46W4000 τώρα η 46W4500 τον Οκτώβριο

drak

New member
19 June 2006
82
η 46W 4500 θα έχει 100 Hz Motionflow, τα τεχνικά στοιχεία υπάρχουν στην Site της Sony Hellas.
Τι λετε εσείς αξίζει να περιμένει κανείς ??? Πόσο παραπάνω θα κοστίζει περίπου η
46 W 4500 ??
Φιλικά, Drak

Kαλά που είδα το Post αυτό και δεν αγόρασα κάτι τώρα...

:) :) :) :)
Σώθηκα ή καταστράφηκα?? Θα δείξει...

Last edited:
η 46W 4500 θα έχει 100 Hz Motionflow, τα τεχνικά στοιχεία υπάρχουν στην Site της Sony Hellas.
Τι λετε εσείς αξίζει να περιμένει κανείς ??? Πόσο παραπάνω θα κοστίζει περίπου η
46 W 4500 ??
Φιλικά, Drak

Αξίζει να περιμένεις μόνο αν έχεις δει την W4000 και δεν σε άφησε ικανοποιημένο στον τομέα της κίνησης. Αν την έχεις δει και δεν παρατήρησες κάποιο πρόβλημα καλύτερα να αγοράσεις τώρα, ώστε να γλυτώσεις αναμονή, χρήματα και να εκμεταλλευθείς την προσφορά της 4ετούς εγγύησης.

Γύρω στα 2000-2100 θα έχει η 46W4500.

Η 46W4000 κοστίζει αυτή τη στιγμή 1.670 -1.890 .

Η 46W4500 θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και θα κοστίζει πάνω-κάτω 2.000 .

Η W4500 είναι ουσιαστικά μια W4000 με ελαφρώς διαφορετικό design και προσθήκη των 100Hz.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα στην W4500: Η κατανάλωση της 46W4500 είναι 282W, ενώ της 46W4000 είναι 225W.

Θεωρώ απαράδεκτη τέτοια κατανάλωση για μοντέλο που κυκλοφορεί τέλη του 2008. Επίσης το να αυξάνεται τόσο πολύ η κατανάλωση σε νεότερο μοντέλο που είναι κατά 99% πανομοιότυπο με το παλιό, είναι πρωτάκουστο.

Η προσθήκη των 100Hz δε δικαιολογεί με τίποτα αυτή την αύξηση. Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι η Sony, προσπαθώντας να μειώσει το κόστος κατασκευής και να αυξήσει το ποσοστό κέρδους της, δημιούργησε ένα μοντέλο με κατώτερη ποιότητα κατασκευής, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Εγώ σου προτείνω την W4000. Είτε τη χτυπάς τώρα, είτε περιμένεις μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη να πέσει κι άλλο η τιμή της λόγω της κυκλοφορίας της W4500. ;)

Edit: Λάβε υπόψη σου και αυτό που ανέφερε ο Γιώργος, την 4ετή εγγύηση, που αν δεν απατώμαι λήγει την 1η Σεπτέμβρη...

Last edited:
Απλά να αναφερθεί πως εκτός από τα 100Hz η W4500 θα μπορεί να συνδεθεί και σε δίκτυο μέσω ethernet (DLNA), ώστε να δέχεται υλικό από άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

Υ.Γ Τόσο συχνά που αναφέρεστε στην κατανάλωση, έχω αρχίσει και νιώθω οικολογικά αναίσθητος :flipout: Έχω την εντύπωση πως τα 55W της διαφοράς στην κατανάλωση δεν είναι και τόσο πολλά για μια έτσι κι αλλιώς οικονομική 46άρα.

μην ξεχναμε οτι η W4500 θα χει ακομα καλυτερο μαυρο

Χρήστο υποθέτω ότι το λες επειδή η Sony δίνει μεγαλύτερη δυναμική αντίθεση (50000 αντί 33000).

Με αφορμή την αυξημένη κατανάλωση που ανέφερε ο φίλος mulder πριν, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν η αυξημένη φωτεινότητα. Ίσως η μεγαλύτερη αντίθεση να οφείλεται εκεί και όχι στο καλύτερο μαύρο. Δεν αποκλείεται η W4500 να έχει κάπως βελτιωμένο μαύρο, αλλά μέχρι να δούμε αξιόπιστες μετρήσεις ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Κάτι παρόμοιο ισχύει με τις πλάσμα της Panasonic. Η σειρά PZ έχει στα χαρτιά διπλάσια αντίθεση από την σειρά PX, αλλά το μαύρο τους είναι πολύ κοντά. Η διαφορά έχει και εδώ να κάνει με την αυξημένη φωτεινότητα της PZ.

