42G30, 46u30, 46D5000 ή κάτι άλλο γύρω στα 800- 900 ???

24 November 2006
67
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 25αρα Pillips CRT που έχω αλλά ακόμη δεν το έχω πάρει απόφαση. Μου έχει γυαλίσει και παρακολουθώ την 42g30 η τιμή της οποίας βλέπω ότι έχει διαμορφωθεί στα 850 περίπου. Λόγω απόστασης θέασης όμως (4m) σκέφτομαι και για 46άρα. Ξέρω ότι για αυτή την απόσταση οι περισσότεροι προτείνουν πολύ μεγαλύτερη τηλεόραση, αλλά δεν θα ήθελα στο σαλόνι να έχω κάτι τόσο ογκώδες για να δω 2-3 ώρες καθημερινά κανένα αθλητικό, καμιά ταινία ή άντε βαριά καμιά εκπομπή (ενημερωτική, ντοκιμαντέρ κτλ). Δηλαδή μιλάμε για 80% τηλεοπτικό σήμα και μάλιστα αναλογικό για την ώρα. Άρα max 46’’.

Βέβαια, επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, θα ήθελα να έχει θύρα Ethernet και όταν χρειάζεται να μπορεί να παίζει από σκληρό ταινίες με Ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους χωρίς αυτά να είναι απολύτως απαραίτητα.

Βλέπω ότι στην παραπάνω τιμή περίπου βγαίνει και η 46u30, αλλά και με μία μικρή υπέρβαση θα μπορούσα να φτάσω και την 46d5000.

Από τα 3 παραπάνω μοντέλα μάλλον καλύτερο είναι το πρώτο αλλά είναι 42άρα. Μήπως όμως η καλύτερη ποιότητα εικόνας της θα μου είναι άχρηστη για τη δεδομένη απόσταση οπότε να κοιτούσα καλύτερα κάποια από τις άλλες 2 ή όποια άλλη 46άρα μου προτείνατε για την παραπάνω τιμή; Μήπως ακόμα – ακόμα, λόγω της μεγάλης απόστασης η ποιότητα εικόνας θα μου φαίνεται ίδια όποια και αν πάρω οπότε το κριτήριό μου να είναι περισσότερο τα «περιφερειακά καλούδια» (Ethernet, media player κτλ);

Ευχαριστώ…

Μπορείς να κοιτάξεις και την LG PV350. Η διαφορά στο μέγεθος ίσως είναι μικρότερη από όσο εσύ νομίζεις. Είσαι και μέσα στο budget και με τα λεφτά που σου μένουν μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό media player για να παίζεις τα πάντα χωρίς προβληματισμό, αν και ο player της LG υποθέτω πως υποστηρίζει τα περισσότερα format εικόνας και ήχου, εκτός από DTS. :beatnik2:

Μπορείς να κοιτάξεις και την LG PV350. Η διαφορά στο μέγεθος ίσως είναι μικρότερη από όσο εσύ νομίζεις. Είσαι και μέσα στο budget και με τα λεφτά που σου μένουν μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό media player για να παίζεις τα πάντα χωρίς προβληματισμό, αν και ο player της LG υποθέτω πως υποστηρίζει τα περισσότερα format εικόνας και ήχου, εκτός από DTS. :beatnik2:

Ευχαριστώ Μιχάλη για την απάντηση. Όπως όμως αναφέρω και παραπάνω, δεν θα ήθελα με τίποτα να ξεπεράσω τις 46''. Οπότε μήπως θα μπορούσα να πάω σε μικρότερου μεγέθους αλλά ποιοτικότερο μοντέλο από την LG που προτείνεις; LCD ή Plasma.

Ως μέτρο σύγκρισης θα έχω την G30 γιατί αυτήν παρακολουθώ εδώ και καιρό και από ότι έχω καταλάβει θεωρείται και η καλύτερη για την τιμή της από πολλούς μέσα στο Forum. Απλώς τη φτάνω (οικονομικά) μέχρι τις 42''.

