42LG6100 SCARLET προβλήματα...?

kokotas

New member
22 October 2008
14
Γεια σας παιδιά! Έχω αγοράσει την συγκεκριμένη τηλεόραση που αναφέρω στον τίτλο εδώ και δυο μέρες και ενώ στην αρχή όλα μου φαινόντουσαν τελέια στη συνέχεια προέκυψαν κάποια θεματάκια... Για τα οποία θα ήδελα να συμβουλευτώ κάποιον έμπειρο :)

Λοιπόν αρχικά πρέπει να πω ότι αγόρασα αυτήν την τηλεόραση κυρίως για να την χρησιμοποιώ σαν pc monitor (να παίζω games, να βλέπω ταινίες σε FHD κτλπ κτλπ). Οπότε σύνδεσα την τηλεοραση με την κάρτα γραφικών (8800gtx)
μέσω καλωδίου RGB και όλα λειτουργούσαν μια χαρά μέχρι στιγμής. Θέτω και την ανάλυση στα 1920x1080 όλα τέλεια.

Στη συνέχεια όμως βάζοντας να παίξω ένα παιχνίδι εμφανίζεται και το πρώτο θεματάκι... Η τηλεοραση μου πεταει ένα μηνυμα "invalid format". Αυτό γιατί το παιχνίδι έτρεχε σε ανάλυση 1440x900, την οποία όπως διαπιστωσα αφου προσπαθησα να την θεσω ως αναλυση του monitor, η τηλεοραση δεν δέχεται.... Αυτό είναι λογικό? Γνώμη μου έιναι χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις πανω στο θεμα οτι εφοσον εχει τη δυνατοτητα να παιξει σε 1920x1080 θα πρεπει να υποστηριζει και όλες τις μικροτερες αναλυσεις...

Το δευτερο θεματακι εμφανιστηκε οταν δοκιμασα καλωδιο HDMI(DVI TO HDMI). Η τηλεόραση απλά βγαζει μηνυμα "no signal"... Δοκιμασα διαφορετικες θυρες αλλα τπτ... Μηπως πρεπει να χρησιμοποιησω hdmi με ανταπτορα? παιζει καποιο ρόλο?

Τριτον, ενω η τηλεοραση ειναι 100HZ, δεν εχω δυνατοτητα να το αλλάξω στις ρυθμισεις του monitor. Υπαρχει μόνο η επιλογη 60.

Μηπως υπαρχει προβλημα με την συγκεκριμενη σειρα καρτών γραφικών? Διαβασα κατι για το HDCP αλλα δεν ειμαι σιγουρος...

Παρακαλω ας με διαφωτισει κάποιος γιατί έχει αρχίσει να με εκνευριζει η ολη κατασταση... Δεν θελω να πανε χαραμι τα 1300 ευρω που εδωσα ; ; Ευχαριστώ!!!

1. Για τις αναλύσεις που δέχεται πρέπει να δεις το manual της, εκεί αναφέρει ποιες αναλύσεις δέχεται.
2. Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο.
3. To refresh rate όπως και την ανάλυση της τηλεόρασης θα τα βρεις στο manual.

Νίκο ευχαριστώ για την απαντηση. Λοιπόν πήρα σήμερα καλώδιο HDMI TO HDMI 1.3b και ενα DVI αντάπτορα και τελικά δούλεψε. Τωρα δουλευει σε ολες τις αναλυσεις!!! Το μονο προβλημα ειναι οτι σε αναλυση 1920x1080 δεν προσαρμοζεται σωστα η εικονα στην οθονη, κοβει απο παντου... :/ (ενω με rgb μια χαρα). Και επίσης με το HDMI εβγαλε κι αλλιες επιλογες για το refresh rate της οθονης, αλλα απο 60 και κατω...

Για την ανάλυση 1920*1080 κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις της nvidia (overscan νομίζω λέγεται) αλλά πρέπει να σου πει κάποιος άλλος καλύτερα.

ok thanks! Πανω κατω τα εφτιαξα ολα τωρα... μονο τα 100hrz δεν μου δινει και δεν ξερω γιατι :/

Η τηλεόραση θα προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης ανάλογα με το εισερχόμενο σήμα και τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει στην τηλεόραση.

Αυτό που επιλέγεις στην κάρτα γραφικών είναι το σήμα που θα δέχεται η τηλεόραση στην είσοδο της, όχι αυτό που θα προβάλλει.