42αρα για γονεις....

toure7

Established Member
18 August 2008
132
Η παλια crt εχει χαλασει και πρεπει να τους παρω μια νεα. Η τηλεοραση θα χρησιμοποιειται σχεδον αποκλειστικα για θεαση τηλεοπτικων καναλιων(απο ποδοσφαιρικους αγωνες μεχρι Στεφανιδου :flipout:).

Σκεφτηκα την νεα plasma Panasonic Viera TX-P42X10E ,αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης. Πως θα τους πεισω να παρουν plasma? Η προπαγανδα εχει κανει δουλεια και μολις ακουνε plasma θεωρουν οτι ειναι κατωτερη απο τις lcd. Αν τους αναφερω οτι θελει και στρωσιμο 100 ωρες θα με δειρουν :slapface:

Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει 42αρα lcd με 750 ευρο που να εχει την εικονα της panasonic.

Ε, και; Θα το καταλάβουν μήπως; Εγώ τους έσπρωξα προς sony 40w4000 (γιατί ήθελαν και... full hd) που είναι περίπου στα λεφτά σου και είναι κατευχαριστημένοι.

Πάρε τους μαζί στο κατάστημα να δουν την Panasonic σε σύγκριση με τις LCD που υπάρχουν εκεί, και να επιλέξουν μόνοι τους. Οπότε ότι και να σου λένε μετά εσύ θα τους βγαίνεις από πάνω. :a0210:

Re: Απάντηση: 42αρα για γονεις....

ούτε στρώσιμο θέλει , ούτε τίποτα ... πας τους παίρνεις την tv , την βάζεις μπροστά τους , τους λες ότι είναι LCD και τέλος ...

:flipout:

Πλακα πλακα καλη ιδεα , παρε τους μια Χ10 και πες τους οτι ειναι lcd...-bye-

ούτε στρώσιμο θέλει , ούτε τίποτα ... πας τους παίρνεις την tv , την βάζεις μπροστά τους , τους λες ότι είναι LCD και τέλος ...

αχαχα καλη ιδεα ,αλλα θα καταλαβουν οτι ειναι plasma. Δεν ειναι και 100 ετων :grandpa: να τους κοροιδεψω. Πρεπει να τους πεισω οτι η plasma δεν ειναι ο δαιμονας που παρουσιαζουν αλλοι.

αχαχα καλη ιδεα ,αλλα θα καταλαβουν οτι ειναι plasma. Δεν ειναι και 100 ετων :grandpa: να τους κοροιδεψω. Πρεπει να τους πεισω οτι η plasma δεν ειναι ο δαιμονας που παρουσιαζουν αλλοι.

Πολύ απλό. Πες τους ότι η καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο είναι plasma, δείξε τους τα σχετικά άρθρα και reviews, και μετά πήγαινέ τους να αγοράσουν μία....... kuro!!

Στειλε τους τον Τρισαλον για μια εβδομαδα και θα τους κανει να ξεχασουν καν οτι υπαρχουν LCD...:flipout:

Πρεπει να τους πεισω οτι η plasma δεν ειναι ο δαιμονας που παρουσιαζουν αλλοι.

Δύσκολο αυτό. Εδώ η Panasonic ξοδεύει εκατομμύρια σε διαφήμιση και δυσκολεύεται :D

Ο μόνος τρόπος είναι να σε εμπιστευθούν πως για την χρήση που θα κάνουν είναι ότι καλύτερο. Όταν δε θα τοποθετηθεί και θα αρχίσουν να παρακολουθούν είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να το μετανιώσουν :a0210:

Yperion, τις καλύτερες μου ευχές για τα 10.000 posts και τα εύστοχα σχόλια που βοηθάνε και μας τους λιγότερο μυημένους. :grinning-smiley-043
Ρε συ, θα κάνεις κανά πάρτυ ή θα τ' αφήσεις για τα 100.000; :flipout:

Δύσκολο αυτό. Εδώ η Panasonic ξοδεύει εκατομμύρια σε διαφήμιση και δυσκολεύεται :D

Ο μόνος τρόπος είναι να σε εμπιστευθούν πως για την χρήση που θα κάνουν είναι ότι καλύτερο. Όταν δε θα τοποθετηθεί και θα αρχίσουν να παρακολουθούν είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να το μετανιώσουν :a0210:

Τουλαχιστον στην Ελλαδα δεν εχω δει καμια διαφημιση της panasonic... Ακομα και η αδερφη μου που ειναι νεα, την ιδια αποψη με τους γονεις μου εχει για τις plasma. Οσοι δεν ψαχνουν reviews στο ιντερνετ εχουν την αποψη οτι οι plasma μετα απο 2 χρονια χαλανε και γενικα εχουν πολλα προβληματα. Επισης μολις τους ανεφερα οτι η plasma κοστιζει 700-750 ευρο μου αρχισαν τα ''ε γιατι ειναι τοσο φτηνη? Οι lcd ειναι ακριβοτερες αρα και καλυτερες''

Απάντηση: Re: Απάντηση: 42αρα για γονεις....

Ακριβώς!
Πρόχειρα και μόνο απ' αυτά που μου έρχονται τώρα στο μυαλό:

α) Αυξημένη κατανάλωση (αν δεν κάνω λάθος στην Αγγλία για το λόγο αυτό σκέφτονται να επιδοτήσουν την απόσυρση των plasma)
β) Βελτίωση τεχνολογίας LCD
γ) Μειωμένη διάρκεια ζωής plasma
δ) Ανταγωνιστικές τιμές LCD
ε) Καλύτερη συνεργασία LCD με τα μοντέρνα πρότυπα εικόνας (pc, hd, game consoles κλπ.)
στ) ανάγκη "στρωσίματος" plasma, καλιμπράρισμα κλπ.

...όλα αυτά μαζί δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά σε αναποφάσιστους σχετικά με τη σκοπιμότητα αγοράς κάποιας plasma έναντι μιας LCD.
Και όχι μόνο για τους γονείς του toure, αλλά και για μας που έχουμε περίπου τα μισά τους χρόνια (και άρα είμαστε θεωρητικά περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες).

Δύσκολα τα πράγματα με τις plasma, γενικά...

καλά όλα αυτά.. αλλα το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει..
έχει την καλύτερη εικόνα σε SD που πιθανόν θα βλέπουν οι γονείς σου.

Όποτε πήγαινε τους να δούνε με τα ματάκια τους πόσο πιο φυσικά παίζει η plasma τα επίγεια αλλα και Νονα και θα αλλάξουν γνώμη ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 42αρα για γονεις....

Yperion, τις καλύτερες μου ευχές για τα 10.000 posts και τα εύστοχα σχόλια που βοηθάνε και μας τους λιγότερο μυημένους. :grinning-smiley-043
Ρε συ, θα κάνεις κανά πάρτυ ή θα τ' αφήσεις για τα 100.000; :flipout:

:flipout:-bye-

Θα κανω δεξιωση στην επαυλη μου την αλλη εβδομαδα.:flipout:

Οσο για τις πλασμα , τα τελευταια μοντελα της Panasonic οπως η G10 ειναι εξαιρετικα και με το 99% των παλιοτερων προβληματων να εχουν λυθει. Το ιδιο ισχυει για τις Samsung που πλησιαζουν αρκετα σε εικονα ενω οι LG ειναι λιγο πιο κατω.

Ακριβώς!
Πρόχειρα και μόνο απ' αυτά που μου έρχονται τώρα στο μυαλό:

α) Αυξημένη κατανάλωση (αν δεν κάνω λάθος στην Αγγλία για το λόγο αυτό σκέφτονται να επιδοτήσουν την απόσυρση των plasma)
β) Βελτίωση τεχνολογίας LCD
γ) Μειωμένη διάρκεια ζωής plasma
δ) Ανταγωνιστικές τιμές LCD
ε) Καλύτερη συνεργασία LCD με τα μοντέρνα πρότυπα εικόνας (pc, hd, game consoles κλπ.)
στ) ανάγκη "στρωσίματος" plasma, καλιμπράρισμα κλπ.

...όλα αυτά μαζί δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά σε αναποφάσιστους σχετικά με τη σκοπιμότητα αγοράς κάποιας plasma έναντι μιας LCD.
Και όχι μόνο για τους γονείς του toure, αλλά και για μας που έχουμε περίπου τα μισά τους χρόνια (και άρα είμαστε θεωρητικά περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες).

Δύσκολα τα πράγματα με τις plasma, γενικά...

α) Αυτό βελτιώνεται σε κάθε γενιά και πλέον οι διαφορές είναι μικρές
β) Όλες οι τεχνολογίες βελτιώνονται με τον καιρό
γ) Από πού προκύπτει αυτό; 100.000 ώρες μου φαίνονται ικανοπιητικότατη διάρκεια ζωής.
δ) Εδώ βέβαια απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ειδικά στις μεγάλες ίντσες, στην σχέση τιμής/απόδοσης.
ε) Μόνο για χρήση ως pc monitor ισχύει αυτό, και καθαρά προληπτικά.
στ) Καλιμπράρισμα χρειάζονται το ίδιο ΟΛΕΣ οι τηλεοράσεις ανεξαρτήτως τεχνολογίας. Στρώσιμο πολύ λίγοι ιδιοκτήτες κάνουν πλέον, ακόμα και παίρνοντας ως δείγμα τα μέλη ενός ειδικού φόρουμ όπως το avclub.

Από την άλλη έχουμε clouding, bleeding, τραγικές γωνίες θέασης και μέτρια απόδοση σε SD και γρήγορη κίνηση.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλες οι τεχνολογίες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και είμαστε σε μια φάση πλέον που τα εγγενή χαρακτηριστικά των LCD vs Plasma panels παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο από τις επιδόσεις του κάθε μοντέλου ξεχωριστά.

Αυτό για την κατανάλωση είναι αλήθεια? Μου έκοψε την φόρα!!! και σε αναλογία πόσο τις εκατό είναι πιο ενεργοβόρες απο τις LCD?

Από την άλλη έχουμε clouding, bleeding, τραγικές γωνίες θέασης και μέτρια απόδοση σε SD και γρήγορη κίνηση.

Οι LCD με 200 Hz εχουν καλυτερη κινηση απο οποιαδηποτε πλασμα κατα την γνωμη μου. Ακομη και στις κατοσταρες οι διαφορες με τις πλασμα ειναι οριακες.

Οσο για την γωνια θεασης , ποσο πλαγια να βλεπει καποιος? Ακομη και οι τελευταιες Samsung που υπαρχουν αναφορες για μικρη γωνια ανετα βλεπει καποιος απο 45 μοιρες πλαγια...

Συμφωνω παντως οτι εξαρταται η συγκριση απο συγκεκριμενα μοντελα και δεν ειναι γενικη.