46" ΚΑΙ ΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ;

αν θυμαμαι καλα η 656 το 2008 ειχε ultra clear panel τωρα και αυτο το παιρνεις με την σειρα 7.Εκτος απο την επεξεργασια μπορει να αντιμετωπισεις χειροτερο πανελ απο την 656

και εγω με τις 46αρες εχω βαρεθει.

Η Α656 όντως είχε "ultra clear panel", αλλά από επεξεργασία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, Πάνο (ταϊβανέζικο τσιπάκι της σειράς). Η φημισμένη επεξεργασία της ίδιας της Samsung, πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά Β και συγκεκριμένα έκανε το ντεμπούτο της με την Β650... ;)

Διαβάζω συχνά στο forum -βασικά όλοι το λένε- ότι καλύτερα μεγαλυτερη από "καλύτερη". Οπότε με τις ίδιες απαιτήσεις σε 50" που χωραει με το ζόρι στο έπιπλο αλλά μπαίνει οριακά τι λέτε;

Αν μιλάμε για παθητικό 3D με 100 Hz υπάρχει η Panasonic 50ET60 κοντά στο χιλιάρικο όμως.

Γιαννη JL αυτο εννουσα γαι την επεξεργασια απλα δεν το διατυπωσα σωστα.και η 956 το ταιβανεζικο εχει

Αν μιλάμε για παθητικό 3D με 100 Hz υπάρχει η Panasonic 50ET60 κοντά στο χιλιάρικο όμως.
Κάτι πιο οικονομικό υπάρχει; Αν ήταν να κάνω ένα συμβιβασμό να πέσω σε ίντσες (46 αντί 50) ή σε συχνότητα; Η συχνότητα δεν ευθύνεται για ομαλη κίνηση και το φαινόμενο της "σκιάς της μπάλας;"

Μεταξύ των παραπάνω, απορρίπτω την τελευταία που δεν έχει 3D και είμαι ανάμεσα στην 6100 που όμως έχει ενεργητικό 3D και την 620s που είναι στα 50Hz. Αν κατάλαβα καλά, η πιο φτηνή που έχει όλα όσα θέλω είναι η Panasonic 50ET60 που ξεφεύγει όμως στην τιμή. Το θέμα είναι ότι προτιμώ το παθητικό 3D λόγω τιμής γυαλιών και κυρίως λόγω πιο ανετης-ξεκούραστης θέασης αν και δεν έχω δει ολόκληρη ταινία αλλά μόνο demo στα καταστήματα. Δύσκολη αποφαση γι'αυτό θα ήθελα να μου πει κάποιος που έχει τη Samsung αν είναι κουραστικό το 3D και κάποιος που έχει την LG αν τα 50Hz έχουν τόσο μεγάλη διάφορα.
Συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλά βλέπετε η 656 έκανε φτερά και είμαι χωρίς τηλεόραση.

Μεταξύ των παραπάνω, απορρίπτω την τελευταία που δεν έχει 3D και είμαι ανάμεσα στην 6100 που όμως έχει ενεργητικό 3D και την 620s που είναι στα 50Hz. Αν κατάλαβα καλά, η πιο φτηνή που έχει όλα όσα θέλω είναι η Panasonic 50ET60 που ξεφεύγει όμως στην τιμή. Το θέμα είναι ότι προτιμώ το παθητικό 3D λόγω τιμής γυαλιών και κυρίως λόγω πιο ανετης-ξεκούραστης θέασης αν και δεν έχω δει ολόκληρη ταινία αλλά μόνο demo στα καταστήματα. Δύσκολη αποφαση γι'αυτό θα ήθελα να μου πει κάποιος που έχει τη Samsung αν είναι κουραστικό το 3D και κάποιος που έχει την LG αν τα 50Hz έχουν τόσο μεγάλη διάφορα.
Συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλά βλέπετε η 656 έκανε φτερά και είμαι χωρίς τηλεόραση.

Τα 50hz σημαίνουν πως οι γρήγορες κινήσεις της κάμερας θα φαίνονται "θολές" στην τηλεόραση (αναφέρεται ως "θολούρα"), πράγμα που φαίνεται κυρίως σε αθλητικά γεγονότα (εξού και συνιστώνται 100hz και πάνω σε τέτοιες περιπτώσεις).