Last edited:
Καλύτερο μαύρο επειδή το τμήμα marketing της Sony αποφάσισε να αυξήσει το δυναμικό contrast; Αν δε διαβάσω στο HDTVtest για καλύτερο μαύρο, δεν πιστεύω τίποτα...

Αν μπορεις να περιμενεις τοτε παρε την W4500 που σιγουρα θα ειναι εστω και οριακα καλυτερη λογω 100 Ηz.

Παντως με τα 100 Hz δεν θα δεις καμια διαφορα σε σχεση με 50 Hz στο 90% οποιουδηποτε υλικου και να δεις. Tα πανελ πλεον ειναι τοσο γρηγορα που οι διαφορες εχουν γινει πολυ μικρες.

Re: Απάντηση: 46W4000 τώρα η 46W4500 τον Οκτώβριο

Γιάννη, για τη διαφορά στην κατανάλωση τι έχεις να πεις;

Πώς τη δικαιολογείς;

Σιγουρα οφειλεται στις επιπλεον δυνατοτητες της W4500 , ειτε μιλαμε για συνδεση με δικτυο ειτε για αυξημενη φωτεινοτητα στην default ρυθμιση που λεει και ο Γιωργος.

Χρήστο υποθέτω ότι το λες επειδή η Sony δίνει μεγαλύτερη δυναμική αντίθεση (50000 αντί 33000).

Με αφορμή την αυξημένη κατανάλωση που ανέφερε ο φίλος mulder πριν, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν η αυξημένη φωτεινότητα. Ίσως η μεγαλύτερη αντίθεση να οφείλεται εκεί και όχι στο καλύτερο μαύρο. Δεν αποκλείεται η W4500 να έχει κάπως βελτιωμένο μαύρο, αλλά μέχρι να δούμε αξιόπιστες μετρήσεις ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Κάτι παρόμοιο ισχύει με τις πλάσμα της Panasonic. Η σειρά PZ έχει στα χαρτιά διπλάσια αντίθεση από την σειρά PX, αλλά το μαύρο τους είναι πολύ κοντά. Η διαφορά έχει και εδώ να κάνει με την αυξημένη φωτεινότητα της PZ.

ασχετο με το ονομαστικο κοντραστ θα χει καλυτερο μαυρο μενει να δουμε ποσο

Αν μπορεις να περιμενεις τοτε παρε την W4500 που σιγουρα θα ειναι εστω και οριακα καλυτερη λογω 100 Ηz.

Παντως με τα 100 Hz δεν θα δεις καμια διαφορα σε σχεση με 50 Hz στο 90% οποιουδηποτε υλικου και να δεις. Tα πανελ πλεον ειναι τοσο γρηγορα που οι διαφορες εχουν γινει πολυ μικρες.

Φίλε Γιάννη γεια σου !!

Μπορώ να περιμένω, εξάλλου μιλάμε για 2 μήνες το πολύ. Εγώ είχα μια 40Χ2000 την οποία πήγα στον καινούργιο χώρο εργασίας μου και τώρα έβγαλα πάλι την 29αρα Sony CRT στο Σαλόνι μου. Η Κινήσεις όταν βλέπω Μπάλα στην 40Χ2000 δεν μου αρέσουν καθόλου. Επίσης θυμάμαι πολύ καλά πόσο εκνευρίστηκα όταν βγήκε μετά από λίγο η 40Χ3500 και είχα ξαφνικά το «παλιό» μοντέλο.

Δεν θέλω να την ξανά πάθω. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις τα 100 Hz για τις αθλητικές εκπομπές στην πραγματικότητα ???

Φιλικά, Drak

Φίλε drak, επειδή έχω περάσει από παρόμοια φάση με αυτή που αναφέρεις, σου προτείνω να προσπαθήσεις να δεις από κοντά αθλητικά γεγονότα σε μια σύγχρονη LCD με 100Hz, ώστε να έχεις προσωπική άποψη. Σίγουρα υπάρχει βελτίωση, αλλά ίσως για τα δικά σου κριτήρια να μην είναι αρκετή.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=584967&postcount=42
Εδώ πάντως υπάρχει αναφορά σε 2 LCD με απενεργοποιημένα τα 100Hz σε full hd blu ray από PC και υπάρχει πρόβλημα.

Για την Samsung η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως μπορεί να αναπαράγει τα 24fps μόνο με 5:5 pulldown στα 120Hz, οπότε όταν απενεργοποιείς τα 100Hz χάνετε αυτή η δυνατότητα και έχεις judder.