42LW4500 vs 42LW650S

...Κατέχει μια δεσπόζουσα θέση στην αγορά τηλεοράσεων αποκλειστικά λόγω του κόστους της.

Αν ήταν μόνο και μόνο λόγω κόστους που κάποιοι επιλέγουν LG για την επόμενή τους τηλεόραση κανείς από εδώ μέσα δε θα είχε κάτι διαφορετικό από Panasonic, Samsung και Sony. Το λέω σαν κάτοχος μιας SL8000 εδώ και 1,5 χρόνο και το ομολογώ πως αν και δεν είναι η τέλεια LCD, ήταν καλύτερη πρόταση από τις περισσότερες Samsung και Sony στο ίδιο ή και περισσότερο budget. Τώρα, για τις φετινές led LCD, είναι όντως υποδεέστερες σε εικόνα από τις αντίστοιχες Samsung και Sony (επανέρχεται σιγά σιγά στο σωστό δρόμο), αλλά δεν παύουν να αποτελούν αξιόλογες προτάσεις αγοράς, ειδικά για άτομα με περιορισμένο budget. Η 47" LW4500, θεωρώ πως θα είναι μια χαρά επιλογή για το φίλο που θέλει passive 3D με όριο τα 1000 ευρώ και δύσκολα θα βρει καλύτερη σε αυτά τα χρήματα και μέγεθος.

Τα είδαμε πέρσυ.Οι περισσότερες led lcd είχαν banding.Εφόσον είσαι κάτοχος μπορείς να μας πεις για την κίνηση...υπάρχει καλύτερη πρόταση.Η C650.
Αλλά το λες και εσύ.Προσφέρουν αξιοπρεπή εικόνα για τα χρήματα τους.

Είμαι στην ίδια θέση και προτιμώ το passive 3D της LG 47'' LW5500 παρά το active 3D της Panasonic Plasma 46'' GT30 που θεωρώ (κι όχι μόνο εγώ) καλύτερη.
Θα ήθελα να δω ή να μάθω, όμως, τι εικόνα δίνουν μετατρέποντας 2D σε 3D.
P.x σ'έναν αγώνα Champions League.
Γι'αυτό θα πάρω σ'ένα flashάκι κάποια δικά μου videάκια και θα πάω στο ΠΛΑΙΣΙΟ να δω τι ψάρια πιάνουν.
Αλλιώς Panasonic G30

Απλα θα ηθελα να αναφερω πως η Panasonic Plasma 46'' GT30 κοστιζει περιπου +300Ευρω(+++τα γυαλια)

Εμένα την άποψη μου για τις led lcd της LG την γνωρίζεται.Είναι η χείριστη.Στις Plasma τα πηγαίνει καλύτερα.Αλλά το μαύρο της είναι χειρότερο από αυτό των samsung που μπορεί να έχουν clouding.Και αυτό λόγω του ότι είναι S-IPS.Την αντίθεση των s-pva δεν την έχει.

Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι τα S-IPS panels είναι καλύτερα χρωματικά από τα S-PVA; Τουλάχιστο στα monitor για pc, για πολύ καιρό θεωρούνταν τα IPS ως τα καλύτερα χρωματικά LCD monitor. Συστήνονταν σε φόρουμ για ψηφιακή φωτογραφία, γραφίστες κτλ κτλ

Δε ξέρω αν οι υλοποιήσεις της LG είναι καλές, μιλάω γενικά για την τεχνολογία.

Στα monitors (low cost) είναι καλύτερα τα ips σε σχέση με τα tn.Την αντίθεση των pva όμως δεν την έχουν.Με λίγα λόγια,για τηλεοράσεις προτιμάμε τα pva.Θα μας δώσουν το ίδιο χρωματικό εύρος (περίπου) και καλύτερο μαύρο.Τα ips έχουν καλύτερη γωνία θέασης επίσης.

Θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.....λενε οτι το "clouding" των lcd-led σε ταινιες,παιχνιδια κτλπ.... ΔΕΝ υπαρχει σε οθονες FULL LED και σε οθονες με Local dimming οπως η LW5600(δεν ξερω αν υπαρχει εδω).Υπαρχει κατι τετιο και κατα ποσο ειναι αληθες;

Όχι.Αυτό δεν συμβαίνει.Σε τηλεοράσεις με local dimming απλώς ελαχιστοποιείται το φαινόμενο.Στις ''led'' ίσα ίσα που είναι πιο έντονο από τις lcd.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
Η σειρα LW4500 της LG εχει local dimming ή καποια αλλο μοντελο με passive 3D;

Εάν θυμάμαι σωστά η LG δεν έχει βγάλει ακόμη κανένα μοντέλο με local dimming.Το τελευταίο ήταν η LX 9500.Αλλά τι να το κάνεις όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα όπως banding.