Τώρα για προτίμηση σε παθητικό: σίγουρα πιο ξεκούραστο (και για εμένα είναι πρωτεύον) αλλά και μειονεκτήματα όπως χειρότερο μαύρο (ips panel), μισή ανάλυση αλλά και γραμμές (fpr) που φαίνονται απο κοντά. Απο την άλλη το ενεργητικό που έχει πλήρη ανάλυση αλλά και ακριβότερα γυαλιά και είναι πιο κουραστικό (το πόσο όμως δεν είναι σταθερό για καθένα, σωστότερο είναι να το δοκιμάσεις αρκετά πριν το απορρίψεις).

Οι επιλογές σου είναι πολύ καλές (samsung 50F6100 στα 800 και απο την άλλη σε passive η LG 620 που όμως σημείωσε είναι "χοντρότερη" των υπολοίπων επίλογών σαν direct led αντί edge led).
Η panasonic 50et60 (που έχω :afro:) είναι μεν καλή (αρκετά καλύτερη της LG πιστεύω +100hz) αλλά σου ανεβάζει το budget οπότε εσύ θα το κρίνεις αν αξίζει τα εξτρά χρήματα (και αν έχεις να τα δώσεις)!

Όλο μου μπαίνουν ιδέες:
Στα ίδια λεφτά (~900 ) παίζει και η TX-L55ET5.Αν και δεν χωραει στο έπιπλο με μια βάση ίσως κάτι γίνει.Τι λετε;

Οι διαφορές μεταξύ των 2 Panasonic ποιες είναι εκτός των 5"; Είναι και η 55ΕΤ5 100Hz πραγματικά; Από 2d τι λένε;

Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση σε αυτό που ρωτάς , και οι δύο τηλεοράσεις κάνουν αρκετά καλή δουλειά στον τομέα αυτό αλλά δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα/προτιμήσεις.

Την 6100 είναι πολύ εύκολο να την βρεις για να την δεις σε κάποιο κατάστημα , την ΕΤ5 δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι περυσινό μοντέλο.

Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά διαβάζω για κάποια άγνωστα σε μένα φαινόμενα και ορολογίες όπως τα "backlight bleeding" & "clouding". Γενικά τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω μια νέα τηλεόραση; Τι θεωρείται φυσιολογικό και τι λόγος αντικατάστασης; Γενικά τα "ύποπτα" σημεία;

Πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω την 55ΕΤ5 τελείωσε η προσφορά και ξανανέβηκε η τιμή οπότε θα περιμένω για καμιά νέα ευκαιρία. Μέχρι τότε όμως να σας ζαλίσω λίγο ακόμα;
Κάποια μοντέλα αναφέρουν ότι έχουν δορυφορικό δέκτη. Αυτό σημαίνει ότι θα πιάνω δορυφορικά κανάλια (όχι DIGEA) χωρίς πιάτο και αν ναι ποια; Υποθέτω ότι κάποιος περιορισμός θα υπάρχει. Από τι τιμές ξεκινάνε σε 46"-50";
Απλά όσο το καθυστερώ ανακαλύπτω νέα πράγματα που ίσως με ενδιαφέρουν και ίσως να είναι και πιο σημαντικά από το 3D καθότι φαντάζομαι πως 3D ταινίες θα δω ελάχιστες σε σχέση με τις ώρες που θα παίζει τηλεοπτικά κανάλια (γυναίκα-παιδιά) ή τις ταινίες σε "απλή" HD ανάλυση.

Τα μοντέλα με δορυφορικό δέκτη σε γλυτώνουν από την αγορά έξτρα συσκευής δορυφορικού δέκτη, το πιάτο δεν το γλυτώνεις με τίποτα.

Η panasonic 50et60 (που έχω :afro:) είναι μεν καλή (αρκετά καλύτερη της LG πιστεύω +100hz) αλλά σου ανεβάζει το budget οπότε εσύ θα το κρίνεις αν αξίζει τα εξτρά χρήματα (και αν έχεις να τα δώσεις)!
Σήμερα την είδα και μου φάνηκε καλή για τα λεφτά της και μάλιστα σε σύγκριση με μια 55" ΕΤ5. Αφού την έχεις μπορείς να μου πεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εικόνα της; Π.χ μαύρο, χρώματα, αντανακλάσεις, DIGEA, HD, gaming ή ότι άλλο σου έκανε εντύπωση θετική ή αρνητική.