46'' Plasma & Full HD ... Γινεται ??

tigerxxx

Established Member
29 June 2007
201
Γεια χαρα , εχω ηδη αρχισει το ψαξιμο για νεα τηλεοραση.
Ως τωρα και μαλλον λογω συνη8ειας στους υπολογιστες ειχα παρει πιο ζεστα την LCD τεχνολογια.
Παρ' ολα ταυτα και μετα απο διαβασμα εδω και σε διαφορα περιοδικα, ειδα οτι οι Plasma υπερεχουν σχεδον στα περισσοτερα σημεια εναντι των LCD (Στα σκοτεινα πλανα , στην κινηση , στην θεαση υπο γωνια , στην χρωματικη αποδοση )
Ψαχνω να βρω λοιπον μία 46' , (διοτι και οι 50' ειναι παρα πολυ μεγαλη για τον χωρο μου στο σαλονι) και ολες οι υλοποιησεις που βρισκω οι οποιες πληρουν το Full HD σε 46' ειναι μονο σε LCD !!!!
Υστερα βλεπω οτι οι περισσοτερες plasma ειναι σε αναλυση 1366x768 δηλαδη HD Ready (και οχι full HD).
(Η μονη Full HD που βρηκα , ειναι στις 42' και ειναι η Panasonic TH-42PZ70 , αλλα σε συγκριτικα test δεν τα πηγε και πολυ καλα .. και ειδικα εκει που η plasma ειναι κατεξοχην νικητες . Δηλαδη στην χρωματικη αποδοση του μαυρου!!)

Αν η pz70 εχει εστω και μετριο μαυρο, εγω θα ειμαι ο επομενος αρχιεπισκοπος...
Μην πιστευεις οσα διαβαζεις.Με 1750ε δεν βρισκεις lcd με καλυτερο μαυρο.

Ναι αλλα απο plasma τηλεοραση οπως η pz70 8α περιμενα καλυτερες επιδοσεις (και κυριως στο μαυρο).
Κατ'αυτη την εννοια δεν συμφερει να παω σε μια lcd που θα ειναι και 1080/24p ??

Αν θυμαμαι καλα, η pz70 υποστηριζει 24p, η pz700 δεν υποστηριζει.
Και στα ιδια λεφτα ΔΕΝ θα βρεις καλυτερη εικονα απο lcd.
Ακομα και η samsung 40lf πολυ αμφιβαλλω αν ειναι καλυτερη (οχι οτι δεν ειναι και αυτη αξιολογοτατη).

Ενσωματωμενο Scaler στα 1080/24p εχει Pioneer PDP-428XD (Kuro) , αλλα παντα σε αναλυση 1024/768 . H Panasonic δυστυχως δεν εχει !

Γεια χαρα , εχω ηδη αρχισει το ψαξιμο για νεα τηλεοραση.
Ως τωρα και μαλλον λογω συνη8ειας στους υπολογιστες ειχα παρει πιο ζεστα την LCD τεχνολογια.
Παρ' ολα ταυτα και μετα απο διαβασμα εδω και σε διαφορα περιοδικα, ειδα οτι οι Plasma υπερεχουν σχεδον στα περισσοτερα σημεια εναντι των LCD (Στα σκοτεινα πλανα , στην κινηση , στην θεαση υπο γωνια , στην χρωματικη αποδοση )
Ψαχνω να βρω λοιπον μία 46' , (διοτι και οι 50' ειναι παρα πολυ μεγαλη για τον χωρο μου στο σαλονι) και ολες οι υλοποιησεις που βρισκω οι οποιες πληρουν το Full HD σε 46' ειναι μονο σε LCD !!!!
Υστερα βλεπω οτι οι περισσοτερες plasma ειναι σε αναλυση 1366x768 δηλαδη HD Ready (και οχι full HD).
(Η μονη Full HD που βρηκα , ειναι στις 42' και ειναι η Panasonic TH-42PZ70 , αλλα σε συγκριτικα test δεν τα πηγε και πολυ καλα .. και ειδικα εκει που η plasma ειναι κατεξοχην νικητες . Δηλαδη στην χρωματικη αποδοση του μαυρου!!)

Δεν ξερω για τα "μαυρα " τις "χηρες " και λοιπες σκοτοδιαστασεις αλλα εκει αουτ δεαρ κυκλοφορει μια 46ρα κουκλα ( Χ3500) και αν διαβασεις σωστα τα thread θα δεις οτι μπορεις ( σε λογικη τιμη) να κανεις και συ δικια σου αυτη τη "πορνη " που ειναι και like.no.other

Δεν ξερω για πορνες , like no others κ.α ... αλλα out there οπου και να στραφω βλεπω οτι στα συγκριτικα οι plasma ειναι απιθανες .
Θα παω καπου να δω την Sony , αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα μπερδευτω ακομα περισσοτερο μετα!!
Γι'αυτο και εχω φρικαρει.
Παντως σε 46' δεν εχω και πολλες επιλογες.

