43" F&U QLED LCD vs Philips LED LCD για υπνοδωμάτιο

Serialakias

Senior Member
24 April 2017
479
Καλησπέρα,

Σκέφτομαι για μία 40κάτι τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο, και έχω ένα δίλημμα ανάμεσα σε QLED LCD και Direct LED LCD.
Επειδή κοιτάω κάτι με Android και τιμή μέχρι €350, βλέπω ότι υπάρχει η Philips με Direct LED και η F&U με QLED.

Philips 43PUS7657
F&U FLQ4322UH
Λόγο ονόματος, θα έλεγε κανείς να πάω στην Philips, αλλά από την άλλη το QLED μου ακούγεται ότι θα έχει καλύτερη εικόνα.

Το Android είναι τεράστιο πλεονέκτημα για όποιον ξέρει να το εκμετάλλευεται, αλλά θέλει δυνατό επεξεργαστή αλλιως θα σέρνεται σε πολλά πράγματα, ακομα και στην αλλαγή καναλιών. Αν αυτο δε σε ενοχλεί, θα έπαιρνα την tcl και εγω απο τις παραπάνω η οποία είναι καλύτερη απ τις 3, αλλά πολύ αργος επεξεργαστής. (και οι άλλες 2 πιθανότατα είναι το ίδιο αργές).

Το Android είναι must λόγο Kodi αλλά και για Cosmote και Nova που θέλω να κάνω cast χωρίς να μου τρώνε δηλωμένη συσκευή.
Αυτή τη στιγμή δουλεύω με μία Xiaomi 32άρα και δεν ξέρω πόσο πιο δυνατή (ή αδύναμη) είναι επεξεργαστικά, αλλά γενικά δεν έχω κάποιο παράπονο με την απόδοση. Έτσι και αλλιώς για υπνοδωμάτιο είναι.
Τώρα για την πρότασή σας, ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Έχει καλύτερο panel από τις δύο που ανέφερα εγώ; Γενικά, τα QLED προτιμόνται από τα LED;

Το Android είναι must λόγο Kodi αλλά και για Cosmote και Nova που θέλω να κάνω cast χωρίς να μου τρώνε δηλωμένη συσκευή.
Αυτή τη στιγμή δουλεύω με μία Xiaomi 32άρα και δεν ξέρω πόσο πιο δυνατή (ή αδύναμη) είναι επεξεργαστικά, αλλά γενικά δεν έχω κάποιο παράπονο με την απόδοση. Έτσι και αλλιώς για υπνοδωμάτιο είναι.
Τώρα για την πρότασή σας, ενδιαφέρουσα θα έλεγα. Έχει καλύτερο panel από τις δύο που ανέφερα εγώ; Γενικά, τα QLED προτιμόνται από τα LED;
Δεν ξερω σίγουρα αν εχει καλύτερο πανελ στα παντα, αλλά οτι το qled ειναι προτιμότερο απο led είναι αυτονόητο. Βγάζει καλύτερη ποιότητα με μια λεξη. Επίσης σαν μάρκα θα προτιμούσα σίγουρα την tcl απο τις 2 αλλες (απο τη philips κυρίως γιατί η συγκεκριμένη είναι χειρότερη στα χαρακτηριστικά. Αλλά δεν την έχω δει κιόλας. Αν μπορείς να τις δεις, κρίνε με τα μάτια σου).

Μάλλον έχω μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις, διότι θεωρούσα την Philips ως τις ναυαρχίδες στις μάρκες.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.