Τελικα ειναι λιγο μπερδεμα η αγορα 3D τηλεορασης,αυτη την στιγμη.Plasma εχει άλλα αρνητικα,led εχει άλλα,για τις LG(passive 3D) ακουω διαφορα.
Aπλα πολλα site(http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=11533) δειχνουν την LW4500 με local dimming γι'αυτο ρωτησα.
Θα μπορουσες να προτεινεις μια LCD 3D με local dimming μεχρι 1000 ευρω;

Στις 42 ίντσες πάντα;Υπάρχουν κάποιες όπως η 9705 αλλά αυτή έχει άλλα προβλήματα!Δες την 42G-GT30.Οι plasma ακόμα και σε αυτή την διάσταση είναι αρκετά καλύτερες.

Πηγα σημερα και ειδα passive-Active 3D καθως και πολλες τηλεορασεις οπως Sony,samsung,Sharp(japan) κτλπ.....
Μαλλον δεν θα ασχοληθω με την ποιοτητα 3D μιας και δεν θα αποτελει το βαρομετρο στην χρηση, λογω περιορισμενης υποστηριξης 3D τιτλων.
Μου εκανε τρομερη εντυπωση η Sharp στην εικονα της,καθως επισης και η sony ,samsung.....(ναι μιλαω μονο για LED ,γιατι παιζω και video games).
Οποτε σκεφτομαι κατι σε Sharp Aquos LC-46LE810E 46" ή καποια Sony(KDL-46EX521 46" / KDL-46HX800 46''),χωρις να με απασχολησει το 3D στην παρουσα φαση.

H Sharp που επέλεξες δεν είναι ότι καλύτερο.Ξεφεύγουν όλες οι αποχρώσεις προς το κίτρινο.Η HX800 είναι η καλύτερη από αυτές που διάλεξες.

Μου αρεσε παρα πολυ και η 46HX800,απλα τις ειδα με διαφορετικο υλικο.Δηλδ πιστευεις οτι μεχρι τα 1000 ευρω για χρηση 2D(αν εξαιρεσουμε το 3D) ειναι μια καλη επιλογη(παντα για LED-LCD);
Ευχαριστω

H Sharp που επέλεξες δεν είναι ότι καλύτερο.Ξεφεύγουν όλες οι αποχρώσεις προς το κίτρινο.

To ότι οι quattron διαθέτουν κάποια προβληματάκια στο color decoding είναι γεγονός, αλλά αυτό που σου έχω υπογραμμίσει δεν ισχύει...

Η ΗΧ800 ειναι περυσινο μοντελο αλλα στεκεται ακομη πολυ καλα σε θεμα εικονας και εχει πεσει και η τιμη της στο μισο (1000 ευρω αντι για 2000).

To ότι οι quattron διαθέτουν κάποια προβληματάκια στο color decoding είναι γεγονός, αλλά αυτό που σου έχω υπογραμμίσει δεν ισχύει...

Προβληματακια? Εγω θα ελεγα προβληματαρες.

Τουλαχιστον με τις εργοστασιακες ρυθμισεις τα χρωματα ειναι αλλα 'ντ' αλλων.

Ωραια,αφου ειναι μια καλη επιλογη για ~1000 ευρω,μαλλον θα την προτιμησω(ΗΧ800).Παντως μου εκανε πολυ καλη εντυπωση σε αυτα που ειδα και παντα μιλαω για 2D.

EDIT:KDL46EX720,αξιζει τα 200+ ευρω διαφορας;

Last edited:

Προβληματάκια;;
cie%20d.jpg
Graphic1.JPG

Ωραια,αφου ειναι μια καλη επιλογη για ~1000 ευρω,μαλλον θα την προτιμησω(ΗΧ800).Παντως μου εκανε πολυ καλη εντυπωση σε αυτα που ειδα και παντα μιλαω για 2D.

EDIT:KDL46EX720,αξιζει τα 200+ ευρω διαφορας;

Όχι,και αυτό επειδή δεν διαθέτει local dimming.

Last edited: