46 Volt στο σασί. Πρόβλημα???

spbervag

New member
11 August 2010
92
Θεσσαλονίκη
Γεια σας. Πρώτο μου post στο forum οπότε καλώς σας βρήκα.
Πριν από δύο εβδομάδες πήρα:
Ενισχυτή: Pioneer vsx-420-K
DVD: DV-600AV-K
SUB: S21-W

Επειδή ένιωθα ένα μικρό "τσίμπημα" κάθε φορά που ακουμπούσα το σασί κάποιας συσκευής, είπα να μετρήσω την τάση σε σχέση με τη γείωση.
Έκπληκτος είδα: 112 Volt!
Μετά από δοκιμές κατάλαβα ότι προερχόταν από το sub. Άλλαξα λοιπόν την πολικότητα της πρίζας του sub και έπεσε γύρω στα 50 volt.
Μετά από συνδυασμούς στις πολικότητες όλων των συσκευών, το καλύτερο που πέτυχα ήταν τα 46Volt.
Μου φαίνονται πολλά, υπάρχει πρόβλημα ή είναι φυσιολογικό???

Σημείωση: καμία συσκευή δεν έχει γείωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλώς ήρθες.
46V είναι πολλά (αν είναι σωστή η μέτρηση)!
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο ενισχυτής (κάποια κομμένη εσωτερική
γείωση), γείωσε του εσύ το σασί εξωτερικά, αν έχει είσοδο phono θα
έχει και το αντίστοιχο σημείο όπου θα βάλεις καλώδιο θα γειωθείς σε
ένα καλοριφέρ π.χ, αν δεν έχει, σε οποιαδήποτε βίδα του σασί.
Προσοχή μη τον συνδέσεις στην γείωση της πρίζας, γιατί μπορεί να
σου ρίχνει τον ρελέ διαφυγής στον πίνακα!

Αν βγάλεις όλες τις συσκευές από τον ενισχυτή, εξακολουθείς να
έχεις τάση στο σασί του?

Τελικά την επιστροφή την βγάζει το DVD, το μέτρησα μόνο του και μου δίνει γύρω στα 90 Volt. Ο ενισχυτής μόνος του μου δίνει <10. Θα στείλω ένα mail και στην pionner να δω τι έχουν να μου πουν.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Και εμενα "τσιμπουσε" ο Sony και του αλλαξα το καλωδιο απο διπολικο σε τριπολικο με φις σουκου. Δεν υπηρξε προβλημα με το ρελε διαφυγης.
(Δεν θυμαμαι ομως τι ταση ειχε το περιβλημα του ενισχυτη και φυσικα δεν το προτεινω σαν λυση για λογους ασφαλειας.)

Last edited:
Από τα κεντρικά τις Pioneer στην Αθήνα μου είπαν να το πάω σε service να το τσεκάρουν. Την Δευτέρα θα το πάω, οπότε βλέπουμε. Πάντως η intersys (pioneer-toshiba) απάντησε άμεσα στο mail και μου έστειλε ακόμη και χάρτη για να βρω το εξουσιοδοτημένο service στη Θεσσαλονίκη.