νομίζω ότι απαντάτε μόνος σας στο ερώτημα για την 42g30. συμφωνώ και εγώ ότι στα χρήματα της είναι top επιλογή αλλά επίσης συμφωνώ μαζί σας ότι από τα 4 μέτρα η όποια υπεροχή της θα χάνεται πάντα σε σχέση με την αίσθηση που παρέχει μια μεγαλύτερη τηλεόραση από αυτή την απόσταση αν και οι 46 είναι πάλι λίγες στα 4m.
στις 46 οι επιλογές πλάσμα είναι λίγες δυστυχώς διότι samsung και lg δεν βγάζουν μοντέλα.
έτσι εντός budget σε 46άρα πλάσμα υπάρχει μόνο η u30 (αφού η Κα Panasonic αποφάσισε να μην βγάλει s30 πάνω από 42) αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με την έλλειψη ifc ιδιαίτερα στα αθλητικά. επίσης νομίζω ότι δεν διαθέτει θύρα usb σε περίπτωση που ανοίξει η όρεξη. απο εκεί και πέρα οι επιλογές σε 46 είναι σε lcd.

Άρα οι επιλογές μου δείχνουν να είναι 42G30 ή 46D5000!

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές τους στην ποιότητα εικόνας βάσει των συστημάτων βελτίωσης εικόνας που διαθέτει η καθεμιά; Με άλλα λόγια ποια έχει καλύτερη κίνηση, πιο φυσικά χρώματα, πιο κρυστάλλινη εικόνα, λιγότερο έντονα είδωλα κτλ.;

Ρωτάω γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να τις δω να παίζουν λόγω του ότι μένω στην επαρχία και θα ήθελα να έχω διαμορφώσει κάποια άποψη πριν πάω Θεσ/νίκη να τις δω.

Ρωτάω γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να τις δω να παίζουν λόγω του ότι μένω στην επαρχία και θα ήθελα να έχω διαμορφώσει κάποια άποψη πριν πάω Θεσ/νίκη να τις δω.

Καλύτερα να δεις και να κρίνεις τις διαφορές από κοντά μόνος σου, έστω και αν θα γνωρίζεις εκ των προτέρων πως η G30 είναι από τις ποιοτικότερες φετινές λύσεις στην plasma κατηγορία. Πάντως μέσα στο budget σου είναι κάπως δύσκολο να βρεις lcd αντάξια με μια καλή plasma. Πάντως θα επιμείνω στην πρώτη λύση που σου έχω προτείνει, μπορείς να δεις και το μέγεθός της συγκριτικά με μια 46" από κοντά σε κάποιο κατάστημα. Αν κρίνεις ότι οι 46"-47" είναι το μέγιστό σου, πήγαινε σε Samsung D5000 ή D5500, είναι αρκετά καλή επιλογή.

Οποια τηλεοραση 42-46" να αγορασεις στα 4 μετρα ακομη και την πιο ακριβη που υπαρχει χανεις το πλεονεκτημα που μπορει να εχει σαν ποιοτητα εικονας γιατι πολυ απλα δεν θα μπορεις να διακρινεις διαφορα απο τοσο μεγαλη αποσταση.

Κοιτα καποια σε 50" τουλαχιστον.

Η διαφορά ανάμεσα στην D5000 και D5500 είναι μόνο στις παραπάνω δυνατότητες της δεύτερης σε σχέση με το Internet;

Μπορώ να παρακολουθήσω και από πιο κοντά (<3μ.) απλώς κυρίως καθόμαστε στα 4μ. Οπως και να έχει όμως δεν θα υπερβώ τις 46''. Οπότε η απορία μου για τις (θεωρητικές τουλάχιστον) διαφορές ανάμεσα σε 42G30 και 46D5000 εξακολουθούν να υφίστανται.

Last edited:
.......

Μπορώ να παρακολουθήσω και από πιο κοντά (<3μ.) απλώς κυρίως καθόμαστε στα 4μ. Οπως και να έχει όμως δεν θα υπερβώ τις 46''. Οπότε η απορία μου για τις (θεωρητικές τουλάχιστον) διαφορές ανάμεσα σε 42G30 και 46D5000 εξακολουθούν να υφίστανται.

Ή καλύτερα: Είναι αρκετά καλύτερη η g30 ώστε να αξίζει να "χάσω" 4'';

Οποια τηλεοραση 42-46" να αγορασεις στα 4 μετρα ακομη και την πιο ακριβη που υπαρχει χανεις το πλεονεκτημα που μπορει να εχει σαν ποιοτητα εικονας γιατι πολυ απλα δεν θα μπορεις να διακρινεις διαφορα απο τοσο μεγαλη αποσταση.

....

Για καποιον που εχει αποσταση 4 μετρα καλυτερη εικονα εχει η πχ. η 50U30 απο την 42G30. Και η 46D5000 σιγουρα καλυτερη απο την 42G30 η ακομη και απο την 42VT30.

Στην αποσταση αυτη με 42" δεν μπορεις να διακρινεις ουτε την διαφορα 1080p με DVD.

resolution_chart.png

Με 46" τουλαχιστον θα μπορεις εστω να βλεπεις σαν να ειναι 720p.

Last edited:
εφιαλτης η τεχνολογια...

να πρεπει να βλεπεις την Τρεμη σε 50 ιντσες καθημερινα, μηπως κατσει και δεις καμια ταινια μεσα στην βδομαδα σε 1080p...

ρε τι τραβαμε...

Το ΜΕGA μεσω NOVA στην τηλεοραση μου 50U10 φαινεται σχεδον σαν ΗD. Εφοσον βεβαια μιλαμε για ποιοτικες σειρες οπως χθες το "Νησι".

Αρα δεν κανω και καμια ιδιαιτερη θυσια.

το θεμα ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των προγραμματων που προβαλουν ειναι για να τις απολαυσεις μονο σε ασπρομαυρη 26αρα CRT...

ασε που δεν μπορω να φανταστω την Τρεμη σε 50 ιντσες στο σαλονι μου...

Δεν βλεπω σχεδον καθολου Ελληνικα καναλια για τον απλο λογο οτι δειχνουν συνεχεια χαμηλης ποιοτητας προγραμματα και οχι επειδη με ενοχλει η εικονα.

Αν θελω να δω ποιοτικη εικονα και ποιοτικο περιεχομενο βαζω κανα ντοκυμαντερ της NOVA σε HD.

Δεν βλεπω σχεδον καθολου Ελληνικα καναλια για τον απλο λογο οτι δειχνουν συνεχεια χαμηλης ποιοτητας προγραμματα και οχι επειδη με ενοχλει η εικονα.

Αν θελω να δω ποιοτικη εικονα και ποιοτικο περιεχομενο βαζω κανα ντοκυμαντερ της NOVA σε HD.

Σύμφωνα με το fullhd.gr θα βλέπεις και ΕΡΤ HD από 27 Απριλίου -bye-

Μπα εδω που μενω (στην εξοχη) λιγο δυσκολο.-bye-

Αν και ακουγα στο ραδιοφωνο οτι θα προσφυγουν τα αλλα καναλια στα δικαστηρια! Ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος λεει! Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται!

....

Για καποιον που εχει αποσταση 4 μετρα καλυτερη εικονα εχει η πχ. η 50U30 απο την 42G30. Και η 46D5000 σιγουρα καλυτερη απο την 42G30 η ακομη και απο την 42VT30.

Στην αποσταση αυτη με 42" δεν μπορεις να διακρινεις ουτε την διαφορα 1080p με DVD.

resolution_chart.png

Με 46" τουλαχιστον θα μπορεις εστω να βλεπεις σαν να ειναι 720p.

Ok. Κατανοητό. Τι γίνεται όμως με άλλα χαρακτηριστικά όπως η απόδοση των χρωμάτων και η ομαλή κίνηση; Αυτά δεν είναι ορατά και από τα 4μ. σε αυτά τα μεγέθη; (Το γράφω σε απλά Ελληνικά για να μη κάνω κανένα λάθος με την ορολογία που δεν την κατέχω).

Οι LCD της Samsung της κατηγορίας της D5000 ήταν ικανοποιητικές έως τώρα στους παραπάνω τομείς ή εκ των προτέρων πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν μπορούν να φτάσουν τις Plasma και μάλιστα τη σειρά G της Panasonic;

Φιλε μου αν δεν πας σε 46 στο σαλονι ειναι ασχημο να πληρωσεις 40αρα και led.Παρε την πιο χαλια lcd και πλασμα και στα 4μετρα ολα θα τα χανεις.Blue ray kai dvd θα ναι ενα και ασε που υπαρχουν και οι μαυρες μπαρες