42'' τηλεόραση

Elias_87

New member
22 February 2012
25
Καλησπέρα παιδιά. θα ήθελα τη γνώμη σας πριν αγοράσω καινούρια τηλεόραση.

μιλάω για την 42" LG 42LB650. το budget είναι μέχρι 600 ευρώ.

Είμαι ευχαριστημένος, όμορφα χρώματα, καλές γωνίες θέασης, καλός media player, ξεκούραστο (είμαι και μύωπας) 3d - δεν σκοπεύω να πάω σε active γιατί δεν το διακινδυνεύω, εμένα μου άρεσε το passive. Σε σκοτεινή αίθουσα και όταν ξεκινάει με μαύρη οθόνη φαίνεται λίγο το "φωτισμένο μαύρο" αλλά δεν με ενοχλεί και δεν το προσέχω σε ταινίες, μόνο αν το "ψειρίσω". Αργός web browser αλλά πολυ βολικός σε ότι το χρειάστηκα, προσωπικά δεν με ενδιέφερε! (από σπόντα βρέθηκα με την τηλεόραση, δες εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/118806-LG-υπέροχη-αντιμετώπιση-πελάτη )

απλά λίγο τα menu θέλουν λίγο συνήθεια, πχ ο αδελφός μου που είναι πολύ μεγάλος δεν μπορεί να συνηθίσει τον τρόπο να βάζει TV από τυχόν άλλη επιλογή (πχ web, store κλπ κλπ).
Αν θες περισσότερα διάβασε εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/117644-LG-LB650V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Eγώ είμαι ευχαριστημένος, με έχει καλύψει και σαν θέαση τηλεοπτικού σήματος και σαν αναπαραγωγή ταινιών.

και εγώ είμαι λίγο μύωπας :). 3d δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ, ούτε για web browser

Στην αρχή πήγαινα μέχρι 400 Ευρώ για την LG 42LB5500 LED αλλά πιστέυω ότι ίσως αξίζει να πάρω λίγο καλύτερη.???

δεν την ξέρω αυτή που λες αλλά πιστεύω ότι η 650 είναι πολύ πιο καλή. Έχει πολύ καλή αναπαραγωγή ταινιών, παίζει και DTS. Για μένα έχει εικόνα που την απολαμβάνω, εσύ αν μπορείς να την δεις και πουθενά θα είναι καλά!

Δες και την Sony 42" W705B....

Αν βεβαια δεν σε ενδιαφέρει το μαύρο τότε και η LG είναι ένταξη.

πιό μαυρο??

Η ποιότητα του μαύρου και της αντίθεσης , με λίγα λόγια , το μαύρο στην LG ( λόγο IPS panel ) είναι πολύ φωτεινό ενώ σε Sony και Samsung ( και κάποιες panasonic ) είναι , σχετικά , βαθιά η απόδοση του μαύρου....

ok τότε θα την ελέξω να δώ πρώτα πως φένεται το μάυρο όταν πάω στο κατάστημα και δεν με ενοχλεί την πέρνω.
Εντομεταξύ τα έργα απο usb θα τα παίζει ή θα έχω κάποιο πρόβλημα με τους υποτίτλους?

Εσύ τή προτίνεις να πάρω?

Αν σε ενδιαφέρει το media player τότε η LG ΕΙΔΙΚΑ αν ΔΕΝ σε ενδιαφέρει το μαύρο είναι η καταλληλότερη επιλογή , διαφορετικά πας σε Samsung που έχει πολύ καλο μαύρο και άριστο media player το οποιο παίζει και ταινίες και σειρές και απόλα.

πάντως εγώ δεν είχα κανένα θέμα με το μαύρο, όντως είναι λίγο πιο φωτεινό (εκεί που γράφω "φωτισμένο μαύρο") αλλά δεν με ενοχλεί. Εγώ είδα και τις δύο, LG και Sony και είδα μερικά πράγματα πιο όμορφα στην LG (και μάλιστα στην 620V!!) χρώματα, "γλυκάδα εικόνας", πολλές επιλογές ρύθμισης κλπ κλπ. Πάντως επειδή πολλά παιδιά προτείνουν Sony ρίξε της μια ματιά, μπορεί εσένα να σε ενδιαφέρει - εμένα μου άρεσε η LG. Επιπλέον να ξέρεις ότι εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το sevice και την υποστήριξη της LG.
Καλή απόλαυση ότι και αν διαλέξεις!! :2thumb22sup:

όχι δεν πήρα ακόμα. Βασικά σκεύτομε ότι αφού δεν με ενδιαφέρει το 3D ούτε το smart tv γιατί να δώσω 600 ευρώ χωρίς να τα χρησιμοποιώ (είμαι και χωρίς δουλειά) και να μην πιάσω μια μέχρι τα 400?
Όσο για την τηλεόραση αυτή είμαι Κύπρο εγώ και εδώ στο αντίστοιχο κατάστημα την έχουν 715

Πολύ σωστά σκέφτεσαι! Κάνε αυτή την κίνηση, πάρε μόνο αυτά που χρειάζεσαι, η τεχνολογία πάντα εξελίσσεται. Ειμαι και εγω άνεργος και σε καταλαβαίνω, εγώ πέτυχα αυτήν την τηλεόραση από σπόντα. Την αγάπη μου στην Κύπρο :-)

Πολύ σωστά σκέφτεσαι! Κάνε αυτή την κίνηση, πάρε μόνο αυτά που χρειάζεσαι, η τεχνολογία πάντα εξελίσσεται. Ειμαι και εγω άνεργος και σε καταλαβαίνω, εγώ πέτυχα αυτήν την τηλεόραση από σπόντα. Την αγάπη μου στην Κύπρο :-)

:a0210:

Τελικά πήρα την LG 42LB650. Ως πρώτη λειτουργία μια χαρά τη βλέπω. Και ούτε καταλάβω το θέμα με το φωτεινό μάυρο.

Algedan πώς την ρυθμίζω για τους ελληνικούς υπότιτλους??

αλλάζεις από τον Η/Υ την κωδικοσειρά των υποτίτλων με μετατροπή από ANSI σε UTF-8 , διάβασε εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/541850-υποτιτλοι-σε-lg-42lb650v/ μήπως σε βολέψει. Αλλιώς όταν παίζεις ταινία εκεί που έχει πληροφορίες για τον χρόνο, ανάλυση κλπ κλπ, δεξιά έχει ένα κυκλάκι το οποίο πατάς και μπαίνεις σε ένα ακόμα μενού, δίνεις subtitles και διαλέγεις ελληνικά, δυστυχώς το κάνεις κάθε φορά, εκτός αν έχεις αλλάξει κωδικοσειρά υποτίτλων. Βλέπεις εγώ παίζω ταινίες από ένα himedia media player και δεν έχω ασχοληθεί πολύ! Αν θελήσεις 3d υπότιτλους θα τους μετατρέψεις με το 3d subtitler πολύ εύκολο και γρήγορο!

Καλορίζικηηη! και καλές απολαύσεις!

οκ τα βρήκα

Ευχαριστώ!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι ακόμα... Την αφήνεις σε standby mode? γιατί δεν βλέπω να έχει κάπιο κουμπί πάνω στην τηλεόραση...

να είσαι καλά! :2thumb22sup:

εγώ την αφήνω standby απλά αν είναι να λείψω για αρκετές μέρες την βγάζω από το ρεύμα, δεν μπόρεσα και εγώ να εντοπίσω κάποιο κουμπί (δεν το έψαξα και πολύ βέβαια! ).