Last edited:
δεν ειναι ακριβως ετσι...καλυτερη εικονα απο την x3500 εχει μονο η kuro και οχι ολες οι plasma καλυτερες απο τις lcd..και οταν λεμε kuro εννουμε αυτην την 42αρα χωρις αναλυση 1920χ1080p (γιατι η αλλη kuro με full hd και 50'' κοστιζει τα διπλα και βαλε)

Εχεις δικιο.
Ακριβως ετσι τα εχω καταλαβει και εγω ψαχνοντας και διαβαζοντας.
Στις 46 ιντσες οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη ειναι η x3500 και ισως λογω των 100Hz που εξομαλυνουν την κινηση (αν κανω λαθος με διορθωνεις) .
Γι'αυτο ομως και ανοιξα thread για το αν υπαρχει ... μια αντιστοιχη Κuro αλλα σε 46 ιντσες . Θα ηταν συγκριση των δυο τεχνολογιων στα ισα !

φαντασου οτι ακομη και χωρις 100 hz το πρωτο πραγμα που ειδα στην τηλεοραση αυτη ηταν οι 4 αγωνες ποδοσφαιρου την προηγουμενη εβδομαδα σε net και mega..κανενα προβλημα απολυτως..κινηση,μαυρο και εικονα απο καναλια ισως να αποτελουν προβλημα για τις lcd του χιλιαρικου αλλα εδω ειναι αλλο πραγμα..και χωρις αγχος μην παει κατι στραβα ( ο νοων..)
ελπιζω να βοηθησα..σειρα θα εχουν σε λιγο και αλλα μελη με τις προτασεις τους (υποθετω)
εσυ θα αποφασισεις αφου τις δεις καπου

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::music-smiley-005::music-smiley-005::rifle::BDGBGDB55:

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ....

Τι εννοεις ακριβως με το μην παει κατι στραβα ? Με τηλεοπτικο δεκτη σκαλωνουν οι plasma ??

οxi αλλα με τα σηματακια των σταθμων και αλλες στατικες εικονες δεν τα πανε καλα..και αν σου το καψει (λεω αν) τοτε ειναι για πεταμα
για υπολογιστη το ιδιο...για ps3 επισης
αυτο μετρησε πολυ στη δικη μου επιλογη γιατι θεμα χρηματων αυτη την στιγμη δεν ειχα..μπορουσα να αγορασω οποιαδηποτε τηλεοραση (εννοειται μεχρι τα 3500-4000 χιλιαρικα)
επελεξα λοιπον αυτη και το αποτελεσμα το καταλαβαινεις..

Υπάρχει και 47άρα PHILIPS 9732D. Είμαι μεταξύ αυτής και της προαναφερθείσας SONY. Σίγουρα και οι 2 είναι καλές και περίπου στα ίδια χρήματα. Κάποια όμως σίγουρα θα είναι ελαφρώς καλύτερη.
Δυστυχώς όμως στο χωριό μου δεν τις έχει και τις 2 τετ α τετ...
Είδα μόνο την PHILIPS η οποία είναι τρελλά εντυπωσιακή με τέλεια κίνηση στην εικόνα και ωραία χρώματα, αλλά καταλάβαινες το ελαφρύ γκρί πέπλο. Φαντάζομαι όμως οτι θα ήταν αρύθμιστη.
Με ενδιαφέρει και μένα η αγορά στις συγκεκριμένες ίντσες οπότε κάθε βοήθεια δεκτή. Ειδικά από κάποιον που έχει τεστάρει και τις δύο από κοντά...:gossip:

Λαβε υποψιν οτι η philips τωρα τελευταια τοχουν ριξει στο " σιγανοψυθηρισμα" χωρις να σημαινει οτι θα βγει κι η δικια σου τραγουδιαρα .
Κοιτα τα αναλογα thread ( και reviwδακια) και κρινε μονος σου .

Giati den kitas kai tin Samsung 46f86? Ego pou tin ida se 3 diaforetika magazia plai sto Sony x3500 protimisa auto.
Kai paidia, kaka ta psemata... to sammy exi to kalitero mauro se lcd.
:p

Giati den kitas kai tin Samsung 46f86? Ego pou tin ida se 3 diaforetika magazia plai sto Sony x3500 protimisa auto.
Kai paidia, kaka ta psemata... to sammy exi to kalitero mauro se lcd.
:p

H Samsung να υποθεσω οτι ειναι lcd ? Ειναι fullHD ? Αν ναι, ειναι 1080/24ρ? Δεν την εχω δει πουθενα. Απο τιμες ?

Λοιπον συμφωνα με τα site των κατασκευαστων:
Samsung: Φωτεινοτητα-500 nit ,Αντιθεση-25,000:1, Αποκριση-6msec
Sony : Φωτεινοτητα-500 cd/m²* ,Αντιθεση-18000:1, Αποκριση-8msec

*χωρις να ειμαι σιγουρος στα ποσα nits μετφραζεται αυτο , στο τελευταιο Hitech δινει 105nit

Sony --> http://www.sony.gr/view/ShowProduct...pe=Main&category=TVP+46-70+Sony+BRAVIA+TV#tab
Samsung -->http://www.samsung.com/gr/products/television/tftlcd/le46f86bdxxec.asp