
Πάντως ο Humax απο εικόνα ήταν "κρύσταλο" στα HD αλλά και στα SD. Τον DM800 HD δεν τον έχω δεί live. Έχει κάνει κάποιος εκεί έξω την σύγκριση αυτών των δύο?

Last edited:
Sorry για την καθυστέρηση της απάντησης.
Η βλάβη καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου απο τη εγγύηση. Η TV είναι ενός έτους περίπου. Η εικόνα της - μέσω PS3 και Humax 2000 o οποίος κάηκε άσχημα - είναι εκπληκτική.

Αλήθεια, τώρα που ο Humax παρέδωσε πνεύμα να επιχειρήσω να πάρω τον DM800 με 460 ή να προτιμήσω καινούργιο Humax με 299 ?
Πάντως ο Humax απο εικόνα ήταν "κρύσταλο" στα HD αλλά και στα SD. Τον DM800 HD δεν τον έχω δεί live. Έχει κάνει κάποιος εκεί έξω την σύγκριση αυτών των δύο?

Μεινε στην εικονα των HUMAX. Ακομα και ο παππους 5400 βαζει κατω στην εικονα του πολλα καινουργια μηχανηματα. Οσο για τον HUMAX2000 δεν παιζεται. Λενε οτι σαν το πρωτο HD μηχανημα εχει μεινει πισω στο θεμα εικονας αλλα ελα που τα ματια μου εχουν δει διαφορετικα HD boxes και δεν μου λενε το ιδιο....
Nick